amigdas.com

Caracteristicile pescuitului de știucă pe o capcană de șopârlă

Cum să faci o capcană pe un stiuc cu mâinile taleNu fiecare pescar știe despre existența unei astfel de unelte uimitoare, ca o capcană pe un știuc. Istoria invenției își are rădăcinile în anii 80 ai secolului trecut, iar Finlanda este considerată a fi patria sa. În spațiul intern, acesta a fost mult timp considerat o curiozitate, dar acum găsește un răspuns mare în inimile fanilor locali ai pescuitului.

Caracteristici generale

De la sosirea activă a capcanei pe piața rusă, o serie de legende și zvonuri despre capturi incredibile au început să se plângă printre pescari. În timp ce reprezentanții pieței oficiale se gândeau să implementeze producția de astfel de unelte, meșteri populari au început să o facă prin propriile lor mâini. În majoritatea cazurilor, eforturile lor au fost justificate de un rezultat incredibil, care depășea de multe ori toate așteptările.

Din punct de vedere al caracteristicilor sale de proiectare, capcana este o structură simplă din oțel de înaltă rezistență, care este echipată cu un mecanism special de auto-asamblare care fixează musculatura în timp ce vine în contact cu momeala. Odată ce peștele se află într-o astfel de capcană, acesta nu va putea să se elibereze și să iasă victorios.

Proiectarea dispozitivului constă din următoarele părți:

 1. Dantură inferioară arcuită.
 2. Cuțitul cu vârf ascuțit.
 3. Spring.
 4. Clame sau o cabană.
 5. Linia.

Pike pescuiește pe capcanăConectarea dintelui superior la cea inferioară se realizează cu ajutorul balamalelor, ceea ce asigură fixarea fixă ​​a acestuia. În acest caz, Elementul inferior se mișcă liber în direcția sus-jos. Garda are o deschidere pentru conectarea la partea superioară a tijei lungi. O linie sau un fir țesut este atașat la acesta pentru a ține capcana în coloana de apă. Dinții înclinate în partea exterioară sunt atrase unul de celălalt printr-un arc strâns.

În majoritatea cazurilor, o capcană de casă folosește oțel inoxidabil sau alamă cu un diametru de 3 milimetri. Sarma de oțel este utilizată pentru a da rigiditatea necesară. În final, produsul cântărește aproximativ 20 de grame.

Condiții pentru capturare

Nu este un secret faptul că știucul aparține unor locuitori prudenți, dar mai degrabă lacomi din adâncuri, care manifestă o activitate specială în sezonul cald. Se poate găsi întotdeauna în apropierea malurilor spălate, a coridoarelor corupte și a stâncilor, precum și în alte locuri asemănătoare, unde există adăpost și extracție în perspectivă.

Având în vedere aceste caracteristici, atunci când căutați un loc bun pentru a prinde ar trebui să fie preferate:

 1. Iazuri unde se pot ascunde prădătorii de la pescari printre păduri de vegetație acvatică, prăjini și alte obstacole de pe fund. Este important să înțelegeți că capcana de picior atrage atenția deosebită în pește, deoarece este suficient de mare și bine vizibil chiar și în apă întunecată.
 2. Râuri mici, acoperite cu hrișcă, gropi adânci și tot felul de păduri. În astfel de puncte este posibil să se întâlnească cu un trofeu și, pe baza faptului că alte unelte aici sunt pur și simplu inutile, capcana devine cea mai bună dezvoltare, capabilă să ducă la rezultate 100% în căutarea unui vânător toothy.

Datorită diferitelor forme și versiunilor îmbunătățite, capcana poate fi folosită pentru pescuitul de pescuit pentru aproape un an. Puteți să vă pescuiți cu o astfel de luptă în timpul iernii, iar vara, primăvara și toamna rece. Dar, după cum spune experiența pescarilor experimentați, cea mai bună mușcătură este observată în toamna și primăvara zhora, deoarece vara peștele devine foarte prudent și inactiv.

