amigdas.com

Locuirea reni sau caribu

Habitat de renUn reni purtând numele "Caribou" în America de Nord este un animal din specia biongulă, unicul reprezentant de acest fel printre căprioare. Ajutarea omenirii în dezvoltarea nordului, caribou până în prezent, este una dintre cele mai importante resurse biologice din mai mult de douăzeci de țări ale continentelor eurasiatice și nord-americane.

Regina sălbatică este permisă de vânătoare de dragul pielii și al cărnii, iar în gospodărie, ea îndeplinește rolul de transport (pachet și sanie). Habitatul este tundra și taiga.

Rebele și aspectul lor

Spre deosebire de rudele lor, reni capătul botului (partea din față a buzei superioare) are o linie de păr, iar prioritatea nutriției este lichena. De asemenea, sunt notate caracteristicile comportamentului, caracteristice numai renilor. De exemplu - un stil de viata.

Caribou corp suficient de alungită, ceea ce conferă animalului o dimensiune medie. Capul proporțional și alungit. Aparent, la prima vedere, un gât masiv, de fapt, destul de subțire și lung, doar îngroșat cu părul. Din cauza picioarelor scurte, animalul arată mai degrabă ghemuit și este lipsit de harul rudelor sale. Lungimea corpului este de 1,8-2,2 metri la masculi și 1,6-2 metri la femei. Creștere până la 1,4 m la masculi și 1,2 m la femele, iar greutatea variază între 70-200 / 70-120 kg. Este de remarcat faptul că cerbul sălbatic este mai mare decât domesticirea. Bineînțeles, mult depinde de bogăția terenurilor furajere, unde trăiesc renii și, direct din gama de habitat.

Coarne și blănuri

Cum trăiesc reniiDe asemenea, caracteristică a diferenței dintre caribou de cerbi și semenii săi - Coarnele au atât masculi cât și femele - Coarne mari cu ramificație, a căror rază de acțiune este de până la 1,2 metri. Capătul cornului are o formă în formă de palete verticale, iar trunchiul excitat și fanere mai multe ploskie.Dovolno coarne mari sunt foarte subtiri, deoarece aproba greutatea lor - aproximativ 12 kg. Femelele au aceeași formă, cu toate acestea, coarnele lor sunt mult mai mici și, prin urmare, mai ușoare. De asemenea, ele sunt asimetrice și extrem de diverse în formă, număr de lame, germeni etc. Cercetătorii au observat că forma coarnei reni depinde și de geografia habitatului.

De asemenea, caribou-ul se distinge prin cea mai puternică vegetație, cele mai remarcabile din genul de cerb. Furul este destul de lung - de la 5-10 centimetri pe corp, pana la 30 de centimetri pe gat. Cea mai mică linie de păr este pe picioare, totuși, lâna este foarte rigidă și densă. Există o mantie și în jurul copitelor, și chiar între copite există o perie extrem de rigidă și groasă - datorită acestui fapt suprafața copitelor devine mai mare, permițând mai puțin să cadă în zăpadă. Părul în sine a fost gol și, împreună cu vegetația aerisită, a creat o protecție decentă împotriva vântului nordic rece din nord.

În culoare, blănurile de vară sunt destul de monofonice, maro și cafea culorile predomină. Iarna este destul de colorata, exista mai multe culori deschise. Femelele reni nu se deosebesc în culoarea lor. Nou-nascutii in primele luni de viata sunt gri monocrom si maro. În multe privințe, culoarea depinde și de geografie. Mierea în caribou este destul de lungă și durează între aprilie și începutul lunii august.

fitness

Unde locuiesc renii?Caribou sunt adaptate pentru a locui într-un climat arctic rece, deoarece datorită structurii de acoperire a părului lor, acestea suferă temperaturi foarte scăzute. Cu toate acestea, joacă și un rol negativ - caribou nu sunt în măsură să tolereze căldură, și au prost glande sudoripare. Din acest motiv, ei trebuie să controleze temperatura corpului datorită respirației frecvente și a limbii.

De asemenea, datorită blănii sale, caribou superb swimmers - Cavitățile umplute cu aer adaugă o flotabilitate suplimentară. Și mâncarea lichenilor și a plantelor subțiri a făcut dinții cerbi slabi: incisivii din față sunt subțiri și simetrici, iar incisivii rădăcini sunt slabi și mici.

