amigdas.com

Echipamente de concasare și sortare: tipuri, scopuri

Echipament de concasarePentru a distruge bucățile mari de roci după ce au lucrat, folosesc dispozitive de concasare, numite simplu concasoare. Mecanismele speciale funcționează după principiul impactului, strivire, abraziune și despicare, iar în unele dispozitive pietrele sunt zdrobite prin rupere. Pentru piatră zdrobită, se folosește un principiu de zdrobire și despicare, deoarece astfel de tipuri de echipamente nu necesită cheltuieli mari de energie electrică.

Dispozitivul staționar de concasare și de sortare pentru instalarea în condiții de carieră nu necesită documentația proiectului, instalarea fundației, la locul de muncă poate fi mișcat din proprie inițiativă. Pentru transportul către o altă destinație, este dezmembrat și încărcat pe transport. Timpul de instalare înainte de începerea lucrului durează aproximativ 1-2 zile.

Tipuri de concasoare

Distingeți tipurile de concasoare în funcție de proiectarea și metoda mecanică de măcinare:

 • dispozitive asemănătoare maxilarului;
 • conuri agregate;
 • concasoare cu role;
 • dispozitive cu ciocan;
 • echipament centrifugal.

Falci pentru sortare și zdrobire

Utilizarea echipamentelor de concasareCele mai populare printre alte tipuri, lucrează pe principiul despicării bucăților de roci solide între plăcile masive din metal. Una dintre plăci se rotește transversal în raport cu obrazul fix fixat permanent în cadrul unității. Unele construcții asigură două obraji mobile pentru a reduce amplitudinea vibrațională și pentru a reduce dezechilibrul lagărelor.

În timpul îndepărtării plăcilor unul de celălalt, spațiul este umplut cu fragmente mari de roci, după ce apropierea bucăților obrajilor este zdrobită prin presiune pe pietre mici, care sunt îndepărtate în fanta deschisă inferioară. Mărimea deschiderii superioare de încărcare (fanta) depinde de dimensiunea dorită a pietrelor și se determină de următorii parametri:

 • zdrobirea mare începe pietrele de 1000-600 mm, la ieșire dă 300-100 mm;
 • încărcăturile medii de concasare, de 300-100 mm, produc 100-25 mm;
 • măcinarea fină ia pietre de 100-50 mm, bucăți de 25-10 mm sunt scoase în slot;
 • După îndepărtarea materialului sfărâmat, pietrele se introduc în transportorul de sortare, unde este împărțit în dimensiune sau utilizat într-o fracție mixtă.

Caracteristici de design

Cum se produce echipamentul de concasare?În timpul aplicării vechi a dispozitivelor pentru șlefuirea pietrelor, inventatorii și proiectanții au îmbunătățit schema cinematică, eliminând unele dintre dezavantajele și anume creșterea uzurii plăcilor atunci când le mișcați într-o direcție verticală. Dacă pietrele sunt puternice și unghiulare, apoi plăcile se uzează repede în partea din mijloc. Acest lucru se datorează mișcării complexe a obrajilor, nu numai pe orizontală, ci și în timpul rotației.

Dezavantajul a fost redus prin simpla deplasare a plăcii de-a lungul axei orizontale cu o mișcare verticală minimă. În desene sau modele, a fost folosit un arbore cam sau o manivela. Noul principiu de funcționare nu este larg răspândit, deoarece sarcina principală cade pe partea inferioară a plăcii, cu distrugerea masei zdrobite și blocarea ieșirii. În concasoarele cu principiu de rotație translațională, mișcarea masei de pietre este dată nu numai de greutatea proprie, ci și de mișcarea plăcii.

Alte dezavantaje sunt consumul mare de energie electrică, crearea unui efect vibrațional în timpul zdrobitorii, care contribuie la uzura rapidă a ansamblurilor și îmbinărilor. Pentru problema vine elemente de mărimi diferite, dacă rasa este vâscoasă și umedă, atunci munca este împiedicată de congestionare.

La echipamentele de demnitate de avantaj Ele sunt determinate de un design simplu care promovează întreținerea calității și repararea ușoară.

productivitate

Această cifră este de la o tonă la cinci sute pe oră determinată de următoarele caracteristici:

 • Cum se produce echipamentul de concasare?dimensiunea decalajului de încărcare;
 • parametrii pietrelor la ieșire;
 • frecvența de mișcare a obrajii mobile sau a două plăci simultan;
 • tipul mișcării plăcilor;
 • unghiul de captare a masei inițiale de pietre;
 • puterea și densitatea admisă a pietrelor de zdrobire.

