amigdas.com

Etanșarea cauciucului pe ușă

Sealers și tipurile acestoraO condiție obligatorie a ușii de intrare într-o casă de țară sau cabană este strânsa. Pentru a rezolva această problemă, se utilizează garnituri, datorită acestora, se asigură o fixare mai bună a cutiei, ceea ce duce la protecția garantată a unei case sau a unei cabane de la curenți, praf, sunete, umiditate care vine de pe stradă. Cu ajutorul lor la ușă există o funcționare lină și rezistență la uzură, deoarece acestea protejează împotriva impactului ascuțit împotriva cutiei.

Etansarea cauciucului pentru usi

Pe structuri metalice

Anterior, pentru fabricarea garniturilor de cauciuc a fost folosit, astăzi producătorii lansează cauciuc spumant. Are caracteristici de performanță mai bune și atunci când alege un material pentru a proteja împotriva factorilor externi, acest lucru este deosebit de important. În plus, devine tot mai popular din cauza prețului scăzut.

compactor așezată de-a lungul perimetrului ușă cadru. De obicei, un singur strat nu este suficient nici pentru construcțiile în interiorul încăperilor, prin urmare pentru ușile metalice se utilizează conturul triplu al unei garnituri: pe perimetrul unei uși - două și una pe un cadru.

Stratul exterior trebuie să reziste criticilor și să fie:

  • Rezistent la diferențele de temperatură.
  • rezistent la umiditate.
  • Imună la lumina soarelui.
  • Stabil la deformări.

Modelele moderne sunt de asemenea rezistente la ulei și au rezistență la acizi.

Important! Cârpe metalice de înaltă calitate sunt prevăzute cu o degajare, concepute pentru a găzdui sigiliul. Când efectuați o achiziție, trebuie mai întâi să aflați dimensiunile acesteia, astfel încât banda elastică să umple tot spațiul gol. Dacă sigiliul este mai subțire decât cel oferit de designul ușii, atunci va deveni un lucru inutil, dacă mai mult - atunci lucrarea blocării va fi ruptă. În acest sens, etanșările din cauciuc au dimensiuni diferite:

  • Pentru caneluri mici până la 3 mm. Denumită cu literele C, E.
  • Pentru goluri de 3 până la 5 mm. Literele F, P
  • Litera D poate fi găsită pe un sigiliu mare.

Important! Efectuați un test de etanșare. Pentru a verifica dacă aveți nevoie de o înlocuire pentru cea veche, luați o foaie de hârtie, cu ușa deschisă, așezați-o pe sigiliu, închideți foaia și încercați să o scoateți. Dacă nu se dă în sine, atunci etanșantul cu funcțiile sale o face.

Dacă se utilizează un pridvor, atunci numai foaia de ușă este furnizată cu o bandă de cauciuc. Veranda dublă necesită montare suplimentară pe cadru. Acest lucru afectează etanșeitatea părților structurii și asigurarea unei izolații mai bune.

Producătorii produc gume de etanșare de diferite culori. Vreau să spun că coloranții reduc performanța materialului. Prin urmare, pentru ușile exterioare este mai bine să alegeți culoarea neagră naturală. Asta este va oferi confort și fiabilitate, În timp ce disonanța de proiectare nu va fi atât de semnificativă.

Pe construcții interioare

Tipuri de garnituri pentru ușiUșile din cameră au funcții importante. În primul rând, desigur, ele sunt unul dintre elementele centrale ale interiorului, deci designul lor este foarte important. Dar sarcina lor funcțională este de asemenea minunată. Ele trebuie să îndeplinească sarcini pentru izolarea fonică și termică a încăperilor. Bandele de cauciuc de etanșare selectate corect vor furniza aceste cerințe, în plus preveniți pătrunderea prafului și schițe.

Un alt scop, important pentru sediu, este de a ajuta ușile să lucreze în tăcere și fără probleme. Prin urmare, este necesar să alegeți materiale de etanșare moi, solid va duce la un contact neuniform cu suprafața, ceea ce va cauza probleme diferite până când ușa nu se deschide.

