amigdas.com

Câine ciobănesc belgian - o caracteristică a rasei de câini

Descrierea ciobanilor belgieniProprietarii câinilor sunt siguri că animalul lor preferat și practic un membru al familiei este creatura cea mai inteligentă, inteligentă și pur și simplu minunată. Discuția asupra subiectului "cel mai inteligent câine" nu se estompează, fiecare maestru este sigur de corectitudinea sa. Câinii sunt într-adevăr recunoscuți ca fiind una dintre cele mai inteligente animale de companie și aș vrea să vorbesc despre o astfel de rasă de câini, cum ar fi Ciobanul belgian.

Caracteristicile ciobanilor belgieni

Caracteristicile câinului ciobanesc belgianAceastă rasă este considerată a fi luptă și de serviciu. Câinele combină perfect abilitățile unui păstor și ale unui gardian. În total, această rasă are patru subspecii. Între ele sunt similare, numai culoarea este diferită.

Câinii ciobanului belgian sunt considerați extrem de pretențioși. Un câine din această rasă este compusă foarte armonios, în ciuda unei uscăciuni, cadrul muscular al acestui animal este destul de bine dezvoltat. Condițiile climatice nu o excită, ea devine repede obișnuită cu orice vreme. Activ, iubește spațiul și aerul curat.

Înfățișarea este câine de înălțime medie, cu cap de formă obișnuită, lungime medie. Ochii câinelui arata cu atentie, au o nuanta de aur. În general, Ciobanescul belgian Malinois, de exemplu, este destul de curios, arată un interes deosebit pentru noutate.

Capul este încoronat de urechi de formă triunghiulară, de dimensiune potrivită și proporțional. Gâtul animalului este drept, se dezvoltă mușchii gâtului. Torsul este alungit, fizic, în general, prăjire, spate drept.

Membrele sunt bine dezvoltate, plăcuțele de pe labe sunt dense și elastice, ghearele sunt puternice, de culoare închisă. Picioarele sunt de formă rotundă regulată, iar atunci când fuge, animalul nu suferă disconfort. Lungimea medie a coada este bine dezvoltată, câinele ridică coada în mișcare.

Câinele nu este adaptat la viața unui apartament oraș. Sheepdogs din această rasă dragoste spațiu, în spații restrânse mici animalul experiențe de stres.

Tipuri de câine ciobănesc belgian

Tipuri de ciobanii belgieni și descrierea lorAcești câini au același caracter și caracteristici, dar diferă numai în ceea ce privește calitatea și culoarea stratului. Ei și-au primit numele din diferite orașe. Tervuren este un oraș în care a trăit primul ameliorator din aceeași specie. Orașul Mechelen sau Malin și-a dat numele speciilor de Malinois. Grünendal este numit după orașul Grünendal, unde a fost scos.

Și numai o mică și aproape nerecunoscută lakenua și-a luat numele din castelul Laken, în care, în afară de nobilime, au trăit crescătorii de păstori ai uneia dintre rasele care au participat la reproducere. În 1907, au fost adoptate oficial standarde separate pentru fiecare specie din această rasă.

În total, există 4 specii din această rasă:

  • Malinois.
  • Tervuren.
  • Lakenua.
  • Groenendael.

Rasa belgiană Malinois a fost retras în flamandă, care face parte din Belgia. Există o anumită asemănare cu exteriorul. Serviciile speciale interacționează activ cu această rasă de câini, deoarece malinois are un miros excepțional de miros.

Capul câinilor Malinois este proporțional, fruntea este largă și înclinată, ochii sunt în formă de migdale, foarte inteligenți, aspectul este semnificativ, culoarea este maro. Corpul malinoizilor belgieni este puternic, scheletul muscular este bine dezvoltat. Pieptul este puternic și larg, adânc. Spatele are o formă regulată, lată și uniformă.

Fiecare rasă de ciobanesc belgian se distinge prin culoarea lânii. Rasa belgiană Malinois are un strat scurt, cu un strat subțire dens. Lana protejează malinoizii de umiditate.

Culoare roșie, caldă. Sunt pete negre în zona scapulei și laturilor. Măștile de ovine din Malinois sunt și ele pe jumătate negre, ca o mască. Urechile sunt triunghiulare, negre.

Caracterul este prietenos, subtil simti starea de spirit a proprietarului. Malindiții de ovine sunt foarte mobili, nu pot rămâne inactivi mult timp. Rasa a fost crescută pentru a ajuta păstorii, de aceea este considerată păstor. Ciobanescul belgian Malinois trebuie neapărat să fie instruit, altfel se poate grăbi la oameni și, în cele din urmă, poate mușca.

Tervuren

Descrierea ciobanilor belgieni TervurenAcest animal este considerat cel mai rapid reprezentant al ciobanilor belgieni. Câinele are un păr lung, roșu, cu pete negre. Este cel mai mare reprezentant al ciobanului belgian. Se execută foarte repede, animalul are o dimensiune medie, greutatea este de aproximativ 25-28 kg, înălțimea de 56-60 cm. Bărbații sunt de obicei mai mari decât femelele.

Structura trunchiului armonioasă, dar puternică. Scheletul muscular este bine dezvoltat, pieptul este larg și profund. Fruntea este înclinată, largă, membrele sunt puternice, spatele este lat și lat.

lână gros, lung, cu un substrat dens. Culoarea rasei Shepherd belgian se numește ren. Pieptul și botul câinelui sunt negre, capetele restului stratului sunt negre. Ochii sunt maro, saturați.

