amigdas.com

Crampe la câine cauze și tratament: primul ajutor

Boli ale câinilor

Cramele la un câine sunt neplăcute și chiar înfricoșătoare. În acest moment, animalul cade, începe să se rătăcească peste tot. În plus, pe fundalul convulsiilor, spumele din gură pot să meargă și poate să apară o pierdere a conștiinței. Cramele apar exact în momentul în care proprietarul nu este gata pentru ei. Apoi apare o mulțime de întrebări: ce să faceți sau cum să ajutați animalul? Să încercăm să studiem acest subiect în detaliu și să îl înțelegem de la "A la Z".

Crampele cauzate de câine, soiurile și tratamentul

Sunt convulsii reducere mușchi. În medicina veterinară, se disting mai multe soiuri, care depind de natura și frecvența contracțiilor musculare.

 1. Contracție severă a mușchilor sau convulsii.
 2. Slow și prelungit - aceasta este o convulsie tonică.
 3. Alternarea contracțiilor și relaxarea musculară sunt convulsii clinice. Inițial, câinele începe să se rătăcească pentru o vreme, apoi se calmează. Timpul total al manifestării clinice poate fi de la trei minute la o oră.
 4. Convulsiile, însoțite de prezența spumei din gură și pierderea conștienței - aceasta este epilepsia.

Seizure este un fenomen teribil și indică faptul că prietenul tău a fost lovit de unul dintre boli, care trebuie tratate imediat!

Ce este convulsiile și cum se manifestă acestea?

Neuronii care sunt responsabili de controlul motorului intră în hiperactivitate, ceea ce duce la o manifestare convulsivă. Zona, natura și gradul de deteriorare a sistemului nervos produce un rezultat sub formă de convulsii. Tulburările musculare pot fi diferite și depind de intervalul de timp. Se poate manifesta în formă spasm cu o singură filă. Dar poate fi, de asemenea, sub forma unui shake cu tot corpul, cu o pierdere de conștiință și de ieșire de spumă din gură.

Convulsii la câiniÎn acest moment, mușchii sunt reduși în mod arbitrar, iar animalul pierde controlul asupra corpului. În multe privințe, medicii veterinari numesc această criză epileptică de stat, dar nu întotdeauna epilepsia este cauza principală a crampe.

Capturile durează de la câteva secunde până la câteva minute. După ce atacul sa terminat, animalul se scutură și își recapătă conștiința. În funcție de cauza principală a confiscării, se poate comporta diferit. Câțiva câini otlozhivayutsya în pat pentru câteva ore. Alte animale își ajung rapid la simțurile lor și încep să mănânce sau să alerge cu lăcomie. În acest caz, în cazul în care atacul sa întâmplat prima dată, este necesar să se adopte pericolul pentru viața unui animal este minim, dar necesită intervenția urgentă a unui medic veterinar.

Ce sunt crampele la câini?

Cramele se pot manifesta în moduri diferite, natura lor depinde de ceea ce sunt cauzate. Există mai multe tipuri de crize, între care există anumite diferențele.

 1. Contracepții musculare slabe. În exterior, ele apar ca abrevieri, care se repetă periodic. Sunt convulsii. Există mai multe motive pentru această condiție, de aceea aceste crampe sunt mai frecvente decât altele. În această stare, animalul de companie nu își pierde cunoștința și reacționează la vocea gazdei.
 2. Convulsii tonice-cauzeO altă specie - tonic, trece timpul scurt. Muschii tremură încet la intervale regulate. Este inofensiv pentru câine și simbolizează o funcționare defectuoasă a corpului. Animalul de companie în acest moment este conștient și simte tot ce se întâmplă cu el. În consecință, el poate să plângă și să urle. Și, de asemenea, să fie speriat și nervos.
 3. Atacuri convulsive și relaxare timp de treizeci la douăzeci de secunde. Astfel de atacuri sunt numite clinice. În acest moment, animalul încearcă să introducă și să se mute. Imediat ce apare contracția musculară, aceasta se prăbușește în lateral și nu-i poate controla corpul.
 4. Unul dintre tipurile periculoase este epileptic, are consecințe negative. Un animal care suferă o criză poate pierde conștiința și poate fi în tensiune musculară constantă. În timpul unei fixări, câinele are ochii deschiși. Ea îi sperie pe alții, iar proprietarul poate fi confuz.

