amigdas.com

Perdele pentru baie: caracteristici alese

Cortina roșie pare a fi strălucitoare.Jaluzelele din baie servesc pentru a preveni stropirea apei pe podea. Dar, în plus față de caracterul său practic, acest accesoriu poate servi drept decor pentru o astfel de cameră. Perdelele produc o varietate de culori și le produc dintr-o varietate de materiale. Construcțiile din sticlă și din plastic sunt considerate foarte la modă, însă perdelele textile tradiționale pentru baie sunt încă preferate de majoritatea oamenilor.

Tipuri de perdele pentru baie

Indiferent de modelul de perdele, acestea sunt împărțite în două tipuri:

  • greu, din plastic sau din sticlă. Există o mulțime de modele de obloane rigide. Acestea pot fi mobile și statice, transparente și matoase, alunecoase și pliabile.
  • moale, din material textil sau film de vinil. Acest tip de perdele este considerat tradițional, se potrivesc perfect stilului clasic și romantic al interiorului. Dar datorită faptului că astfel de perdele au o varietate de design, puteți găsi cu ușurință ceva potrivit pentru o direcție modernă.

Cel mai mult perdele ieftine pentru duș sunt realizate din folie de polietilenă. Ei practic nu au niciun avantaj. Produsele sunt fragile, se uzează rapid și se rup. În procesul de a face un duș, polietilena începe să rămână la corp la fiecare atingere. Și dacă apa cade pe o astfel de perdea, atunci există divorțuri albe.

Mai scumpe perdele textile aceste dezavantaje nu au. Funcționarea lor aduce plăcere, ele arată minunat și se potrivesc perfect oricărui stil de interior.

Ce pot fi fabricate perdele pentru baie

Blindurile pot fi blânde feminine.Perdele pentru baieEle sunt de obicei din bumbac, poliester sau in. Pentru ca acestea să nu se ude, sunt impregnate cu un compus special rezistent la apă.

Bumbacul și lenjeria de corp sunt cunoscute de majoritatea oamenilor, dar puțini știu despre poliester. Este un material obținut din fibre sintetice și este considerat sigur din punct de vedere ecologic. În plus, este un material hipoalergenic și poate fi achiziționat de persoane care au crescut sensibilitatea la orice sintetic.

Toate perdelele pentru vopsele în baie pigmenți și dispersii, acest lucru le face rezistente la umezeală, și ele tolerează perfect spălarea.

Alegerea corectă a perdelelor textile

Pentru a se asigura că perdelele textile sunt utilizate cât mai mult timp posibil în condiții de umiditate ridicată, se impun următoarele cerințe:

  • Cortina pentru duș în partea de jos trebuie să fie coaserea unui lanț de ponderare sau câțiva magneți, astfel încât o astfel de perdea să poată fi spulberată sub greutatea sa și să rămână nemișcată în cazul în care apa a lovit-o.
  • Marginea superioară a perdelei trebuie să aibă dublă cusătură, și găuri pentru margini armate cu inele.
  • Perdele de duș pentru țesături ar trebui să fie prelucrate pe toate marginile. Curbarea dubla a muchiilor confera perdelelor un aspect elegant si prelungeste viata perdelelor.
  • Cortina textilă de calitate are acoperiri antibacteriene. Acest lucru trebuie indicat pe ambalajul produsului.
  • Blind trebuie să aibă hidro-respingător.
  • Cortina nu ar trebui să aibă un miros tehnic neplăcut. Într-o cameră caldă și umedă, acest miros se poate manifesta și mai mult, devine ascuțit și intruziv.

Perdele textile în interiorul băii

Perdelele trebuie să sublinieze frumusețea interiorului băiiPerdelele din țesături pot servi și ca decorațiuni. Adesea ele sunt alese în tonul de instalații sanitare și plăci. Dar se poate întâmpla ca perdeaua să se îmbine cu fondul general și nu va fi complet vizibilă. Prin urmare, este mai bine dacă un astfel de accesoriu va fi luminos și elegant, și va fi un element de bază al interiorului baie. Dacă, de exemplu, tema mării este aleasă, atunci perdelele ar trebui să fie selectate cu imaginea unui peisaj marin, a unei vieți marine exotice sau a unui pește tropical.

De asemenea, perdelele de țesături trebuie să se potrivească stilului de design al băii. Modelele moderne pot fi foarte simple și ornamentate, decorate cu diverse detalii decorative, de exemplu flounces, lambrequins etc.

