amigdas.com

Baikal sigiliu: un mod interesant de viață al unei sigilii pe Baikal

Descrierea sigiliului animaluluiNerpa este o specie de apă dulce și trăiește numai pe Lacul Baikal. Este, de asemenea, considerat un simbol al lui Baikal împreună cu omul local. Imaginile ei pot fi văzute pe setul de suveniruri și embleme din Irkutsk. Apariția sigiliului atrage mulți turiști străini.

trăsătură

Nerpa în sălbăticie poate trăi până la 55 de ani. Creșterea lor se oprește în al 19-lea an de viață, dar masa poate fi recrutată și redusă pe tot parcursul vieții. Parametrii animalului:

  • Sigiliul Baikal adult are o lungime de 165 de centimetri;
  • masa fluctuează în jur de 50-130 kilograme;
  • speranța medie de viață este de 55 de ani.

Viteza normală a mișcării subacvatice nu depășește 8 km / h. În caz de vânătoare și amenințare, rata poate crește. Pe pământ, sigiliul Baikal cu coada și aripioarele se mișcă destul de lent, când simt pericolul, încep să se miște în salturi, plecând de la sol.

Baoanele nu se scufundă în adâncimi mari, dar cum se spune pescarii locali și plasele lor au fost prinse la o adâncime de aproximativ 200 m ISC SB RAS -. acronimul traduce ca - Baikal Limnological Muzeul, a declarat că sigiliile pot scufunda la o adâncime de 300 m.

Se pare că nu este nevoie ca animalele să se scufunde într-o profunzime considerabilă, pentru că în majoritatea cazurilor se hranesc în zonele luminate, iar acest lucru nu depășește 30 de metri de adâncime. În medie, sigiliul poate înota în apă mai mult de o oră, de data aceasta este suficient să scăpați de urmăritor sau să vă găsiți mâncare. Sigiliul Baikal se poate imersa în apă până la 200 m și fără a se răni pentru a susține presiunea în atmosferă.

habitat

Ce alimentează sigiliul pe BaikalAceastă specie de focă este distribuită numai pe lacul Baikal, în principal în fâșiile de mijloc și nord ale lacului. Acumularea în masă a sigiliilor poate fi văzută în iunie pe terenurile uscate Ushkany Islands, astfel de insule sunt cele mai potrivite pentru casa lor naturală. Imediat ce apune soarele, sigiliile Baikal în număr mare încep să navigheze către insule. Dacă în apropierea animalelor nava plutește cu motorul oprit, sigiliile își vor arăta curiozitatea și pot înota cât mai mult posibil transportului de apă, ieșind periodic din apă și urmărind situația.

Un fapt interesant! Nerpus din această specie poate fi văzut numai pe Lacul Baikal, nu se întâmplă în altă parte. Aceste animale pot fi vizionate la nesfârșit, ceea ce face turistii care vizitează insulele Ushkany.

Din punctul de vedere al evoluției

Sigiliul Baikal este înregistrat în clasificarea modernă a acestor sigilii. Profesor de animale binecunoscuți, cunoscut sub numele K. K. Chapsky: sigiliul a provenit de la strămoșul său din sigiliul inelat. Forma ancestrală a animalelor este întârziată, spre deosebire de sigiliul caspic.

Sigiliul pentru sigilii

În principiu sigiliul Baikal folosește pești care nu sunt pești: Baikal goby și golomyanka. Pentru un ciclu gata de etanșare se poate mânca aproximativ o tonă de pește. Uneori, sigiliile se hrănesc cu omul local, dar reprezintă aproximativ 2% din dieta totală.

Cum se înmulțesc sigiliile

Unde trăiește sigiliulPerioada de sarcina a sigiliului Baikal trece 11 luni. La începutul mai multor luni, diapausa embrionară continuă. Maturitatea sexuală vine pe cel de-al patrulea an de viață, iar între 4 și 7 ani poate aduce urmași. La bărbați, pubertatea începe puțin mai târziu, la vârsta de 6 ani.

După 40 de ani, femelele nu mai dau naștere, dar în întreaga lor viață sunt capabile să nască circa 20 de puii, posibil mai mult dacă există condiții favorabile de trai. Femelele pot fi licențiate în fiecare an. Însă, aproximativ 10-20% dintre femei devin goale în fiecare an din diferite motive, deși durata acestei perioade nu depășește câteva luni, la sfârșitul lunii februarie și prima jumătate a lunii aprilie.

animalele tinere

Femeile, începând din februarie până în martie, pregătesc un adăpost de zăpadă, unde dau naștere unor tineri, de obicei apare un individ, uneori doi. Copilul cântărește 4 kilograme, iar culoarea nou-născutului este alb, sunt numite și veverițe. Despre puii:

