amigdas.com

Banda galvanizată: proprietăți și aplicații

Stratul acoperit cu polimeriMajoritatea covârșitoare a locuitorilor cuvântului "dungi" nu spune absolut nimic. Cu toate acestea, mulți dintre noi se întâlnesc cu acest produs special în fiecare zi. De la engleză acest termen este tradus ca "Strip" sau "bandă"

, care corespunde aspectului benzii.

aplicații

O bandă este o bandă de oțel laminată la rece a cărei lățime și grosime pot varia într-un domeniu foarte larg. Soiurile o astfel de bandă pot fi diferite: există o versiune galvanizat, există specii acoperite cu un strat de polimer, disponibile și produse pentru scopuri speciale, sunt proiectate și fabricate pentru a efectua sarcini specifice specializate.

Cele mai utilizate pe scară largă sunt produsele din metal, care cel mai adesea sunt utilizate în următoarele scopuri:

  • Banda de bandă acoperită cu zincproducția de structuri de conducte sudate și sudate;
  • elemente indispensabile pentru instalarea de echipamente de ventilație, aparate de aer condiționat, sisteme split-sisteme;
  • ca o parte indispensabilă în construcția de scurgere, structuri de acoperiș, canale de scurgere, ghiduri pentru plăci de gips.

În plus, o bandă de acest tip este binecunoscută oricui are cel puțin o dată angajarea în reparații, cumpărarea cu ridicata de produse sau mărfuri ambalate în cutii sau brichete. Acestea sunt foarte "curelele" care trebuie tăiate pentru a accesa conținutul, au un astfel de nume.

Soiuri și materiale de fabricație

Flanșă galvanizatăBandă clasică este o bandă subțire din oțel galvanizat având o grosime de 0,3 până la 3 mm. Lățimea acestuia poate fi cuprinsă între 0,2 și 3 cm. O astfel de bandă este furnizată, de regulă, în compartimente speciale pentru containere. În funcție de designul golfului și de dimensiunile acestuia, lungimea benzii poate ajunge la un kilometru și jumătate. Este adevărat, greutatea acestei variante echipamentele pot ajunge valori de peste 7 tone.

Cele mai obișnuite benzi de bandă au fost obținute în industria construcțiilor. Cu ajutorul lor, funcționalitatea necesară și calitățile consumatorului sunt oferite următoarelor structuri și materiale:

  • Plăci perforate, paranteze și alte detalii ale unor forme geometrice complexe;
  • Baza pentru fixarea ghidurilor utilizate în construcția de pereți despărțitori sau plafoane, realizate din plăci de ghips, plastic sau alte materiale de construcție relativ ușoare.

În aceste domenii, de regulă, este utilizată o bandă din oțel galvanizat. Dar există și alte soiuri din acest material specific.

Ambalare și fixare

Benzi din oțel zincatÎn plus față de pur "putere" și purtătoare, benzi-bandă este capabil de a efectua multe sarcini aplicate. Cu ajutorul acestuia, de exemplu, puteți stabili în mod fiabil o varietate de structuri și chiar structuri. Desigur, cu parametrii de grosime și lățime corespunzători.

În plus, ele sunt utilizate pe scară largă pentru ambalarea unei game largi de piese, produse și produse. Placă flexibilă și robustă nu numai nu permite deformarea cutiei, container de plastic, orice alt tip de container, dar îndeplinește, de asemenea, rolul unui tip de curele, permițând o mișcare mai rapidă a încărcăturii.

Aplicare utilizată

Quarzit Matt RAL StripEa își găsește utilizarea benzii de benzi și în uz casnic, îndeplinind un rol care la început nu a fost intenționat. Ea este bucuroasă să folosească, de exemplu, grădinari. Și pentru o varietate de scopuri:

  • întărirea gardurilor și a gardurilor;
  • podele și fixarea acoperișurilor;
  • design decorativ al teritoriului adiacent.

O astfel de funcționalitate ridicată și varietate de aplicații se datorează proprietăților consumatorilor de benzi de tip panglică.

Așa cum am menționat deja mai sus, benzi de benzi, în funcție de sarcinile care le sunt atribuite, pot fi din oțel, galvanizate, din material plastic sau din materiale compozite. În plus, o varietate de acoperiri pot fi aplicate pe suprafața pânzei, începând cu vopsele obișnuite și terminând cu diferite suspensii de pulberi sau compozite. Este evident că modul în care tratamentul de suprafață afectează nu numai funcționalitatea produsului, ci și costul acestuia. În orice caz, panglica-bandă este caracterizată de înaltă rezistență, durabilitate și versatilitate.

Fâșiile galvanizate pot fi credincioși și adevărați servesc timp de 50 de ani sau mai mult, mai ales dacă nu sunt supuse la impact, solicitări mecanice și entorse. O bandă simplă din oțel inoxidabil este oarecum inferioară "colegului" său de zinc în timpul duratei sale de viață efective, dar câștigă în mod semnificativ din punct de vedere al costurilor. În ceea ce privește materialele plastice, polimerice și compozite, în mâinile unui maestru bun, harnic, îl pot servi bine pentru multe, multe decenii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tabelul sortimentului de țevi din oțel: diametru și greutateTabelul sortimentului de țevi din oțel: diametru și greutate
Caracteristicile de utilizare a autobuzului principal de împământare (gzsh)Caracteristicile de utilizare a autobuzului principal de împământare (gzsh)
Bandă metalică de ambalare din oțelBandă metalică de ambalare din oțel
Clește de prindere rapidă cu mâinile taleClește de prindere rapidă cu mâinile tale
Cum să faci singur o bancă de lucru pe bancăCum să faci singur o bancă de lucru pe bancă
Caracteristici de bandă LED și auto-asamblareCaracteristici de bandă LED și auto-asamblare
Descrierea conductelor de apă și gaze sudate din oțelDescrierea conductelor de apă și gaze sudate din oțel
Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91
Canal: tipuri, producție și domeniu de aplicareCanal: tipuri, producție și domeniu de aplicare
Țevi de gaze (apă și gaz): producție, clasificareȚevi de gaze (apă și gaz): producție, clasificare
» » Banda galvanizată: proprietăți și aplicații
© 2021 amigdas.com