În cazul în care interiorul baie accentuează sensibilitatea și feminitatea, atunci în acest caz perdelele de tonuri ușoare sau albul pur sunt bune. Pentru astfel de accesorii, motivele florale deasupra capului sunt minunate. Pentru a crea o atmosferă de liniște, sunt dobândite orburi cu o imagine a peisajelor naturale. De asemenea, se potrivesc perfect în baie, decorate în culori verzi și albastre.

Perdele strălucitoare și luminoase ajutați-vă să vă ajustați dimineața la dispoziția de lucru. Dacă baia este făcută în stil hi-tech, atunci este mai bine să cumpărați perdele de culoare "metalică", care sunt decorate cu modele abstracte.

Oamenii care au curaj și creativitate aleg perdele decorate cu portrete. Perdelele de nuanțe întunecate se potrivesc armonios în setarea băii "masculine". Dar dacă în casă există mici copii, puteți cumpăra draperii de culori vii.

Cum de a consolida perdele

Perdelele din baie sunt fixate într-un mod clasic:

  • pe bar;
  • pe șir.

Fixarea la bara este cea mai bună opțiune, deoarece după un anumit timp, șirul va începe să se îndoaie sub greutatea jaluzelelor.

În cazul în care suportul pentru perdele este telescopic, atunci acesta trebuie fixat ca un distanțier și nu este necesară nici o sculă pentru a fi instalată. Există suporturi care sunt atașate la perete cu dibluri și șuruburi.

Pentru fixarea jaluzelelor textile, se folosesc de obicei tije din plastic sau metal, acestea din urmă fiind mult mai puternice și mai fiabile. Pentru a vă asigura că această cornișă nu strică aspectul băii, aceasta poate fi mascată cu un fascicul fals situat pe tavan. Forma barei depinde de forma cilindrului și poate fi dreaptă, unghiulară sau sub formă de arc.

Cum să aveți grijă de perdele textile

Jaluzelele pentru baie pot fi spălate și călcate.Perdelele din țesături pot dura o lungă perioadă de timp dacă aveți grijă de ele în mod corespunzător, ceea ce este, de asemenea, destul de simplu.

Aceste perdele pot fi spălate în mașină, alegând un mod în care acestea se află apa este încălzită la 40 de grade. Nu este necesar să le răsuciți, pur și simplu să stea în picioare și sunt netezite natural sub propria lor greutate și se usucă foarte repede.

Pentru a călca perdele de țesături recomandată la o temperatură scăzută (110-120 grade). Nu este recomandat să folosiți înălbitorul, produsele de curățat cu abrazive, curățarea chimică.

Astfel, perdelele de duș pentru țesături sunt destul de practice, ușor de întreținut și pot fi folosite ca elemente decorative. Aceste calități le fac lider printre toate celelalte tipuri de perdele folosite pentru baie. Acestea oferă confort și confort camerei. Perdele textile pentru baie - este frumusete, practică și o protecție minunată împotriva stropilor de apă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce sunt perdelele din bambus în role pentru ferestreCe sunt perdelele din bambus în role pentru ferestre
Cum să atarni în mod corespunzător și frumos perdeleCum să atarni în mod corespunzător și frumos perdele
Design de perdele în bucătărie: sfaturi de experți și galerie fotoDesign de perdele în bucătărie: sfaturi de experți și galerie foto
Perdele-filete în interiorul clădirilor: fotografiePerdele-filete în interiorul clădirilor: fotografie
Cum de a alege perdele pentru o baie, fotografieCum de a alege perdele pentru o baie, fotografie
Caracteristicile designului ferestrelor cu ajutorul perdelelor: idei de fotografieCaracteristicile designului ferestrelor cu ajutorul perdelelor: idei de fotografie
Perdele în sufrageria de la ferestrele cu ușă de balcon, fotografiePerdele în sufrageria de la ferestrele cu ușă de balcon, fotografie
O varietate de jaluzele pentru bucătărie - o fotografie de opțiuni frumoaseO varietate de jaluzele pentru bucătărie - o fotografie de opțiuni frumoase
Perdele pentru alunecare din sticlă de baie: caracteristici, fotografiePerdele pentru alunecare din sticlă de baie: caracteristici, fotografie
Perdele pe fotografia de bucătărie cu ușă de balconPerdele pe fotografia de bucătărie cu ușă de balcon
» » Perdele pentru baie: caracteristici alese
© 2021 amigdas.com