amigdas.com

Tipuri de somn de acvariu și recomandări pentru conținutul lor

Pimelodul ÎngerulLumea subacvatică este un mediu misterios și încântător, fie că este vorba de adâncurile mării, de fundul râului sau de ... un acvariu acasă. În ultimul caz, frumusețea și diversitatea biologică a unui corp de apă menajeră depind numai de gustul și cunoștințele proprietarului. Este necesar să se ia o abordare responsabilă nu numai pentru proiectarea acvariului, ci și pentru alegerea locuitorilor săi.

Motive pentru popularitate

Acvariul de pește este unul dintre cele mai comune pește "intern". Popularitatea lor poate fi explicată prin următoarele motive:

 1. Tipuri de catfishes de acvariuDiversitate impresionantă acest tip de pește de acvariu. Oamenii de știință au mai mult de o mie și jumătate de mii de tipuri de acvariu. În același timp, speciile variază considerabil în funcție de dimensiune, formă, culoare, obiceiuri alimentare și comportament. Uneori, două specii sunt atât de nepotrivite pe plan extern, încât pare ciudat că au orice fel de relație biologică. Între o astfel de multitudine de specii, nu este dificil să alegeți cel potrivit pentru ideea dvs. de acvariu ideal și, de asemenea, nivelul dvs. de pregătire în conținutul de pește.
 2. Un somn cu peneStamina și relativă nemulțumirea somnului în comparație cu alte specii de locuitori ai acvariilor. De aceea, cei care nu au suficientă experiență și cunoștințe în ceea ce privește conținutul de pește, se recomandă aducerea somnului. Doar acest lucru nu înseamnă că puteți neglija regulile de îngrijire a acestor pești minunați și uitați să le hrăniți în timp sau să schimbați apa din acvariu. Țineți minte că somturile sunt puțin mai tolerante față de bug-urile minore în îngrijire. În plus, există excepții de la regula generală. Există tipuri de somn cu o stare de sănătate foarte fragilă.
 3. Sucul în acvariul acasă - îngrijiresoma capabil să mențină un mediu de viață curat, pentru ceea ce au primit numele de insotitori de acvariu. Somn, care trăiesc pe fundul mării, mănâncă resturi de mâncare înroșite, destinate peștelui, care trăiesc în straturile superioare ale apei. Peștele mănâncă și alge, iar conținutul acestor pești va ajuta la prevenirea supraaglomerării plantelor de acvariu.

Întreținere și îngrijire

Acvariu adecvat pentru somnul domesticUnul dintre punctele importante este alegerea corectă a acvariului în funcție de mărimea peștilor. În funcție de specie, mărimea catfish adult poate ajunge la o lungime de treizeci de centimetri. Prin urmare, ar trebui să alegeți un acvariu destul de mare, în care peștele să poată înota liber.

Ca un substrat pentru acvariu este mai bine de utilizat nisip sau pietriș moale. Este necesar să se plaseze pe partea inferioară a acvariului pietre mai mari, netede, pe care somnul le place să stea câteodată. De asemenea, este foarte important să creați în partea de jos a unui dispozitiv în care peștele ar putea să se ascundă. În acest scop, se potrivesc mici snacks-uri din lemn cu cavități din interior, pe care somnul le va folosi în mod voluntar ca refugiu. Soma va mesteca, de asemenea, periodic aceste bucăți de lemn și, astfel, va menține cavitatea bucală în stare normală.

Catelusul somn - conținut la domiciliuHrănirea somaților absolut nu prezintă dificultăți pentru proprietar. Aceste pești omnivor. Așa cum am menționat deja, ei pot mânca rămășițele hranei pentru alți pești și alge. Cele mai multe catfishes sunt active pe timpul nopții, așa că este recomandat să le hrăniți imediat după apusul soarelui. Hrănirea seara va ajuta la prevenirea furtului de alimente de către alte pești din acvariu.

În ciuda rezistenței, somnul poate uneori suferi de diverse boli. Observați cu atenție starea peștelui.

Sănătatea peștilor de acvariuUrmătoarele simptome pot indica evoluția oricărei boli:

 1. Apetit scăzut.
 2. Aripile presate în lateral.
 3. Umflarea abdomenului.
 4. Piele inflamată sau palidă.

Dacă observați aceste simptome, consultați un medic veterinar.

