amigdas.com

Doberman Pinscher: Descrierea rasei, caracterul, instruirea și îngrijirea

Doberman PinscherDoberman - întruchiparea frumuseții și eleganței. Un astfel de câine are aspectul impecabil al unui bodyguard: un schelet muscular clar definit, un aspect inteligent, inteligent și fălcile puternice care vor fi puse în funcțiune dacă proprietarul este în pericol. Popularitatea reprezentanților acestei rase relativ recent crescute se datorează calităților de serviciu remarcabile.

Printre militari, serviciile speciale și dobermanii de poliție se bucură de autoritatea meritată a câinilor de primă clasă - de vânători de păsări. Și scenele din thrillerele și thrillerele de la Hollywood, unde acești neagră strălucitori arătau un zâmbet de zăpadă, au supărat cu adevărat sângele publicului. Să ne cunoaștem rasa Doberman.

Originea lui Doberman Pinscher: o mică istorie

Au fost necesari doar o sută de ani pentru a se asigura că Dobermanii au primit recunoașterea în întreaga lume și au dobândit o mare armată de admiratori. Poate că, în lumea caninului, un astfel de succes uimitor se poate lăuda doar cu câteva rase. Această specie își datorează apariția crescătorului german - un anumit Friedrich Dobermann, care și-a propus să creeze câini cu superputeri.

În lista de rase prioritare calități Acestea au inclus:

 • forța fizică;
 • rezistenta;
 • reacție rapidă;
 • viteza de aruncare;
 • inteligență ridicată;
 • impecabil simț al mirosului;
 • temperament feroce.

Doberman Pinscher DogPrima asociație care vine în minte aici: câinele este un soldat universal și trebuie să spun că acești câini au trăit până la așteptările creatorului. Doberman a început să lucreze la mijlocul secolului al XIX-lea. El a folosit nu numai specii oficiale, ci și specii de vânătoare, ale căror probe de material genetic au participat la selecția riguroasă a selecției, pentru a rezolva sarcina.

Specimenul original a fost sângele unui pinscher german și deja în continuare, conform experților, biomaterial pursânge reprezentanți ai unor astfel de rase ca Rottweiler, Greyhound, Black și Tan Terrier și mestizul lor. Probabil că Doberman nu avea obiceiul să-și înregistreze experimentele sau pur și simplu a ales să distrugă toate rezultatele cercetării, dar nu există informații mai precise despre lucrarea sa.

Doberman Pinscher: schimbarea numelui

Din moment ce amelioratorul a lucrat în orașul Turingia, situat în partea centrală a Germaniei, câinii originali ai noii rase erau denumiți pinschers turingian. Dupa moartea amelioratorului, cainii au inceput sa fie numiti Doberman Pinschers in memoria creatorului rasei si statutul oficial primit in 1894. Prefixul "Pinscher" curățat un pic mai târziu, cu privire la decizia crescătorilor germani, care au fost de acord că aparținând genului de pini, nu există motive suficiente pentru a le considera drept rudele lor apropiate. Și Pinscherul Doberman tocmai a devenit Doberman.

Ce provoacă dobermanii?

Conform standardului modificat, anul adoptării 1960, scopul principal al reproducerii acestei rase este acela de a obține câini puternici și eleganți, cu caracteristici exterioare nobile. Și scopul principal al lui Dobermans este de a sluji oameni în diverse domenii de activitate.

Doberman Pinscher pentru securitate și siguranțăLa început sa menționat deja că, pentru militari și polițiști, Dobermann ca a deasupra câinele a devenit o adevărată descoperire. În timpul celui de-al doilea război mondial, rândurile militarilor germani au fost reumpleți de câini de căutare, ordonani și ofițeri de legătură. Astăzi sunt încredințați datoria de a efectua serviciul în primul rând la stații și aeroporturi.

Dobermann este pe lista a nouă rase de câini cu titlul oficial de "serviciu". Creatorul rasei ar putea fi la fel de mândru de secțiile lor. Dobermanii fac o treabă minunată cu îndatoririle lor ca garda de corp și paznici, și ei devin companioni ideali pentru adepții unui stil de viață activ și prieteni loiali și loiali de familie.