  1. În medie, durata șederii unui sigiliu mic în zi este de 5 săptămâni, nu iese din acest loc și se hrănește numai cu laptele matern. Copilul are timp să se toarne înainte de distrugerea adăpostului, înainte de a se hrăni cu laptele matern, nu se urcă în apă.
  2. O femeie poate lăsa un sigiliu mic numai atunci când se duce la pradă, în restul timpului nu-și părăsește bârlogul. La înghețurile de stradă la -20, temperatura din camera de zăpadă variază în limita a 5 grade de căldură.
  3. După 60-75 de zile, perioada de lactație se oprește. Alăptarea poate dura până la 105 zile, dar acest lucru se întâmplă rar, totul depinde de acoperirea gheții. Înainte de pescuitul independent, tinerii se împletesc complet, iar lîna se schimbă de la alb la gri-argint, această perioadă trecând treptat până la 3 luni. În sigiliile mai vechi din Baikal, sigiliile se schimbă în maro maroniu.

Fermoare de viață de iarnă

Unde trăiesc sigiliilePe teritoriul hummocky al lacului Baikal Nerpa iarnă pe gheață în zăpadă acoperită cu zăpadă, preferă de asemenea să trăiască între piesele înghețate care formează coperțile. În procesul de apariție a gheții, animalele de pe gheața lacului fac lovitura principală cu o secțiune transversală de 150 cm în medie, continuă să o mențină în stare bună și să elimine gheața în creștere.

Atunci când înghețurile apar punctele forte și în cele din urmă Baikal îngheață sub zăpadă animal respiră numai prin orificiile secundare, ea face ca baza lor de gheață razgrebaniya folosind gheare forelimb. Sigiliul oferă casa ta o duzină de găuri de aer, care sunt situate în jurul perimetrului gropii și testate de zeci de metri, sau chiar sute. Fantele Form - rotunde, cu diametrul de cel mult 15 cm, această deschidere este suficientă pentru a sigila ar putea împinge nasul deasupra suprafeței apei. Baza este îngustată și arată ca o pâlnie inversată.

Caracteristica de ventilare Este instinctul înnăscut al sigiliului. Din motive de interes, sa efectuat un experiment în acvariu. Pe apă a fost așezată o foaie de plastic spongios cu o grosime de 5 cm. Tot restul spațiului de apă era liber. Sigiliile tinere, la vârsta de 1-2 luni, au început să facă pe o platformă plutitoare deschideri speciale - un produs prin care au inspirat, punându-și nasul acolo. În ciuda faptului că în jurul lor era apă deschisă, au înotat de jos și s-au saturat de aer, apoi s-au scufundat în adâncuri.

Acești pui experimentali au fost prinși la vârsta de aproximativ două săptămâni când laptele mamei a servit drept mâncare. Trebuia să-i îngrădească cu o sticlă de bebeluși cu un suzetă. Aceasta înseamnă că, înainte de experiment, nu a existat o scufundare în apă, dar când au crescut puțin, în prima călătorie au demonstrat că fabricarea orificiilor de aerisire și a adevărului este o abilitate încorporată înnăscută.

Visul și lanțul ecologic al sigiliului Baikal

Într-un vis, sigiliul nu se mișcă și doarme direct în apă pentru o lungă perioadă de timp. Ea rămâne în această stare până când oxigenul din sânge se scurge. Se întâmplă adesea ca scafandrii să înoate aproape de sigiliu și să-l atingă, chiar să întoarcă animalul, dar, în ciuda acestui lucru, sigiliul Baikal continuă să doarmă.

În mediul lanțului ecologic, animalul ocupă primul loc și numai o persoană poate reprezenta o amenințare.

Cum a apărut sigiliul pe Lacul Baikal

În ceea ce privește modul în care animalul putea ajunge la Lacul Baikal, oamenii de știință nu au fost de acord într-o singură opinie. Dar mulți cercetători preferă versiunea ID Gheșchi. El declară că acest tip de sigiliu așezat pe lac în epoca de gheață, înot cu omul prin rețeaua râurilor Angara și Yenisei. Alți cercetători spun că sigiliul a străbătut de-a lungul râului Lena, a existat și o scurgere din lac, dar informațiile rămân doar o presupunere.

Cum se caracterizează sigiliul în vremurile vechi

Sigiliul BaikalPrimii exploratori au făcut prima menționare a animalului, au venit în această zonă în prima jumătate a secolului al XVII-lea. În timpul celei de-a doua expediții Great Northern sau Kamchatka, a fost făcută prima mențiune științifică, organizația fiind condusă de V. Bering. Expediția a inclus un grup de cercetători condus de IG Gmelin.

Această detașare a studiat natura lacului Baikal într-o direcție versatilă, precum și împrejurimile sale, la acel moment a fost văzut un sigiliu numit sigiliu.

Cum oamenii care locuiesc aici spun că acum câteva secole ați putut vedea sigiliul și Lacurile Bounta. Acolo ar putea trece prin râurile Vitim și Lena. Dar unii oameni de știință naturali cred că sigiliul Baikal de pe acest lac a pătruns prin Lacul Baikal, care anterior a fost interconectat cu lacurile Bounta. Dar sursele adevărate de informații ale ambelor versiuni nu au putut fi găsite.

