amigdas.com

Cele mai otrăvitoare șerpi din lume: specii, nume și descriere

Serpii otrăviți - ceea ce suntPe planetă, unele dintre cele mai periculoase creaturi sunt șerpi otrăviți, la care mulți oameni sunt în mare dispreț, cum ar fi șobolani sau păianjeni. Șerpi trăiesc în aproape toate continentele, cu excepția Antarcticii și a unor insule importante din nord, cum ar fi Irlanda și Noua Zeelandă.

Numărul principal de specii de reptile nu este otrăvitor, dar există și specimene speciale, otravă care poate ucide cu ușurință un adult. Majoritatea otrăvurilor periculoase ale șerpilor sunt atât de complexe încât medicii și astăzi nu pot crea un antidot. În această evaluare vom lua în considerare șerpii cei mai otrăviți din lume, cu care întâlnirea se poate încheia într-o moarte foarte dureroasă și dureroasă.

Malay Krayt

În aparență, un șarpe foarte frumos, alternativ pictat în inele galbene și negre, și, de asemenea, arată destul de inofensiv. totuși Nu te înșela, deoarece în spatele frumosului colorat se ascunde cel mai periculos șarpe din lume care a ucis oameni mai mult decât toți tigrii, leoparzii și elefanții din Asia combinați.

Fapte despre șerpi - cum se face distincția între otrăvitoriȚiganul malaezian este cel mai periculos șarpe din lume. Și, spre deosebire de alte reptile care mușcă victima o dată și imediat încearcă să se ascundă, krayt, pentru a fi sigur că dușmanul său este otrăvit, atacă de mai multe ori. Mulți dintre cei morți - acesta este locuitorii din mediul rural, deoarece krayt îi place să cuibărească în jurul unei locuințe a unei persoane. Șarpele are o otravă neurotoxică, compoziția sa chimică seamănă cu veninul unei cobra, dar otrava lui kraut este mult mai puternică.

După atac, apare paralizia și apoi victima moare timp de 2-3 minute până la câteva ore după mușcătură, ținând cont de cantitatea de otrăvire injectată. Până în prezent nu a fost găsit un antidot eficient împotriva mușcăturilor acestui șarpe periculos. Chiar și în timpul tratamentului modern, mai mult de 50% din mușcături se termină cu moartea.

Acanthopis antarcticus (Snake mortal)

În ciuda numelui științific, șarpele australian mortal nu are legătură cu Antarctica. Dar acesta este și cel mai periculos șarpe, iar localnicii îl numesc "moartea șarpelui cu o coasă".

Acest șarpe gros și scurt seamănă cu un cârnaț otrăvit:

 • Lungimea poate crește până la 1,8 metri;
 • Are o culoare gri sau maro inchis, cu dungi multi-colorate pe laturi;
 • Capul are formă triunghiulară, scurtă și groasă.

Viper șarpe - fotografie de o reptilăUnul dintre cei mai veninoși șerpi din lume trăiește în zone aride din Australia, în care vânează broaște, șopârle și vertebrate mici. Acanthopis antarcticus este un prădător destul de viclean, se ascunde printre iarbă și frunze, așteptând pradă. Cel mai adesea vânează șarpele noaptea, iar după sezonul de împerechere, femeia se târăște într-o gaură în care o așteaptă 15-25 "șarpe puțin dulci" deja otrăvitoare mortale.

Pentru a ucide o persoană, doar 15 mg de venin de șarpe mortal sunt suficiente, dar, de regulă, o reptilă injectează simultan cel puțin 200 mg de otravă cu o singură salivă la un moment dat. Mai puțin de 8 ore mai târziu, există o paralizie a respirației și după moartea inevitabilă.

Coral sapid

Este unul dintre cei mai periculoși șerpi care trăiesc pe continentul nord-american și este una dintre cele mai otrăvitoare creaturi de pe planetă. În ansamblu există mai mult de 50 de subspecii șerpi de corali și cei mai periculoși dintre ei - un coral harlequin aspid. Majoritatea oamenilor de știință susțin că acești șerpi sunt unele dintre cele mai frumoase pe planetă. Balanțele lor sunt vopsite în culori negre, roșii și galbene.

 • Corali șerpi în lungime poate ajunge până la 1,5 m, ascunzându-se în umbra frunzelor de copaci, deoarece nu le place foarte mult culoarea însorită.
 • Coral aspid - caracteristici ale unui șarpeAceste reptile duc un stil de viață activ noaptea, dar sunt adesea vânate în zori și seara.
 • Femelele pot așeza 6-8 ouă, dintre care incubația puilor în timpul celor 2 luni.
 • Veninul acestor reptile este destul de puternic, dar din fericire pentru oameni, animalele au danturi destul de mici și deschidere îngustă a gurii, datorită acestui șarpe rareori pot injecta cantitatea necesară de otrăvire pentru ca un rezultat letal să aibă loc.