Descrierea rasei Doberman

În exterior, Dobermanul dă impresia unui câine mare, puternic, cu o musculatură bine dezvoltată. În ciuda puternic fizic, nu arata masiv si greu, datorita slendernitatii naturale, a pozitiei frumoase si a cresterii destul de ridicate. Acest câine, a cărui siluetă expresivă nu poate fi confundată cu alte rase, se distinge printr-o apariție aristocratică datorată prinderii mândru a capului pe gâtul înalt, șolduri puternice și o burtă strâmtă.

Atractivitatea Doberman, desigur, adaugă o acoperire netedă, de mătase matasantă, subliniind cu succes jocul de mușchi în timp ce se mișcă. În aparență, puterea și temperamentul ascuns sunt simțite, iar în ochii lui citiți minte și ingeniozitate, ceea ce indică existența unei inteligente vii și acute. În ceea ce privește culoarea, poate fi negru sau maro închis cu semne de culoare.

Înălțime și greutate

Rasa aparține categoriei de câini secundar dimensiune. Greutatea corporală a masculului matur poate varia de la 40 la 45 kg, iar înălțimea la greabăn este de la 68 la 72 cm. Femelele cântăresc de la 32 la 35 kg, înălțimea la greabăn este de 63 până la 68 kg. Diferențele anatomice, excluzând caracteristicile sexuale, între bărbați și cățele sunt exprimate în mod clar. Reprezentantul ideal al rasei Doberman este posesorul unor proporții aproape pătrate, când înălțimea este egală cu lungimea trunchiului.

Defectele descalificatoare

În conformitate cu standardul, există o listă a anumitor dezavantaje ale deviațiilor exterioare și altor abateri în dezvoltarea dobermanilor. Toate acestea pot deveni o scuză pentru descalificarea animalului, ca fiind nepotrivite pentru reproducere și participare la concursuri. Un câine poate fi descalificat din cauza următoarelor defecte;

 • malocluzia;
 • patru sau mai mulți dinți lipsă;
 • criptorchidismul - patologie genetică, în care testiculele nu scad testiculul;
 • galben sau albastru;
 • semne albe;
 • lână lungă;
 • chei mari chel;
 • inconsistențe în creștere, deasupra sau sub nivelul normei.

Și, de asemenea, câinele Doberman va fi cu siguranță respins dacă nu există dimorfism sexual - diferențele în structura anatomică dintre bărbați și femei, fără a ține seama de caracteristicile sexuale primare.

Doberman: caracteristicile rasei

ochii albaștri de câiniPrimii reprezentanți ai rasei - Doberman Pinscher au fost câini agresivi, duri, pentru care, de fapt, au fost luați în slujba jandarmeriei, care în mod automat nu permitea tratarea animalelor ca animale de companie. Eforturile crescătorilor au reușit să închidă această problemă. Cu prefixul "Pinscher", prea multă agresiune a dispărut.

Dar cu multe rase tinere, iar Dobermanul nu face excepție, același lucru apare o problemă. Pentru o sută de câini cu un comportament adecvat și un caracter normal, există mai mulți indivizi răutăciosi, lași sau imprevizibili, care strică reputația celorlalți. Aceasta, desigur, în orice caz, nu poate fi considerată o caracteristică a întregii rase.

Dobermanii nu sunt numai bătrâni și paznici. Cu emoția lor inerentă, câinii sunt atașați cu sinceritate de proprietari, experimentând o nevoie acută de comunicare zilnică. La urma urmei, stăpânilor lor le hrănesc sentimentele cele mai delicate și mai devotate. Cu toate acestea, este imposibil să menționăm cu precizie inutil Doberman. Fără a aștepta partea lui de iubire și afecțiune, animalul cu o față tristă se află pe podea, pentru a rămâne în câmpul de vedere al proprietarului și a aștepta cu răbdare până când își arată conștiința și îi acordă atenție.

Prin natura, aceste animale tăcut, astfel încât, de obicei, toate emoțiile lor sunt exprimate elocvent dintr-o privire. Deși este important de remarcat faptul că vocea basului Doberman este un alt mijloc de comunicare, pe care câinele îl are în perfecțiune, cu toate acestea, îl folosește în cazuri rare. Deci, pentru un zgomot suspect, sunete enervante sau în caz de amenințare potențială, câinele poate să asambleze și să lătureze efectiv, informând că "dușmanii" nu sunt fericiți aici și sunt gata să se lupte înapoi. Această abilitate de a "negocia" într-un mod amiabil nu este limitată: dacă este cazul, Dobermanii folosesc o avertizare de avertizare.