O atenție deosebită trebuie acordată convulsiilor epileptice la câini. Convulsiile în acest caz sunt un semn al disfuncției neurologice a creierului. Dezvoltarea primară a acestei boli se datorează unei tulburări genetice. Captura epileptică poate apărea mai întâi la vârsta de șase luni. Dezvoltarea secundară a epilepsiei poate să apară în legătură cu dobândirea unei alte afecțiuni care afectează funcționarea sistemului nervos.

În primul rând, otrăvire toxine sau metale grele.

În al doilea rând, mușcătura unei insecte otrăvitoare.

În al treilea rând, șoc electric.

În al patrulea rând, prezența de viermi la câine.

În al cincilea rând, traumatism craniocebral.

A șasea, malnutriție.

Al șaptelea, boli hepatice sau renale.

viermiAl șaptelea, diabetul.

Al optulea, lipsa de minerale și vitamine în organism.

Al nouălea factor metabolic, incluzând aritmie, ciroză, boli oncologice.

În a zecea, eclampsia - convulsii care apar în perioada postpartum. O lipsă de calciu se poate manifesta în acest fel.

În al unsprezecelea, prezența bolilor infecțioase, cum ar fi toxoplasmoza, dildo-uri sau tetanos.

Atacurile la câini pot fi împărțite în trei etape.

Prima este perioada în care se află câinele alarmant condiție. Încearcă să se ascundă de străini, să bea și să se plimbe în colțuri.

Al doilea - pierde constiinta, cade. În acest moment, capul și picioarele sunt înghesuite. Câinele respiră greu.

Al treilea - epilepticul a trecut, dar animalul se comportă neliniștit. Se rătăcește și nu se orientează în spațiu.

Fiecare dintre crize continuă timp de cinci minute. Animalul nu se poate recupera într-o jumătate de oră și uneori durează mai mult. În acest caz, răspunsul este lipsit de ambiguitate - va trebui să luați câinele la clinică. Un animal convulsiv tremurător este cel mai bine ascuns într-o pătură moale și caldă sau un prosop. Rasele câinilor care se află în zona de risc sunt recomandate pentru a fi protejate de situații stresante și nu pentru a supraexcita.

Primul ajutor pentru crampe la câine

Dacă câinele dvs. este depășit de un spasm, cel mai important lucru pentru un câine este să-l ducă unui medic veterinar. În condiții spitalicești, puteți maximiza grijă pentru dvs. și puteți diagnostica cauza crizelor. Dar, înainte de aceasta se întâmplă, puteți ajuta câinele să relaxeze mușchii. Pentru a face acest lucru, merită să știți niște reguli de prim ajutor cu reduceri involuntare mușchi.

 1. Pe suprafața limbii, câinele trebuie să picure un mijloc care să reducă spasmele musculare și să conducă la relaxare. Printre acestea, corvalol, valocordin sau valocordin. Cu convulsii intense, dăruirea medicamentului câinelui nu are sens, deoarece mușchii gurii vor fi tensionați și nu va fi posibil să le deschideți.
 2. Puteți măsura temperatura înainte de a merge la clinică. Se recomandă măsurarea temperaturii corpului într-o stare calmă, în intervalul dintre convulsii.
 3. Pentru a evita loviturile pe podea în timpul crizelor, este mai bine să țineți animalul în brațe sau să-l puneți pe un covor moale. În timpul contracțiilor musculare, animalul poate fi rănit în orice moment.
 4. Se recomandă un animal convulsiv transport acoperit într-o pătură sau văl și țineți-l bine.
 5. Proprietarul câinelui trebuie să examineze cu atenție starea animalului. Medicul veterinar va trebui să raporteze natura și durata contracțiilor.

Examinarea crizelor la un câine

Pentru a prescrie un tratament pentru un câine, trebuie să stabiliți cauza crizelor. Din păcate, nu este posibilă gestionarea livrării obișnuite a analizei în acest caz. Va fi nevoie de un studiu cuprinzător pentru a stabili rădăcină cauze.

