amigdas.com

Ce fel de coroane trebuie să-mi pun pe dinții din față?

Coroane dinte pe dinții din fațăCrowns - un design cu ajutorul căruia devine posibilă repararea daunelor la dentiție. Cu ajutorul coroanelor, aspectul estetic al dinților revine și aspectul său se îmbunătățește. În același timp, capacitatea persoanei de a mesteca alimente este complet restaurată. În cazul în care construcția va fi realizată dintr-un material de înaltă calitate, atunci este dificil să se distingă de dinții naturali. Mai multe tipuri de coroane sunt folosite în stomatologie.

Ce coroane trebuie plasate pe dinții din față: caracteristici de instalare și opțiuni

Fiecare dintre noi, din diferite motive, are nevoie de un tratament dentar scump. Unii pacienți au o predispoziție genetică la procesele distructive în cavitatea bucală. În altele, obiceiurile proaste au condus la educație tulburări complexe ale rândului anterior de dinți. Destul de des, chiar deformarea maxilarului poate duce la procese distructive. În oricare dintre aceste cazuri, este necesară o restaurare prelungită a dinților.

Există multe moduri restaurarea danturii. Există câteva care sunt folosite pentru a salva partea rădăcină. Dar, dacă cavitatea orală a fost infectată și dintele este complet deteriorat, va fi necesară utilizarea metodei protetice pe implant. În această versiune, persoana va trebui să meargă cu un dinte artificial.

În cazul în care dintele este ciupit, atunci restaurarea va fi efectuată prin una din metode.

 1. Canalele radiculare sunt sigilate. Fixează știftul pe care este montat coroana.
 2. Coroana metalului selectat va fi fixată pe filetul de bază.
 3. Proteza se efectuează pe un implant pre-instalat și implantat.

Dezavantaje ale instalării coroanelorParticularitățile restaurării primului rând includ faptul că este imposibil de salvat pe proiecte sau instalații. Din moment ce estetica unui zâmbet va fi rupt. Dentiții din față intră în câmpul vizual. Ele pot fi văzute atunci când o persoană vorbește, zâmbește, mănâncă sau chiar bea. Prin urmare, dentiștii încearcă să ofere frumusețe cu un nivel maxim de confort. Prin urmare, pacientului i se oferă diferite variante existente de coroane, care au valori estetice ridicate.

Care sunt cele mai bune coroane pentru a pune pe dintii din fata: metal sau cermet?

Să luăm în considerare variantele de bază existente ale produselor pe dinții din față. Prima opțiune este metalul. Ele trebuie atribuite versiunii clasice. Au apărut cu mult timp în urmă și au o durată lungă de viață. Cu câteva decenii în urmă, Coroane au fost instalate pe orice dinti, deși în culori, acestea diferă de original. Dar nu aveau proteze alternative, așa că a trebuit să le pun. Avantajele acestei opțiuni sunt.

 • Prețul minim.
 • Durată de viață ridicată.
 • Înainte de instalare, nu este necesar să efectuați procedura de măcinare a dinților.
 • Coroana este făcută conform unei impresii preliminare în cuptor. Nu au nevoie de o potrivire suplimentară.
 • În cazul în care coroana este aplicată prin pulverizare cu aur, acestea pot dura mai multe decenii fără a expune cavitatea bucală la un efect terapeutic.

Dezavantajele materialului sunt:

 1. Gust neplăcut în gură și arsuri posibile.
 2. Uită-te urât.
 3. Posibilitatea unei reacții alergice.

Pentru rândul din față, produsele metalice nu sunt utilizate. Ele sunt în principal instalate pentru dinții laterali.

A doua opțiune - sunt coroane din cermet pentru dinții din față. Sunt fabricate dintr-un aliaj de crom, nichel și cobalt. Rareori provoacă alergii. Acestea sunt necostisitoare, dar au o incompatibilitate biologica. Spre deosebire de versiunea anterioară, produsele metal-ceramice au următoarele avantaje.

 1. Avantajele coroanelorEle sunt capabile să reziste la orice stres.
 2. Dacă se respectă regulile de igienă de bază, durata de viață a produsului poate atinge zece ani.
 3. Ele sunt greu de distins de dinții naturali. Ele au un aspect estetic bun.
 4. Ei au un preț scăzut.

Dezavantajele acestei decizii includ următoarele puncte.

