amigdas.com

Giant ahaatin: întreținerea și îngrijirea melcilor

Melcul AhatinAchatina - un adevarat gigant in lumea de melci de teren, reprezentantul crustaceele poate ajunge la 40 cm În plus, melcul extraordinar de prolific: la un moment dat aceasta prevede nu mai puțin de 100 de ouă, dar de cele mai multe numărul lor tinde să marcheze 600 de bucăți.!

Patria istorică este Africa fierbinte, dar acum aceste creaturi uimitoare pot fi văzute aproape pe tot globul. Vom ajunge să le cunoaștem mai aproape.

descriere

Puteți învăța melcul african Akhatin prin următoarele caracteristici ale coajă:

 • Lungimea este de 10-20 cm.
 • Forma conică
 • Bate în sens invers acelor de ceasornic.
 • Numărul de bucle din exemplare vechi este de până la 9.
 • Culoare - maro-galben, în banda de desen, dar poate varia în funcție de condițiile de ședere și de hrană.

Ahatina întunecată

Akhatiny sunt hermafrodiți - o singură persoană combină organele sexuale feminine și masculine. Se produce autofertilizarea, dar, foarte rar, de regulă, două persoane sunt necesare pentru reproducere.

Este interesant faptul că, în tropice, acești giganți sunt dăunători, provocând daune semnificative recoltei de trestie de zahăr, astfel încât reproducerea lor este interzisă. Dar în Rusia, în condiții naturale, nu pot supraviețui, astfel încât Akhatines se poate răspândi doar ca animale de companie.

Melcii africani sunt locuitori de noapte, preferă să se îngroape în timpul zilei și să doarmă. Dar de multe ori pe vreme umedă, ele pot fi active în timpul zilei. Durata medie de viață a unui melc domestic este de aproximativ 6 ani, cu bună grijă și curățenie poate trăi timp de 10 ani.

specie

Ahatinele africane sunt moluște terestre de mărime impresionantă, cu o cochilie gălbuie-maronie, decorată cu un model întunecat. În natură, puteți găsi aproximativ o sută de specii diferite, dar cel mai adesea ca animale de companie alegeți următorii melci:

 • Melc de ahatin felinar. Una dintre cele mai comune specii care este achiziționată în magazinele de animale de companie pentru întreținerea acasă. Dimensiunea celor mai mari exemplare este de până la 20 cm, culoarea cochiliei este roșie, maro, negru. Forma diferă în mod nemaipomenit în ceea ce privește conținutul și nutriția.
 • Melcul de ahatină reticulată. Oulul cu grijă poate ajunge la 20 cm, are o coajă galben-brună, cu modele caracteristice de puncte sau dungi. Capul este colorat maro sau negru, marginea trunchiului este lumină în același timp.
 • Melcul imatin imatin. Acesta diferă într-o varietate de soiuri de culoare (coaja poate fi de la bej moale pâna la negru și chiar negru), dar trebuie să aibă o bandă de la cap până la începutul cochiliei. Acest melc foarte neobișnuit vine din Africa de Sud-Est, sociabil, activ, dar foarte venerabil.
 • Snail Album Ahatina. Terenul nativ al unui astfel de melc este Kenya, Tanzania. Carcasa atinge o lungime de 16 cm, columella pe coajă este galbenă sau albă.
 • Lemon (iradeli). Are o cochilie de culoare neobișnuită galbenă, pentru care și-a primit numele. Printre titularii de înregistrare în dimensiune nu se poate atribui, deoarece cel mai mare individ nu atinge mai mult de 7 cm în lungime. Cu toate acestea, acest reprezentant al moluștelor este vivipar, ceea ce îl deosebește de alte ahatine. La un moment dat vă puteți aștepta descendenții a până la 25 de melci minunați.
 • maro. Există o asemănare cu fulicul, un ochi nesofisticat nu poate distinge aceste specii în exterior. Cu toate acestea, învelișul acestei ahatine este mai masiv și diferă în semicirculare. Acesta este un melc foarte curios și prolific care nu va fi înspăimântat de comunicarea cu o persoană.
 • Tiger sau Ahatina vulgaris. Lungimea maximă în condiții de captivitate este de 22 cm, culoarea cochiliei este posibilă în tonuri galbene sau portocalii cu dungi negre sau maro închise, ceea ce le-a dat numele melcilor. Ele sunt gasteropode calm și prietenos.

