amigdas.com

Mașină de plantat manual de cartofi

Mașină de plantat cartofi cu mâinile propriiPentru a vedea astăzi un teren de gospodărie și o dachă, oriunde sunt cultivate cartofii, este pur și simplu imposibil. Plantarea și îngrijirea ulterioară a acestei legume prezintă anumite dificultăți, așa că mulți grădinari sunt hotărâți să achiziționeze dispozitive speciale care să vă permită să automatizațiProcesul de plantare a recoltei

și grija ulterioară pentru această cultură de legume. Mașinile de plantat manual pot fi făcute cu mâinile proprii de către fiecare grădinar, ceea ce va economisi bani pentru achiziționarea de unelte de grădină.

La prima vedere, fabricarea de astfel de dispozitive portabile poate parea ca un loc de muncă descurajatoare care își vor permite doar meșteșugari cu experiență. Cu toate acestea, în realitate, cu un minim de experiență cu aparat de sudura și prezența în mâinile proiecte de înaltă calitate, care pot fi ușor de găsit pe Internet, cu acest tip de lucru se va face în fiecare horticultor rezident vara.

Dispozitiv manual de plantat cartofi

Mașină de plantat cartofiToate modificările unor astfel de dispozitive de grădină comune astăzi înseamnă prezența unei țevi goale sau a unui buncăr, precum și o roată specială în care sunt prevăzute decupaje adecvate necesare pentru plasarea ulterioară a tuberculilor în găurile și brazdele excavate. Acest design nu este dificil, deci poate fi ușor realizat independent de uneltele improvizate.

În Internet, puteți găsi diverse scheme de producere a plantatorului de cartofi, destinate instalării pe un bloc de motorizare. Astfel de modificări sunt improvizate benzi transportoare care permit tuberculii alimentate direct în godeuri care sunt săpate plantat și ulterior rambleiate găleată sau lamă. Fabricarea unei astfel de kartofelesazhalok automate pe plimbare în spatele este complexă, astfel încât în ​​acest articol vom trata ei nu vor.

Construcție simplificată

Un instrument de grădină de mână pentru plantarea cartofilor poate avea următoarea construcție:

 1. Mașină de plantat cartofi Mașină de plantat cartofiO țeavă de metal goală, cu o supapă de alunecare dinspre partea inferioară și un vârf deschis.
 2. Supapa de alunecare se va deschide într-un moment în care plantatorul de cartofi va fi direct deasupra orificiului de care aveți nevoie, unde este plantat tuberculul de cartofi.
 3. În partea de jos, un sudor este sudat, ceea ce va permite ca unealta de lucru să fie adâncită la aceeași adâncime.
 4. Cel mai simplu dozator poate fi făcut dintr-un disc metalic tăiat figurat.

Materiale și instrumente

Pentru a efectua această lucrare, veți avea nevoie de următoarele materiale și instrumente:

 1. Tub luminos și puternic, cu un diametru de cel puțin 70 milimetri.
 2. Foi din metal pentru fabricarea capacelor de supape.
 3. Balamale pentru supape.
 4. Mânerele metalice care pot fi fabricate din resturile unei conducte de apă.
 5. Cupă din plastic sau coș de plasă.
 6. Mașină de sudat.
 7. Tăietor manual sau automat pentru foi de metal.
 8. Pistol pentru nituri.

Instrucțiuni de fabricație

Mașini de plantat cartofi negociabileCu o foarfecă bulgărească sau metalică, este necesar să tăiați partea inferioară a țevii cu o teșitură, ceea ce vă va permite să obțineți o ușoară ascuțire de jos.

Tăiați capacul supapei, cu un astfel de capac, cu o margine pentru a acoperi deschiderea inferioară a țevii. La corpul țevii, supapa completă este atașată cu o balama. Pe partea de sus a mânere sudate sau fixate în tuburi, care pot fi fabricate din materiale improvizate.

Coșul în care va fi stocate pregătite pentru plantarea de tuberculi, nu pot fi sudate la plantatorul de cartofi, dar în acest caz trebuie să purtăm întotdeauna o găleată cu material de plantare. Coșul nu trebuie să fie prea voluminos și prea mare. Cel mai bine este să o executați dintr-o găleată de plastic cu un volum de 5-7 litri.

Pasul poate fi realizat independent și se utilizează vechiul cadru din sacul de pe roți. Cel mai bine este să atașați pasul spre baza noastră de mașini de rindeluit prin sudură. Astfel, veți asigura rezistența și durabilitatea designului.