 1. Înainte de a pune cermets, dinții sunt ascuțite din toate părțile.
 2. În unele cazuri, poate fi o depoluare. Deoarece după prima etapă, pulpa dintelui este ucisă. În cazul formării unui proces inflamator, dentistul efectuează un tratament adecvat. Și după ce instalați coroana.

3. Din cauza contactului cu gingiile cu metalul pot exista reacții secundare sub formă de albastru.

 1. După efectuarea procedurii de proteză, va exista o diferență semnificativă între dinții reali și cei artificiali. Din moment ce cermetul va diferi ușor în simetria obiectelor.
 2. În lumină puteți vedea opacitatea produselor cu dinți naturali.

Coroane pe dinți din față: ceramică și zirconiu?

O altă opțiune este ceramică. Ei au un aspect natural și nu diferă de acești incisivi. Dar este de remarcat faptul că materialul ceramic este fragil, spre deosebire de baza ceramică sau metalică. Pentru a instala incisivii de mestecat sau pentru a îndepărta dinții, acestea nu sunt deloc folosite. Efectuarea ceramicii este în principal o funcție estetică, deoarece este dificil să se facă distincția între dinții artificiali și cei artificiali. Avantajele materialului sunt.

 1. Coroane pe dinți din fațăDurabilitate și fiabilitate. După 10 ani de la instalarea unei asemenea coroane, culoarea sa nu se va schimba.
 2. Estetica. Incizorii și coroana ceramică sunt identice. Chiar și în lumina puternică, este aproape imposibil să le distingem. Ca material pentru restaurarea rândului din față, cel mai bun nu a fost găsit.
 3. Studiile au arătat că astfel de coroane sunt compatibile din punct de vedere biologic cu gingiile, cu cavitatea bucală.

Pentru dezavantajele materialului este necesar să se atribuie faptul că numai coroane singulare sunt realizate din astfel de materiale. Și, de asemenea, în comparație cu alte materiale, au costat de mai multe ori mai mult. Aceste proteze sunt instalate numai sub inserția ceramică sau cu știfturi din fibră de sticlă. Structurile metalice sub ele nu sunt recomandate.

O altă opțiune pentru coroane pe dinții din față este produsele din zirconiu. Un astfel de material este costisitor. Dar, în ciuda prețului, are proprietățile estetice și naturale necesare. Ca și cel precedent, zirconiul are o mare compatibilitate cu țesutul din cavitatea bucală. Cadrul de coroană face posibilă frezarea cu un computer. Astfel, este posibil să se obțină o acoperire durabilă și de înaltă calitate.

Principalele avantaje ale produsului de zirconiu este faptul că devine posibilă selectarea coroanei necesare, care va avea o culoare diferită față de designul nerealist. În plus, acest material este ideal pentru fabricarea protezelor anterioare de pe punte. Aceste coroane au o înaltă rezistență în comparație cu modelele de porțelan. În plus, ele nu dau defecte sub formă de albastru și marginea gumei. Acest material nu are alergen proprietate. Dar există un design și instalarea sa este costisitoare!

Coroane temporare pe dinții din față

Cum se instalează coroanele pe dinții din fațăExistă o altă versiune a coroanelor, care sunt instalate pe dinții din față. Aceste coroane nu sunt permanente, sunt temporare. În timp ce proteza este făcută din materialele de mai sus, pacientului i se oferă coroane temporare din plastic. Pentru a-i oferi temporar, cel puțin temporar, funcția de mestecat și a elimina deficiențele rândului din față.

Deoarece dinții înainte de stabilit structurile permanente sunt șlefuite. Ei au nevoie de protecție. Deoarece se propune instalarea unei construcții din plastic. Ajută la restaurarea coroanelor din efectele mediului extern. Destul de des, fără instalarea unei structuri temporare, pacientul poate avea o mușcătură incorectă. În plus, o construcție temporară din material plastic va ajuta la menținerea corectitudinii vorbirii și a încrederii clientului în timpul comunicării.

Designul plastic este pus pe pacient pentru o perioadă scurtă de timp. De regulă, este de la două la patru săptămâni. Dar când este instalat pe o coroană din plastic baza metalică. Acest proiect poate dura cinci ani de la instalare. În această versiune există riscuri că, după instalarea coroanelor, nu există nicio posibilitate de reconstrucție a carcasei de plastic distruse.