Acest comportament pare de fapt amenințător. Dacă câinele se ridică în picioare și începe să crească la dimineață, apoi în câteva secunde de la "cuvintele", va trece la acțiuni decisive și se va grăbi să atace. În mod ideal, adversarul se retrage, dacă nu, va avea loc o luptă.

În rest, un reprezentant tipic al rasei Doberman este extrem de important activ, temperamentală, în mișcare fiind. Câinii adoră și sunt capabili să sară înalt, precum și cu ingenuitatea lor obișnuită și fără prea mult efort pentru a face față diferitelor obstacole, navigând repede în situație.

Dobermanii de sex diferit: care este diferența

Crescătorii, care au crescut Doberman mai mult de un an, sunt de acord că, în cazul animalelor heterozigone, caracteristicile comportamentale variază considerabil. O scurtă descriere va face posibilă verificarea acestui lucru.

 • Catelusii DobermanCălugări - paznici născuți, pregătiți în orice moment pentru a proteja casa și proprietarul. Deși toți reprezentanții rasei neîncrezător la străini, dar la femei această calitate poate lua o formă hipertrofică. "Fetele" se disting, de asemenea, prin emoționalitatea excesivă și abilitatea de a cădea în depresie pe fundalul unei lipse de comunicare.
 • Băieți - rapiditatea combinată cu caracterul nerăbdător fără relevante educația poate fi un amestec destul de exploziv. Bărbații se duc perfect la antrenament, dar nu acceptă violența în niciuna dintre manifestările sale. Dacă pe stradă adesea manifestă agresiune altor animale de companie, provocând disprețuri, atunci casele se transformă într-un model de liniște. Merită să reconciliem în prealabil că printre toate bucuriile caninului, în prioritate cu Doberman-băiat vor fi plimbări, și numai atunci comunicarea cu proprietarul.

Caracterul lui Doberman: caracteristici ale comportamentului formatului "gazdă-câine"

Animalele cu un caracter dur și îndrăzneț, precum și un instinct pronunțat al unui luptător și apărător născut, sunt un model de curaj, neînfricare și curaj. Dintre toate calitățile valoroase ale rasei, este deosebit de important să se sublinieze capacitatea de a distinge în mod clar intențiile bune de cele rele și, în acest sens, ele nu sunt foarte egale.

Cu toate acestea, dobermanii sunt adesea descriși ca câini cu o dispoziție proastă și imprevizibilă, uitând că majoritatea comportamentale problemele la animalele de companie apar ca o consecință a lacunelor din educație. Da, un astfel de câine va deveni ascultător, dar numai cu condiția să recunoască în tine maestrul cu o scrisoare de capital. Cum se realizează acest lucru? Nu este suficientă o iubire și o îngrijire, este important ca animalul să simtă puterea caracterului și nivelul inteligenței mult superior celui propriu.

Falsti toți Dobermanii calculează instantaneu și nu-i subestimează. Un câine inteligent poate decide că ascultarea "mai slab" nu este necesară. În cel mai bun caz, neascultarea poate fi limitată la antice minore, dar inofensive, iar în cel mai rău caz, vor fi deja încercări de a domina și refuzuri de a asculta comenzi, ceea ce poate conduce la o demonstrație sinceră a agresiunii.

Un alt punct important. la neorganizat, dur, rău și nervos, câinele se transformă în mod inevitabil într-o copie a acestuia într-un timp, adică va dobândi un caracter la fel de neplăcut ca rezultat. Câinele Doberman poate fi considerat pentru întreținere numai dacă viitorul proprietar este echilibrat, are un sistem nervos puternic și o voință puternică - toate acestea sunt specifice doar pentru persoanele care au un rol de lider.

Nu uitați, de asemenea, despre principalele caracteristici ale lui Doberman - vigilență și prudență față de tot ceea ce nu este familiar cu ele și, prin urmare, potențial periculos. În aceste animale grațioase și curajoase combinate uimitor de învățat rapid și abilitatea de a calcula dușmanul cu răutate și răzbunare. Dobermanii au un sentiment foarte dezvoltat de auto-valoare, astfel încât înlăturarea nemulțumirilor nu este în regulile lor.