Numărul de sigiliu

Numărarea a fost efectuată de Institutul Limba Siberian, care este o ramură a Academiei de Științe a Federației Ruse. Până în prezent, sigiliile Baikal numără aproximativ 100.000 de persoane. Numărarea este efectuată prin mai multe metode, dar cea mai eficientă este o observație din aer, avionul se deplasează pe anumite căi. Persoanele care lucrează în calitate de contabilitate efectuează un studiu al teritoriului prin fereastra, în procesul de observare a bârnei și notează pe hartă, dar mai des se colectează fotografii aeriene ale siturilor, apoi se efectuează calcularea sigiliilor adăpostului. Există 3 moduri de numărare:

  1. Numărul de lave observate pe unitate de suprafață se înmulțește cu întreg teritoriul lacului Baikal.
  2. În cea de-a doua metodă, sute de situri cu parametrii 1500 * 1500 m fiecare sit sunt distribuite inspectorilor. Bypass-ul se efectuează pe jos sau pe o motocicletă de zăpadă, toate adăposturile văzute sunt marcate și înregistrate. Mai mult, se efectuează și numărarea persoanelor în întreaga arie a lacului Baikal.
  3. Ultima modalitate este în metoda traseului. Contoarele de motociclete călătoresc pe un traseu dat de-a lungul lacului, distanța dintre ele fiind selectată într-o asemenea măsură încât să fie posibil să se observe toate lazile care au venit să le respecte.

Dar modul cel mai precis este numărul de pătrate, aceasta este metoda utilizată în ultima vreme. Un angajat al institutului local VD Pastukhov a determinat cea mai mare vârstă a sigiliului. Speranța de viață: 52 de ani - bărbați și 56 de ani - femei.

Un fapt interesant! La sfârșitul secolului XX a avut loc o moarte în masă a sigiliilor Baikal în legătură cu boala - virusul ciumei al animalelor carnivore, ceea ce afectează majoritatea animalelor domestice și sălbatice. În această perioadă au murit 1500 de sigilii.

Activități de pescuit și de vânătoare

Puiul sigiliului BaikalBărțușul valoros al sigiliului Baikal - acesta este principala zonă de pescuit. Localnicii folosesc carne, grăsimi și organe interne. Uneori, oamenii locali pescuiesc alimente. Capturarea începe din aprilie până în momentul în care puteți naviga prin gheață. De asemenea, vânătoarea este efectuată cu ajutorul unor plase, o astfel de vânătoare este mai umană, iar pierderile de prindere devin mai puțin decât atunci când trageți, deoarece sigiliul Baikal poate fi rănit și nu va putea să trăiască mult timp. În fiecare an, aproximativ 6.000 de pești sunt prinși.

Braconerii, în ciuda vânătorii legale, continuă să extermine puii după prima dată. Piscicultura se desfășoară în principal pentru tinerii de vârstă mică - acest lucru este strict interzis prin lege. Chiar și așa, sigiliile Baikal nu au devenit niciodată enumerate în Cartea Roșie, doar că există o notă pe listă că animalele trebuie să li se acorde o atenție specială, precum și starea lor în sălbăticie.

Un fapt interesant! Din 1895 până în 1897, sigiliile au fost folosite în scopuri medicinale pentru lucrătorii din minele de aur. Această grăsime a sigiliului Baikal este considerată curativă, așa cum spun localnicii, are proprietăți medicinale și este folosită pentru bolile stomacului și plămânilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cât durează vacă: durata vieții și ceea ce îi afecteazăCât durează vacă: durata vieții și ceea ce îi afectează
Cum sa alegi un sedativ in calea cainilor?Cum sa alegi un sedativ in calea cainilor?
Lynx: unde animalul trăiește și locuieșteLynx: unde animalul trăiește și locuiește
Vultur cu coada albă - o descriere a păsării în care trăiește vulturul cu coada albăVultur cu coada albă - o descriere a păsării în care trăiește vulturul cu coada albă
Caracteristicile pescuitului de grayling: o descriere a peștelui și ce să prindăCaracteristicile pescuitului de grayling: o descriere a peștelui și ce să prindă
De ce bebelușul unui sigiliu se numește o cârpă albăDe ce bebelușul unui sigiliu se numește o cârpă albă
Turismul și pescuitul în Siberia: tipuri de trofee și serviciiTurismul și pescuitul în Siberia: tipuri de trofee și servicii
Ursul brun siberian - o descriere a unui animal puternicUrsul brun siberian - o descriere a unui animal puternic
Pescuitul pe Baikal în timpul iernii și al veriiPescuitul pe Baikal în timpul iernii și al verii
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
» » Baikal sigiliu: un mod interesant de viață al unei sigilii pe Baikal
© 2021 amigdas.com