Concasoare

Ce sunt mașinile de concasare?Avantajul tipului de echipament conic în fața unității de obraz este continuitatea procesului de lucru, deoarece există o zdrobire constantă și nu există treceri nefolosite. Bucăți de material de piatră sunt zdrobite în spațiul dintre suprafața conică mobilă (în interior) și fixă ​​(exterioară). Conul mobil în interior se rotește de-a lungul unei traiectorii complexe. Abordarea suprafețelor de zdrobire mășcă piatra, iar îndepărtarea ajută la curățarea castronului din materialul zdrobit prin deschiderea inferioară.

Utilizarea unui dispozitiv conic este justificată atunci când se sfărâmă minereu de metale neferoase și feroase și mici probe de minereu nemetalic. Conul interior se rotește și simultan oscilează în interiorul bazei, zdrobind roca venită. Tipurile de concasoare conice sunt împărțite în funcție de mărimea pietrelor și de proporția înălțimii conului la diametrul bazei inferioare:

 • în polizoarele de măcinare grosieră (CCD), raportul este mai mare, adică unghiul de vârf este ridicat (20˚), fanta de încărcare este largă și admite bucăți de până la 1200 mm;
 • reprezentanți ai echipamentelor de dimensiuni medii și mici, unghiul la con este mare (până la 100 °), iar proporția înălțimii bolului conului la bază, respectiv, este mai mică;

Avantaje și dezavantaje

Avantajele echipamentelorCaracteristicile pozitive includ performanța ridicată a acestui tip de echipamente și funcționarea continuă fără întreruperi.

Zona de strivire nu formează un con de forma obișnuită, prin urmare, atunci când interacționează cu pietrele și suprafețele de lucru, pot fi urmărite încărcări de diferite dimensiuni. Pentru a crea o astfel de varietate, se utilizează o schimbare treptată sau treptată a unghiului conului în înălțime. Dezavantajele includ intensitatea intensă a energiei de lucru, greutăți, utilizarea unei cantități mari de metal în fabricare.

Ca urmare a fiecărui ciclu, rămân fără întreruperi între suprafețele de lucru. Pentru a elimina dezavantajul dezvoltat fixarea vasului exterior staționar pe cadru într-o suspensie pe arcuri, în timp ce sub o sarcină de con ușor mai mică părăsește lateral și elementul de netrecut este îndepărtat sub propria gravitație. Dar izvoarele sunt folosite numai în concasoarele medii și mici.

Pentru a elimina vibrațiile, întreaga structură este în general utilizată sub forma unei mișcări a capului mobil conic al vibratoarelor dezechilibrate, care conferă simultan vibrații suplimentare vasului mobil. Utilizarea dispozitivelor inerțiale permite să nu se construiască fundații grele pentru echipamente, dar în același timp complică designul și crește consumul de energie. Pentru momente pozitive ia în considerare posibilitatea lansării cu un container încărcat.

Agregate de roți

În acest tip de echipament, zdrobirea se realizează prin rotirea arborilor orizontale paralele între ele. Elementele mari sunt alimentate de sus, strânse în spațiul dintre arbori, zdrobite prin presiunea rotativă și trezite. Arborii au o suprafață ondulată, zimțată sau netedă. Cele mai eficiente în lucrare sunt rulourile dințate, care au divizat piesele, în mod activ zawatyvaya le cu ajutorul proeminențelor.

Productivitatea unui dispozitiv de concasare a rolelor depinde de rezistența pietrelor, de viteza de rulare a rolelor și de mărimea spațiului de încărcare. În acest caz, se plasează role de diferite lungimi și diametre. De exemplu, un concasor de piatră 1200 pentru 1200 mm cântărește 20 de tone și mănâncă aproximativ 65-145 tone de material pe oră.

Concasoare cu ciocane

Cum se folosesc mașinile de concasat?Utilizat pentru șlefuirea cărbunelui, calcar, calcar, ghips, azbest de diferite grade. Concasarea se face cu ciocane, situate în jurul cercului și rotative la viteză mare. Stânca este zdrobită nu numai de impacturi, dar și la contactul cu pereții cochiliei, materialul prelucrat se toarnă în crăpăturile grătarului.

În concasoare de acest tip, productivitatea depinde de conținutul de umiditate al materialului de alimentare și de proprietățile sale fizice. Proiectul prevede reglarea lățimii deschiderii de evacuare și a distanței dintre grătar și capătul ciocanului, acești parametri variază în funcție de dimensiunea de prelucrare necesară. Principalul dezavantaj este uzura rapidă a grătarelor și ciocanelor, iar avantajele sunt o măcinare profundă și o construcție simplă.

Centrifuge de concasoare

Pentru distrugerea pietrelor foarte mici (nu mai mari de 100 mm) se utilizează echipamente care funcționează ca o centrifugă. În aceasta, pietrele sunt accelerate cu ajutorul forței centrifuge și se dezintegrează de la impacturi unul împotriva celuilalt sau împotriva pereților camerei. Dacă bucăți mari de piatră intră în interior, se produce un dezechilibru, ceea ce duce la defectarea echipamentului și deteriorarea nodurilor. S-au dezvoltat dispozitive speciale pentru tipul de pernă de aer, dar nu este posibil să se elimine complet problema.