Dog training Doberman: subtilitățile de educație și formare

Cum să tren DobermannAmintiți-vă că principalul lucru destin Doberman - serviciu și protecție. Prin urmare, fără o testare adecvată, fără nici o greșeală, prescrisă de standardul rasei, un câine de rasă pură nu poate participa la reproducere. Dovada abilităților dobândite în procesul de învățare a ascultării este un document special - o diplomă.

Unii proprietari ai acestui mic și ei se gândesc la ZKS (garda de protecție). Câinii încep să se antreneze în sistemul de formare, dezvoltat în perioada sovietică, pentru a dezvolta nu numai abilități complexe de protecție și de protecție, ci și abilitatea de a identifica mirosurile.

Dobermanii sunt animale care sunt la fel de susceptibile de orice tehnică îmblânzire - un program general de formare pentru echipele de socializare a căței, serviciul de căutare și garda de protecție menționată mai sus. Cu toate acestea, pentru ca un catelus mic sa devina un adevarat protector, el trebuie sa treaca prin toate etapele de a deveni un caine adult si dificultatile inerente. Acesta este modul în care personajul nu este format în nici un fel.

Cum să ridici un câine de încredere

Datorită excitabilității crescute a sistemului nervos, puii sunt caracterizați de teamă și insecuritate excesivă în propriile abilități. Acest lucru se aplică în mod special la femele. Spațiul pe stradă pe care îl percep ca pe o sursă de pericol, unde există prea multe obiecte incomprehensibile și sunete puternice. Copilul înspăimântat începe să tremure cu tot corpul său, lătând și întorcîndu-și nervos trecătorii, urmărindu-l.

Acest comportament este considerat normal, și, bineînțeles, merge în măsură crescând. Principala sarcină a proprietarului într-o astfel de perioadă este să arate răbdare maximă, pentru că un mic Doberman cunoaște doar lumea din jurul lui și îl învață să reacționeze la comanda "pentru mine". Apelarea unui câine este necesară cu o intonație veselă și binevoitoare, o voce strictă aici nu este absolut potrivită. Dacă practicați în mod regulat, cățelușul va afla rapid ce îi este cerut. Deci, adolescentul nu are probleme cu ascultarea în această privință.

Îmbătrânirea sexuală: posibile complicații

Câine de pregătireDupă o perioadă de 8 luni cu debutul perioadei de pubertate, comportamentul și caracterul dobermannului în creștere se pot schimba. Pentru bărbați în acest moment, este tipic să fii neascultător și să te comporți agresiv față de colegii de trib, provocând în mod deliberat o luptă. Uneori, nemulțumirile lor se răspândesc în afară, astfel încât proprietarul trebuie să fie vigilent. În cazul copiilor, astfel de probleme apar mai rar, deși, desigur, nu există nicio garanție că adolescenta nu va începe să se încăpățâneze și să refuze să se supună proprietarului.

Dar capriciile animalului de companie nu ar trebui să fie, în niciun caz, motivul refuzului pregătire. Adolescenții se recomandă să lucreze în grup, unde câinii sunt învățați constrânși și disciplinați cu ajutorul comenzilor: "Sit", "Place" și "Lie".

Tânărul Doberman mai are nevoie de formare. Chiar și pentru câinii care au învățat bine elementele de bază ale ascultării, este necesar să practicăm în mod sistematic în stabilirea comenzilor învățate și să trecem treptat la cele noi. La vârsta de un an și jumătate, animalele, ale căror proprietari sunt dornici să vadă un gardian la animalul lor de companie, abia încep să predea despre sistemul ZKS.

Dacă vine vorba de formare, înseamnă nu numai producție ascultarea și reflexele de protecție, pregătirea pentru rezistență, forță și dexteritate. Lecții serioase trebuie să fie alternate cu jocuri pe care toți dobermannii adoră pur și simplu. Mai ales cele mai populare sporturi de câine de astăzi, cum ar fi fly-ball și agilitatea. Acesta din urmă, apropo, este capabil să corecteze comportamentul animalelor de companie cu un caracter problematic.

Dobermanii adulți

Dobermans care au ajuns la vârsta de 3 ani sunt considerați adulți. Timpul neînțelegerii tinereței a fost aproape de sfârșit, și în loc de un adolescent impulsiv, a apărut un câine adecvat și demn, cu condiția, bineînțeles, că el sau ea a fost crescut corect. În ansamblu, proprietarii, până la această oră, primesc animalul cu caracterul pe care îl merită. În creștere, un doberman poate deveni o comoară neprețuită sau o pedeapsă de pedeapsă, dar în ambele cazuri, maestrul său este întotdeauna implicat.

