amigdas.com

Profil metalic în formă de n

Varietate de profilDezvoltarea metalurgiei moderne și introducerea unor tehnologii eficiente din punct de vedere al costurilor au dus la utilizarea masivă a diferitelor profiluri metalice într-o gamă largă de domenii ale activității umane. Metodele moderne de planificare computerizată și prelucrarea metalelor ne permit să dezvoltăm și să producem o gamă largă de profile. Acestea sunt profilele U, J și C, precum și rafturile, corzile, barele. În plus, diferite suporturi, cadre, cadre, precum și inserturi, cochilii, paranteze. Suporturi diferite, nervuri de rigiditate, balustrade. În consecință, șine cu rulouri și multe altele.

Toate acestea sunt unite printr-o grosime relativ mică de metal în raport cu lungimea și profilul secțiunii transversale, care poate fi cea mai diversă.

În formă de U

Conectarea profiluluiPrintre toate soiurile de produse loc special ocupă canalul sau profilul este din metal în formă de U. Și-a luat numele din cauza vederii transversale, asemănătoare literei rusești "P". Domeniul de aplicare al unui astfel de profil este pur și simplu unic:

 1. Construcții, inclusiv fabricarea de diverse structuri metalice, utilizarea pentru lucrări electrice, decorarea încăperilor și a structurilor individuale.
 2. Inginerie mecanică, în fabricarea unei game largi de mecanisme și cabluri.
 3. În agricultură, cu amenajarea de sere, instalarea de suporturi spintecate și multe altele.

Toate sferele canalului nu pot fi descrise în formatul unui articol mic.

Sortați după dimensiune

Vizualizare profilCu toată varietatea de aplicații ar trebui să fie luate în considerare, că fabricarea lor este strict reglementată de actualele GOST 8240-89 și 8278-83. Caracteristica principală este lățimea bazei h, precum și grosimea materialului și lungimea rafturilor b. Desigur, pentru modelele responsabile acest lucru nu este suficient și sunt necesare alte caracteristici. Cu toate acestea, pentru marcajul principal, se folosește lățimea bazei în centimetri. Deci, dacă h = 50 mm, atunci profilul este etichetat 5. De multe ori literele sunt folosite suplimentar. De exemplu:

 • "5P" înseamnă că produsul are fețe paralele;
 • "5Y" are fețe înclinate;
 • "5E" - economic cu fețe paralele;
 • "5L" - lumină cu fețe paralele;
 • "5C" este special.

Construcție cu cap mare

Un canal cu un marcaj de 100 sau mai mult, de regulă, se referă la un canal cu secțiune mare și este folosit ca suporturi și suporturi de construcție când ridicați structuri. Acestea sunt adesea folosite pentru a crea cadre metalice pentru structuri supuse încărcărilor mari.

Aceste canale sunt în principal fabricate din oțel negru prin laminare. Atunci când alegeți un canal, sunt luate în considerare toate tipurile de sarcini posibile și agresivitatea mediului de operare. Este important să se potrivească exact soluțiile de proiectare propuse. Pentru locuri de muncă deosebit de complexe, sunt adesea folosite soluții individuale pentru fabricarea fiecărui element.

Instrument mijlociu

Designul de clasă medie include modele cu marcaj de la 30 la 90. Acestea sunt cele mai solicitate în producția de clădiri mici și structuri mici. Cel mai adesea, un astfel de profil de oțel în formă de U este utilizat pentru construcții:

 • ferme agricole;
 • depozite;
 • magazine mici;
 • structuri de sprijin în birouri și centre comerciale și de divertisment.

Adesea, o astfel de gamă este utilizată fără un design anterior. Trebuie avut în vedere faptul că atunci când utilizați un canal în structurile de susținere, nu luați produse marcate "L", precum și "C" și "B". Ultimele două tipuri sunt utilizate, de obicei, în inginerie, în fabricarea de mecanisme mari.

Profil mic

Aplicarea profilului micProfilul metalic în formă de U, a cărui dimensiuni mai puțin de 30 de ani, își găsește aplicația într-o mare varietate de activități. Poate fi:

 • Amortizarea sau încadrarea detaliilor în construcțiile industriale și de locuințe.
 • Ca ghidaje, dispozitive de fixare și multe altele în fabricarea de lucrări de reparații și finisaje.
 • Elemente pentru fabricarea echipamentului de depozitare, a rafturilor și a structurilor tehnice ale spațiilor industriale.
 • Detalii despre productia de mobila.

