amigdas.com

Centipedul sau centipeda insectă - trăsături ale speciei

Insectul millipedeCentipede, sau cât de des este numit - casa miriapod, comuna Flycatcher - o insectă care aparține în clasa artropodelor, și, prin urmare, are un aspect destul de ciudat. Se poate vedea în apartamente și case particulare, în special în colțurile întunecate ale subsolului, sub chiuveta din bucătărie sau în baie, în cazul în care umezeala poate fi prezent. Datorită aspectului respingător și o destul de mare miriapozi de dimensiuni, mulți oameni de experiență teamă și ostilitate, la o întâlnire cu ea, chiar dacă este destul de greșit, acest tip de insecte nu constituie o amenințare, și chiar ajută să scape de muște, gândaci de bucătărie, puricilor și molii.

Centipedul insectelor - aspect, habitat, comportament

Cum arata un centiped?

Lungimea corpului centipedului centiped de obicei de aproximativ 4-6 cm. Culoarea insectelor variază de la galben-gri la maro. De-a lungul spate sunt trei benzi, sunt de nuanță violet sau albastră. Centipedul are ochi de față, datorită cărora are o vedere excelentă. Pe părțile laterale ale capului sunt cirri mici, alcătuite dintr-un număr mare de segmente, reacționează la modificările temperaturii aerului și, astfel, ajută insecta să navigheze în căutarea celor mai sigure locuri.

Corpul este compus din 15 segmente care sunt capabile să mențină corpul în greutate. Fluturașul are multe picioare, lungimea lor crește pe măsură ce se apropie de secțiunea coada. Această structură a picioarelor îi permite să ruleze cu o viteză de până la 40 cm pe secundă. Numărul de membre și segmente în millipede crește pe măsură ce crește până la 15 perechi. Ultima pereche de picioare este atât de lung încât poate depăși dimensiunea corpului insectei. Prima pereche de foi de frunte în procesul de evoluție a început să reprezinte jawbones, care ajuta foarte mult centiped în vânătoare.

Unde trăiesc centipeda

În cazul în care, de obicei, trăiesc centipedesAceste insecte trăiesc în multe țări cu un climat temperat: Africa de Nord, Europa de Sud, Orientul Mijlociu. În Rusia, centipedul se găsește în regiunile sudice, regiunea Volga, centura de mijloc. De obicei, centiped de origine pot fi găsite în roci în pădure, lângă rădăcinile copacilor, frunzele căzute, în cazul în care umed și umede, deoarece acestea au nevoie de un mediu umed pentru o viață plină, și reproducerea de succes.

Într-o casă sau un apartament, ele pot apărea în toamnă, când se răcește afară. În timpul iernii, centipedii trec în hibernare, iar prin primăvară se trezesc și devin activi. În țările din sud, acest tip de insectă este tratat foarte bine, deoarece este capabil să ajute oamenii să distrugă dăunători.

În locuința umană centipedii preferă să locuiască:

 • În pivnițele întunecate.
 • În băi și în toalete.
 • În locuri cu umiditate ridicată.

Tipuri de centipedeCommon flycatchers sunt prădători. Pot să mănânce insecte care trăiesc lângă ele. O centipedă care trăiește în casa unei persoane poate fi chiar utilă, deoarece ajută la scăderea gandacilor, a muștelor, a păianjenilor, a puricilor, hrănirea lor. Observând pradă, zgomotul îl atacă, apoi îl mușcă, injectând otrăvire în corpul victimei și apoi trece la masă. Acasă centipedes pot trăi permanent în casele oamenilor, aducându-le numai beneficii.

În ciuda acestui fapt, mulți se tem de această insectă și cred că o centipedă poate mușca. Din fericire, otravirea centipei interne este periculoasă numai pentru dăunători mici și pentru sănătatea oamenilor - acest lucru nu se reflectă în nici un fel. Doar cu intoleranță individuală la otrăvire, eventual, manifestarea unei reacții alergice. Flycatchers musca ca auto-apărare și în cazuri foarte rare. Ei preferă să se ascundă de oameni, evitând contactul cu ei.

