amigdas.com

American Cocker Spaniel: descrierea rasei, îngrijire, nutriție

popularitateExterioară compactă și puternică

, estetică și lână magnifică - toate acestea despre cel mai miniatural reprezentant al rasei de vânătoare - cocker spaniel american. În ciuda dimensiunilor mici, câinele este capabil să dezvolte o viteză decentă, ceea ce îl face un asistent excelent pentru vânătoarea pe stilou.

O dispoziție necondiționată și pozitivă, o dorință constantă de a se deplasa în căutarea pradă - trăsăturile personajului principal al cocker spaniel american. În plus față de scopul principal, rasa a fost mult timp acasă. Crescătorii își aduc de bunăvoie animalele lor decorative la diverse expoziții și concursuri.

Istoria rasei

Originea câineluiPotrivit administratorilor de câini, cel mai apropiat strămoș al americanului Cocker Spaniel este un Cocker Englez adus în Lumea Nouă în timpul colonizării Americii de către conchistadorii europeni. Selecția artificială a unei noi rase de kynologi locali angajați, un secol după independența Statelor Unite din Marea Britanie.

Vânătorii, care erau în primul rând interesați de jocul cu pene (câmp, mlaștină, păsări de apă), care au nevoie de câini viguroși de vânătoare. Înainte ca oamenii de știință să aibă sarcina de a scoate un câine de vânătoare, fundamental diferit în caracteristicile și descrierea de la congenerii săi mari. Sa hotărât să traversăm Cocker spanielul englez și un mic spaniel de vânătoare. Ca urmare, înainte de lume a apărut un câine mic, care are o acoperire groasă de lână.

Prima expoziție a noii rase a fost organizată în 1882. A fost acceptată de cel mai mare oraș al statului New Hampshire - Manchester. Un instinct pronunțat de vânătoare și un aspect frumos au făcut ca rasa să fie neobișnuit de populară nu numai în America de Nord, ci și în alte părți ale lumii. Multe țări dezvoltate au fost interesate de cultivarea cocoșilor. La mijlocul secolului al XX-lea rasa a fost în cele din urmă împărțită în engleză și americană. În Rusia, vârful popularității acestei rase a apărut în cei 70 de ani ai perioadei sovietice.

American cocker spaniel descrierea aspectului câinelui

culoareAmerican Cocker Spaniel este proprietarul unui corp compact și puternic dens și pliat. Câinele are un cap frumos și o expresie bună a feței. Așa cum am menționat deja, aceasta este cea mai mică rasă din rândul câinilor de vânătoare. Bărbații au o înălțime la greabă de 38-40 cm, și cățelele - 36-38. Greutatea masculilor atinge 11-15 kg, iar femelele - 8-10 kg.

Capul este în armonie cu întregul corp. Animalul are un craniu arcuat. Zona cavităților pentru ochi este plină. Porțiunea superciliară este puternic proeminentă. Obrajii nu ies în evidență.

Un bot destul de lat are un contur pătrat și o aterizare destul de adâncă. Lungimea botului este aproximativ egală cu jumătate din lungimea întregului craniu. Trecerea de la frunte la bot este clar pronunțată. Partea superioară a nasului, adiacentă frunții, este lată și uniformă. Falla inferioară este acoperită cu buze dense. Câinele are mușcătura potrivită pentru foarfece.

Nasul, deși și masiv, dar nu iese din imagine. Culoarea închisă, negândă și neagră au un nas închis. La spaniola de culoare roșie, culoarea brună a lobului nasului.

Ochii rotunzi mari, de regulă, au o culoare închisă, aproape de negru. Bilele de ochi nu curg și nu sunt înfundate. Pleoapele din partea inferioară sunt ușor trase.

Urechile uriașe atârnă, se întind de-a lungul marginii colțurilor ochilor. Țesutul cartilaginos este destul de subțire.

Puppies americanGâtul muscular este ușor extins înainte, are o îndoire netedă.