îngrijire

Inițial, Pinscherul Doberman a fost scos ca o rasă nemaipomenită și, în acest sens, practic nimic nu sa schimbat de atunci. Cainii au nevoie de îngrijire minimă.

De la gazde necesar:

 • Grijă pentru doberiiRespectarea regimului de îmbăiere: câinele trebuie spălat periodic cu un șampon moale special. Câteva zile de baie pe an vor fi suficiente, deoarece spălările frecvente conduc la încălcarea funcțiilor de protecție a pielii.
 • Spală labe atunci când se întorc dintr-o plimbare.
 • Curățarea capacului de lână cu o perie specială de 3-4 ori pe săptămână. Această procedură este, de asemenea, un fel de masaj.
 • Curățarea urechilor în fiecare săptămână.
 • Tratamentul cu ochi în fiecare dimineață. În colțurile ochilor, Dobermanii formează un număr mare de secreții de mucus albicioase în timpul somnului. Acest lucru este normal și nu este un motiv de îngrijorare.

De asemenea, este de dorit să obțineți un cald global. Dobermanul nu are sub acoperire și dacă nu protejează corpul cu îmbrăcăminte adecvată, atunci pe vreme rece, animalul va îngheța.

Cupping al urechilorUrechile se opresc numai la veterinar. Operația se efectuează pentru puii de vîrstă de pînă la 3 luni. În timpul întregii perioade postoperatorii, copilul activ va trebui să fie monitorizat în mod constant pentru a evita accidentele suplimentare ale urechilor, care sunt deja cele mai slab loc.

Este recomandabil să faceți această operațiune pentru viitori luptători și agenți de pază, care pot împiedica cu adevărat urechile agățate să-și îndeplinească eficient munca, făcându-le mai vulnerabile. Dacă câinele a fost luat exclusiv ca animal de companie, atunci nu este nevoie urgentă de oprirea urechilor. Deși urechile în forma lor originală vor necesita mult mai multă grijă decât cele circumcizate.

Copii, animale de companie și Doberman

Doberman joacă cu copiiAici merită amintit că portretele psihologice ale unui bărbat și ale unei femei sunt diferite. Ultimul are o mamă puternic pronunțată instinct. O fată Doberman va patrona un copil mic, va face prieteni cu un adolescent și se va bucura de o atitudine loială față de bunicii ei.

La bărbați, nu este așa de simplu. Copiii altora pentru Doberman nu vor deveni niciodată obiectul iubirii și adorării. Este bine, dacă câinele ignoră copilul, deoarece poate înspăimânta copilul cu o mângâiere surdă sau chiar o aruncă. Dar în societatea tinerei generații, câinele se simte bine, pentru că cu copii mari puteți să alergați sau să jucați.

Toți dobermanii, indiferent de sex, rămân neutru cu oameni care sunt văzuți destul de des ca vizitatori acasă, adică fețele lor s-au familiarizat deja. Nu este necesar să ne bazăm pe dragoste specială aici, dar nu va exista nici un negativ explicit.

Este interesant faptul că această discriminare nu se aplică animalelor de companie. Pentru pisici, papagali, iepuri și alte animale, Dobermanul fiecărui sex reacționează calm, arătând un model de prietenie. Ceea ce se observă în mod deosebit este atunci când animalele au crescut împreună. Deși un nou membru al familiei - un pisoi sau un cățel nu este, de asemenea, amenințat de un câine adult. O astfel de caracteristică negativă a caracterului lui Doberman ca suspiciune în acest caz nu apare.

Care ar trebui să fie dieta Dobermann

Furaj Royal CaninPentru ca câine să crească sănătos, ferm și puternic, dieta lui ar trebui să fie nu numai nutritivă, ci și echilibrată. De la o vârstă fragedă, catelul trebuie să primească toate vitaminele și oligoelementele necesare, numai în astfel de condiții, dezvoltarea acestuia va continua normal, iar scheletul și musculatura se vor forma corect. În aceste scopuri, de construcții gata rahat Royal Canin, Hero Gold, ferma lui Duke.

