amigdas.com

Fabricarea detectorului de metale la domiciliu

Asamblarea unui detector de metaleMai devreme sau mai târziu în viața fiecărui om vine momentul în care începe să se gândească la cumpărarea propriului detector de metale. Auzind cuvântul "comoară", chiar și cei mai serioși și respectabili oameni simt o grămadă de emoție și adrenalină. Dar, cu ajutorul unui dispozitiv simplu și destul de accesibil puteți găsi o adevărată comoară, cheltuind pentru acest foarte mic timp și efort.

Nu este un secret că sub pământ găsiți o mare cantitate de lucruri valoroase, monede, accesorii, bijuterii și antichități. Dar cum să găsiți exact locul în care sunt?

Profesioniștii arheologi și vânătorii de comori au la dispoziție mecanismele și dispozitivele cele mai complexe, a căror valoare depășește câteva mii de dolari. Indiferent dacă acest dispozitiv va plăti sau nu, depinde de un eveniment de succes. Reprezentanții diferitelor domenii de activitate, cum ar fi arheologia, construcția, geologia, precum și participanții la diferite societăți de căutare au echipamente costisitoare. Dar, în cele mai multe cazuri, o iau de la compania în care lucrează.

Și ce ar trebui să facă un căutător de comori novice care nu are o gamă largă de opțiuni din cauza constrângerilor financiare? Pot face un detector de metale cu propriile mâini, pentru a nu plăti prea mult bani pentru achiziționarea unui model de elită a clasei premium.

Detector de metale cu mâinile proprii

Auto-asamblare a unui detector de metaleÎn ciuda varietății mari dispozitive similare de pe piață, cele mai multe dintre ele fiind foarte scumpe, iar produsele bugetare nu garantează o precizie și o profunzime mare de detectare a obiectelor valoroase. Din acest motiv, tot mai mulți oameni visează la un detector de metale de casă.

Chiar dacă nu ați avut de a lucra cu acest tip de echipament, probabil știți că acesta este destinat pentru a rafina obiectele de căutare cu proprietăți electrice sau magnetice caracteristice, care le distinge de mediul în care se află. Cuvintele simple - detectorul de metale detectează produsele metalice din straturile superioare ale solului.

Cu toate acestea, dispozitivul este folosit nu numai pentru a căuta comori în pământ. În prezent, este în cerere atât pentru militari, detectori de forensic, geologi, constructori și reprezentanți ai multor alte sfere de activitate. Cu toate acestea, acești oameni preferă dispozitive profesionale, iar soluțiile auto-făcute sunt relevante numai pentru începători.

Astăzi, producția unui astfel de util dispozitivul nu este ceva imposibil sau nerealiste, deoarece multe scheme, desene și instrucțiuni sunt disponibile gratuit. Și chiar persoana cea mai neexperimentat poate inventa un instrument bun pentru a fi capabil de a găsi o monedă cu Penny sovietică, la o adancime de 20-30 de centimetri, sau o bucată de fier, de dimensiunea unei guri de vizitare, la o adâncime de 1-1,5 metri în subteran.

Cum se creează un detector de metaleÎn plus, un instrument pentru găsirea metalelor poate fi util pentru gospodării, reparații sau lucrări de construcție. De exemplu, puteți să determinați în mod accidental lângă casa dvs. privată un centner - o altă țeavă abandonată sau o structură metalică, câștigând destul de mulți bani pentru dezmembrare. Dar există un număr incomensurabil de produse cu adevărat neprețuite pe pământ, așa că oricine își poate încerca norocul.

O caracteristică importantă: dacă nu ați lucrat niciodată cu echipamente electrice sau dispozitive radio, nu vă temeți de multe scheme, formule și terminologie. Principiul creării unui detector de metale la domiciliu este foarte simplu. Principalul lucru este să fiți gata să alocați o cantitate mică de timp și să aveți răbdare. O abordare corectă a problemei va crea un instrument bun care poate determina metalele la diferite adâncimi.

Principiul de funcționare

Cum de a asambla singur un detector de metaleAtunci când se creează detectori de metale autofabricate, se acordă o atenție deosebită dispozitivelor "Pirate", care se caracterizează printr-un principiu simplu de operare și ușurință în fabricație. Da, și caracteristicile de calitate ale unui astfel de dispozitiv corespund mai multor modele de marcă din gama de prețuri de 300-400 $. Modelele circuitelor și ale dispozitivelor sunt foarte simple. Și chiar și o persoană neinstruită poate instala un astfel de detector și începe să caute metal.

Dispozitivul funcționează pe principiul inducției electromagnetice. Schema generală include un emițător de oscilații electromagnetice, care dă și primește un semnal, bobină de transmisie, bobină receptoare, receptor, discriminator și, de asemenea, un dispozitiv de indicare. Alte unități de lucru sunt opționale și pot fi instalate în funcție de dorința utilizatorului.