Pe o carcasă ușor înclinată și pătrată se află o greabăn. Pieptul mărit este încastrat, bine coborât, astfel încât să nu constrângă mișcările câinelui. Partea din spate a trunchiului este ușor înclinată. Animalul are o coapse largă, coaste lungi și rotunjite.

Localizarea coada coincide cu linia coloanei vertebrale. Poate rămâne natural, dar unii preferă să-l oprească.

Vârfurile scurte, dar puternice sunt plasate sub partea cea mai înaltă a corpului. Furnizat în paralel. Coapsele puternice oferă câinelui o formă fermă. Picioarele mari au o formă ovală.

Mândria reală a spaniolului american este haina lui de lână. Lana este ondulată și moale. Pardoseli bine dezvoltate. Pe cap este cea mai mică lungime de păr. Corpul este acoperit cu lână de lungime medie. Urechile, pieptul, abdomenul și membrele sunt acoperite cu un strat mai gros de păr.

Există spanieli de cocker de diferite culori. Dar cel mai adesea culoarea este fie monofonică, fie negru-bronz sau reperat.

Natura rasei

Caracterul câineluiFiecare individ este selectat cu grijă de către crescători, inclusiv prin caracterul specific. Câinii furioși și dezechilibrați nu sunt permise decât în ​​perioada de reproducere, deoarece standardul rasei afirmă clar că astfel de caracteristici comportamentale indică un defect al rasei.

Crescătorii americani au reușit să aducă un câine cu adevărat comunicativ, care este mereu bucuros pentru companie. În ciuda acestui fapt, american spaniels cocker simt subtil starea de spirit a proprietarului și nu-l va deranja la momentul nepotrivit. Un animal are un sentiment de tact bine dezvoltat. Dar când stăpânul este în durere, animalul este întotdeauna gata să-i înveselească. Este sigur să spunem că americanii spanieli de cocker sunt foarte prietenoși și atașați de toți membrii familiei câinilor domestici. Un reprezentant al acestei rase se va așeza ascultător într-un singur loc, dacă proprietarul comandă acest lucru, dar câinele îi place să se miște mai mult cu un bărbat.

În ciuda faptului, că rasa a fost scoasă ca vânătoare, astăzi este din ce în ce mai folosită ca și câine de companie. Acest lucru a devenit real datorită naturii reclamantului, a lipsei de agresivitate și a atitudinii prietenoase față de copii. Aceste calități au jucat un rol decisiv în faptul că spaniolii de cocker au devenit populare cu crescătorii de câini și astăzi sunt mai des văzuți la expoziții decât la vânătoare.

Ele sunt ușor de antrenat, să execute toate comenzile proprietarului, fără excepție, să nu vă grăbiți cu alți câini și străini. Rasa este înzestrată cu un sentiment de demnitate și maniere rafinate.

Un animal plin de entuziasm și de energie frenetică, nu contează să intre în jocuri nu doar cu câinii, ci și cu alte animale domestice. Spanelii americani de cocker se simt perfect cu pisicile, adesea devenind pentru ei cei mai reali prieteni.

Câinele cu demnitate se împotrivește singurătății, dar este mai bine să nu-l lăsăm mult timp singur acasă. Pentru un câine extrem de activ, trebuie doar să aveți un contact regulat cu oamenii. Deficiența atenției se poate forma în obiceiurile sale proaste, care sunt asociate cu o perturbare a psihicului: plânsul frecvent sau urletul, lătratul fără cauze, deteriorarea mobilierului.

Un astfel de câine este recomandat familiilor cu mulți copii, iar casa nu este goală. Persoanele prea ocupate care nu au ocazia să acorde o atenție sporită unui animal de companie, este mai bine să nu obțineți un cocker spaniel american.

Cumpărături spaniole americane

Puii din lana americană Cocker Spaniel nu sunt la fel de lungi ca la câinii adulți. Acest lucru nu ar trebui să fie alarmant. În al doilea an de viață va apărea o "haină" densă.