Aproximativ până la 6 luni, catelul are nevoie de mâncare de cel puțin 5 ori pe zi, pe măsură ce crește, este transferat la 4 mese pe zi. Un animal adult trebuie hrănit de două ori pe zi, dimineața și seara. Apa de apa curata trebuie sa fie plasata langa caine, uitand sa se schimbe de 2-3 ori pe zi.

Dobermanii au nevoie de carne, și nu numai brute, dar și gătite. Acestea pot fi carne de vită, carne de porc cu conținut scăzut de grăsime, iepure, diferite tipuri de păsări de curte - oricare dintre produsele listate este important să se includă în dieta zilnică a reprezentanților acestei rase.

Și, de asemenea este necesar pentru a da:

 • Oua de puipește (soiuri de râu și mare), în care nu există prea multe oase;
 • din produse lactate - lapte în stare proaspătă, chefir și brânză de vaci;
 • ouale crude de pui (uneori);
 • hrișcă, fulgi de ovăz, orez, terci de mei;
 • legumele, fructele și nu contează cum să le gătești, cel mai important fiind utilizarea uleiului vegetal pentru reumplere, astfel încât substanțele utile să fie mai bine absorbite.

Doberman nu poate hranei pentru animale:

 • Contraindicații pentru Dobermaniimazăre sub orice formă;
 • cartofi;
 • paste;
 • paltoane, carne tocată;
 • condimente, produse afumate;
 • prăjituri, prăjituri, pâine albă.

Trebuie avut în vedere faptul că dobermann - iubitorii de mâncare delicioasă și că nu au nici un sens de proporție. Vasul va fi întotdeauna gol, indiferent cât de mult l-au pus acolo. Acest lucru este foarte rău, deoarece riscul de obezitate sau de întindere a stomacului crește, determinând ca câinele să se întoarcă în intestine și să moară.

Boli comune

Un fapt uimitor, dar în comparație cu multe rase mari, Dobermanii pot fi numiți ficat de lungă durată. Speranța lor de viață este de 15 ani. Secretul este simplu. Cultivarea corectă și vaccinarea în timp util, în combinație cu sănătatea puternică a acestor câini - acele condiții în care reprezentanții rasei Doberman pot trăi mult timp. Cauza de deces a animalelor de companie de la o vârstă fragedă sunt boli ereditare, care sunt cauzate de tulburări morfofuncționale datorate mutațiilor genetice și cromozomiale.

Ce merită? frică:

 • Cardiomiopatie. Această patologie a inimii apare în mod neașteptat și în animale complet sănătoase. Astfel se manifestă schimbările înnăscute ale mușchiului inimii. Boala caracterizează cursul asimptomatic, iar agravarea provoacă sarcinile fizice care sunt obișnuite pentru câine.
 • Doberman Boli Ce să faciEpilepsie. Pentru prima dată se poate întâmpla o confiscare la o vârstă fragedă, precum și la un câine adult. Fără asistență medicală nu se poate face.
 • Alergii. De obicei, reacții alergice, cu indiferent de ce a acționat ca alergeni - praf de casa, alimente, polen, apar din cauza predispoziție genetică.
 • Surditate. Identificați imediat o astfel de abatere este imposibilă, deoarece animalele se adaptează rapid la acestea și se simt grozav.
 • Granulomul de liză. Există o boală atunci când câinele începe să-și lingă corpul și se ridică la fanatism. Ca rezultat, se formează ulcer pe corp. Terapia durează mult timp, dar nu oferă o garanție de 100% pentru recuperare.

În ceea ce privește etiologia bolii non-ereditare, cel mai adesea Dobermans sufera de displazie, hipotiroidism, diabet, hepatita, boli de piele - melanomul, lipoame, pierderea de lână.

Având în vedere toate acestea, are sens din nou să reamintesc proprietarilor de patru picioare, care vizite regulate la la veterinar pentru examinarea preventivă și monitorizarea constantă a stării de sănătate a animalului de companie, ajută la identificarea bolii într-o fază incipientă și la începerea tratamentului la timp.