Dar, într-un fel sau altul, în fiecare an numai în America există 20-30 de mușcături de aspidii, dintre care 8-10 se termină cu moartea.

Șarpe de șarpe

Această specie trăiește în apele marine și preferă peștii. Spre deosebire de frații mitici - zmeii marini, acest șar are mici dimensiuni și, în cazuri rare, ajunge la o lungime mai mare de 1,3 m.

Bugul mare este un frumos și periculosCu toate acestea, această reptilă de pe planetă este considerată drept una dintre cele două cei mai teribili ucigasi, trimiterea în fiecare an a "lumii următoare" nu este o mie de oameni.

Glandele unei reptile conțin în sine o cantitate constantă de otrăvire, care este suficientă pentru moartea a 50 de persoane, aceasta este de două ori mai mare decât cea a unei viperă mortală sau a unei cobra regale. Spre deosebire de ei o reputație întunecată și sumbră, culoarea animalului are culori strălucitoare. Pielea reptilei este împodobită cu nuanțe de gri, galben și verde în același timp cu negrul.

Sarpele de cioc de mare este o reptilă destul de agresivă, care, de regulă, se găsește în apele calde ale oceanelor indiene și Pacific. Șarpele are câteva colți destul de mari și ascuțiți sunt capabili cu usurinta mușcă pielea groasă a animalelor mari. Această specie este responsabilă pentru numărul principal de decese ale unor scafandri și a unor baieti simpli din ocean, 95% dintre victimele mușcate, nu trăiesc până a doua zi.

Tiger Snake

Tigrul șarpe din Australia de Sud are o dimensiune mică și rareori ajunge la o lungime mai mare de 1,9 metri.

 • Șarpele vânează animale mici, de obicei broaște și rozătoare;
 • El conduce un stil de viață sedentar;
 • Culoarea este destul de strălucitoare, maro închis sau negru, cu dungi galbene, din cauza acestui tigru și poreclit.

Cum arată un șarpe tigru?Această specie este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai veninoase șerpi de pe planetă din cauza cantității semnificative de otrăvire care se găsește în glande, este suficientă pentru moartea a sute de oameni. Când este mușcat reptile injectează o doză mare de neurotoxină, care în câteva secunde poate lovi sistemul nervos și atunci când victima nu dă imediat un antidot, atunci este condamnat la moarte rapidă în 2-3 minute.

Dar trebuie remarcat că șarpele tigru este primul care nu atacă niciodată o persoană și nu este agresiv. În toate cazurile menționate, persoane sau persoane creează corturi în mediul de viață al acestor reptile sau în situații în care reptilele au atacat copiii care le-au aruncat cu bastoane și pietre, precum și hărțuitoarele daredevili care nu voiau să le înghită cu mâinile goale.

Taipan

Acest tip de șarpe este mare și poate ajunge până la 4,5 metri în lungime. Patria taipanului este Australia, dar acești șerpi veninoși se găsesc și în Tasmania și Noua Guinee. Reptilele sunt vopsite în maro închis sau culoare verde deschis, foarte rar taipanii ajung complet negri. Femeia taipan poate stabili până la 25 de ouă. Ei conduc un stil de viață predominant în timpul zilei, într-un mediu natural căutând mamifere, marsupiale, șobolani și iepuri.

Snake taipan - fotografia celui mai otravit șarpe din lumeCele mai periculoase sunt speciile de șerpi de coastă, otravă neurotoxică este atât de puternică încât aproape imediat după mușcare o persoană paralizează sistemul nervos. aproximativ timp după mușcătură a victimei, înainte de moartea sa, de regulă, nu depășește 1,5 ore, iar atunci când victima nu primește un antidot în timp util, rezultatul este fatal în 100% din cazuri.

Taipan este destul de agresiv și poate ataca în mod independent oamenii, chiar și atunci când o persoană nu-l deranjează. El înainte de aruncare se pliază în inele și efectuează mai multe atacuri false în direcția victimei. După o rotire rapidă, șarpele poate acoperi o distanță de 4-5 metri pe secundă, aproape fără a oferi nici o șansă să salveze victima.

Mamba negru africană

Acest șarpe, care pe continentul african este poreclit "răzbunare pentru nemulțumiri" și "moarte neagră", este considerat unul dintre cele mai șerpi otrăviți mari pe teren. Dimensiunea sa poate ajunge până la 5 metri, iar cantitatea de otrăvire pe care o injectează reptilă în timpul mușcăturii este de 450 mg, cu o doză letală pentru oameni, de numai 10 mg.