Varietatea de aplicare a unui astfel de profil depășește domeniul de aplicare al standardelor specificate. De regulă, vorbim despre un produs îndoit, care este pregătit pentru cerințe individuale.

Sortați după material

Profilul metalic P, de regulă, este realizat din oțel sau aluminiu. Astfel, este posibilă alocarea:

 1. oțel laminat la rece "08 ps", "08 kp", "08-Yu";
 2. Oțel laminat la cald "St 3ps", "St 3cn", "09G2S", "C235", "C245", "C255", "C275", "C345", "CSDD";
 3. aluminiu;
 4. oțeluri galvanizate conform GOST 14918-94, GOST R 52246-2004 a mărcii 350 cu acoperire zincată din clasa întâi (275 gr.);
 5. oțel inoxidabil "12Х18Н9Т", "12Х18Н9Б", "12Х18Н10Т", "12Х18Н10Б".

Alegerea mărcii materialului de fabricație depinde de scopul și mediul de funcționare. În majoritatea cazurilor, în producția de artizanat, este suficient să se cunoască parametrii geometrici ai profilului și la ce tip se aplică metalul din care este făcut (negru sau inoxidabil). În plus, poate fi din aluminiu sau din oțel galvanizat.

În principiu, varietatea metalului sau a diferitelor aliaje folosite pentru a produce profilul este foarte mare, mai ales atunci când vine vorba de profilul cu un scop special. Astfel, profilele din aluminiu sunt pur și simplu indispensabile în fabricarea cadrelor de ferestre, despărțitoare, adesea folosite în proiectarea spațiilor pentru diverse proiecte de proiectare.

Și, de asemenea, la fabricarea acestora pot fi aplicate diverse acoperiri sub formă de grunduri, vopsele și emailuri. Recent, acoperirile polimerice sunt adesea folosite.

Conform metodei de fabricație

Profil cu dimensiuniConform metodei de fabricație, profilul în formă de U poate fi:

 1. Oțelul laminat sau produsele din oțel laminate la cald sunt fabricate conform GOST numai pentru produsele mari și mijlocii, cu o lățime a raftului de la 50 la 400 mm. În același timp, cele ușoare de la 120 la 300, speciale de la 80 la 300. Lungimea acestui canal este de la 2 mii la 12 mii mm.
 2. Cendele sunt fabricate pe mașini de îndoit în profiluri din oțel laminat la rece și oțel laminat la cald. În același timp, atât metalul obișnuit de calitate, cât și carbonul sunt utilizate cu aliaje de joasă presiune, furnizate în rulouri. Grosimea variază de la 0,2 la 20 mm. Pentru multe tipuri de lucru se utilizează oțel galvanizat. Spre deosebire de laminarea la cald, această tehnologie permite producerea de produse în loturi mici, pentru oțel cu grosimea de până la 0,8 mm, există mașini de îndoire a mâinilor.
 3. Profilul presat este realizat în principal din aluminiu sau aliajele sale ușoare.

Metoda de închiriere

Rollingul este caracterizat de calități mecanice și fizice ridicate și este utilizat:

 • Pentru pereți suprapuși, de armare, precum și crearea de structuri diferite în construcția arhitecturală.
 • În fabricarea de scări, balustrade, garduri.
 • În clădirea podului.
 • În industria grea unde sunt necesare structuri care se confruntă cu încărcături mari. Un exemplu frapant îl reprezintă grinzile pentru macarale.
 • În industria mașinilor-unelte.
 • În industria automobilelor.
 • În construcția de mașini.
 • În construcția de nave.

Profil curbil

Utilizarea echipamentului de îndoire a foilor pentru producerea profilelor în formă de U permite utilizarea unui domeniu aproape nelimitat. Desigur, un astfel de produs inferior în putere laminate la cald și nu pot fi utilizate pentru structuri cu sarcini mari. În același timp, asigurarea uniformității profilului de-a lungul întregii lungimi și confortul sudurii îl face mai versatil.

Un astfel de profil sa dovedit bine:

 • În construcția de cadre.
 • În consolidarea structurilor de construcție în timpul reparațiilor clădirilor și structurilor.
 • În industria automobilelor, atunci când fabricăm structuri cadru.
 • Pentru lucrări de reparație pentru elemente de fixare și de susținere.
 • Pentru fabricarea diferitelor accesorii pentru acoperișuri.
 • În producția de mobilier.