Pentru a face ca viitoarea excursie la rezervor să fie interesantă și productivă, este important să ascultați anumite trăsături ale procesului și sfaturi ale meșterilor populari cu experiență.

Principiul de funcționare

Pentru a pune dispozitivul în poziția de lucru, este necesar să se procedeze după cum urmează: dintele fix este prins cu ajutorul unui blocaj în poziția superioară. În același timp, pe dintele inferior, puneți peștele adecvat (acesta poate fi preferat pentru prădători). Plantarea prazii este o necesitate de a distruge dintele lateral sub pielea pestilor de la caudal la aripile dorsale.

Cum să pui o capcană

Principalul lucru este că iubitul ar trebui să rămână activ pentru încă 2-3 ore de la atașament. Cu toate acestea, dacă pescuitul se desfășoară în timpul iernii sau în primăvara anului, când stiva este trezită de un apetit incredibil, peștele congelat merge să se joace. Pentru a asigura o fixare mai rigidă a momelei, aceasta poate fi înșurubată la dinte cu mai multe rotiri de sârmă.

Este important să țineți cont de un fapt: dacă nu se iau grijă în stadiul de plantare a prăjirii, capcana poate face o alarmă falsă, dăunând grav mâinilor pescarului. Acest lucru se datorează faptului că arcul capcanei nu are elemente de amortizare, așa că arcul este declanșat instantaneu, rupându-se prin perie.

Însăși procesul de capturare a acestei metode provoacă multe dezacorduri între fanii pescuitului. Dacă unii susțin că acesta este cel mai uman mod de a prinde un prădător, atunci alții consideră că este o adevărată braconaj.

În plus, pescarii conservatori consideră că capcana nu poate da acele emoții pe care le face învârtirea, permițându-se să se bucure de aventura dificilă a pradă de trofee. Din păcate, nu va fi posibil să se obțină emoții similare atunci când se folosește mecanismul menționat. Cu toate acestea, succesul pescuitului este întotdeauna de aproximativ 50%, pentru că cel puțin un știuc va reacționa în mod necesar la cele două capcane.

Eficiența abordării capturilor

Frumoasa joc de momeală cauzează un prădător drăguț de interes deosebit și mai ales dacă demonstrează mișcări atractive, produce o aromă plăcută și sângerează.

Pike Trap

În acest caz, stiuca va încerca să facă mai multe atacuri de încercare asupra peștilor. Unul dintre aceste atacuri va duce la detectarea acestuia. Dacă peștele nu trimite impulsuri de mișcare, atunci probabilitatea de mușcare activă, din păcate, va cădea. Cu toate acestea, prădătorul flămând nu va refuza prada lentă.

Pentru a obține momeala din dinte, știucul declanșează elementul inferior, determinând linia de pescuit să rupă garda și capcana este închisă. Dintele superior din metal străpunge falcile, în urma căreia este fixată bine într-o capcană.

Potrivit experților, este recomandabil să setați capcana la o adâncime medie sau chiar deasupra fundului, aproximativ 50 de centimetri.

Are sens să folosești capcanele cu trei și patru cârlige? O astfel de întrebare face ca pescarii să nu fie de acord, deoarece este imposibil să se verifice capacitatea sa de captură. Da, și aceste structuri dau deseori fals pozitive, ceea ce le sporește pericolul. Probabilitatea de deteriorare a impactului "maxilarului" din oțel crește rapid.

