amigdas.com

Compararea armăturii din fibră de sticlă cu metal

Comparație între armăturile din plastic armat cu fibră de sticlă și armături metaliceÎn fiecare an, în toate țările lumii, construcția câștigă impuls. Din ce în ce mai multe resurse sunt necesare pentru construcție. În acest domeniu, banii uriași se învârt, astfel încât progresul în îmbunătățirea metodelor de construcție și materiale de construcție nu se oprește.

Cel mai recent, a apărut pe piață o armătură din fibră de sticlă (compozit). La început, mulți dezvoltatori erau suspectați de asta. Toți au fost obișnuiți de mult timp cu compușii de întărire a metalelor, care pentru mai mult de o jumătate de secol de existență s-au dovedit din partea cea mai bună. Cu toate acestea, au existat constructori care au început să folosească acest material de construcție nou și nu l-au pierdut. Astăzi, fitingurile compozite sunt foarte populare.

Dar aceasta înseamnă că utilizarea metalului în armare nu mai este relevantă? În acest articol, vom da seama care armare este mai bună: metal sau fibră de sticlă.

Aplicarea fibra de sticla

În prezent, armarea compozită este utilizată în volume uriase în aproape toate domeniile activităților de construcție. Luați în considerare cele principale:

 • Unde se utilizează armături din fibră de sticlăConstructii si reconstructii de drumuri
 • Constructii de poduri si structuri de sprijin
 • Aranjarea liniilor electrice
 • Construcția sistemelor de canalizare și a altor instalații de drenare a apei
 • Crearea unui cofraj fix
 • Ridicarea obiectelor situate în zonele cu activitate seismică și necesitând forță sporită.
 • Constructii de cladiri pentru industria chimica
 • Construcția de docuri, cheiuri, fortificații de țărm și alte obiecte care sunt supuse unei coroziuni crescute.

Privind o gamă atât de largă de aplicații din fibră de sticlă, putem spune cu încredere că fitingurile compozite reprezintă un material fiabil al unei noi generații care îndeplinește toate criteriile pentru calitatea construcției moderne.

Aplicarea metalului

Unde se utilizează fitinguri metaliceSe poate părea că, cu astfel de calități pozitive ale compozitului, nevoia de a utiliza fitinguri metalice dispare complet. Cu toate acestea, în multe cazuri, metalul este încă indispensabil.

În toate lucrările legate de beton, GRP este inferior metalului și nu poate fi decât de importanță secundară. Metalul este perfect combinat cu orice fel de produse din beton, care nu se poate spune despre armarea compozitului. Prin urmare, se folosesc numai armături metalice la fundamentarea montajului fundațiilor monolitice, precum și la construcțiile industriale și civile.

Compozit Cons

Deficiențele acestui nou material includ:

 • Instabilitatea la compușii alcalini. Alkali este capabil să interacționeze cu fibră de sticlă, afectând datele sale tehnice și operaționale.
 • Armatură compusă minusPierderea totală a rezistenței la temperaturi ridicate. Plasticul din compoziție începe să se topească la temperaturi de peste 2000 ° C. Dacă temperatura atinge 6000C, conexiunea dintre sticlă și plastic este complet distrusă. În legătură cu aceasta, este interzisă utilizarea unor astfel de accesorii în zone periculoase, precum și în construcția de instalații care necesită rezistență termică ridicată la materialele de construcție.
 • Nu există posibilitatea de a introduce tije de sudură. În anumite circumstanțe, ar putea fi necesară sudarea mai multor elemente ale acestui produs. Compoziția standard a compozitului în aceste scopuri nu este adecvată. Există o soluție la această problemă. Există un tip special de armare din fibră de sticlă, la fabricarea căruia este plasat un tub metalic în centru.
 • Dificultate la locul de muncă. Pentru constructori, tehnologia de instalare a produselor armate din fibră de sticlă este încă neobișnuită.

Dezavantaje ale compușilor de armare din metal

Utilizarea structurilor de armare metalică are o serie de aspecte negative. Acestea includ:

 • Greutate mare - acesta este un dezavantaj tangibil, care afectează costul final al produsului. Încărcarea, descărcarea, depozitarea și transportul unor astfel de materiale grele măresc semnificativ prețul.
 • Dezavantaje ale armăturilor metalicecoroziune. Poate cel mai mare dezavantaj. Acesta poate fi eliminat prin adăugarea de componente speciale la oțel, dar apoi costul produsului va crește dramatic.
 • Conductibilitate termică ridicată a fierului. Acest fapt poate avea un mare efect asupra rezistenței structurii, în care s-au folosit compuși de armare din metal. Faptul este că în structura podurilor de bază de bază pot apărea.
 • depăși. Deoarece fitingurile metalice sunt fabricate în bare de lungime fixă ​​(în cea mai mare parte 6 și 12 metri), după lucrările de construcție, există multe resturi care sunt rareori folosite.

comparație

Așa cum se poate vedea din toate cele de mai sus, nu se poate da un răspuns clar la întrebarea: "Ce armare este mai bună?" Fiecare dintre ele are merite proprii și fiecare are dezavantajele sale.

Trebuie să alegeți o conexiune de consolidare, în funcție de situație. Dacă vorbim de construcții monolitice, merită cu siguranță folosirea metalelor. În ceea ce privește ridicarea obiectelor care sunt în mod special predispuse la coroziune, fibra de sticlă este de neînlocuit aici.

În orice caz, înainte de a începe orice construcție, se face un calcul atent. Și deja pe baza acestui calcul sunt selectate materiale de construcție mai potrivite.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Caracteristicile de armare a fundatiei cu mainile propriiCaracteristicile de armare a fundatiei cu mainile proprii
Cum sa lipiti fibra de sticla pe tavan. Caracteristici, avantajeCum sa lipiti fibra de sticla pe tavan. Caracteristici, avantaje
Fibre pentru beton: proprietăți, tipuri, aplicațiiFibre pentru beton: proprietăți, tipuri, aplicații
Caracteristicile tehnice ale materialelor izoplasticeCaracteristicile tehnice ale materialelor izoplastice
Greutatea și greutatea specifică a armăturii de 12 mm pe baza tabelului GOSTGreutatea și greutatea specifică a armăturii de 12 mm pe baza tabelului GOST
Caracteristicile țevilor din polipropilenă armate cu fibră de sticlăCaracteristicile țevilor din polipropilenă armate cu fibră de sticlă
Caracteristicile tehnice și amplasarea sticleiCaracteristicile tehnice și amplasarea sticlei
Caracteristicile și tipurile de armături din plastic pentru fundațieCaracteristicile și tipurile de armături din plastic pentru fundație
Elemente compozite: avantaje și dezavantajeElemente compozite: avantaje și dezavantaje
Caracteristicile structurii și dimensiunilor panourilor sandwichCaracteristicile structurii și dimensiunilor panourilor sandwich
» » Compararea armăturii din fibră de sticlă cu metal
© 2021 amigdas.com