În magazinele de animale de companie, puteți găsi cel mai adesea felina ahatin, acest lucru se datorează faptului că această specie este foarte nepretențioasă în conținutul ei și nu are nevoie de multă hrană.

Conținutul cohleei la domiciliu

Două melci de AhatinaDupă ce ați decis să cumpărați ahatine gigantice, ar trebui să pregătiți cojile pentru locuințe. Acvariul sau terariul este cel mai bun mod de a face acest lucru, dar ar trebui să încercați să oferiți melcii un spațiu liber de viață - pentru un individ de cel puțin 10 litri.

Locuința trebuie să aibă în mod necesar un capac, în caz contrar se poate scapa de crustacee, dar pentru circulația aerului ar trebui să se facă mai multe găuri mici.

Partea inferioară a acvariului trebuie să fie acoperită cu sol, care conține, de preferință, o cantitate mică de turbă. Deasupra solului stropite cu nisip vrac sau substrat de nucă de cocos. Nu este necesar să folosiți argile, pământuri grase, coaja putredă.

Important! Pentru melcii acasă nu se alocă o abundență de mucus, solul trebuie să fie umezit zilnic, folosind un spray.

Pentru a menține acvariul pentru a curăța solul săptămânal, și o înlocuire completă se efectuează la fiecare șase luni sau un an și dacă animalele de companie sunt multe - adesea. Pentru a "acoperi" achatin a arătat mai interesant, îl puteți decora cu un decor ceramic, plantați câteva ferigi sau alte plante care nu creează umiditate ridicată.

Umiditatea din casă ar trebui să fie de aproximativ 70%. Pentru a monitoriza acest indicator, puteți cumpăra un hipermetru sau pur și simplu puteți urmări comportamentul animalelor de companie:

 • În cazul în care acestea sunt în mod constant agățat pe tavan sau pe pereții acvariului - înseamnă că există umiditate excesivă în ea.
 • Dacă încearcă să sapă în pământ - nu este suficient.

Este foarte important să rezistăm regimului de temperatură - de la 23 la 28 ° C, deoarece melcii sunt din Africa caldă. Cu toate acestea, nu amplasați acvariul în imediata apropiere a unei ferestre sau a unei baterii deschise. De regulă, încălzitoarele nu trebuie să fie cumpărate, temperatura camerei este destul de acceptabilă. Îngrijirea melcilor Akhatin nu va provoca probleme speciale, chiar și un începător se va descurca cu el.

Norme privind hrănirea

În natură, alimentele pentru ahatin sunt plante verzi: persoanele tinere preferă tulpini proaspete, iar cele vechi - reziduuri putrezite. În același timp, cu cât este mai mare Ahatina, cu atât mănâncă mai mult. Pentru cochilie, moluștele folosesc scoici moarte din scoici sau scoici de ouă. Aceste cunoștințe vă vor ajuta să decideți ce să vă alimentați pe Ahatina acasă.

Melita de mâncare Ahatine

Akhatin este important să se hrănească în mod corespunzător. Ar trebui să urmați acest program:

 • Persoanele tinere mănâncă o dată pe zi.
 • Adulți și bătrâni - la fiecare 2-3 zile.

În meniul melcilor, puteți adăuga în siguranță următoarele plante:

 • castraveți;
 • mere;
 • frunze de salată, struguri;
 • spanac;
 • banane;
 • porumb;
 • avocado;
 • dovlecel.

Mulți melci se bucură de frunze de varză tăiate cu morcovi. Pentru a face o dietă bogată în carbohidrați, ar trebui să vă hrăniți animalele cu tărâțe sau fulgi de ovăz. Achatina să se scufunde, mai ales la animalele tinere, a fost puternică și sănătoasă, ar trebui să le dea posibilitatea de a obține de calciu - este conținut în coajă de ou, creta, puteți achiziționa, de asemenea, un mineral aditivi speciali pentru melci.

Este imperativ să se ofere melcilor acces liber la apă curată, va contribui la normalizarea schimbului de mucus. Cu toate acestea, un rezervor cu un lichid ar trebui să fie ales nu foarte mare, astfel încât molusca nu se îneacă.

reproducere

La o vârstă fragedă, achatinele sunt capabile să formeze doar spermatozoizi, ovulele apar doar la mai multe moluste adulte. Dacă două persoane la fel de mari sunt împerecheate, probabilitatea de fertilizare bilaterală este ridicată. Dacă un melc are dimensiuni mai mari, atunci acesta va acționa ca o femeie.

