amigdas.com

Teava de profil galvanizată pătrată și dreptunghiulară

În tuburile profilului foto - fără sudurăȚeava galvanizată a profilului a găsit o aplicare largă în crearea structurilor metalice finite, care diferă în funcție de greutatea lor ușoară și de rezistența la diferite influențe atmosferice. Ele nu își pierd relevanța datorită caracteristicilor tehnice excelente. Dar, de asemenea, au o rezistență ridicată la expunerea prelungită la temperaturi ridicate și rezistă oricăror solicitări.

Astfel de caracteristici fac ca produsele metalice să fie în cerere și, de asemenea, să le distingă în contrast cu structurile din polipropilenă, polietilenă și metal-plastic. Conductele galvanizate își găsesc aplicația în diferite zone de producție.

Caracteristicile de producție

Caracteristicile țevilor de profil galvanizateÎn timpul producției în prima etapă, se fac piese cu o secțiune transversală circulară. În acest scop, se utilizează o tehnică de deformare la cald sau rece, prin care forma articolului este corectată. În procesul de fabricație pot fi utilizate diferite metale.

Dar produsele de profil sunt cel mai bine realizate din oțel cu conținut ridicat de carbon, care are un nivel ridicat de plasticitate. Datorită acestor caracteristici facilitează procedura de deformare și modelarea. Cel mai popular în ultimii ani este cucerirea structurilor fără sudură.

Pentru producția lor implică tehnologia de laminare la cald sau la rece. O singură foaie de metal este trecut printr-o mașină de rulare specială. Ca urmare a acestei influențe, se obține un produs finit fără cusături, care are o cavitate interioară goală. Aceste modele au caracteristici îmbunătățite de rezistență în comparație cu produsele sudate.

Următoarea etapă importantă în timpul producției este saturarea suprafeței cu zinc. Datorită unei astfel de procesări de câteva ori îmbunătățească proprietățile materialului. Ea devine rezistentă la coroziune, deci are o bună durabilitate. Astfel de produse sunt de câteva ori mai scumpe.

Procesul de galvanizare se desfășoară în mai multe etape:

 • de formare;
 • curățarea temeinică a suprafeței prin măcinare și stripare;
 • imersiune într-o baie specială umplută cu zinc;
 • controlul calității.

Ca urmare a acestei influențe, se formează un strat subțire, care protejează suprafața și împiedică pătrunderea umidității în metal. Datorită acestui fapt, produsele vor dura mult timp și vor fi protejate în mod fiabil. multe producătorii practică metoda de galvanizare la rece. Pentru a face acest lucru, ele acoperă conductele cu o soluție specială manuală sau folosesc o tehnică automată.

Pentru consolidarea galvanică, un curent electric trece între electrozii. Ca urmare a acestei acțiuni, particulele de zinc încărcate se așează pe suprafața oțelului.

clasificare

Diferite tipuri de țevi galvanizateȚeava galvanizată pătrată este clasificată în funcție de modul în care este fabricată și de lungimea măsurată. Deformarea rece a produselor permite fabricarea țevilor lungi. Cu deformare fierbinte Poate produce desene de până la 13 metri. Printre alegerea mare și variată puteți găsi produse care au pereți subțiri sau groși. Toți aceștia au anumite diferențe care trebuie luate în considerare atunci când aleg. Țevile cu pereți subțiri au găsit o aplicare largă în construcții, deoarece pot fi îndoite în diferite unghiuri. Grosimea pereților lor nu depășește 1,5 milimetri.

Țevile cu ziduri îngroșate sunt folosite în locuri unde este necesară o rezistență ridicată. Acesta poate fi un sistem de gaze sau de conducte de petrol. De asemenea, ele pot fi văzute în timpul construcției, unde este necesar să se creeze structuri puternice sau să se furnizeze lichide cu o presiune de lucru ridicată.

În timpul selecției, trebuie acordată o atenție deosebită dimensiunilor și caracteristicilor acestora: secțiunea transversală, grosimea peretelui și lungimea. Toate astea parametrii afectează funcționarea ulterioară caracteristici. De exemplu, dacă peretele este gros, iar produsul în sine este destul de lung, atunci conducta va avea multă greutate. Odată cu construirea sau instalarea unui sistem cu ele, va fi mai dificil să efectuați diferite manipulări. Acest lucru se aplică tăierii, îndoirii, sudării.

Este important să se acorde atenție materialului de fabricație. Pentru munca pe stradă, nu este necesar să se utilizeze produse care au un indice minim de rezistență, se tem de umiditate și devin repede ruginite. Este important să rețineți că stratul de acoperire galvanizat conduce bine căldura. Această cifră trebuie luată în considerare în timpul instalării sistemului de încălzire sau a conductei de apă.

Dacă se intenționează utilizarea țevilor pentru a întări șapa de beton, aceste produse nu se extind sub influența temperaturii. Merită acordată atenție caracteristicilor de instalare ale structurii finite. acestea conductele au o greutate redusă, în contrast cu structurile similare, care sunt fabricate din metale feroase. Țevi din oțel pot fi tăiate cu ușurință, se pot suda rapid piesele împreună și se formează într-un produs finit. Acest lucru facilitează procesul de instalare.

Domeniul de aplicare

Conductă de profil galvanizat 20x20Produsele prezentate au găsit aplicarea lor în diferite zone de producție. Inițial, au început să producă pentru crearea de diverse sisteme de comunicații. Ele au fost așezate pentru o conductă de gaz, canalizare și o conductă de apă. Dar astăzi ele sunt utilizate în mod activ în construcții.

Conductele de profil galvanizat au caracteristici bune și, de asemenea, nu sunt susceptibile la coroziune. Datorită acestor avantaje acestea sunt folosite pentru a înlocui armarea. Aceste țevi sunt ușor îndoite, pot fi tăiate și gătite cu mașini de sudura, astfel încât comandanții să poată efectua diverse manipulări.