Dispozitiv de concasare cu autopropulsie și mobilă

Recent, popularitatea se acordă dispozitivelor mobile înainte de a instala autopropulsate. Primii se pot întâlni rapid într-o poziție de lucru și se pot deplasa în carieră în căutarea unui loc convenabil de lucru. Astfel de mașini vă permit să acționați în mișcare, astfel încât procesul de extracție a rasei este mai ieftin din cauza lipsei de transport suplimentar de materiale. Concasoarele mobile sunt amplasate fără fundații costisitoare. Concasoarele mobile sunt împărțite:

 • printr-o varietate de tehnologii de proces (ciclu deschis sau închis, concasare primară sau secundară a pietrelor sau a materialelor de construcție);
 • pe tipul de energie utilizat (electrician, motor diesel, antrenare hidraulică, alimentare combinată);
 • de tipul șasiului de mișcare (sanie, roată, omidă, etc.).

Aparate moderneCea mai economică este cea electrică, în același timp alimentarea cu energie electrică ar trebui să provină dintr-o sursă externă, în special acest tip de consum la temperaturi scăzute, când acționările hidraulice și diesel nu funcționează. Dezavantajul este imposibilitatea de a lucra departe de liniile electrice.

Concasoare mobile Acestea sunt utilizate nu numai în carierele pentru zdrobirea pietrelor noi produse, acestea sunt amplasate lângă clădirile demontabile pentru prelucrarea structurilor monolitice, betonului, cărămizilor, altor materiale de construcție după dezasamblarea structurii. Echipamentele moderne sunt fabricate cu ajutorul automatelor sau al computerului, ceea ce simplifică activitatea personalului de întreținere.

Producători ruși moderni

În condițiile creșterii cererii de echipamente de concasare, producătorii echipează instalațiile cu dispozitive suplimentare care măresc viteza de funcționare, reducând uzura ansamblurilor și a pieselor. Printre producătorii ruși se disting următoarele întreprinderi:

 • Echipamente de concasare și sortareDSO SRL "Kanash". Cea mai mare fabrică de mașini-utilaje produce echipamente de concasare cu posibilitate de sortare, capacitățile întreprinderii fiind localizate în Republica Cehă, în orașul Kanash.
 • NPP LLC "RudMashKonstruktsiya" produce simultan echipamente de concasare și concentrare pentru minerit și construcții de drumuri, metalurgie.
 • Compania "Miner" produce în plus față de transportoarele de concasare și de sortare și de piese de schimb pentru echipamente, are o experiență de producție de 10 ani.
 • LLC "DRO-Komplekt" produce echipamente de concasare, piese de schimb pentru aceasta. Angajații liniilor tehnologice de proiectare a întreprinderii, retehnologizarea și modernizarea celor deja în funcțiune, realizează instalarea de linii fixe.
 • ZAO "Mekhanobr-technika". O mare întreprindere de construcții de mașini cu aproape un secol de experiență în proiectarea și echiparea tehnologică a echipamentelor pentru șlefuirea pietrelor în dezvoltarea mineralelor.
 • Compania "Promek" lucrează în Rusia pentru a produce echipamente de concasare industrială începând din 2003, produce piese de schimb pentru diferite tipuri de echipamente și instalează și instalează linii de șlefuire și sortare.
 • companie de inginerie OOO „DRO-Technologies“ produce echipamente de concasare, Mans liniile de piese de schimb necesare și dispozitive, proiectează linii de sortare, ținând cont de cerințele clientului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi polizorul de cereale potrivitCum sa alegi polizorul de cereale potrivit
Principiile de funcționare și circuitul unui releu electromagneticPrincipiile de funcționare și circuitul unui releu electromagnetic
Bioseptice pentru un sistem autonom de canalizareBioseptice pentru un sistem autonom de canalizare
Lucrator de taiere de deseuri de bucatarie pentru scoiciLucrator de taiere de deseuri de bucatarie pentru scoici
Cum sa faci un separator mecanic de lemn cu mainile taleCum sa faci un separator mecanic de lemn cu mainile tale
Efectuați un concasor cu propriile mâiniEfectuați un concasor cu propriile mâini
Cum să faci un concasor - un tocător de plastic pentru mâinile taleCum să faci un concasor - un tocător de plastic pentru mâinile tale
Crearea unui concasor pentru crengi cu mâinile taleCrearea unui concasor pentru crengi cu mâinile tale
Caracteristici de instalare de baterii solare pentru casaCaracteristici de instalare de baterii solare pentru casa
Caracteristicile procesului de slefuire si lustruire a metaluluiCaracteristicile procesului de slefuire si lustruire a metalului
» » Echipamente de concasare și sortare: tipuri, scopuri
© 2021 amigdas.com