Repararea dinților din față: prețul coroanelor pe dinții din față

În scopul de a repara complet dinții din față va avea nevoie de o mulțime de bani. Este important să se ia în considerare următorii factori:

 1. Materiale de coroane dentareRegiunea de tratament și statutul stomatologiei. În mod natural, în regiunile de tratament va costa mai multe mii mai puțin decât în ​​capitală.
 2. Diagnosticarea cavității orale. În funcție de caz, se va forma prețul acestui serviciu.
 3. Posibilă curățarea cavității bucale înainte de introducerea coroanei. Deoarece orice construcție artificială trebuie plasată pe o suprafață perfect sănătoasă.
 4. Dacă există un proces inflamator sau diverse boli dentare. Inițial, tratamentul este efectuat și apoi este stabilită coroana.
 5. Îndepărtarea impresiei și realizarea unei coroane în funcție de mărimea individuală.
 6. Instalarea construcției temporare.
 7. Fixarea coroanei materialului selectat.

Prețul produsului depinde, de asemenea, de regiunea de reședință. Dar, în mod convențional, puteți efectua următoarele calcule.

 1. Produsul temporar din plastic poate costa până la șase sute de ruble. Instalarea unei structuri permanente cu un cadru metalic va costa o mie de ruble.
 2. O proteză metalo-ceramică va costa de la șase mii de ruble. Când se instalează un cadru de aur, prețul va fi de cel puțin două mii de ruble și trei mii de ruble pentru fiecare gram de aur.
 3. Construcția de porțelan va costa aproximativ douăzeci și două de mii de ruble.
 4. Protezele cu coroane de zirconiu vor costa până la douăzeci și șapte de mii de ruble.

Trebuie remarcat faptul că prețurile sunt orientative și pot fi descendente sau ascendente. Și, de asemenea, este necesar să înțelegeți că prețul este indicat pentru o coroană. În funcție de necesitatea înlocuirii unui număr de dinți, este posibil să fie necesare câteva.

Ce coroane pe dinții din față sunt cel mai bine pentru a instala?

Ce sunt coroanele dentare?Dar ce design este cel mai bine pentru a instala pe primul rând? Opiniile specialiștilor și ale consumatorilor au fost împărțite complet. Desigur, cei mai buni din toți indicatorii sunt coroane de zirconiu. Dar ele sunt destul de scumpe, astfel încât nu toată lumea își poate permite o astfel de plăcere.

Produsul plastic sau sinterizat are un nivel de preț corespunzător. Dar în funcție de preț și calitate. Astfel de structuri sunt de scurtă durată. În plus, ele nu sunt potrivite pentru toată lumea. Aceste construcții alergice sunt categoric contraindicate.

Designul de porțelan este o alegere excelentă. Dar numai în cazul în care în reparație trebuie doar un dinte. Dacă aveți nevoie să înlocuiți mai mulți dinți, atunci acest design nu este potrivit deloc. Pentru a face o astfel de alegere, în mod independent destul de dificil pe baza numai avantaje și dezavantaje.

Pentru a determina exact ce este potrivit pentru dvs. este mai bine să contactați un specialist cu experiență. Doar el, bazat pe imaginile dvs. clinice, va putea să determine ce fel de instalare va trebui să faceți. Există o alegere și este uriașă. Orice desen sau model va fi potrivit pentru dvs. În plus, va trebui să vă concentrați asupra producătorului de coroane. La urma urmei, în ceea ce privește calitatea materialului utilizat, există și multe care depind.

Recomandăm tuturor, înainte de a studia proteza, să studieze toate informațiile posibile despre clinica dentară și medicii ei. Pentru a vă familiariza cu lista de prețuri, aceasta este, de regulă, pe un site. Mergeți printr-o examinare unică cu un medic și vedeți, cum functioneaza. La urma urmei, în multe privințe, viața coroanei și supraviețuirea implantului va depinde de priceperea medicului. Doar după aceea, încheiați-vă și încheiați un contract de proteză.

După instalarea coroanelor pe dinții din față, nu uitați să vizitați medicul dentist o dată pe lună pentru examinare preventivă!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?
Medic dentist ortopedist - cine este și ce vindecăMedic dentist ortopedist - cine este și ce vindecă
Cerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramiceCerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramice
Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lorCum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
Coroane de zirconiu în stomatologia modernăCoroane de zirconiu în stomatologia modernă
Gnathology în stomatologie. Doctorul-gnatologGnathology în stomatologie. Doctorul-gnatolog
Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?
Proteze dentare complete, tipuri și costuri dentareProteze dentare complete, tipuri și costuri dentare
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Coroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermețiCoroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermeți
» » Ce fel de coroane trebuie să-mi pun pe dinții din față?
© 2021 amigdas.com