amigdas.com

Nivelul laserului: criteriile de selecție și beneficiile

Nivelul laserului și avantajele acestuiaÎn construcții particulare, în majoritatea cazurilor, instalarea de structuri sau finisaje se realizează cu respectarea clară a planurilor și liniilor orizontale și verticale. Acest lucru este predeterminat de condițiile de stabilitate, rezistență, durabilitate și siguranță ale structurilor sau structurilor create. Respectarea exactă a parametrilor geometrici conferă încăperilor, clădirilor și mobilierului o precizie specială.

Caracteristicile nivelului laserului

Nivelul laserului: BeneficiiNivel laser - dispozitiv electromecanic optic, care proiectează linii, planuri sau puncte, situate strict orizontal, vertical sau la un unghi stabilit.

Mai recent, principalele instrumente de control ale constructorului au fost următoarele:

 • Cel mai simplu nivel al spiritului.
 • Nivelul apei.
 • Linia plumb.
 • Colț, etc.

Dar cumpărarea unui nivel de bule de bună calitate a fost considerată un mare succes. Acum, situația sa schimbat, iar echipamentul laser vine în ajutorul constructorilor, ceea ce permite marcarea și monitorizarea de înaltă precizie în timpul lucrului. Un astfel de instrument devine nu numai privilegiul constructorilor profesioniști, ci și al maeștrilor acasă.

Principiul funcționării și avantajelor

Utilizarea dispozitivelor laser are o masă beneficii:

 • Măsurarea și marcarea se pot face cu o precizie ridicată, care este practic imposibilă la utilizarea dispozitivelor tradiționale.
 • Nivelurile sunt pregătite rapid pentru lucru, capabile să stabilească punctele și liniile necesare sau proiecțiile avioanelor simultan cu o suprafață mare de reparații sau construcții.
 • Calificarea specială a lucrătorului nu este necesară, instrumentul poate fi stăpânit foarte repede.
 • În multe cazuri, poți să faci fără asistenți și să faci munca singură.
 • Marcarea durează mult mai puțin.

Principalele elemente ale structurii nivelului

Nivelul laseruluiModelele diferă între ele într-o mare varietate. Toate acestea constau din mai multe mecanisme și sisteme asamblate și interconectate. Acestea includ:

 • Sursă de lumină și sursă de alimentare.
 • Mecanismul de ajustare.
 • Dispozitiv de auto-nivelare.
 • Sistem optic.
 • Telecomandă.
 • Carcasa protejează dispozitivul de deteriorări mecanice, praf, umiditate.

 1. Lungimea de undă 635 nm. Culoarea emisă este roșie, cu o nuanță gălbuie.
 2. Lungimea de undă 532 nm, culoarea este verde. Această frecvență este mai aproape de percepția radiației de către ochiul uman, liniile sunt mai bine văzute. Designul acestui nivel este mai complicat și mai scump.

Nivelul laserului și avantajele acestuiaSistemul optic este necesar pentru a focaliza fasciculul, oferind configurația și direcția necesare. Aceasta este o combinație de lentile și prisme. Este staționară, staționară, cu cap rotativ. Precizia nivelului laserului, vizibilitatea punctelor și a liniilor depind de calitatea optică.

Cele mai simple niveluri ale laserului sunt aceleași niveluri de bule cu un sistem optic integrat cu un emițător. Acest dispozitiv este montat pe un trepied și, prin rotirea șuruburilor de reglare, atinge o orizontală exactă. Deja încep să lucreze.

Dispozitivele laser cu sistem de auto-nivelare sunt mai convenabile. Ele sunt, de asemenea, instalate pe suprafață. Nu este necesară o precizie ridicată în timpul instalării. Dacă deviați de la orizontală la o anumită valoare, mecanismul special va efectua independent corecțiile necesare și unitatea optică va ocupa poziția dorită.

Sistemul de stabilizare monitorizează corectitudinea poziției și, dacă este necesar, compensează abaterile. Dacă schimbarea este mare și depășește capacitățile dispozitivului prin autoreglare, va fi dat un semnal despre intervenția necesară. Multe niveluri moderne sunt deja produse printr-un sistem de autoreglementare.

Nivelul laser de putere este furnizată de baterii convenționale (în modele mai simple) baterii sau hidrură de nichel-metal (Ni-Cd), asigurând funcționarea dispozitivului pentru o lungă perioadă de timp (până la 10 ore și mai mult). În acest caz, adaptorul trebuie să fie inclus în kit pentru reîncărcare.

Multe modele pentru profesioniști sunt echipate cu telecomenzi. Această funcție este convenabilă atunci când lucrați singură și pe o suprafață mare.

Dispozitivele moderne sunt completate în organism, care protejează de influențele externe și sunt completate cu tampoane de cauciuc.

Soiuri de instrumente laser

Există următoarele soiuri de dispozitive laser:

 • Punct (constructori de axe statice).
 • Anvelope statice.
 • Echipamente de construcție a planului rotativ.

Dispozitive punct

Acestea se referă la categoria celor mai simple și la care se face referire în continuare cu laser. Numărul de raze poate fi diferit. În cele mai multe cazuri, există trei (orientate orizontal spre înainte și 2 vertical). Este convenabil să se utilizeze la marcarea structurilor de cadru pentru pereții despărțitori interiori, pentru potrivirea perfectă a liniilor de pe podea și tavan, pentru lucrul pe teren, în încăperi foarte largi.

