amigdas.com

Concepte de bază pentru capturarea căruciorului

Trolling ceea ce esteCel mai bun mod de a prinde peștii în corpuri mari de apă este călcarea. Ce este, știu pescarii experimentați. Esența metodei constă în faptul că pescari înoată într-o barcă și trage o momeală și o linie de pescuit în spatele lor. Cea mai simplă metodă este de a înmuia lingura în apă și de a plasa vaporul cu vâsle. Dar mai întâi trebuie să studiezi rezervorul, pentru a nu pierde mult timp.

Informații generale

Trolling ceea ce esteDacă un pescar este lipsit de experiență și puțin familiarizat cu lacul, cu fundul, gropile, atunci nu poate prinde nimic. Pentru a rezolva această problemă, este necesar să se studieze cardul de pescuit, în cazul în care gropi adânci și locuri mici, zonele în care sunt hrănite de pește sunt marcate. După studierea hărții, puteți pre-identifica zonele unde pot fi găsite pești.

Numeroasele pești predriați preferă să vâneze în același timp. De exemplu, bibanul, stiuca și somonul caută alimente la o adâncime de 1-3 metri. Prin urmare, cea mai bună modalitate de a le vâna este prin utilizarea de vobbleri și rotații. Aceste momeli arata natural si nu trezesc suspiciune la o viteza a barcii de 1,5 noduri. Acest tip de pescuit se numește trolling de suprafață.

În plus față de wobblers, puteți folosi și blesna. La o profunzime superficială, ele vor arăta atractive și naturale.

Vara, peștii care trăiesc în lac pot fi adesea găsiți în apă deschisă. Trolling aici este de a prinde pește într-o anumită zonă. Pentru ao prinde, trebuie să determini adâncimea la care trăiește.

Concepte de bază pentru capturarea căruciorului

Determinați adâncimea poate fi folosită cu tije proiectate pentru diferite adâncimi. Pentru pescuitul de suprafață, puteți aplica un troliu oscilant. Pentru utilizarea la o adâncime de 2-5 metri, puteți folosi un wobblock plutitor atașat la tija. Pentru a studia zone mai adânci, se folosesc centrifugi rotativi ponderați, dispozitive de scufundare și scufundări.

Aplicând aceste metode și momeală, puteți pescui la o adâncime de până la 12 metri. Dacă apa este curată și transparentă, metoda devine mai profitabilă, deoarece peștele poate vedea momeala dintr-o adâncime de 20 de metri.

Momeală de pescuit

Peselile de pescuit sunt realizate în diferite soluții de culoare și design. Pentru a fi utile, trebuie să atragă pește. Masa principală de momeli descrie persoane rănite și pe moarte, altele imită pește rapid. Există momeli:

 • Momeală de pescuitSuprafață. Ele plutesc mai aproape de suprafața apei și produc un sunet "bâzâit".
 • Un conector. Această momeală este foarte asemănătoare vizual cu peștele și se mișcă haotic. Are o găleată specială, care determină traiectoria mișcării.
 • Svimbeyt. Momeala este fabricată din plastic și are o coadă de înot.
 • Spinnerboyt. Este realizat din sârmă, care este curbată la un unghi ascuțit și are un mecanism rotativ.

Metode de bază

Trolling adâncExistă mai multe principii pentru trolling-ul corect. Acestea nu depind de tipurile de bărci și sunt potrivite atât pentru ambarcațiunile de vâslă, motor, cât și cu motor electric.

Primul principiu este montarea corectă a titularului. Trebuie asigurată în siguranță, dar pescarul trebuie să aibă acces rapid la tijă. Puteți face titularii din tevi din plastic sau metal. Dar este mai bine să cumpărați un titular specializat Down East, care să îndeplinească toate cerințele necesare.

Corect, va conduce vasul într-un zig-zag, învârtindu-se de la o parte la alta. Când se utilizează mai multe tije, acest curs va crea condiții când momeala dintr-o parte se mișcă mai repede decât momeala din cealaltă parte a barcii.

Întoarceți încet, pentru a nu deruta liniile de pescuit. Puteți utiliza 2 până la 4 tije simultan.