Sarcina bobinei este de a crea un câmp electromagnetic cu un anumit indice de temperatură. Dacă un obiect care poartă un curent electric apare în zona de acțiune, curenții turbionari sau curenții Foucault sunt induse în el, ceea ce contribuie la formarea propriului CEM. În cele din urmă, structura câmpului bobinei își modifică configurația. Dacă obiectul nu efectuează curent, dar are un număr de proprietăți feromagnetice, atunci când atinge câmpul vizual al unei bobine, acesta distorsionează valorile inițiale prin screening. În ambele cazuri, sarcina receptorului este să capteze diferența dintre EMF și să o transforme într-un semnal acustic sau optic.

De fapt, pentru un detector de metale nu este necesar ca un obiect să efectueze un curent. Este important ca caracteristicile electrice sau magnetice să fie diferite.

Surse comerciale pune accent deosebit pe detectoare de metale costisitoare cu sensibilitate ridicată și precizie de funcționare. Printre acestea - un dispozitiv profesional Teppa - H, care este adesea numit un geoscanner. Cu toate acestea, acest nume este eronat, deoarece principiul acțiunii geoscannerului este acela de a măsura conductivitatea electrică a solului, luând în considerare diferitele direcții și diferite adâncimi. Această acțiune este denumită de obicei logare laterală. Conform datelor de logare, computerul creează o imagine pe ecran a tot ceea ce se întâmplă în straturile superioare ale pământului, inclusiv toate tipurile de straturi geologice.

Tipuri de dispozitive

Dacă vă întrebați: "Cum să faci un detector de metale acasă?", Nu uitați să înțelegeți parametrii principali ai dispozitivului. Principiul de funcționare este realizat prin diferite metode tehnice, ținând cont de scopul dispozitivului. De exemplu, modelele care sunt utilizate pentru prospectarea aurului pe plajă și căutarea în construcții și reparații pot avea asemănări externe, dar lucrează pe un principiu fundamental diferit. Pentru a finaliza cu succes instalarea dispozitivului, este important să aveți o idee clară asupra cerințelor pe care trebuie să le îndeplinească detectorul. Având în vedere caracteristicile de proiectare ale detectoarelor de căutare, putem identifica un număr de parametri:

 1. Cum se face un detector de metalePenetrare sau permeabilitate - aceasta indică adâncimea maximă la care bobinele EMF se propagă în sol. Dacă obiectul este mai adânc decât acest semn, este probabil că acesta va rămâne invizibil.
 2. Mărimea și dimensiunea zonei de căutare reprezintă o zonă imaginară în solul în care se presupune că este localizat obiectul.
 3. Indicatori de sensibilitate - suport pentru funcțiile de determinare a obiectelor mai mult sau mai puțin.
 4. Selectivitatea - o funcție de răspuns rapid la constatări mai relevante. Visul fiecărui vânător de comori este detectorul, care determină numai cele mai prețioase metale.
 5. Zgomotul de zgomot - capacitatea de a discrimina (exclude din căutarea) EMF a obiectelor și surselor străine: de exemplu, posturile de radio, descărcările de trăsnet, liniile electrice, vehiculele electrice și alte perturbații.
 6. Compactitate și eficiență. Acești indicatori indică nivelul consumului de energie, precum și dimensiunile de masă ale dispozitivului și dimensiunea zonei de căutare. La urma urmei, un dispozitiv mic este dificil de a studia o zonă mare, în timp ce un dispozitiv prea mare nu poate da rezultate precise într-un spațiu îngust.
 7. Prezența unei funcții de discriminare sau rezoluție, care permite microcontrolerului să separe diferite proprietăți și caractere ale metalelor. Acest parametru se referă la caracteristicile compozite, deoarece există 1 sau 2 semnale la ieșirea dispozitivului, iar valorile care indică proprietățile și locația obiectului de căutare sunt mult mai mari.

Frecvența de operare

Practic toate caracteristicile detectoarelor de metal sunt conectate într-un fel. De exemplu, scăderea frecvenței generatorului contribuie la o penetrare mai profundă și la o căutare precisă, totuși, pentru aceasta este necesar să se plătească pentru creșterea consumului de energie și deteriorarea sensibilității. De asemenea, creșteți mărimea bobinei, prin urmare, compactitatea și ergonomia suferă în mod semnificativ. În rest, fiecare parametru sau complexe sunt într-un fel legat de frecvența generatorului. Prin urmare, clasificarea inițială a dispozitivelor a fost creată luând în considerare intervalul de frecvențe de operare.