Instalatorul de cartofi nu trebuie să fie excesiv de greu. În ultimul caz, nu numai că nu simplificați plantarea cartofilor, ci și complicați viața prin controlul unui astfel de dispozitiv lent și greu. Supapa finalizată poate fi suplimentată cu un cârlig mic de picior, care va deschide și închide ușor gaura cu piciorul, făcând tuberculii să se potrivească exact în găuri.

În Internet, puteți găsi cu ușurință numeroase scheme pentru a efectua astfel de plantare cartofi. Amintiți-vă că elementul principal al unui astfel de dispozitiv va fi o supapă care poate fi deschisă manual sau printr-un cârlig de picior. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este conductă mică și un capac sudat care este atașat la văl.

Montarea din cărucior

Cartofi cartofi ksm-1aFabricarea mașinilor de plantat manual de cartofi de pe un cartuș cu două roți nu este dificilă, astfel încât fiecare dintre noi să facă față performanței unui astfel de instrument de grădină.

La partea inferioară a căruciorului dintre cele două roți, este sudat un buncăr mic pentru a alimenta în mod uniform culturile de rădăcini în grapa pregătită. De fapt, un astfel de cărucior merge peste grapă excavată, iar supapa se deschide la intervale regulate, iar tuberculii de cartofi se așează în puțuri preparate. În partea inferioară a dispozitivului există un scut sau o lamă mică, care adormă cu o grapă cu tuberculi plantați.

Pentru a realiza un astfel de plantator de cartofi, este de asemenea necesar să se utilizeze o țeavă în formă de con cu o supapă sudată în partea inferioară. Ventilul poate fi deschis prin intermediul unui mecanism de lanț sau printr-un cablu la grădinarii înșiși.

Termeni de utilizare

Mașină de plantat cartofi BulatPlantarea cartofilor cu astfel de unelte de grădină nu prezintă nici o complexitate. În funcție de design, cartofi se pot deplasa pe roți pe brazdă excavat sau introdus direct în gaura, în cazul în care, cu ajutorul presare piciorul de pe placa de funcționare a făcut supapa se deschide și plantate tuberculilor, care este apoi în mod automat sau manual, acoperite cu pământ.

Apoi, acțiuni similare se repetă din nou și din nou, ceea ce permite literalmente în câteva ore să semene complet cartofii într-un teren de 10 000 și mai mult. Avantajul utilizării un astfel de dispozitiv este absența necesității de a îndoi în mod constant, în consecință, pentru a face o astfel de aterizare va fi mult mai ușor decât manual folosind o lopată sau hoe.

Plăcile de cartofi de mână sunt destul de simple în realizarea adaptărilor grădinii, ceea ce ne poate simplifica foarte mult plantarea cartofilor într-o zonă extinsă. Nu este dificil să se realizeze o astfel de adaptare simplă, astfel încât fiecare rezident de vară se va confrunta cu o astfel de muncă. De asemenea, puteți cumpăra în magazinele deja gata făcute prin mașini de plantat cartofi, care sunt fiabile și ușor de utilizat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Avantajele unui cutit ceramic si cum sa-l ascuti acasaAvantajele unui cutit ceramic si cum sa-l ascuti acasa
Cum de a alege un cultivator ieftin de benzină pentru o reședință de varăCum de a alege un cultivator ieftin de benzină pentru o reședință de vară
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Tomato lanera Descrierea și descrierea soiuluiTomato lanera Descrierea și descrierea soiului
Cum să-ți faci plantă proprie de cartofi de casă?Cum să-ți faci plantă proprie de cartofi de casă?
Mașină de recoltat cartofi pe motoblock: ce este și cum să o faceți singur?Mașină de recoltat cartofi pe motoblock: ce este și cum să o faceți singur?
Mașină de plantat cartofi pentru motoblock: fabricarea de mâini propriiMașină de plantat cartofi pentru motoblock: fabricarea de mâini proprii
Fabricarea de plantator de cartofi pentru un bloc motor cu mâinile propriiFabricarea de plantator de cartofi pentru un bloc motor cu mâinile proprii
Artizanale cultivate manual și modele achiziționateArtizanale cultivate manual și modele achiziționate
Mașină pentru producția de blocuri cu mâinile lorMașină pentru producția de blocuri cu mâinile lor
» » Mașină de plantat manual de cartofi
© 2021 amigdas.com