Pentru a oferi descendenți în casa de ahaatin începe la vârsta de 6 luni și mai în vârstă, perioada de incubație poate dura până la două luni.

Important! Cei care doresc să primească descendenți din Ahatina trebuie să asigure o grosime adecvată a solului, altfel se vor reproduce.

Numărul de ouă din zidărie este de până la 200, în decurs de un an pot apărea până la 6 îmbinări. Mărimea ouălor este de aproximativ 4 mm, sunt asemănătoare cu puiul, cu aceeași culoare albă.

Probleme de sănătate

Printre cele mai frecvente afectiuni ale ahaatinului se numara:

 • Hrănește alimenteleBoli ale cochiliei. Deformarea și tuberozitatea a carcasei se poate datora umidității ridicate din acvariu, o infecție fungică, lipsa / exces de calciu, lipsa de vitamina A va deveni evident că învelișul devine din ce în ce mai fragil, fulgii și exfoliaza. Pentru tratamentul dieta unei burici, trebuie să adăugați cât mai multe alimente bogate în calciu. În mâncare se adaugă coaja tăiată sau creta.
 • Defecțiuni la coajă. Adesea se deplasează în jurul pereților și acoperișului acvariului, melcul poate cădea și aruncă o bucată de coajă. Nu este înfricoșător, după o scurtă perioadă de timp trauma va fi din nou acoperită cu un strat de coajă. Cu toate acestea, este mai bine să tăiați imediat antisepticul - acest lucru va ajuta la evitarea infecțiilor. Restaurați învelișul va ajuta la alimente bogate în calciu.
 • viermi . Ele pot fi văzute cu ochiul liber și, de asemenea, recunoscute de lipsa poftei de mâncare în cohlee. Helminții sunt foarte periculoși, fără ca tratamentul să ducă la moartea ahaatinului. Pentru a le elimina, trebuie să includeți în dieta semințelor de floarea-soarelui, morcovi, flori de mușețel, castraveți.
 • paraziți . Poate apărea în acvariile care nu sunt ținute curate, de la contactul cu o altă persoană infectată cu paraziți sau de la un substrat infectat. O puteți recunoaște prin comportamentul lent, inhibat al moluștelor, lipsa apetitului, acoperirea albă și mucusul care acoperă corpul. Un pesticid pentru reptile sub forma unui aerosol va ajuta la vindecarea ahaatinului. Apoi, trebuie să faceți o curățare de primăvară în casa melcului, să-l spălați, să curățați carapacele cu pulbere de dinți, să-l răspândiți cu un unguent de propolis. Pentru a preveni apariția paraziților, ar trebui să ștergeți ahatin cu un decoct de flori de mușețel.
 • Neoplasme spontane (bun și malign). Motivele pentru apariția lor sunt multiple: utilizarea de substanțe chimice în curățarea acvariului, a solului negru, a pesticidelor, prins pe alimente. Adesea, astfel de formațiuni pot duce la moartea ahaatinului și nu pot fi vindecate.

Boala este întotdeauna mai ușor să previi decât să vindece, de aceea ar trebui să ia o serie de măsuri preventive: păstrați melci de locuit curat, evita umiditatea excesivă sau insuficientă, asigură crustacee de calciu.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?
Îngrijirea melcilor ahaatin: o descriere a modului de îngrijireÎngrijirea melcilor ahaatin: o descriere a modului de îngrijire
Elefant elefant african: ce hrănește și cum trăieșteElefant elefant african: ce hrănește și cum trăiește
Ce să hrănești melcii Akhatin și ce condiții au nevoie?Ce să hrănești melcii Akhatin și ce condiții au nevoie?
Androgyne - acestea sunt mituri antice sau realități ale viitoruluiAndrogyne - acestea sunt mituri antice sau realități ale viitorului
Totul și puțin mai mult despre melci de melciTotul și puțin mai mult despre melci de melci
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Melci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătosMelci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătos
Acvariu melc ampulyarya - o descriere a molușteiAcvariu melc ampulyarya - o descriere a moluștei
» » Giant ahaatin: întreținerea și îngrijirea melcilor
© 2021 amigdas.com