În mod separat, vreau să menționez despre copite. Ele sunt destul de dezvoltate și largi în reni. Acest lucru se explică prin faptul că toate cele patru degete funcționează, permițând astfel animalului să dobândească o zonă de picior mare, pentru un sprijin mai puternic. Mai multe copite sunt îngroșate cu blănuri impresionante la iarnă, ceea ce contribuie, de asemenea, la susținere. O linie rigidă și scurtă între degete sau "perie", protejează împotriva alunecării pe capacul de gheață. Ca și elcul, caribouul se mișcă ridicându-i membrele. Și datorită angulărilor foarte ridicate ale articulațiilor, caribou-ul se mișcă ușor cu umflături, tufișuri joase, zone umede și zăpadă.

Cum și ce mănâncă renii?

Apariția în climatul arctic face ca cariboul să-și săpare mâncarea de sub capacul de zăpadă. În astfel de condiții, o parte semnificativă a anului trece. Și dacă zăpada în vrac de pădure, până la un metru și jumătate pentru problema ren nu se poate face, atunci tridtsatisantimetrovy strat de zăpadă pe tundra poate fi foarte dens si impenetrabil. Cireada este păstrat destul de interesant - după ce a scos o pereche de frunze sau lăstari, individul merge într-un loc nou. Astfel, cu condiția ca un efectiv uriaș să fie păstrat, există destule alimente chiar și pentru ultimii indivizi.

În ciuda faptului că principalele alimente sunt licheni, hrana animalului este destul de variată. Deci, ce mănâncă cerb caribou?

 • Lichen (sau yagel) - și totuși lăsați titlul de mâncare principală să nu te deranjeze, deoarece căprioara poate face bine fără ea. În licheni nu există proteină, sunt lipsite de cele mai multe vitamine. În timpul iernii, tot acest cerb provine din depozitele de grăsime și din mușchi. În cele din urmă, singurul lucru pe care lichenul îl oferă este energia. Chiar și în vară, în formă uscată, nu este mâncat - numai după ploi, ceată, rouă puternică etc.
 • Cerealele, castraveții, șarpele sunt principala dietă verde în timpul verii.
 • Iarba mixta este o furaj bun. Uneori proporția de ierburi din caribou rația durează până la 15-20%, cu toate acestea, cu vânătoare, plantele pierd valoare nutrițională.
 • Horsetails și leguminoase sunt, de asemenea, remarcabile reprezentanți ai dietei. Fasolele se consumă perfect în timpul verii. La coarde este mai interesant: dacă unele specii intră în dietă pe tot parcursul anului, atunci altele au valoare numai în primăvară și toamnă.
 • Arbuști și arbuști - mai ales frunze, fructe, muguri și inflorescențe. Mai ales deosebite în această dietă frunze de salcie, datorită poziției sale scăzute și valorii nutriționale.
 • Ciuperci și mușchi - și dacă mușchiul este importantă numai pentru pășunile verzi sărace, ciupercile joaca un rol bunatati pentru care reni poate merge chiar și din efectiv, pentru un timp.

Pe scurt despre rivali și dușmani

rivali

 • Dușmani și rivali ai renilorCăpriorii sălbatici și de casă sunt principalii concurenți unul pentru celălalt din cauza acelorași probleme de supraviețuire.
 • Lemmings și volei Middendorff - în ciuda dimensiunilor lor mici, cu o populație mare, curăță o zonă destul de mare de hrană importantă.
 • Ovtsebyk - apare pe latitudini arctice cu indivizi locali de cerb. Cu toate acestea, boul de mosc trăiește în special în cazul în care chiar cerb adaptat nu poate trăi. În plus, berii de cerb și de mosc trag granițe între teritorii.

dușmani

Firește, acestea sunt prădători.

 • Lupii sunt dușmanul principal.
 • Urși și războinici
 • Lynx și urșii polari, dar deja mult mai rar
 • De asemenea, pericolul vulpilor, capabil de a trage un cerb nou-născut, și un câine sălbatic lângă zonele populate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Nurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animalNurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animal
Wolverine: unde și cum trăiește bestia fără frică și reproșWolverine: unde și cum trăiește bestia fără frică și reproș
Plante și animale care sunt bogate în natura rece a tundreiPlante și animale care sunt bogate în natura rece a tundrei
Descrierea căprioarei irlandeze cu picior mareDescrierea căprioarei irlandeze cu picior mare
Pradă minunată și uimitoare - vulpe tibetanăPradă minunată și uimitoare - vulpe tibetană
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Animale care trăiesc în deșertul rece al ArcticiiAnimale care trăiesc în deșertul rece al Arcticii
Mustanguri - cai liberi de prairie sălbaticăMustanguri - cai liberi de prairie sălbatică
Ce animale trăiesc în America de Nord?Ce animale trăiesc în America de Nord?
Elefantul mării maritime și nordul: habitate și caracteristici ale specieiElefantul mării maritime și nordul: habitate și caracteristici ale speciei
» » Locuirea reni sau caribu
© 2021 amigdas.com