 1. Cauzele convulsiilorInspectarea și palparea animalului de companie.
 2. X-ray a pieptului pentru a evita rănirea.
 3. Examinarea cu ultrasunete. Determinarea ficatului și a rinichilor.
 4. Rezonanță magnetică.
 5. Imaging.
 6. Teste analitice ale fecalelor, sângelui și urinei.
 7. Examinarea și consultarea neurologului.

În funcție de definiția bolii primare, tratamentul este prescris. În unele cazuri, este posibilă nu numai terapia sub formă de tablete sau picături, ci și intervenția chirurgicală. Acestea din urmă pot fi necesare dacă este diagnosticat câinele tumoare.

Ce ar trebui să știe comandantul despre crampe

Indiferent dacă câinele dvs. are crampe sau nu. Fiecare crescător de câini ar trebui să știe și să-și amintească cum apar spasmele involuntare a contracției musculare și în care pot apărea.

În primul rând, convulsiile la câini de până la un an pot fi declanșate de un congenital patologie sau inflamatorie. În plus, convulsiile pot apărea ca urmare a intoxicațiilor sau tulburărilor metabolice.

În al doilea rând, câinii sub vârsta de cinci ani pot fi predispuși la epilepsie.

În al treilea rând, animalele la vârsta de cinci ani pot avea încălcări grave în ficat, rinichi, sistemul endocrin și cancer.

În al patrulea rând, câinii decorativi sunt susceptibili la hipoglicemie, care provoacă convulsii la câini.

În al cincilea rând, băieții sunt mai susceptibili să se îmbolnăvească epilepsie, decât fetele.

Important: câinele care cade din picioare din capturi este important să vă puneți picioarele și după ce ați condus medicul veterinar. În timp, întorcându-vă la o clinică veterinară, puteți să vă salvați câinele de la o boală gravă. Numai un medic, după ce a examinat un câine, o va putea pune pe picioare și va prescrie un tratament eficient.

Primul ajutor pentru animal include.

 1. Temperatura la câiniMăsurarea temperaturii câinelui.
 2. Mijloace de relaxare ca valocord sau corvalol pe limbă.
 3. Este necesar să strângeți câinele cât mai mult posibil și să-i masați mușchii pentru a vă relaxa.

Odată ce animalul se calmează, ar trebui să fie dus la medicul veterinar. Este demn de remarcat faptul că în vremea caldă, câinii decorativi sunt predispuși la convulsii. Manifestarea sub formă de contracții musculare este asociată cu neadaptarea cainelui la condițiile meteorologice. În acest caz, câinele trebuie să fie dus la rece, de exemplu, sub aer condiționat sau ventilator și să-l împrospăteze. Astfel, va avea crampe mai rapide, iar ea nu va suferi.

Cum să oferiți primul ajutor pe care deja îl cunoașteți și ce trebuie să faceți dacă găsiți și crampe. Dar cel mai important, în acest sens, că o boală detectată în timp util oferă mai multe șanse de a fi vindecabile. Destul de des facând auto-tratamentul unui câine și lipsa de acțiune, îl ucidem treptat. Convulsiile sunt manifestări ale unei boli severe care necesită o vindecare rapidă. Se recomandă să nu ezitați, ci să contactați medicul veterinar pentru ajutor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce câinele nu mănâncă: principalele probleme și soluția lorDe ce câinele nu mănâncă: principalele probleme și soluția lor
Ce este convulsiile: cauzele contracțiilor și tratamentelor convulsiveCe este convulsiile: cauzele contracțiilor și tratamentelor convulsive
Cum să înveți un câine comanda `voce`Cum să înveți un câine comanda `voce`
Care este greabantele unui câine, pentru ce este și unde este?Care este greabantele unui câine, pentru ce este și unde este?
Cum să înveți un cățel să meargă la un scutec specialCum să înveți un cățel să meargă la un scutec special
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Cum să îmbrăcați corect un ham de câineCum să îmbrăcați corect un ham de câine
Nasul fierbinte și uscat la un câine: motiveNasul fierbinte și uscat la un câine: motive
Sfaturi despre cum să obișnuiți un câine la toaletă pe stradăSfaturi despre cum să obișnuiți un câine la toaletă pe stradă
Cauzele crampetelor la nivelul picioarelor în timpul sarciniiCauzele crampetelor la nivelul picioarelor în timpul sarcinii
» » Crampe la câine cauze și tratament: primul ajutor
© 2021 amigdas.com