amigdas.com

Caracteristici de prindere a peștelui pe balancer în timpul iernii

Prindeți iarna pe balancerCapturarea iarna pe balancer este destul de interesantă și productivă. Această abordare este destul de simplă de folosit, dar cu ea aduce o capcană mare. Din aceste motive, câștigă popularitate printre pescari. Ea concurează și cu blonda încă de la început. Pe roata de echilibru prinde doar peștii pradă, care, fără îndoială, este plusul.

Tipuri de balansoare

Dacă peștele se comportă foarte activ, atunci aproape orice fel de momeală va face. Dacă nu, atunci este necesar aveți grijă de alegerea modelului potrivit. Există multe tipuri de balansoare. Toate acestea, ca regulă, diferă în formă și dimensiune. Cele mai frecvente specii sunt:

  • Tipuri de balansoareCu un penang clasic triunghiular. O trăsătură distinctivă a acestei momeală este forma corpului său. Datorită echilibrului corect al corpului, momeala în apă presupune o poziție orizontală exactă. Toleranța este de 5 grade.
  • Cu un cap mărit. Datorită creșterii dimensiunii formei capului atunci când momeala turnare linia de pescuit ridică duza și forma cozii o face să se abată în direcția capului, fiind în același timp într-o poziție strict orizontală.
  • Lumea Veche. Datorită formei sale plate, balancerul îngust-cuțit câștigă mai multă viteză atunci când leagă tija. Redarea unei astfel de duze este cel mai bine ademenită de stiuca. Utilizarea este recomandată în locuri fără flux.
  • Cu o perie de blană pe coadă. Acest balancer este cel mai des folosit pentru prinderea peștilor mici în apă puțin adâncă. "Joc" ar trebui să fie lent, deoarece cu mișcări rapide, se poate transforma cu susul în jos și cablajul este rupt.

Avantaje și dezavantaje

Până în prezent, balansatorii au câștigat o popularitate imensă. Acest lucru sa întâmplat din mai multe motive. Cele mai importante sunt:

  1. Avantaje și dezavantajeComoditate. Balancer datorită dimensiunilor sale mari, spre deosebire de mormyshka, nu provoacă disconfort la pescuit. Pe pescuit puteți folosi mittens calde, pe care pescarul nu-și poate permite, care a ales un mormyshk ca un tackle: este foarte mic și se agață în mod constant la mănuși.
  2. Rapiditate. Datorită prezenței câtorva cârlige în momeală, pescarul poate prinde mai multe pești dintr-o dată.
  3. Varietatea. Pe piața pescuitului există un număr mare de momeli de forme, culori și dimensiuni unice. Acest lucru vă permite să alegeți momeala ideală pentru caracteristicile fiecărui rezervor și preferințele peștilor.

Ca dezavantaj de momeală, se poate remarca inconvenientul de a scoate peștele din cârlig, deoarece îl poate înghiți destul de adânc. Acest lucru este deosebit de evident când lutul este foarte activ, iar decoltarea de pește petrece mult timp prețios.

Cum sa alegi un balancer

Balanceri pentru prinderea bibanului, bibanului și stiuca diferă doar în funcție de mărimea lor. Nu uitați să luați în considerare caracteristicile rezervorului. De exemplu, dacă apa din ea este tulbure, atunci momeala trebuie să fie luată într-o culoare mai strălucitoare.

Pentru a prinde bibanul, cea mai potrivită este o lungime de momeală de 3 până la 7 centimetri. În ciuda acestui fapt, cel mai bun rezultat este o duză de cinci centimetri. Faptul este că are lungimea optimă și "jocul".

Cum sa alegi un balancerSaddle balancer, de regulă, este luat de la 5 la 9 centimetri lungime, în funcție de mărimea peștilor capturați. Cele mai bune sunt momeala măsurând 7 și 9 centimetri. Pentru a reduce riscul muscării "goale", există un truc care va ajuta la evitarea acestei situații. Aceasta constă în instalarea unui cârlig de dimensiuni mai mari, care va mări semnificativ captura.

Mărimea abordărilor pentru pescuitul de pescuit este practic irelevantă. Cele mai comune echipamente atașate sunt balancatorii măsurați între 9 și 11 centimetri. Shchuchiyu balancer nu va împiedica, de asemenea, înlocuirea unui cârlig mic cu unul mai mare.

Cu alegerea corectă a mărimii atașamentului, prinderea peștelui pe balancer în timpul iernii va aduce pescarul mult mai mult prins.