Criterii de selecție

Reprezentanții oficiali ai inspecției de pește nu includ o capcană de șobolani la echipamentele de braconaj, deci sunt distribuite pe scară largă în multe magazine. În plus, poate fi comandat la orice magazin online. Principalul lucru este să studiați cu atenție criteriile de bază pentru selectarea și ia în considerare o serie de recomandări:

 1. Cum sa faci o capcana pentru un stiucaCapcanele pot avea dimensiuni diferite. Aici totul depinde de mărimea prada preconizată și de mărimea prăjirii. Dacă intenționați să prindeți un mic prădător, atunci nu are sens să folosiți o capcană în acest scop. În schimb, este mai bine să folosiți un joker tradițional.
 2. Dacă doriți să prindeți peștii medii, se recomandă utilizarea unei versiuni din alamă. Pentru persoanele cu trofee, cea mai bună soluție este un model din oțel inoxidabil.
 3. În centrele de vânzări sunt disponibile capcane cu două și trei picioare. Ele pot fi de asemenea livrate cu știfturi pentru fixare sau fără momeală.
 4. Producătorul popular al unor astfel de produse este compania "Hapala" din Sankt Petersburg, precum și câteva companii chineze, finlandeze și suedeze.

Fabricarea pe mâini proprii

Nu este atât de greu să faci o capcană pentru un stiuc cu mâinile tale, dar această acțiune necesită eforturi și abilități deosebite. În plus, în procesul de fabricație este necesar să se utilizeze o serie de instrumente speciale, printre care:

 1. Masina de gaurit.
 2. Cleste combinate.
 3. Șurubelniță.
 4. Fișier.
 5. Hacksaw pentru prelucrarea structurilor metalice.

Dacă nu aveți astfel de dispozitive sau dacă nu aveți o experiență metalografică, ar fi mai bine să acordați preferință unui articol magazin. În plus, costul său este foarte mic. Dacă obiectivul este pus pe o capcană auto-făcută, atunci nu va face rău pentru a cumpăra versiunea originală, astfel că nu este ceva de urmat.

Pe măsură ce materialele pentru creația făcută de noi sunt folosite:

 1. Arcul de oțel armonios.
 2. Două tije (în rol pot servi sârmă pentru sudarea electrozilor cu rigiditate suficientă).
 3. Sârmă.
 4. Linia.

Caracteristicile creării unei capcane pentru o știucăÎn prima etapă a creării, este necesar să se facă incizii sau crestături mici pe segmente în centimetri. Pentru ascuțirea lor este folosită o unealtă specială pentru prelucrarea metalelor. Apoi, un cârlig este fixat pe celălalt printr-o articulație pivotantă. În acest caz se utilizează nituri metalice sau elemente de fixare prin șuruburi.

Apoi este necesară ajustarea dispozitivului de prindere a tijei în canelură, astfel încât să nu se rupă dintr-o ușoară agitare, dar în același timp reacționează la atacul prădătorului.

În gaura lojii se înfășoară o linie sau un fir, după care se fixează cu un nod puternic.

În ultima etapă, este necesar să puneți un arc pe urechi, înfășurându-și capetele. Nu uitați să acordați atenție montării pe arcuri. Ar trebui să fie cât mai puternic posibil. Încercați să respectați grija maximă, deoarece orice acțiune greșită poate duce la vătămări grave.

Reguli de funcționare

Când plănuiți să pescuiești folosind această unealtă, nu uitați de regulile cheie de siguranță și de complexitatea funcționării. Acestea se referă atât la dispozitivele de magazin, cât și la dispozitivele autoportante. Dacă le formulezi într-o listă, vor exista astfel de elemente:

 1. Metalul folosit ar trebui să fie cât mai puternic posibil, nu să se îndoaie.
 2. Dinții trebuie să aibă o intepatura acută.
 3. La pescuit, trebuie să luați clești și ascuțitori, precum și un trusă de farmacie, în care trebuie să existe mănuși și dispozitive antiseptice.
 4. Nu împingeți momeala pe dintele superioară - este cusută numai pe partea inferioară a capcanei.
 5. În procesul de plantare, cârligul trebuie să fie ținut de bază, cu o stingere ascuțită de la sine. Nu uitați de folosirea mănușilor.

Pentru a instala cu succes o capcană, nu este necesar să fii maestru al pescuitului. Este suficient să faceți instrucțiuni pas cu pas și să nu faceți greșeli.