Sfaturi pentru cei care au decis să obțină un cocker spaniel:

 • Îngrijirea câinilorTrebuie să cumperi un catel atunci când are vârsta de 5-9 săptămâni. La o dată mai devreme, catelul nu ar trebui să fie separat de mamă, deoarece pentru el se va transforma într-un șoc emoțional puternic. Principalul lucru este ca animalul să treacă în timp util prin procesul de socializare. Un catelus prietenos si activ, cel mai probabil, nu a ratat acest stadiu important.
 • Producătorii recomandă un test simplu, care va determina cât de plăcut este catelul. Dacă rezultatul său este pozitiv, atunci catelul poate fi luat fără prea multă grijă. Pentru aceasta, catelusul este plasat pe spate si usor presat cu palma mainii peste stomac. Dacă animalul nu este agitat, ci, invers, a luat astfel de acțiuni pentru joc, apoi în fața ta, opțiunea potrivită.
 • Ar trebui să examinați cu atenție urechile catelului și să vă asigurați că nu există purici. Lână lungă - un mediu confortabil pentru reproducerea acestor paraziți mușcați.
 • Scopul achiziției unui animal de companie este luat în considerare. Cui îi pasă mai mult de conformitatea câinelui cu standardul rasei, ar trebui să i se acorde prioritate câinelui. După cum arată statisticile, bărbații primesc cel mai adesea premii la expoziții. Dacă aveți nevoie de un animal de companie liniștit, este mai bine să aveți o femeie, deoarece este mai familiară și mai ușor de învățat, dar pot apărea probleme în timpul vânătorii sexuale.

Un cățeluș al unui cocker spaniel american este de obicei dus în casa lui când are vreo două luni. În această perioadă este pusă temelia socială. Câinele se adaptează la viață în rândul oamenilor. Acest timp este caracterizat de o sensibilitate crescută la schimbările externe. Catelul începe să se obișnuiască cu o viață nouă.

Crescătorii experimentați nu sunt sfătuiți să achiziționeze un câine adult, deoarece acesta va costa mai mult și nu se știe cum va accepta noii proprietari. Câinele acestei rase americane este puternic atașată de primul său proprietar, astfel că pauza cu ea este dată foarte greu.

Două luni mai târziu, catelul începe să se ascundă de străini. Pentru ca el să nu mai fie teamă de străini, este important să încercați să stabiliți comunicarea cu toți membrii familiei și oaspeții, în caz contrar câinele nu va socializa și nu va deveni înspăimântător sau, invers, agresiv față de trecători.

Catelul adult intră în următoarea perioadă a dezvoltării sale de viață - socializare. Există o cunoaștere cu lumea exterioară. Uneori, perioada este prelungită timp de 2-3 luni. Maestrul trebuie să fie pregătit mental pentru curiozitate iminentă și mobilitate excesivă din partea animalului. Dacă nu doriți ca câinele să răsdăcească mobilierul pentru tot restul vieții și rahat în locurile greșite, este timpul să începeți antrenamentul.

După 10-12 săptămâni, cocker spaniel poate încerca să ia poziție dominantă. Aceasta se manifestă nu numai atunci când interacționează cu alți câini, ci și în relație cu proprietarul. Prin ce semne poți să stabilești că câinele pretinde că este liderul? De exemplu, în timpul antrenamentului, catelul începe să muște și să mârâie. Sarcina maestrului este de a arăta cine este responsabil aici, pentru a arăta rigoare, dar nu pentru a aplica pedeapsa fizică.

îngrijire

American Cocker Spaniel - o rasă care necesită o grijă deosebită. Cel mai dificil lucru este să ai grijă de părul lung. În timpul plimbărilor, murdăria se lipsește în mod constant. Animalul trebuie să fie spălat cel puțin o dată pe săptămână. Pentru a evita diferite boli, este necesar să cumpărați produse de igienă de înaltă calitate.