 1. Caracteristicile designului detectorului de metaleFrecvență ultra-joasă - funcționează până la primele sute de Hz. Nu sunt dispozitive amatori, deoarece necesită abordări și abilități speciale. Consumul lor de energie pornește de la câteva zeci de wați și, fără a folosi echipamente suplimentare de calculator și vehicule care vor servi la mutarea structurii, pur și simplu nu se poate face.
 2. Frecvența joasă (LF) cu o rază de la sute de Hz până la mai multe kHz. Ele diferă într-o schemă simplă și în absența unui design complex. În același timp, garantează o imunitate maximă la zgomot, dar nu se pot lăuda cu o bună sensibilitate și o discriminare calitativă. Nivelul de permeabilitate ajunge la 4-5 metri cu utilizarea energiei electrice de la 10 W. Astfel de produse sunt capabile să reacționeze la materiale feromagnetice din metale negre sau structuri de beton și piatră de dimensiuni mari. Cel mai adesea, aceste dispozitive se numesc detectoare magnetice.
 3. Cu o frecvență crescută - reprezentanții acestui grup operează la o frecvență de până la câteva zeci de kHz. Echipamentele lor de circuite sunt mult mai complicate decât modelele anterioare, cu toate acestea, cerințele minime de întreținere și întreținere. Parametrii permeabilității ating 1-1,5 metri. Rezistența la zgomot este destul de normală, iar discriminarea și sensibilitatea sunt la un nivel ridicat. Există detectoare universale, cu impulsuri, care pot lucra pe soluri udate sau mineralizate, unde există o acumulare mare a unui fragment sau a unor particule de rocă care emite un semnal EMF. Este adevărat că calitatea muncii într-un astfel de mediu este foarte scăzută.
 4. În ultima categorie există dispozitive cu frecvență ridicată. Ei sunt obișnuiți să caute aur.

Metode de căutare

În prezent, mai mult 10 metode de căutare a elementelor prin intermediul CEM. Cu toate acestea, dacă vorbim despre digitizarea directă a semnalului de răspuns, atunci cea mai adesea această soluție este practicată doar de reprezentanții diferitelor sfere profesionale, care utilizează cea mai scumpă tehnică.

În ceea ce privește detectorii de metale de la sine, atunci ele vin în următoarele tipuri:

 1. Parametrică.
 2. Transceiver.
 3. Odată cu acumularea de faze.
 4. Pe bătăi.

Asamblarea unui detector de metaleProdusele parametrice nu sunt echipate cu un receptor special, deci nu pot fi numite foarte populare. Pentru a determina prezența unei structuri metalice, se folosește influența obiectului însuși asupra parametrilor bobinei - inductanța și factorul Q. În același timp, indicii EMP sunt nesemnificativi aici. Orice modificare a parametrilor conduce la o schimbare a frecvenței și a amplitudinii oscilațiilor produse.

În ciuda simplității asamblării și a ieftinirii, astfel de detectori de metal au o imunitate bună la zgomot, dar au nevoie de o abordare și abilități speciale.

Sunt furnizate modele cu receptor eficiența maximă a muncii într-un anumit interval de frecvență, totuși, proprietățile lor de circuite rămân foarte complexe. Pentru munca productivă, trebuie să cumpărați bobine de calitate. Detectorii metalice de transceiver, în care o bobină - se numesc inducție. Acestea au o repetabilitate bună și lipsește problema poziționării corecte a bobinelor. Cu toate acestea, tehnologia circuitului unei astfel de soluții este mult mai complicată.

concluzie

Nu este greu să faci un detector de metal puternic acasă. Principalul lucru este să ai răbdare, desene și îndrumări detaliate, studiind cu atenție toate punctele.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce sa numit scanare în Rusia antică?Ce sa numit scanare în Rusia antică?
Un eșantion de 875 că este aur sau argintUn eșantion de 875 că este aur sau argint
De ce vis de aur într-un vis? interpretareDe ce vis de aur într-un vis? interpretare
Piatra turmalină și proprietățile sale specialePiatra turmalină și proprietățile sale speciale
Bijuterii cu pietre alexandrite și prețBijuterii cu pietre alexandrite și preț
Detector de metale piratate cu mâinile: instrucțiuni detaliateDetector de metale piratate cu mâinile: instrucțiuni detaliate
Cât costă 1 carat de safir? Fotografie și prețul pietreiCât costă 1 carat de safir? Fotografie și prețul pietrei
Instrumente și accesorii autoportante cu mâinile lorInstrumente și accesorii autoportante cu mâinile lor
Dream interpretare a bijuterii de aur într-un vis, este un semn bun?Dream interpretare a bijuterii de aur într-un vis, este un semn bun?
Ce este un vis de bijuterii: interpretarea viselorCe este un vis de bijuterii: interpretarea viselor
» » Fabricarea detectorului de metale la domiciliu
© 2021 amigdas.com