Caracterul gelos, dacă câinele simte o lipsă de atenție, este capabil să aranjeze o scenă de gelozie. câine extrem de activ și mobil, are nevoie de spațiu. Ryano își protejează teritoriul, nu permite apariția unor străini. El îi tratează pe copii cu răbdare, dar nu va permite familiarizarea.

Câine ciobănesc belgian Grünendal

Caracteristicile ciobanilor belgieni GrünendalAre excelente abilități de lucru. Un câine frumos, negru, are o haină lungă și groasă. Bărbații sunt mai mari și mai atletici, femelele sunt mai de plastic, pasul este mai ușor. Dimensiuni destul de mari, grunendal în creștere ajunge la 65 cm, greutate aproximativ 28 kg.

Corp de grunendal bine construit, Cadrul muscular este suficient de puternic, spatele este drept și lat, pieptul este adânc și lat, gâtul are o lungime medie și este complet proporțional cu corpul. Membrele sunt puternice, drepte.

Ochii sunt întunecați, urmărind cu atenție câinele și studiind. Clape de culoare neagră. Prin natura câinilor destul de pașnic, inteligența la un nivel destul de înalt, în agilitate și putere nu sunt inferioare celorlalți reprezentanți ai Ciobănescului belgian.

Groenendael este considerat un partener bun, apreciază timpul petrecut cu gazda. Nevoia de formare, comportamentul trebuie ajustat. Cu alți deținuți, casele sunt tolerante, nu manifestă agresiune.

Ciobănescul belgian Lakenen

Descrierea caracteristicilor câinelui ciobanesc belgian LakenenAcest câine este foarte diferit de rudele sale. Haina este rigidă, dă impresia că câinele este cret. Prin natura femelei este mai caldă decât bărbații, greutatea și înălțimea cu alte rase este aceeași.

Capul este clar definit, conturul este clar. Urechile sunt erect, ochi căprui, în formă de migdale. Corpul tăiat, scheletul muscular bine dezvoltat, oasele sunt puternice. Spatele este lat și drept, pieptul este adânc, de lățime medie. Membre sunt drepte, adaptate pentru a alerga rapid.

Culoarea standard este de obicei considerată așa-numita culoare de cerb. Pe coadă și bot sunt pete negre acceptabile, există zone acoperite cu păr alb.

Caracterul este contactul, dar când este instruit la început, animalul este capabil să arate supărare. Mai întâi de toate este important să se stabilească contactul cu câinele. Atitudine agresivă față de pisici și alte rase de câini. Proprietarul consideră că numai cel pe care îl ascultă și îl supune restului familiei, inclusiv copiilor, este calm.

Întreaga rasă a fost crescută și standardizată în 1910.

Îngrijirea corectă a păstorilor belgieni

Câinii rasei Shepherd belgian au nevoie de îngrijire corespunzătoare. În primul rând, trebuie acordată atenția adecvată lânii lungi și groase:

  1. Reguli de îngrijire și întreținere a păstorilor belgieniCâinii trebuie să fie piepteni în mod regulat, pentru această procedură trebuie să ridicați un pieptene cu dinți rare, va masca cu ușurință pielea în timpul procesului de pieptene.
  2. Veterinarii recomanda o procedura de pieptene de cel putin doua ori pe saptamana, cheagurile trebuie sa fie fortate.
  3. Odată cu apariția căldurii, este demn de remarcat că, în primăvară, este necesară igienizarea, pentru prezența căpușelor și a altor paraziți ai pielii. Căutarea căpușelor îngreunează lungimea stratului, astfel încât proprietarul are nevoie de răbdare și inspectează zilnic animalul. De regulă, acarienii suge la pielea din gât, în piept (în spatele) urechilor. După mers, proprietarul trebuie să inspecteze cu atenție prezența rănilor, zgârieturilor.
  4. Ghearele trebuie să fie scurtate cu un dispozitiv special numit un cuie-cuie. Aceasta este o măsură forțată, altfel ghearele se vor separa și se vor rupe. Nu puteți folosi foarfecele obișnuite și, de asemenea, trebuie să calculați corect dimensiunea ghearei, adică cât de mult să tăiați. Câinele nu trebuie să simtă durerea, lipsa de sânge este necesară.

Plimbare și hrănire. Toate rasele de ciobanesc belgieni sunt considerate foarte active, astfel încât să nu puteți limita libertatea animalului de companie. Nu este foarte potrivit pentru a trăi într-un apartament oraș. Foarte îndrăgit de jocuri și jucării, de dragul fărților poate strica pantofii.

Experții recomandă proprietarilor, în cazul în care câinele este adesea lăsat în pace acasă, pentru a ascunde lucruri valoroase. Puteți să vă hrăniți, precum și alimentele naturale, de casă și alimentele de câine gata preparate.

Proprietarul trebuie să decidă ce să hrănească animalul de companie și să aleagă metoda cea mai potrivită. Nu puteți alimenta hrănirea hrană naturală și hrana pentru animale, poate fi în detrimentul sănătății câinelui.

Ciobanii belgieni sunt considerați a fi excelenți gardieni și însoțitori. Nu va lăsa niciodată stăpânul în pericol.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
Câine ciobănesc germanCâine ciobănesc german
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Rasa belgian Griffon: descriere și caracteristiciRasa belgian Griffon: descriere și caracteristici
Cele mai bune rase de câini: specie și descriereCele mai bune rase de câini: specie și descriere
Alegeți o porecla frumoasă pentru câineAlegeți o porecla frumoasă pentru câine
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Ciobănesc din Rusia de Sud. Descrierea rasei ruseCiobănesc din Rusia de Sud. Descrierea rasei ruse
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
» » Câine ciobănesc belgian - o caracteristică a rasei de câini
© 2021 amigdas.com