 • cățeiȘampon pentru câini. Alegeți un detergent care nu va usca pielea și nu va provoca alergii. Deoarece aceasta rasa pufos si parul cret, șamponul trebuie să fie o parte de aer condiționat, în caz contrar gramada, atunci când pieptănare va primi confuz.
 • balsam Balsam. Că haina de blană a animalului de companie a rămas întotdeauna matasoasă și stralucitoare, după ce a spălat-o clătindu-se cu agentul special. Astfel se evită coliziunile. Deși experții și asigură că Cockerii nu se tem de pieptănare, dar nu, chiar și animalul cel mai Hardy nu va fi fericit pentru a trage bucăților de lână.

Veterinarul nu recomandă părul de clătire cu agenți chimici de curățare. În schimb, puteți face o soluție prin diluarea unei linguri de esență acetică sau acid citric într-un litru de apă.

Dinții acestor câini foarte rapid acumulează plăci. Cariile și tartrul pot fi ajutate numai prin curățarea regulată a dinților cu o pastă bactericidă și o perie pentru animale. În plus, igiena constantă va scăpa de mirosul neplăcut din gură. Ca măsură preventivă, puteți oferi animalului de companie o oase specială.

O anumită atenție este necesară pentru urechile agățate ale cocker spaniel american. Pentru a asigura ventilația necesară, este posibil să fie necesară îndepărtarea periodică a firelor de păr din interiorul auriculelor. Volosiki cum să tăiați și să vă retrageți. Trebuie să vă asigurați că sulful și murdăria nu sunt înfundate în auriculă. Urechile sunt curățate prin turnarea unei loțiuni în iarbă și ținând capul câinelui. După un mic masaj, îndepărtați sulful care a fost separat de urechi.

Pleoapele ușor coborâte nu protejează ochii câinelui de contaminare. De asemenea, mucoasa irită datorită părului care crește în apropierea ochilor. Cu ochii care nu sunt inflamati si nu sunt lacrimi, este recomandat sa tai in mod regulat firul de par din aceasta zona. Ochii sunt șterși folosind produse farmaceutice care nu numai că au un efect antibacterian, ci și îngrijesc pielea subțire a pleoapelor. Observându-se că, în ochii animalului de companie, capilarele au fost sparte sau puroiul este eliberat, ar trebui să luați imediat câinele la clinica veterinară.

Sursă de alimentare

O dieta clara este extrem de importanta pentru sanatatea animalului dumneavoastra. Un câine adult ar trebui să primească alimente cel puțin o dată sau de două ori pe zi. Câinii tineri sunt folositori pentru a mânca oase, în special atunci când dinții încep să erupă. Dacă mergem în mai multe detalii cu privire la modul de a hrăni mai bine Spaniels american Cocker, apoi în dieta ar trebui să fie următoarele produse:

 • Carne de vită fiartă cu conținut scăzut de grăsimi.
 • Carne de pui.
 • Pește fiert.
 • Legume și fructe.
 • Cereale (hrișcă, fulgi de ovăz).

Desigur, nici o hrană uscată nu va înlocui hrana naturală, dar dacă este echilibrată și respectă toate standardele de calitate stabilite, atunci ocazional poate fi inclusă în meniul câinelui.

Cel mai mic câine de vânătoarerasăDescrierea câineluiPentru vânătoare
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?
Câine de câine eschimos americanCâine de câine eschimos american
Varietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturiVarietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturi
English Cocker Spaniel: Caracteristicile rasei și descrierea aspectuluiEnglish Cocker Spaniel: Caracteristicile rasei și descrierea aspectului
Câine de câine de papillon: continentală că spanielCâine de câine de papillon: continentală că spaniel
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini de câini de vânătoare: nume, fotografieCâini de câini de vânătoare: nume, fotografie
Descrierea rasei Tibetane Spaniel și caracteristicile saleDescrierea rasei Tibetane Spaniel și caracteristicile sale
Trei soiuri principale de caini TerrierTrei soiuri principale de caini Terrier
Ligofol pentru pisici: instrucțiuni de utilizareLigofol pentru pisici: instrucțiuni de utilizare
» » American Cocker Spaniel: descrierea rasei, îngrijire, nutriție
© 2021 amigdas.com