Constructori statici

Ele sunt, de asemenea, numite Cross-garnituri. Grinzile din dispozitiv se disipează și se transformă într-un curent îngust, plan, proiectat pe un plan sub formă de linii. Multe dispozitive pot transmite simultan un flux orizontal și vertical. În același timp, 2 linii sunt proiectate pe suprafețe cu o cruce transparentă. Este convenabil să se folosească la marcarea sau decorarea, decorarea interioară. Aplicați și profesioniști și amatori.

O caracteristică importantă a acestor dispozitive este unghiul sectorului, unde se proiectează planul. Nu este mai mică de 120 de grade, dar există și modele moderne cu un indice de 160 de grade sau mai mult. Iar nivelele perfecte pot închide complet proiecțiile celor trei avioane și lucrează la toate 360 ​​de grade.

Dezavantajele constau în faptul că utilizarea de difuzie si prisme optice de flux reduce semnificativ intensitatea, și pe distanțe lungi sau în zi însorită, proiecția poate fi invizibilă, dar va necesita utilizarea de accesorii suplimentare.

Planoare rotative

Ele sunt o alegere excelentă pentru crearea unui orizont comun atunci când lucrează în zone deschise sau în zone mari. Nu există nici o dispersie a prismei, care să permită obținerea unui fascicul cu o tensiune mai mare a luminii, pentru a crea un plan în raport cu axa verticală. Astfel de dispozitive sunt folosite de profesioniști. Gama fasciculului poate ajunge la zeci de metri, iar cu ajutorul receptoarelor adiționale - până la sute de metri. Acesta permite să asigure o muncă simultană și diversă a mai multor brigăzi. Astfel de niveluri sunt cele mai scumpe.

Reguli și criterii pentru alegerea nivelului laserului

Principiul funcționării nivelului laseruluiEste necesar să se înțeleagă în mod clar în ce scop este necesar instrumentul, deoarece astfel de dispozitive sunt destul de scumpe. Funcționalitatea lor afectează prețul. Atunci când alegeți un anumit model, trebuie să urmați anumite criterii:

 • Intervalul care afectează încărcarea bateriei este indicat în metri. Dacă aveți nevoie de o distanță lungă, trebuie să acordați atenție dacă dispozitivul este echipat cu un receptor de radiație laser, deoarece acest lucru vă permite să măriți intervalul. Se întâmplă că nu este inclus în pachet, dar documentația indică posibilitatea utilizării acestuia.
 • Tipul de laser. Dispozitivele cu un fascicul roșu sunt ieftine, dar pot afecta vizibilitatea, caz în care trebuie folosite ochelari speciali care îmbunătățesc vizibilitatea.
 • Dispozitivele laser cu interval sporit trebuie folosite cu precauție, deoarece radiația reprezintă o amenințare la nivelul retinei ochiului.
 • Lungimea de undă.
 • Dacă documentația dispozitivului nu conține informații despre clasa laser, este aproape 100% falsă.
 • Deviația dispozitivului.
 • Setul de instalare și sistemul de autonivelare sunt livrate împreună cu kitul?

Desigur, autonivelarea laserului de nivelare este cea mai bună alegere. Deși costul este mai mare, este imposibil să se facă o eroare în timpul instalării, deoarece sistemul în sine va elimina inexactitatea.

 • Numărul de grinzi create (avioane).
 • Durata muncii independente.
 • Parametrii operaționali ai utilizării dispozitivului (temperatura, protecția carcasei, echipamente).

Finalizarea nivelului laser al clădirii în funcție de model, tipul și amploarea lucrării:

 • Set complet de nivel laserGeantă pentru transport și depozitare.
 • Ochelari cu filtre.
 • Obiective vizibile (pentru marcarea punctelor la distanțe mari).
 • Receptor.
 • Rack cu sistemul de fixare a receptorului.
 • Trepied.
 • Console, umerase și alte dispozitive pentru instalarea cu laser într-o poziție convenabilă.
 • Adaptor de curent alternativ sau încărcător.

Deoarece dispozitivul de nivel este un dispozitiv scump, este necesar să fiți atenți la marca produsului și la garanția producătorului. Clarificați dacă întreținerea se efectuează în regiune. Merită să vă familiarizați cu produsele, să citiți recenziile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi un detector de raze laser de constructieCum sa alegi un detector de raze laser de constructie
Care este nivelul: descrierea și descriereaCare este nivelul: descrierea și descrierea
Ce este un teodolit și pentru ce este?Ce este un teodolit și pentru ce este?
Cum de a alege un nivel al bulei de construcție: o descriere a speciilorCum de a alege un nivel al bulei de construcție: o descriere a speciilor
Pătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegereaPătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegerea
Mese rotative pentru mașini de frezatMese rotative pentru mașini de frezat
Cum se utilizează nivelul laseruluiCum se utilizează nivelul laserului
Folosind un nivel cu o tijă și obținând măsurători exacteFolosind un nivel cu o tijă și obținând măsurători exacte
Cum se utilizează nivelul apei: avantajele și complexitateaCum se utilizează nivelul apei: avantajele și complexitatea
Instalarea unui tavan pe două niveluri din plăci de gips cu mâinile propriiInstalarea unui tavan pe două niveluri din plăci de gips cu mâinile proprii
» » Nivelul laserului: criteriile de selecție și beneficiile
© 2021 amigdas.com