După cum puteți vedea, regulile de îngrijire pentru catfishes sunt destul de simple. Cu o abordare competentă, aceste pești de acvariu pentru o lungă perioadă de timp vor deveni tovarăși tăcuți și o decorare excelentă a regatului acasă subacvatic. Rămâne să navigați într-o mare varietate de somn pentru a alege cel mai potrivit pentru dumneavoastră.

Soiuri populare de somn pentru păstrarea într-un acvariu

Corydoras (Corydoras)

Pești, legați de genul Corridoras, probabil cei mai populari. Genul Corridoras include multe specii, de la foarte mici la foarte mari. Jeturi varietate de culori aceste pești. Există soiuri de culoare de aur, violet, bej, pătate.

Coridoarele sunt creaturi extrem de sociale, deci se recomandă păstrarea lor în grupuri de la cel puțin cinci persoane. În caz contrar, vor suferi de singurătate și stres. Pescarii petrec mult timp în mișcare, plutesc în golfuri, în spatele lor este întotdeauna interesant și plăcut de observat.

Pentru aceste pești necesită apă acvariu moale cu aciditate moderată. Ca substrat, este mai bine să folosiți o mică pietricică rotundă, care va împiedica deteriorarea antenei în timpul studiului peștilor din fundul acvariului.

Specii populare de catfishes de acvariu din genul Corridoras:

 1. Coridorul panda fotografieCoridorul de aur.
 2. Un somn ciudat.
 3. Coridorul funcționează.
 4. Coridorul lui Adolf.
 5. Coridorul pandelor.
 6. Corridoras Sterba.

Peștele listat poate fi văzut în fotografia de mai jos.

Ototsinklyus (Otocinclus)

Afinitatea cloud-ului octin - simplu în conținutMulte tipuri de otocynclus aparțin genului. Pentru păstrarea într-un acvariu cel mai adaptat afinitatea clusului otocin (otocinclus afinis). Acestea sunt aceste pești, cel mai probabil, veți fi oferite de vânzătorii din magazinul de animale de companie.

Asta este unul dintre cele mai mici somnuri dimensiunea de două până la trei centimetri. Pestele arata astfel: spate gri deschis, abdomen alb, dungi negre pronuntate pe laterale de-a lungul portbagajului. Pește otsonsklyus - foarte plin de viață și agil, astfel încât puteți vedea adesea cum se scurge rapid în creasta de alge.

Striped Otocinclus fotografieConținutul de pește din genul ocinoclus este considerat relativ ușor și există câteva caracteristici pe care trebuie să le acordați atenție. acestea Peștii sunt foarte sensibili la calitatea apei și la schimbările de temperatură. Trebuie să se asigure că apa este întotdeauna proaspătă și conține suficient oxigen. Temperatura apei trebuie menținută în intervalul de 22 până la 25 de grade. O schimbare dramatică a temperaturii sau a acidității apei reprezintă un stres grav pentru aceste pești și poate duce chiar la moartea lor. Pentru pești este de preferat să existe un mediu liniștit într-un acvariu fără fluxuri rapide de apă. Pentru un habitat confortabil, de asemenea, este necesară o abundență de plante subacvatice.

Ototsinklus nu permite creșterea algelorToți peștii din genul Ocinoclus cea mai mare parte mananca alge marine, inclusiv cele uscate. Puteți încerca să adăugați în meniul lor legume verde mărunțite, de exemplu, dovlecei. Urmăriți-vă pentru câteva zile, indiferent dacă vor dori acest produs. Dacă peștii nu manifestă interes pentru legume - asigurați-vă că eliminați bucăți de legume din acvariu, altfel ele vor începe să putrezească, ceea ce poate strica apa.

Ca majoritatea somnului, reprezentanți ai acestui soi preferă să trăiască în grupuri, format din cel puțin trei persoane. Cea mai buna versiune a continutului va fi inca un grup de peste. Este important să se abordeze în mod competent alegerea vecinilor din acvariu. Acesta trebuie să fie neapărat un pește mic iubitor de pace, pentru care sunt necesare condiții similare în acvariu. Partenerii perfecți vor fi deja familiarizați cu somnul tău de coridoare.