Este necesar să eliberați linia de pescuit, pur și simplu eliberând bobina, atunci când barca se deplasează înainte, va fi eliberată la viteza necesară. Nu utilizați prea multă linie de pescuit, deoarece va fi dificil să controlați momeala. Dar, de asemenea, nu este necesar să folosiți o linie prea scurtă - nu poate acoperi teritoriul necesar.

Alegerea corectă a liniei de pescuit poate fi similar: lungimea liniei eliberate ar trebui să fie de 1,5 ori mai mare decât adâncimea la care pescarul captează pește.

Trolling adânc

În general, peștele se comportă activ la o adâncime de 5-10 metri. Majoritatea peștilor sunt aproape invizibile, deoarece apa este rareori curată. Dacă pescarul are un sonor ecou sau el este familiarizat cu iazul, puteți momeală mai întâi momeala până la o adâncime mică, undeva la 5 metri, apoi să se aprofundeze treptat. O modalitate sigură de a adera în mod constant la partea de jos este de a atașa un platou înainte de momeală.

Prin Downrigger

Există un alt mod de a păstra în mod constant momeala la mare adâncime - acesta este un dispozitiv american numit Bait Walker.

Prin Downrigger

Proiectarea dispozitivelorAșa cum am menționat deja, peștii mari trăiesc în zone adânci cel mai adesea. Iar uneori ajungem la ea cu ajutorul mijloacelor improvizate este foarte dificilă și uneori imposibilă.

Ajutor pentru a rezolva această problemă poate downrigger, care oferă momeală la adâncimea necesară. Pentru a-l ajuta el are nevoie de un soneriu adâncime, care va oferi pescarului toate informațiile necesare, de exemplu, adâncimea habitatului de pește. Practic, zona de lucru a downrigger este de 10-30 de metri, dar dacă doriți, puteți scădea mult mai mică.

Proiectarea dispozitivelor

Dispozitivul se aseamănă cu un troliu convențional cu un braț. Dispozitivul este de obicei atașat de partea bărcii. Componente pentru downrigger:

 • Tehnici de pescuitUn tambur cu mâner pe care este înfășurat un cablu cu funcție de oprire. Pe modelele scumpe există un indicator de adâncime.
 • Grosimea frânghiei variază în funcție de intensitatea curentului și de gravitatea sarcinii.
 • La capătul cablului, care este scufundat în apă, există o încărcătură, de obicei în formă de picătură. Greutatea sa depinde de adâncimea de imersie, pentru fiecare 10 metri se adaugă 1 kg.
 • La o distanță scurtă de marfă, de 35-40 cm, clema este fixată (clothespin), unde linia de filare este alimentată cu combustibil.
 • În mod direct, filarea în sine, care este introdusă în suport, în apropierea reductorului.

Pe piața rusă există multe modele care diferă în ceea ce privește prețul și calitatea. Cele mai bune dintre ele sunt modele canadiene.

Avantajele danriggerului:

 • Principalul avantaj al dispozitivului este cablajul de momeală la o anumită rată.
 • Puteți folosi orice momeală.
 • O mare varietate de instrumente, pentru un gust și o pungă diferită.
 • Probabilitatea de a prinde peștii rare (palia, păstrăv) crește.

Cu toate acestea, acest dispozitiv nu este ideal. Judecând după opiniile pescarilor, el are mai multe deficiențe:

 • Echipamente voluminoase.
 • Prețul ridicat.
 • Marfa trebuie să fie fabricată independent.

Tehnici de pescuit

Echipamente electroniceÎn vreme caldă, straturile superioare ale apei devin foarte calde, ceea ce facilitează plecarea peștilor pradă în zone mai adânci, unde pescarii nu vor ajunge la acestea. În astfel de situații, ieșirea pentru pescar va fi însoțită de un downrigger, care vă permite să "obțineți" peștele din orice adâncime.