Atenție la alegerea culorii

Fiecare firmă care produce balancer are în sortimentul său nu o duzină de culori de balansoare pentru pescuitul de iarnă. Alegerea celei mai potrivite culori - o sarcină destul de dificilă. Capabilitatea poate varia de-a lungul zilei de mai multe ori. De asemenea, există cazuri în care captura este cea mai atrăgătoare, care până atunci nu a adus nici o captură pe pescar. Nu este necesar să amânați "pe un raft îndepărtat" o momeală care nu sa dovedit a fi pe un anumit iaz, deoarece, pe de altă parte, situația poate fi opusă.

Atunci când alegeți culoarea balancerului, este necesar să treceți de la faptul că momeala a fost vizibilă și s-a ridicat pe fondul rezervorului. În zilele însorite este mai bine să luați o momeală nu prea luminată. Atunci când pescuiești în întuneric, dimpotrivă, este mai bine să recurge la o gamă de culori strălucitoare. Sudak, care locuiește pe fundul rezervorului, este de obicei prins pe lumină în momeala întunecată. Pentru pescuitul cu știuleți, cel mai adesea se folosesc momeli cu cap roșu, ceea ce arată peștele în care trebuie atacat.

Tehnici de pescuit

Pe balancer, chiar și începătorii prinde pescuitul, deoarece acest lucru nu necesită aptitudini speciale. Pentru a învăța cum să prindeți iarna pe echilibru corect, primul lucru pe care trebuie să-l învățați este tehnica capturii.

Tehnici de pescuitTehnica de echilibrare este destul de simplă. Mai întâi trebuie să coborâți momeala în partea de jos. După aceea, momeala se ridică puțin din fundul rezervorului. În același timp, mișcările ar trebui să fie netede. După ridicare, tija revine la poziția inițială. De asemenea, se mișcă momeala, care a mers în lateral.

Apoi urmează o mișcare similară, care contribuie și la deplasarea duzei, dar într-o altă direcție. Datorită acestui fapt, se obține un "joc" sub forma unui joc de pește. Aceasta este caracteristica capturii acestui atașament.

Dupa ce a facut aceasta postare de aproximativ zece ori, anglerul ridica duza la 15-20 centimetri fata de pozitia de pornire si repeta totul din nou. Datorită acestui fapt, este posibil să prindeți o suprafață mai mare dintr-o castă.

Greșeli comune

După cum știți, nimeni nu este asigurat împotriva greșelilor. Prin urmare, este mai bine să vedeți cele mai frecvente dintre ele și să încercați să nu permiteți. Acestea sunt:

  1. Linie prea subțire. Deoarece este capturat peștii rătăciți, cel mai bine este să folosiți o linie de pescuit mai subțire decât 0.18-0.20 milimetri. Grosimea ei este mai bine să verifici singură, fără a avea încredere în ceea ce a fost scris pe pachet. Deseori cazuri de spargere, atunci când pescarul a ales o abordare prea subțire.
  2. Greșeli comunePrezența unei leduri. Indiferent cât de ispititor este ispita, este mai bine să renunți la lesa. El prea strică "jocul" de momeală, ceea ce reduce în mod semnificativ atracția peștilor. Cu toate acestea, există o șansă de a pierde un prădător toothy, cum ar fi un stiuca sau un stiuca: poate mușca linia.
  3. Refuzul din lojă. Cea mai mare parte a pescarului refuză să instaleze loja la tija de pescuit, ceea ce reprezintă o mare greșeală. Datorită lui, pescarul poate privi cum momeala se comportă în apă. Pentru comoditate, o pungă mică de culoare strălucitoare poate fi atașată la gardă prin intermediul căreia ochii pescarilor nu se vor obosi.

Pescuitul pe balancer în timpul iernii este destul de simplu, principalul lucru este să respectați toate regulile și reglementările.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să prindeți burbot în timpul iernii: alegeți momeală și unelteCum să prindeți burbot în timpul iernii: alegeți momeală și unelte
Ce mai bine pentru a prinde bibanul iarna și unde să-l găsițiCe mai bine pentru a prinde bibanul iarna și unde să-l găsiți
Cum sa alegi un balancer bun pentru capturarea peisajului de iarbaCum sa alegi un balancer bun pentru capturarea peisajului de iarba
Ce este mormyshka și cum să-l prindăCe este mormyshka și cum să-l prindă
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Pescuitul de iarnă - prinderea roachului pe mormyshkuPescuitul de iarnă - prinderea roachului pe mormyshku
Secretele de prăjituri corecte în timpul iernii pe un cărucior de echilibrareSecretele de prăjituri corecte în timpul iernii pe un cărucior de echilibrare
Secretele de prindere a stiuca pe un balancer de spinneret iarnaSecretele de prindere a stiuca pe un balancer de spinneret iarna
Momeală "pește de cauciuc spumă": realizarea prin mâinile propriiMomeală "pește de cauciuc spumă": realizarea prin mâinile proprii
» » Caracteristici de prindere a peștelui pe balancer în timpul iernii
© 2021 amigdas.com