Ce să caute atunci când alegi un cățeluș

Pentru dobermanii mici se caracterizează printr-o creștere foarte rapidă. Când vine momentul să ne mutăm într-o casă nouă și să dăm catelusii să înceapă la vârsta de șase luni, sunt deja copii activi și destul de mari. Mai întâi, atunci când alegeți un viitor membru al familiei, trebuie să acordați atenție mamei căței. Blana ei de lână trebuie să fie strălucitoare, iar aspectul - viu și semnificativ.

cățeiDacă târfa începe să apară face griji, care în sine este normal, echipa amelioratorului este un motiv ironic pentru a se calma imediat. Ochii pot rămâne prudenți, însă demonstrația celor mai mici semne de agresiune este inacceptabilă.

În ceea ce privește puii înșiși, dezvoltarea lor generală are o importanță deosebită. Opțiunea ideală - proprietarul de labe groase, puternice, destul de lungi, fălci puternice și cap mare. Puii sănătoși de două luni sunt deja adevărați, deși mici, sportivi. Ei stau cu încredere și cu veselie, primesc pe labele lor. Astfel de copii sunt curioși, activi și agili, cu siguranță ar trebui să fie atenți la acestea.

probleme cu sănătate vizibilă imediat: stomacul umflat, coaste proeminente, păr plictisitor, ochi apoși. Lătratul disperat nu este, de asemenea, un semn bun. La fel ca și comportamentul, atunci când în prezența vizitatorilor, un mic Doberman, coada lașilor podzhav, încercând să se ascundă. Toate acestea sunt atipice pentru catelusii sanatosi. Concluziile sunt evidente.

Puteți întreba natura catelului și perspectivele pentru concurs. Literate nu fac niciodată declarații care să ateste că "doar acest copil va fi campion". Există lucruri remarcabile - da, dar nimeni nu a anulat factorii care într-o oarecare măsură influențează dezvoltarea ulterioară a animalului.

Deci, pentru ca noua achizitie sa nu dezamage si cainele sa devina sanatos si nu devine o povara, este important sa gasim un crescator sau crescator de incredere. Această alegere nu este făcută în cinci minute, deci trebuie să rezolvați problema cu toată responsabilitatea. În cazul în care catelul este achiziționat fără documente, proprietarul câinelui de sex masculin trebuie să confirme faptul că se împerechează cu mama copilului. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să vorbim cu el la telefon. Deci vă puteți proteja de cumpărarea unui câine care arată doar ca un dobermann. Din păcate, înșelăciunea se va desfășura atunci când animalul crește, dar va fi prea târziu.

Este meritat să-l aducem pe Doberman

Dobermanii se îndrăgostesc nebun de stăpânii lor și sunt pregătiți pentru totul de dragul lor. Din acest motiv, primind mâini proaste, astfel de câini devin periculoși. Mulți au auzit că au fost numiți "mașini pentru crimă". O astfel de comparație nefondată ar putea fi numită o figură de vorbire, care este folosită pentru un cuvânt roșu, dar, din păcate, există un adevăr în acest sens.

Jocul DobermannUn câine ideal instruit și foarte credincios va îndeplini întotdeauna cerința maestrului. Și aceasta nu este cruzime, așa că își arată dragostea ei. În tandem, omul Doberman, unde acesta din urmă intenționat cultivă în mânie și agresiune animală, animalul însuși se transformă într-un antrenor. Astfel de oameni nu au nevoie de Doberman, ci doar de potențialul său, în curs de dezvoltare, pe care îl creează o nouă jucărie.

Dacă doriți să aveți un apărător, un partener pentru sport sau doar pentru viață, atunci această rasă vă convine cu siguranță. De la un Doberman inteligent, îndrăzneț și energic, veți obține un mare și, cel mai important, un prieten loial. Un astfel de câine merită cu siguranță un demn proprietar care nu numai că o va iubi ca pe o achiziție valoroasă, ci și pe un adevărat respect.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
Varietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturiVarietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturi
Cele mai bune rase de câini: specie și descriereCele mai bune rase de câini: specie și descriere
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Coate Retriever: o descriere a naturii apartamentuluiCoate Retriever: o descriere a naturii apartamentului
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini de câini de vânătoare: nume, fotografieCâini de câini de vânătoare: nume, fotografie
Descrierea rasei mini-Dobermann: caracteristicile unui pincher miniaturalDescrierea rasei mini-Dobermann: caracteristicile unui pincher miniatural
Câine de câine de câine: descrierea raseiCâine de câine de câine: descrierea rasei
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
» » Doberman Pinscher: Descrierea rasei, caracterul, instruirea și îngrijirea
© 2021 amigdas.com