Cu ajutorul sonerelor ecou moderne este posibil să se detecteze zona care trece între apă fierbinte și rece și care se numește termoclină. Grosimea ei este de aproximativ un metru. Pentru pești, această zonă este foarte importantă, deoarece în ea se concentrează stocurile de oxigen și nutrienți. Pe una dintre granițele acestei zone și hrană pești pașnici. Și, după cum știți, peștii pașnici atrage prădătorii.

Viteza mare este jucată de mișcarea barcii. Profesioniștii "îmbracă" stratul de care au nevoie prin eșantioane, introducând diferite momeli în stratul de suprafață și schimbând viteza vasului.

Începătorii de multe ori nu pot ridica distanța de la clip la momeală. Aici trebuie să aplicați această metodă: adâncimea este mai mare, cu atât este mai mică lesa.

Un subiect neplăcut pentru pescar este cârligele. Desigur, este o rușine să vă despărțiți de momeli, dar dispozitivele speciale vor ajuta la rezolvarea acestei probleme. De asemenea, în timpul pescuitului puteți să prindeți greutatea, în cazul în care momeala poate fi rapid înlocuită cu una nouă, atunci este oarecum problematică să vă purtați o greutate. Ca urmare - pierderea de marfă cu un stoc semnificativ de cablu, care va trebui să fie tăiate.

Echipamente electronice

Pescuitul sportivAdâncimea poate fi măsurată în mod vechi, pur și simplu aruncând o frânghie cu o încărcătură în iaz. Pe coardă în avans este necesar să faceți semne cu un pas de un metru, iar când ajungeți la încărcătura de jos, numărați-le doar. Dar, cu o utilizare frecventă, această metodă necesită mult efort și timp.

În prezent, dispozitivele electronice au făcut viața mai ușoară pentru pescarii, făcând trollingul și pescuitul sportiv o ocupație interesantă și interesantă. Există mai multe tipuri de sunete ecou: cu sistemul LCD, sistemul de iluminare de fundal, culoarea și grafica.

Cel mai ieftin și mai ușor este un sunet cu iluminare. Acesta oferă o imagine exactă a fundului și a adâncilor. Modele mai scumpe indică, de asemenea, locurile de acumulare de pește și de semnal atunci când sunt detectate. Informațiile detectate sunt afișate pe ecran.

Înregistratorul grafic funcționează puțin diferit. El indică pescarul pe structura fundului, adâncimea, diverse tipuri de obstacole, pești individuali și curenți. Informațiile primite sunt marcate pe o rolă de hârtie. Dar echipamentele cele mai moderne sunt sonerii video ecou. Ele transmit aceleași informații ca altele, dar în culoare.

În plus față de sonerii ecoului, există și instrumente care ajută pescarul - este un dispozitiv pentru măsurarea temperaturii și un dispozitiv care fixează viteza de trolling.

Pescuitul sportiv

Există o opinie că cei mai fericiți pescari sunt americani. În corpurile lor de apă se găsesc un număr mare de pești comerciali: atât în ​​rezervoare saline, cât și în apă dulce. Deși au schimbat ușor situația, ploaia acidă, acțiunile umane necontrolate, dar totuși nu au afectat foarte mult bogăția și puritatea corpurilor de apă. Forțele combinate ale pescarilor și serviciile de mediu au salvat multe rezervoare de distrugere iminentă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Cele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea SmolenskCele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea Smolensk
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Pescuit excelent în Tyumen și regiunea TyumenPescuit excelent în Tyumen și regiunea Tyumen
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Râuri și lacuri pentru pescuit în regiunea IvanovoRâuri și lacuri pentru pescuit în regiunea Ivanovo
Pescuit excelent în Omsk și în regiunePescuit excelent în Omsk și în regiune
Pescuitul în regiunea Vitebsk este foarte popularPescuitul în regiunea Vitebsk este foarte popular
Pescuitul în regiunea Nizhny Novgorod: rezervoare populare de apăPescuitul în regiunea Nizhny Novgorod: rezervoare populare de apă
Pescuitul în Belarus: cele mai bune locuri, caracteristicile pescuituluiPescuitul în Belarus: cele mai bune locuri, caracteristicile pescuitului
» » Concepte de bază pentru capturarea căruciorului
© 2021 amigdas.com