Profilele de țeavă sunt adesea folosite pentru consolidarea bazei în apropiere de pod, ele sunt îmbinate de părți separate în clădiri și servesc ca un cadru solid pentru clădirile rezidențiale în construcții monolitice. Din tevi galvanizate pătrate, se obțin structuri metalice puternice și fiabile. Ele sunt destul de puternice, rezistente la precipitații diferite și au un aspect atractiv.

Profile din otel, tevi metaliceDintre aceste conducte se fac opriri, terenuri sportive și panouri publicitare. În condiții domestice sunt folosite pentru gard, diverse garduri și crearea de modele arhitecturale. Se pot utiliza țevi perforate ca accesorii pentru producția de mobilier, dispozitive de iluminat. Ei și-au găsit aplicația în aeronave, mașini și construcții navale datorită duratei lor lungi de viață și caracteristicilor excelente.

avantaje

Tevile cu pereți groși, care au o secțiune transversală pătratică sau dreptunghiulară, sunt folosiți pentru construcția de obiecte prefabricate, precum și pentru fabricarea structurilor metalice. Următoarele avantaje se pot distinge de utilizarea țevilor galvanizate:

 • greutate redusă și nivel crescut de rezistență;
 • reducerea sarcinii pe fundație;
 • extinderea posibilităților de utilizare a materialelor pentru decorare;
 • crearea de diverse proiecte arhitecturale;
 • reducerea riscurilor în construcția de clădiri înalte.

În cazul în care sunt utilizate țevi galvanizateÎn plus față de toate aceste avantaje, țevi de profil galvanizate pot fi găsite pe terenul de joacă, în parcuri. Ei construiesc adesea garaje, sere de iarnă. O caracteristică distinctivă a țevii galvanizate este rezistența la îndoire și răsucire. Se pot distinge următoarele caracteristici:

 • pe suprafata nu exista zone cu coroziune;
 • aspect aparte și atractiv;
 • ambalare convenabilă și posibilitatea stocării pe termen lung;
 • prezența a patru margini de rigiditate;
 • ele nu sunt deformate;
 • ridicarea rapidă a clădirilor de complexitate și înălțime variate;
 • greutatea totală a structurii este redusă.

Cum se conectează conductele de profil

Tipuri de îmbinări din țevi de profil galvanizateConductele pătrată și dreptunghiulară sunt conectate prin sudură, montare sau șuruburi. Totul depinde de caracteristicile lor. La capetele profilului galvanizat - nu există secțiune rotundă, prin urmare este imposibil să se taie firul pe suprafața sa. Destul de des pentru o utilizare ulterioară, este necesar să se asigure etanșeitatea completă a fiecărei articulații, astfel încât accentul principal să fie pus pe rezistența și fiabilitatea maximă.

Datorită sudării, două profile sunt conectate la unghiuri diferite. Articulațiile sunt puternice, deci constructorii poate ridica o varietate de structuri și structuri. Dacă folosiți ansamblul cu șuruburi, atunci din conducte puteți colecta un gard, o bancă în parc sau un suport. Găurile terminate fac conductele mai puțin puternice. Ca atașament fiabil, puteți utiliza un sistem de crab, o clemă, precum și un dispozitiv sub formă de tee, cruce sau gon.

Profile din otel marcat (09Г2С)

Otel grad 09G2S - un material din aliaj scazut si cel mai popular brand. Produce structuri goale care pot fi utilizate în diferite scopuri - construcții industriale și private. Marca de oțel prezentată are următoarea interpretare:

 • 09 - desemnarea cantității de carbon din aliajul de oțel;
 • Г2 - procentaj de mangan;
 • C - conținutul în aliaj de siliciu în procente.

Aceste tuburi sunt excelente s-au dovedit în producția industrială și condițiile de viață. Următoarele avantaje ale acestei țevi de profil pot fi distinse:

 • aspect atractiv după fabricație;
 • suprafața nu trebuie prelucrată;
 • prezența unui număr mic de cusături;
 • calități tehnologice ridicate ale produselor finite.

Produsele marcate 09Г2С au dimensiuni diferite. Acestea sunt rareori utilizate în construcții private, deoarece au un cost ridicat. Aceste produse sunt folosite în majoritatea cazurilor în construcții comerciale sau de mari dimensiuni, atunci când este necesar să se ridice structuri de structură grele și puternice. Materialul rezistă unor sarcini enorme, iar caracteristicile sale de rezistență nu sunt reduse în același timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tipuri și parametri distinctiv ai țevilor de evacuare a ventilațieiTipuri și parametri distinctiv ai țevilor de evacuare a ventilației
Tabele de diametre și alți parametri ai țevilor din plastic și plasticTabele de diametre și alți parametri ai țevilor din plastic și plastic
Profilate - greutate redusă, frumusețe și confort de instalareProfilate - greutate redusă, frumusețe și confort de instalare
Descrierea și caracteristicile tubulaturiiDescrierea și caracteristicile tubulaturii
Canal: tipuri, producție și domeniu de aplicareCanal: tipuri, producție și domeniu de aplicare
Țeavă metalică din secțiune pătratăȚeavă metalică din secțiune pătrată
Caracteristicile tehnologice ale sârmei galvanizate de 2-3 mmCaracteristicile tehnologice ale sârmei galvanizate de 2-3 mm
Cleme metalice (oțel)Cleme metalice (oțel)
Caracteristici de oțel laminat la caldCaracteristici de oțel laminat la cald
Profil conducte: avantaje, aplicareProfil conducte: avantaje, aplicare
» » Teava de profil galvanizată pătrată și dreptunghiulară
© 2021 amigdas.com