amigdas.com

Descrierea și caracteristicile profilului de aluminiu în formă de n

Profil de aluminiu în formă de UProfilul din aluminiu în formă de P este destul de larg răspândit. Se utilizează pentru construirea diferitelor structuri arhitecturale, în construcția de nave și în industria constructoare de mașini. O mare popularitate se datorează în primul rând calităților speciale de performanță pe care le posedă aluminiul.

Descriere și caracteristici

Canal de aluminiu în formă de U Este reprezentat de un profil continuu, care nu are cavități interne și este obținut prin presare. Dacă luăm în considerare forma secțiunii transversale, seamănă cu litera "P".

Caracteristicile tipului de canal în cauză includ următoarele:

 1. Fiecare profil are un număr propriu, care în centimetri indică distanța dintre marginile exterioare.
 2. În timpul producției, se observă adesea standardele stabilite în GOST. Cel mai adesea lungimea profilului nu este mai mare de 6000 mm.

Canalul în formă de U din aluminiu a primit cea mai mare distribuție. Un exemplu este faptul că este utilizat în lucrări de finisare sau în fabricarea echipamentului de expoziție.

Caracteristici operaționale

Utilizarea aluminiului în producția canalului determină performanța sa de bază. Profilul de aluminiu p poate fi caracterizat după cum urmează:

 1. Funcționarea profilului în formă de UCombinație de luminozitate și putere. Aliajul în cauză are un indice de densitate relativ scăzut, reducând astfel greutatea. Atunci când compoziția este dopată cu diferite substanțe, rezistența crește substanțial, menținând o greutate relativ mică. Prin urmare, un tub în formă de "n" din acest aliaj poate fi utilizat pentru a crea structuri ușoare de sarcină cu o rezistență sporită. Desigur, indicele de rezistență este oarecum inferior indicelor corespunzător de oțel, dar aliajul este lipsit de alte dezavantaje.
 2. Rezistența la coroziune. Aliajul în cauză nu reacționează la umiditate sau la contactul direct cu apa. Dacă pe oțelul fără rugină nu există o acoperire rezistentă la coroziune pe suprafață după o perioadă de rugozitate, atunci aluminiu este lipsit de acest dezavantaj. Apariția coroziunii pe suprafața materialului determină o scădere a rezistenței sale și degradează calitățile decorative.
 3. Cost relativ scăzut. Aluminiu este una dintre cele mai comune substanțe de pe planetă. În plus, procesul de obținere a aliajelor de aluminiu este destul de simplu. Toate aceste caracteristici determină o reducere semnificativă a costului profilului obținut.
 4. O bună lucrabilitate. Deseori există o situație în care profilul este utilizat pentru a crea un cadru de susținere sau altă structură, care va fi ulterior acoperită. Un grad ridicat de prelucrabilitate facilitează în mod semnificativ lucrările de instalare. Când utilizați un instrument convențional, puteți schimba lungimea canalului, puteți crea găuri sau puteți schimba forma sfârșitului.
 5. Sudabilitate. Dacă nu este posibilă conectarea elementelor individuale prin intermediul elementelor de fixare, atunci recurgeți adesea la sudare. Aluminiu are o bună sudabilitate, ceea ce face posibilă utilizarea celor mai comune tehnologii de sudare.
 6. Tipuri de profil din aluminiu în formă de nPunct de topire ridicat. Atunci când se adaugă diferite elemente de aliere, producătorii ar putea crește semnificativ punctul de topire. Acesta este motivul pentru care canalul de aluminiu poate fi folosit pentru a crea structuri care vor fi încălzite.
 7. Durată lungă de viață. După cum arată practica, materialele din aliaje de aluminiu pot dura o perioadă lungă de timp fără a schimba performanța lor de bază. Acest lucru poate fi atribuit faptului că aliajul nu reacționează la efectele atmosferice și poate fi utilizat într-un mediu agresiv chimic. Pentru a adăuga calități speciale, se efectuează un tratament termochemic suplimentar.

Calitățile operaționale menționate mai sus determină distribuția largă a materialului de construcție în cauză.

Domeniul de aplicare

Astăzi, profilul aliajelor de aluminiu este în vânzare foarte des. Printre aplicațiile cele mai comune sunt:

 1. Unde se utilizează profilul în formă de UÎn construcția de mașini, un canal cu o secțiune transversală mică poate fi utilizat în producția de diverse părți.
 2. În fabricarea mobilierului din dulap, profilul este adesea folosit ca bază a cadrului de susținere.
 3. La efectuarea lucrărilor de finisare, în multe cazuri este necesară o structură de susținere sau o cușcă pentru fixarea diferitelor materiale. Constructorii au putut să abandoneze fasciculul de lemn de scurtă durată numai după apariția diferitelor profile de aluminiu.
 4. În producția de ferestre și uși este, de asemenea, aproape imposibil să se facă fără materialul în cauză.

O astfel de gamă largă de aplicații este conectată cu o combinație de rezistență la coroziune, greutate redusă și costuri reduse, precum și o creștere a rezistenței.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Prețul pentru geamurile de balcoane și balcoane cu profil de aluminiuPrețul pentru geamurile de balcoane și balcoane cu profil de aluminiu
Foi de aluminiu: tipuri de aliaje de aluminiu și aplicațiiFoi de aluminiu: tipuri de aliaje de aluminiu și aplicații
Fotografia ușilor din aluminiu și a soiurilor lorFotografia ușilor din aluminiu și a soiurilor lor
Are canal îndoit și varietatea saAre canal îndoit și varietatea sa
Profile de aluminiu pentru fațadele și caracteristicile acestoraProfile de aluminiu pentru fațadele și caracteristicile acestora
Greutatea canalului laminat la cald 16 pe metru de funcționareGreutatea canalului laminat la cald 16 pe metru de funcționare
Fatade din aluminiu: caracteristici și avantaje ale structurilorFatade din aluminiu: caracteristici și avantaje ale structurilor
Canal: tipuri, producție și domeniu de aplicareCanal: tipuri, producție și domeniu de aplicare
Instalarea de ferestre și structuri vitrate din aluminiu fațadeInstalarea de ferestre și structuri vitrate din aluminiu fațade
Pornire profil și alte elemente pentru montarea panourilor pvcPornire profil și alte elemente pentru montarea panourilor pvc
» » Descrierea și caracteristicile profilului de aluminiu în formă de n
© 2021 amigdas.com