Ce arată un mamă neagră și cât de periculos esteMamba este destul de agresivă și victima poate continua, deoarece este și cel mai rapid șarpe care poate accelera până la 25 km / h. Primul semn al otrăvirii este localul durere pe locul mușcăturii, victima se confruntă cu confuzie severă, furnicături la nivelul membrelor și a gurii, o ruptură în ochi și tunel viziune, salivație considerabilă (spumare din gură și nas, de asemenea) și a pronunțat ataxie (lipsa controlului muscular), febră.

Pentru a salva o persoană de o mușcătură, un antidot trebuie introdus imediat după atac, altfel șansele unui rezultat pozitiv sunt foarte mici. Moartea de la o mușcătură a acestui șarpe otrăvitoare are loc timp de 1-2 ore.

Brown șarpe orientală

Șarpe maro de est - fotografieAcest șarpe este unul dintre cei mai agresivi, care trăiește în Australia. Un șarpe în lungime poate ajunge până la 2 metri și vânează cel mai adesea în timpul zilei. Dieta acestor reptile nu diferă foarte mult de rudele lor: merceni, iepuri, păsări și broaște.

Cea mai mare parte a șerpilor maro trăiesc în provincia Victoria, unde a fost înregistrat cel mai mare număr de victime ale muscaturilor. Această specie este extrem de puternic, repede și răuvoitor, prin urmare, în timpul unei întâlniri cu un șarpe, este recomandabil să încercați să ajungeți în jurul acestuia cât mai mult posibil.

Având în vedere cercetarea lui Steve Irwin, un expert internațional, acest șarpe este responsabil în Australia pentru suma principală deceselor umane în mediul natural. Șarpele brun are suficientă otrăvire pentru a ucide 200 de oameni, iar otravă a acestei reptile este a doua cea mai toxică din lume.

Zonele interioare din zona Taipan

Șerpi din Taipan - cum aratăAcest subtip de șerpi periculoși a fost descoperit de oamenii de știință destul de recent, în 2008 și, la fel ca mulți alți șerpi otrăviți, locuiește în Australia. de asemenea această reptilă numit încă un șarpe crud sau feroce. Susținut, de obicei, mamifere, care trăiesc în câmpii calde, uscate, ascunzându-se în fracturile mici și fisuri în pământ, din acest motiv este dificil de detectat.

Otrava acestui șarpe este destul de toxică și o mușcătură este suficientă pentru a ucide o persoană pentru câteva minute. totuși spre deosebire de altele colegii lor Taipani, șarpele otrăvitor, indiferent de numele său, nu sunt foarte agresivi și în caz de amenințare încearcă să se ascundă sau să fugă.

Cobra filipineză

Direct cobra sunt reptile destul de otrăvitoare, însă cobra filipineză are o diferență semnificativă. În plus față de faptul că otravă a acestei reptile este unul dintre cele mai puternice din lume, astfel încât acest șarpe îl poate trage încă în ochii victimei pentru o distanță de până la 3 metri.

Philippine Cobra - cum arata?Toxina afectează funcțiile cardiace și respiratorii ale unei persoane și are ca rezultat o evoluție fatală din cauza paraliziei respiratorii. Pe oameni, de regulă, cobra nu atacă, Atunci când nu există o amenințare imediată la adresa siguranței puilor sau a vieții lor.

Cobra filipineză rar poate crește cu mai mult de un metru, doar indivizi singuri ajunge la o dimensiune de 1,5 metri, locuiesc în mod predominant insulele din arhipelagul filipinez:

 • Luzon;
 • Masbate;
 • Mindoro.

Pentru a rezuma

Mergeți la o excursie interesantă într-o țară fierbinte sau exotică, trebuie să fiți în permanență în alertă și să vă amintiți întotdeauna despre faptul că orice țară are propriul său climat, cultura și animalele sale periculoase și otrăvitoare. Chiar și în înot în ocean, vă puteți confrunta cu creaturi periculoase, care sunt aproape necunoscute științei moderne.

Și este deosebit de necesar să fii foarte atent dacă vei pleca pe un astfel de continent ca Australia. Potrivit statisticilor, mai mult nimeni nu Nu am reușit să scap de taipan, când l-am întâlnit față în față. Din moment ce acest șarpe poate dezvolta o viteză uriașă atât în ​​apă cât și pe pământ, și târâind de-a lungul copacilor. Este recomandabil să nu vă întâlniți cu acest șarpe.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Snake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nuSnake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nu
Anaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuieșteAnaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuiește
Cum să scapi de șerpi în zona suburbanăCum să scapi de șerpi în zona suburbană
Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?
Ce fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiescCe fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiesc
Snake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crudSnake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crud
Cel mai lung șarpe din lume, șerpi mariCel mai lung șarpe din lume, șerpi mari
Cele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuțieCele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuție
Vipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoareVipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoare
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
» » Cele mai otrăvitoare șerpi din lume: specii, nume și descriere
© 2021 amigdas.com