 1. Capcana pentru pescuitul de pescuit cu mâinile taleDeci, pentru început, trebuie să fixați vârful superior cu fixativul în stare staționară. Apoi, pe dintele de jos ar trebui să planteze un pește în planul capcanei. Distanța dintre dinți este de 2-3 ori lățimea momelei.
 2. Apoi, capcana trebuie fixată pe o linie de pescuit sau o sârmă cu o secțiune transversală de 1,5 milimetri și să atașați un pol la celălalt capăt al liniei. În ceea ce privește lungimea cablului folosit, acesta poate fi diferit, dacă nu există doar un excedent în apă care ar putea determina momeala să se îndepărteze.
 3. Construcția trebuie legată de partea superioară a stâlpului, înclinată la celălalt capăt direct în fundul rezervorului. Nu este necesar să se aplice proiecte complexe, este suficient să înfășurați o linie de stuf cu o linie de pescuit și să legați un nod puternic.
 4. Apoi, capcana trebuie să fie coborâtă până la orizonturile mediane ale rezervorului sau până la fund și așteptând cu încredere reacția peștelui la momeală. Această metodă de pescuit este considerată pasivă, astfel încât să puteți continua pescuitul altor unelte și să prindeți un alt pește.

În plus, nu este nevoie să stați pe iaz, deoarece capcana poate fi lăsată pe timp de noapte sau chiar pentru câteva zile. Datorită fixării fiabile, dispozitivul nu va elibera niciodată un prădător din "gura" lui.

Sfaturi pentru începători

Dacă sunteți un pescar novice care nu are nici o experiență de capturare a unei astfel de unelte, atunci este mai bine să clarificați subtilitățile de bază ale acțiunii viitoare de la pescari experimentați sau pe forumuri. Apoi, puteți înțelege cu atenție procesul de realizare a uneltelor și instalarea ulterioară a acestora.

Când capturați în timpul iernii, capcana este scufundată la o adâncime de 3-4 ori grosimea gheții. În acest caz, baza cablului sau a firului trebuie să fie ținută la o distanță de 30-40 de centimetri deasupra suprafeței gheții. Pentru a utiliza uneltele a fost de succes, mai bine prinde un hagior mic, un zevnik și un ecartament de adâncime. Tot în timpul iernii, prezența unui bloc de gheață și a zgomotului pentru a curăța gaura de pe toporul de gheață nu împiedică.

În vremea caldă pescuitul se desfășoară într-un mod diferit, dar principiul său rămâne neschimbat.

Dacă studiați subtilitățile de bază ale capturii unui șobolan într-o capcană, urmați cu atenție sfatul specialiștilor și urmați instrucțiunile, acest lucru va face posibil ca pescuitul să fie foarte eficient.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturileCum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturile
Vazuzskoe Reservoir: trăsături de pescuit și recreereVazuzskoe Reservoir: trăsături de pescuit și recreere
Cel mai mare știuc din lume: mituri și fapte despre pești uriașiCel mai mare știuc din lume: mituri și fapte despre pești uriași
Secretele de prindere a stiuca pe un balancer de spinneret iarnaSecretele de prindere a stiuca pe un balancer de spinneret iarna
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Pescuit excelent în Teritoriul KrasnodarPescuit excelent în Teritoriul Krasnodar
Faceți o capcană pentru albine cu propriile mâiniFaceți o capcană pentru albine cu propriile mâini
Fabricarea de unelte pentru pescuitul de iarnă și de varăFabricarea de unelte pentru pescuitul de iarnă și de vară
Fabricarea diavolului mormyshka cu mâinile lorFabricarea diavolului mormyshka cu mâinile lor
Căpriori de pește de origine animală: soiuri și caracteristiciCăpriori de pește de origine animală: soiuri și caracteristici
» » Caracteristicile pescuitului de știucă pe o capcană de șopârlă
© 2021 amigdas.com