Dacă sunteți mușcați de o centipedă, iată ce ar trebui să faceți:

 1. Este necesar să dezinfectați locul mușcăturii cu peroxid de hidrogen sau iod.
 2. Dacă rana este umflată și există senzații de arsură în jurul acesteia, ar trebui să faceți o compresie rece și să o păstrați până când simptomele neplăcute vor ajunge la zero.
 3. Cu durere severă, trebuie să luați medicamente anestezice și antihistaminice.

Cum vânează și hrănesc centipedele

Deși un prădător de insecte centiped, cu absența prelungită a alimentelor obișnuite, poate mânca și plante, de exemplu, unele tipuri de flori de casă. Dar baza dieta pentru ei este:

 • Insectul millipedeWorms.
 • Mucha.
 • Gândaci.
 • Larvele.
 • Puricii.
 • Fluturi.
 • Ploșnițe.

Hunt millipedes preferă în întuneric. Situate într-un loc retras, aceste insecte stau în așteptare pentru o pradă potențială, folosind în acest scop tendriluri speciale care sunt capabile să prindă cele mai mici mișcări, mirosuri și sunete. Văzând prezența unui gândac adecvat pentru mâncare sau un gândac, miriapod repede sare pe prada, și apoi țineți-l cu ajutorul proceselor maxilare, introduce corpul miniere otrava care ucide instantaneu. După aceea, măturarul își mănâncă prânzul și de ceva timp merge într-un loc retras pentru a-și digera calm mâncarea.

Un prădător mic poate prinde mai multe insecte simultan și poate mânca o victimă, restul va fi ținut de picioare.

Reproducerea fileului common flytrap

Atunci când insectele au un sezon de reproducere, de obicei se întâmplă în primăvară și vară, femelele încep să aloce feromonii specifici pe care bărbatul le-a atras atenția. Când se întâlnește cunoștința, bărbatul scoate o celulă mică cu spermatozoizi, care selectează femela din căile sale sexuale. Apoi, ea a săpat o gaură în solul umed și plasează acolo ouă fertilizate de la 70 la 120 de bucăți și le presează ușor cu sol pentru a camufla.

Centipedele mici apar în lumină, având patru perechi de picioare, apoi numărul lor crește după fiecare molt. Dupa 5-6 molii, flycatcherul creste si numarul picioarelor este de 15 perechi. Speranța de viață a unei centipede domestice este de aproximativ 3-7 ani.

De ce sunt centipede în casă?

Flycatchers obișnuite apar în casele și apartamentele oamenilor în căutarea hranei și, având nevoie de umiditate pentru o viață normală, se pot așeza în subsol sau în baie. Aceste insecte sunt active doar noaptea, în timpul zilei, este aproape imposibil să le vezi, vânătoarea întotdeauna încearcă să evite contactul cu persoana.

Principalele motive pentru pătrunderea millipedelor într-un apartament pot fi:

 • Cum să scapi de millipedeUmiditate ridicată în camere.
 • Prezența unui număr mare de insecte mici.
 • Iluminarea slabă.
 • Starea sanitară slabă a țevilor (necesită reparații).

Flycatchers pot intra în casă Prin fisurile și găurile din podea, prin conducte, se târăsc din apartamentele vecinilor. Este demn de știut că aceste insecte trăiesc doar într-un anumit loc, ei sunt ca gândacii prolifereze la un număr foarte mare și a alerga pe tot apartamentul, și nu va fi niciodată interesat și nu va strica mancarea, haine, flori și mobilier. Pe o scară mai mare, centipedele nu reprezintă niciun pericol pentru om, ci, dimpotrivă, se pot dovedi utile, distrugând, de exemplu, muștele sau viermii.

Motivul pentru apariția acestor prădători într-o casă privată ar putea fi faptul că au fost divorțați prea mult în subsoluri sau sub pardoseală. Și dacă aveți de gând să scape de centipedes centipedes, în primul rând ar trebui să verificați aceste camere pentru disponibilitatea lor.