În fotografiile prezentate se pot vedea specii de acvariu de tip afinitate otocynclus.

Sticla de somn

Probabil, asta cel mai uimitor reprezentant al omului. Această creatură inițial de pe insula Borneo este neobișnuită, prin faptul că îi puteți vedea prin piele, oase și entrails. De fapt, de aceea somnul a fost numit "sticlă".

Ceștii de pește sunt pești mici, cu o lungime de 4 până la 10 centimetri. Suprafața corpului este fără păsări, transparentă și ușor perlată. O caracteristică caracteristică sunt cele două antene deasupra părții superioare a gurii.

Numele acestui tip de somn reflectă nu numai aspectul lor uimitor, ci și fragilitatea extremă a sănătății. Uneori somnul moarte în timpul livrării de la magazinul de animale de companie către casa cumpărătorului. Prin urmare, trebuie să respectați cu atenție toate cerințele. Somicii necesită apă moale, neutră sau ușor acidă, cu o temperatură de 21 până la 26 de grade. Pentru maimuțe de sticlă alimentul viu este de preferat. În unele cazuri, sunt capabili să se obișnuiască cu alimente speciale, dar chiar și în acest caz trebuie să adăugați alimente cum ar fi creveți, insecte sau larve de insecte.

Sticla de somn foarte prietenos în raport cu alte tipuri de pește. În același timp, ar trebui să existe cel puțin două catfish de sticlă în acvariu și, de preferință, mai mult. Faptul este că acești pești sunt aproape sortiți fără un tovarăș de acest gen. Prin urmare, dacă brusc unul dintre cele două pești de sticlă moare, mergeți imediat la magazinul de animale de companie și cumpărați unul nou, altfel peștele lăsat singur va aștepta cel mai probabil o soartă tristă.

Aveți grijă că există multe plante și nooks în acvariu în cazul în care peștele ar putea ascunde. Dusurile groase și adăposturile accesibile sunt vitale pentru ca aceștia să se simtă în siguranță.

În fotografia de mai jos, puteți vedea ce arată un somn de sticlă.

Synodontis-swish (sinodontis-nigrivenrtis)

Spre surprinderea acariștilor începători, comportamentul acestui pește corespunde în mod literal numelui său. ea Plutește în poziție inversă cu burta în sus. Pentru peștii caracterizate prin culoarea pătată în tonuri de bej, două antene în apropierea gurii și aripioarei coadă, asemănătoare cu o furculiță.

Condițiile de detenție sunt destul de simple. Temperatura optimă a apei: 22-28 grade. Dieta ar trebui să includă o cantitate egală de alimente vii și uscate. Este de dorit ca cel puțin 4 somnuri din această specie să fie prezente simultan în acvariu. Acvariul ar trebui să fie destul de spațios, o mulțime de locuri pentru adăpost și alge cu frunze largi. Proprietățile substratului nu contează prea mult.

Sinodontis-perversitate - unul dintre cei mai pașnici și pașnici reprezentanți ai grupului som și poate coexista cu orice pește care este comparabil în ceea ce privește mărimea și cerințele. Vecinii ideali ai unei specii diferite vor fi coridoarele de somn, care, dacă vă amintiți din descriere, se pot întâlni cu aproape toți peștii.

Pe fotografie există tipuri de somn, care aparțin genului "Sinodontis-Perevertysh".

Squidontis-perversitate: fotografie
Sinodontisul catfishCatfish-flip-flop de culoare roșiaticăSinodontis printre pietricele miciBlack CatfishStelele s-au întors cu capul în josCatfish-somersault intr-un acvariu acasaMai multe Catodontis catfishSinodontis angel - somn de culoare leopard

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce apa din acvariu este verde: motiveleDe ce apa din acvariu este verde: motivele
Pește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariuPește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariu
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Filtru extern pentru acvariu cu mâinile taleFiltru extern pentru acvariu cu mâinile tale
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Black Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijireBlack Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijire
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
» » Tipuri de somn de acvariu și recomandări pentru conținutul lor
© 2021 amigdas.com