Producătorii de accesorii oferă o gamă largă de coloranți de agenți de etanșare din cauciuc. Pentru a acționa în schema de culori cerută, selectați nuanțele corespunzătoare ușii. Parametrii tehnici ai benzilor de cauciuc pentru ușile interioare nu sunt atât de importante, încât puteți alegeți o grosime mică. Acesta va asigura o izolare fonică suficientă și o strângere satisfăcătoare a foii de ușă.

Înainte de instalarea cauciucului de etanșare, trebuie să evaluați calitatea tăvii. Înclinați locul cretei de contact a ușii cu cadrul și închideți pânza. Acolo unde urme de cretă nu au apărut și există o problemă.

Adunarea automată a cauciucului de etanșare

Cum de a consolida etanșantulUșile de etanșare sunt o procedură simplă, trebuie doar să cumpărați o bandă elastică pe bază de lipici. Maeștrii susțin că dacă instalația este realizată corect, aceasta contribuie la creșterea durabilității ușilor.

Important! Sigiliile de etanșare sunt benzi pe o parte acoperite cu lipici și protejate cu un film. Astfel de modele sunt Economice și ușor de instalat.

Înainte de a instala benzile de cauciuc, curățați suprafața prafului, apoi pentru a îmbunătăți durata de viață a agentului de etanșare, tratați-l cu acetonă sau cu alt solvent.

După procesare, măsurați perimetrul cadrului pentru a determina cantitatea corectă de agent de etanșare. Următoarea măsurătoare este de a afla lățimea pliurilor (locul de contact al ușii cu cadrul). Această valoare specifică lățimea gumei. Forma sa comprimată are o grosime egală cu distanța dintre bandă și cusătura.

Pentru a determina cu mai multă precizie parametrii sigilantului, trebuie să luați plastilina într-o pungă de plastic și să o poziționați pe locul de fixare a benzii de cauciuc viitoare. După aceea, închideți ușa. Rezultatul a fost un roller cu parametrii doriti.

Odată cunoscută dimensiunile și cantitatea de material, puteți continua instalarea. Procedura este simplă și se referă la următoarele: tăiați banda cu lungimea dorită și scoateți ușor hârtia protectoare, lipiți sigiliul de falduri.

Astăzi, gingiile de etanșare sunt foarte populare pentru o serie de caracteristici de mai sus. Din punct de vedere tehnologic, avantajul lor incontestabil constă în faptul că în timpul instalării ei se umple instantaneu cu cavitățile necesare și iau o anumită formă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a izola în mod corespunzător ușile de intrare din lemnCum de a izola în mod corespunzător ușile de intrare din lemn
Cum de a alege ușa din față într-o casă privată?Cum de a alege ușa din față într-o casă privată?
Cum de a alege un kit de tapițerie pentru ușa din fațăCum de a alege un kit de tapițerie pentru ușa din față
Usi de intrare in strada cu ruperea termicaUsi de intrare in strada cu ruperea termica
Preț pentru uși de intrare din material plastic cu sticlă de înaltă calitatePreț pentru uși de intrare din material plastic cu sticlă de înaltă calitate
Thermodore: trăsăturile, avantajele și avantajele saleThermodore: trăsăturile, avantajele și avantajele sale
Alegerea ușilor de intrare din plastic la o casă privată: vederi, fotografieAlegerea ușilor de intrare din plastic la o casă privată: vederi, fotografie
Înlocuirea cauciucului de etanșare în frigider cu propriile mâiniÎnlocuirea cauciucului de etanșare în frigider cu propriile mâini
Ușă de intrare la o casă privată - design, fotografieUșă de intrare la o casă privată - design, fotografie
Hidroizolarea cu cauciuc lichid: efectuați-vă singur muncaHidroizolarea cu cauciuc lichid: efectuați-vă singur munca
» » Etanșarea cauciucului pe ușă
© 2021 amigdas.com