Căile de combatere a centipedelor domestice

Dacă categoric nu doriți ca vânătorii mici să locuiască alături, există multe metode care să vă ajute să scăpați de ele. Cel mai bun lucru este să creați condiții nefavorabile pentru existența millipedelor. Mai întâi de toate, curățați camerele, în care poate exista umezeală, dacă nu există un mediu obișnuit, flycatchers va căuta un alt habitat.

Deoarece centipedii se hrănesc insecte diferite, încercați să le faceți să plece de acasă. Într-o cameră fără hrană, centipedele nu mai rămân deloc lungi.

Este necesar să înlocuiți vechile țevi din baie, care, probabil, curg, fixează toate instalațiile sanitare. Dacă apartamentul dvs. are o podea din lemn, trebuie să o examinați bine pentru fisuri și găuri și, după ce le descoperiți prezența, reparați-o cu atenție. Acoperirea pardoselilor cu lac va ajuta, de asemenea, pentru a rezolva problema, deoarece flycatchers nu le place mirosul chimic.

Scapă de Centipedul Acasă în următoarele moduri:

 1. Apariția de millipedeEste bine să cureți în jurul casei mele. Este necesar să mătuiți frunzele căzute, unde se pot ascunde mucegaiurile, să eliberați șantierul de materialele de construcție inutile, care a fost așezat mult timp. Millipedes își pierd reședința obișnuită și părăsesc teritoriul.
 2. De obicei, 2-3 2-3 flycatchers pot trăi într-un apartament, astfel încât să îi puteți prinde cu o cutie sau un borcan și să-l eliberați pe stradă. Doar nu ucideți vânătorii mici, lăsați-i să pară neatractivi, dar nu ți-au făcut nimic rău.
 3. Pentru centipedele plecate, le lipsește de sursa de hrană, de a scăpa de insectele mici care trăiesc în casă.
 4. Deoarece miriapozi ca un mediu umed, un bun subsoluri curate, dulapuri, grupuri sanitare, acolo să fie uscat, curat și luminos, care nu este ca artropode.
 5. Îndepărtați cu atenție toate crăpăturile și crăpăturile de pe podea, pe placă, de-a lungul ușilor și ferestrelor, astfel încât centipedele să nu poată pătrunde în casă. Și, de asemenea, este necesar, cu ajutorul unei grilaje dense, este bine să închideți ferestrele de ventilare.
 6. Dacă toate aceste metode nu ajută, utilizați mijloace chimice, dar numai în cele mai excepționale cazuri. Pentru a face acest lucru, trebuie să tratăm toate habitatele de millipede cu preparate otrăvitoare pentru distrugerea insectelor.

Îndepărtează-le pe flycatchers în grădină sau grădină absolut nu este necesar, deoarece vânătorii mici nu vor afecta niciodată culturile, și chiar vă vor ajuta, salvând grădina acasă de la diverși dăunători.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Stilul de viata al gandacului de rinocer. Ce face un gândac de rinocer?Stilul de viata al gandacului de rinocer. Ce face un gândac de rinocer?
Cum să te scapi de casa din ambele sensuriCum să te scapi de casa din ambele sensuri
Cum să scapi de păianjeni în case privateCum să scapi de păianjeni în case private
Cum să scoți un fulg de zahărCum să scoți un fulg de zahăr
Cum să scapi de molii alimentelor - sfaturi și trucuriCum să scapi de molii alimentelor - sfaturi și trucuri
Scală: fotografii și sfaturi despre cum să scapi de o insectăScală: fotografii și sfaturi despre cum să scapi de o insectă
Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?
Beetle bronzovka: trăsături, larve și răni ale unui gândac verdeBeetle bronzovka: trăsături, larve și răni ale unui gândac verde
Acid boric în lupta împotriva gândacilorAcid boric în lupta împotriva gândacilor
Scapa de gandaci in apartament si casa pentru totdeauna.Scapa de gandaci in apartament si casa pentru totdeauna.
» » Centipedul sau centipeda insectă - trăsături ale speciei
© 2021 amigdas.com