amigdas.com

Uși metalice ignifuge conform GOST 31173-2003

Usile metalice difera in design si design.În lumea modernă, se acordă o atenție deosebită siguranței oamenilor și păstrării locuințelor. Această sferă are multe în comun cu medicina, unde este mai ușor să previi boala decât să o tratezi. Dacă luați în considerare locuința, este mult mai ușor să o asigurați în avans decât să o restaurați după un accident. Ca urmare, puteți pierde nu numai o sumă considerabilă de bani, ci și o mulțime de celule nervoase.

După cum știți, casa începe cu o ușă. Pe acest element de interior ar trebui să acorde o mulțime de atenție, pentru că ușa din față - principala barieră pentru intrusi. Ar trebui să aibă toate calitățile pentru protecție: siguranță, ușurință în manipulare, calitate și fiabilitate. Pentru a aproba aceste cerințe a fost creat GOST 31173-2003, Potrivit căreia ușile metalice trebuie să aibă anumite caracteristici.

Informații generale

Usile de intrare pot fi foarte diferite unele de altele, după cum se poate vedea în diagrama.Acest standard GOST a fost introdus la 14 mai 2003 de Consiliul Eurasian pentru Standardizare, Metrologie și Certificare (EASC prescurtat). Dezvoltarea unui standard cu aceste cerințe "Centrul de certificare a produselor de ferestre si usi"În comun cu" Biroul central de proiectare și tehnologie ". În Consiliul pentru adoptarea documentelor, GOST a fost introdus de Comitetul de Stat pentru Construcții al Federației Ruse.

Document acceptat a intrat în vigoare la 1 martie 2004. Merită să spunem că în Rusia SNiP 10-01-94 a fost inițial în vigoare, așa că a trebuit să o anulez mai întâi și apoi să iau GOST pe ușile metalice. În prezent, această cerință este în vigoare în Rusia, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan, Kazahstan, Armenia și Uzbekistan.

Acest standard este conceput pentru a specifica cerințele pentru producerea ușilor metalice cu dispozitive de blocare încorporate. GOST nu oferă cerințe pentru uși cu protecție sporită și cu proprietăți de protecție împotriva focului, bulletproof, explosion-proof sau alte protecții. Documentul stabilește cerințe numai pentru ușile metalice standard ignifuge.

Cerințe tehnice

Potrivit GOST, produsele metalice de stingere a incendiilor trebuie să îndeplinească o serie de cerințe:

 • Au construcții sudate de tablă de oțel cu profile dreptunghiulare sau curbe.
 • Unghiurile trebuie conectate prin sudare.
 • Grosimea minimă a cutiei (sau a cadrului) este de 1,5 mm.
 • GOST recomandă utilizarea a cel puțin 2 profile de armare - orizontal și vertical.
 • Dispozitivele de blocare (încuietori, șuruburi, cârlige) ale ușii de incendiu trebuie fixate pe șuruburi cu tampoane speciale și cleme cu filete.
 • Blocul nu trebuie supus unei presiuni excesive.
 • În proiectare, nu ar trebui să existe goluri, găuri și alte fisuri. De asemenea, pentru a preveni răspândirea monoxidului de carbon, produsul trebuie să aibă cel puțin 2 garnituri între placa metalică și cutie.
 • Potrivit GOST, funcționarea ușii de apropiere nu trebuie să cauzeze eforturi suplimentare.
 • Unsoarea pentru bucle trebuie să aibă proprietăți refractare sau să reziste la temperaturi ridicate. De asemenea, mânerul ușii trebuie să fie rezistent la căldură.
 • GOST prevede, de asemenea, funcționarea mecanismului de blocare - lucrul de blocare ar trebui să fie cât mai lină posibil.
 • Valoarea minimă a izolației fonice este de 20 dB.

Notă: cerințele de mai sus ale GOST se aplică produselor a căror suprafață nu depășește 9 metri pătrați.

Astfel, modelul ușii conform GOST trebuie să îndeplinească cerințe înalte de siguranță, dar să fie ușor de operat. Proiectul trebuie să fie astfel încât produsul să poată fi utilizat chiar și de către un copil mic. Cu alte cuvinte, ușa conform GOST ar trebui să fie la fel de convenabilă, sigură și ușor de folosit.

Caracteristicile producției și aplicării

Diferite opțiuni pentru proiectarea ușilor metalice pot fi văzute clar în sala de expoziții a magazinului.GOST specifică faptul că proiectarea produselor este posibilă numai din materiale refractare. Ca urmare, ușa nu trebuie să fie deformată sau aprinsă de focul direct. Dacă elementele nu îndeplinesc această cerință, nu ar trebui să existe nici o decorare.

De asemenea, este indicat faptul că încuietorile, un mâner și alte elemente ar trebui să aibă o conductivitate termică minimă. În acest fel, Se vor executa usi conform GOST numai pe echipamente speciale. Prin urmare, înainte de a achiziționa, puteți solicita un certificat de conformitate de la producător sau vânzător.

În GOST nu există cerințe speciale privind domeniul de aplicare al produselor refractare. În ciuda cerințelor stricte de producție, costul acestor uși este rezonabil. Datorită acestui fapt, pentru a obține un model de ușă rezistent la foc poate fiecare persoană. O popularitate deosebită a ușilor în conformitate cu GOST specificată a fost recepționată în ateliere de producție, la stația de service, depozite și alte spații speciale.

Și în concluzie

Ușa din față a metalului din casă este o soluție atractivă și sigură.Rezumând, produsele conform GOST trebuie să fie:

 • Ușor de manevrat.
 • Refractare.
 • Nu aveți defecte.
 • Fiabil.
 • Conține în construcția căptușelii fum și monoxid de carbon.

Instalarea ușilor de incendiu acasă sau nu este o chestiune personală pentru toată lumea. Cu toate acestea, nu este inutil sa ne amintim ca prevenirea este cel mai bun tratament. Din acest motiv, nu trebuie să vă neglijați siguranța, precum și siguranța casei dvs.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
GOST 17473 șuruburi cu cap cap semicircularGOST 17473 șuruburi cu cap cap semicircular
GOST 7417 rotund din oțel inoxidabilGOST 7417 rotund din oțel inoxidabil
Gost pe oțel hexaedric, dimensiuniGost pe oțel hexaedric, dimensiuni
Descrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbonDescrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbon
Cablurile de oțel dublu de către oaspetele 2688-80Cablurile de oțel dublu de către oaspetele 2688-80
Piulițe conform GOST 5927-70: elemente de fixare și standardizarePiulițe conform GOST 5927-70: elemente de fixare și standardizare
Burghiu spiralat 10903 77Burghiu spiralat 10903 77
Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91
Țeavă metalică din secțiune pătratăȚeavă metalică din secțiune pătrată
Supape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehniceSupape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehnice
» » Uși metalice ignifuge conform GOST 31173-2003
© 2021 amigdas.com