Ștanțare: aluminiu și aliaje

Utilizarea aluminiului și a aliajelor sale a fost utilizată pe scară largă în producția unei game largi de profile, inclusiv a celor în formă de U. Astfel de produse au multe avantaje în raport cu oțelul:

 • Greutate specifică scăzută la caracteristici de înaltă rezistență, care le permite să fie utilizate atât în ​​structuri unde este necesară reducerea greutății în greutate, cât și pentru reconstrucția clădirilor dărăpănate.
 • Plasticitatea ridicată le permite să fie utilizate în fabricarea de structuri complexe.
 • Rezistența la anticoroziune le face indispensabile în structurile utilizate în medii agresive.

Astfel de produse sunt fabricate exclusiv prin presare. În ciuda inconvenientei relative a acestei tehnologii, ne permite să producem o gamă foarte largă de produse de înaltă calitate.

În ciuda rezistenței ridicate la coroziune, astfel de produse sunt adesea acoperite suplimentar cu un strat protector:

 • Marcarea ZHL înseamnă vopsea lichidă;
 • Zhe - formulările lichide sunt aplicate prin electroforeză;
 • An - anodizare electrolitică;
 • Compoziții P-polimer;
 • K - compoziții complexe în două straturi.

O asemenea acoperire permite, în plus față de proprietățile de protecție, să imprime produselor încă calități ridicate de design.

Aplicații ale profilelor cu pereți subțiri

Domeniul de aplicareCaracteristicile de înaltă rezistență la consum redus de material, ușurință în utilizare, calități de proiectare au făcut uz de un profil în formă de U metale neferoase și galvanizarea aproape peste tot. Este greu de imaginat unde nu se aplică.

În viața de zi cu zi, este cel mai adesea folosit în industria construcțiilor:

 1. Pentru fixarea cartonului de gips folosind tehnologia KNAUF.
 2. Construcția structurilor subțiri cu pereți subțiri. În prezent, astfel de structuri au primit o distribuție foarte largă, atât în ​​construcții industriale, administrative, cât și în construcții de locuințe private.
 3. La dispozitivul de fațade ventilate, fixarea plăcilor unui încălzitor.
 4. Montarea canalelor de cablu.
 5. Echipamente de acoperis.
 6. Diferite elemente de fixare.
 7. Echipamente de garaj.
 8. Aluminiu rame de ferestre, partiții, umplerea deschiderilor.

Formatul articolului nu ne permite să descriem toate posibilitățile de utilizare a profilelor în formă de U, varietatea și calitatea acestora. Atunci când alegeți produsul potrivit, trebuie să urmați GOST-urile sau cataloagele fabricilor producătorilor și să luați în considerare și ele condițiile de funcționare. Un rol semnificativ în utilizarea pe scară largă a performanțelor lor ridicate la o intensitate redusă a materialelor. Astfel de produse sunt ușor de manevrat și montate convenabil.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
O cutie de ipsos în toaletă: cum să ascundeți conducta?O cutie de ipsos în toaletă: cum să ascundeți conducta?
Cum de a alege tipul și dimensiunea metalului pentru construcțiiCum de a alege tipul și dimensiunea metalului pentru construcții
Profile metalice pentru gips-carton: tipuri și dimensiuniProfile metalice pentru gips-carton: tipuri și dimensiuni
Poarta din profil metalic: instalare și fotografiePoarta din profil metalic: instalare și fotografie
Are canal îndoit și varietatea saAre canal îndoit și varietatea sa
Caracteristici de tipuri de profile metalice pentru gips cartonCaracteristici de tipuri de profile metalice pentru gips carton
Montarea ramei din profil metalic sub tablă de gipsMontarea ramei din profil metalic sub tablă de gips
Profil de pornire pentru ferestre din PVC și instalarea acestuiaProfil de pornire pentru ferestre din PVC și instalarea acestuia
Profile de aluminiu pentru fațadele și caracteristicile acestoraProfile de aluminiu pentru fațadele și caracteristicile acestora
Țeavă metalică din secțiune pătratăȚeavă metalică din secțiune pătrată
» » Profil metalic în formă de n
© 2021 amigdas.com