amigdas.com

Care este diferența dintre încuietori electronice inteligente pe ușa din față?

Blocări inteligente pe ușa din fațăCu siguranta toata lumea sa gandit cum in timpul nostru turbulent sa nu devina victima a hotilor. Instalarea unei uși metalice puternice nu va proteja împotriva efracției dacă nu acordați o atenție deosebită alegerii unei încuietori care să asigure stabilitatea întregii structuri. Dacă mecanismul este suficient de vechi, atunci probabilitatea deschiderii sale este egală cu o sută la sută, deoarece hoții au studiat cu atenție toate modelele cunoscute.

Tehnologiile moderne oferă cele mai avansate sisteme de securitate. Lacatele sunt umplute cu electronice, care este greu de rupt. Este nevoie de mult mai mult timp pentru a se rupe decât un dispozitiv mecanic standard. Este posibil ca blocarea electronică să nu fie vizibilă pe ușa de la intrare. Pentru a sparge intrusul va trebui să utilizeze echipament special pentru a detecta designul. La urma urmei, dispozitivul poate fi plasat absolut în orice parte a ușii.

În caz de urgență, de exemplu, un incendiu, vor fi deschise uși cu încuietori electronice pentru exploatarea ulterioară a persoanelor. Și efectul invers va fi în timpul alarmei, va fi imposibil să ieșiți din birou.

Tipuri de încuietori care diferă în principiu de funcționare

electromagnetic

Ce blocare electronică este mai bunăMenține ușa blocată de forța electromagnetului, montat pe postul ușii. În ușă placa metalică este montată pentru contactul cu el. Cu ajutorul codului sau cititorului cheie, magnetul nu mai funcționează pentru o perioadă scurtă de timp, deschizând accesul în cameră. În absența electricității, intrarea va fi liberă. Evitați situația neașteptată va ajuta la o sursă suplimentară de energie.

electromecanice

Poate fi deschisă cu o cheie mecanică și electronică. Acest dispozitiv de protecție arată ca o încuietoare clasică, dar există o încuietoare magnetică în șurub. Un motor electric special blochează ușa și chiar dacă nu există energie, ușa nu se va deschide. Există o gaură de cheie care poate atrage un hoț.

Astfel de modele, alcătuite din mai multe mecanisme, au o fiabilitate deosebită.

 1. Blocare electrică controlată de un sistem de control.
 2. Cititor de chei special.
 3. Blocare mecanică standard.

Utilizarea dispozitivelor magnetice și mecanice în mecanismul de blocare electronică face posibilă distingerea următoarelor tipuri de structuri.

Electromagnetică cu card

Blocări electronice și tipurile acestoraÎn timp ce acesta este cel mai popular dispozitiv, lucrul la același principiu ca și interfonul. Ușa metalică se deschide prin aplicarea unui card unui cititor special. O astfel de blocare reduce semnificativ probabilitatea ca străinii să ajungă la unități protejate, la un birou sau la un hotel. Dacă cardul este în memorie, ușa este deschisă, este imposibil să intrați fără ea.

Structura poate fi echipată cu un senzor special pentru monitorizare, Este posibil să se determine ora exactă de sosire sau plecare din clădire. Deci managementul monitorizează disciplina angajaților. Fiecare carte stochează informații despre cât de multe ori a fost deschisă ușa și chiar despre încercările de hack, sunt amintite aproximativ o mie de evenimente.

Cartea magnetică, care funcționează ca o cheie a camerelor diferite, vă permite să deschideți numai ușile permise. De exemplu, într-un obiect mod, fiecare angajat poate avea un nivel de acces diferit.

Adevărurile de astfel de încuietori electronice - posibilitatea de contrafacere a fraudelor de carduri, interceptarea semnalelor către un scaner special și necesitatea unei uși mai aproape. Placa metalică și magnetul trebuie să fie în contact strâns unul cu celălalt. Ușa de apropiere va ajuta la închiderea ușii fără nici un gol.

Modul de montare a încuietorilor electromagnetice este diferit.

 • Mortise sunt construite în ușile metalice. Dispozitivul este amplasat în interiorul foii de ușă, iar pe suprafața sa este o gaură de cheie. Mortise este considerat cel mai rezistent la efracție.
 • Sursele principale sunt instalate cel mai adesea într-o ușă din lemn. Din interior, camera nu este blocată cu o cheie, ci cu un mecanism pivotant. Experții stabilesc încuietori suplimentare în două puncte diferite pentru a crește protecția. Încuietorile de la înălțime sunt vizibile pe ușă și nu arată întotdeauna plăcut din punct de vedere estetic.

În cazul în care camera este echipată cu două uși, interiorul este dotat cu o foaie de parcurs și cu un dispozitiv de blocare externă.

cifrat

Dispozitivul va deschide ușa numai dacă codul este introdus corect. Asta este cele mai frecvente, folosit la intrarea la intrare. Este, de asemenea, utilizat în instalațiile de producție. Include un panou pentru a forma un cod și un dispozitiv de blocare.

În blocul de combinație nu există părți de frecare, corpul este realizat din materiale rezistente la vandalism, numărul de variante ale celor șase butoane depășește miliarde de combinații. Se recomandă modificarea codului o dată pe trimestru pentru siguranța locuitorilor sau angajaților. Uneori, pe butoanele zdrobite încercați să găsiți combinația potrivită. Dar numărul de încercări de introducere a codului este limitat, deci dacă apelarea este incorectă, blocarea este blocată.

combinate

Cel mai popular tip de mecanism este protecția pe două nivele. Un set de carduri din plastic și o cheie standard sunt foarte fiabile. secreta două tipuri de mecanism combinat:

 • independent - ușa este închisă sau închisă la cererea proprietarului sau două simultan;
 • dependent - un sistem blochează celălalt, adică securitatea se realizează prin interconectarea fiecărui element. Dacă este imposibil să deschideți un mecanism, toate legăturile ulterioare sunt, de asemenea, invulnerabile la autopsie.

Producătorii produc mecanisme cu una sau două gauri principale care nu permit ruperea și stăpânirea. O vedere dependentă a dispozitivului, în care sistemele sunt blocate când sunt deteriorate, nu vă permite să deschideți ușa. Corpul masiv rezistă forței.

Un mecanism complex de blocare, care este un avantaj atunci când se încearcă să intre în, în caz de defecțiune, devine un dezavantaj major. Este necesar să modificați întregul dispozitiv.

invizibil

Codul se blochează pe ușa din fațăExperții recomandă instalarea unor asemenea încuietori, numite "invizibile" din cauza lipsei de chei. Aceasta este o opțiune destul de fiabilă, controlată de o tastatură sau un panou de control. Castelul invizibil servește drept garanție a siguranței, deoarece nu poate fi forat sau deteriorat. Avantajul blocării este un sistem de alimentare autonom, care vă permite să lucrați câteva zile fără să vă conectați la electricitate.

Găsirea unei blocări electronice fără instrumente speciale este imposibilă. Un bolț robust este astfel construit în ușă încât este imposibil de știut din afară unde este situat. Proprietarul deschide ușa din față sau carte de plastic, sau o cheie fob. Firmele care instalează asemenea încuietori dau adesea ușile cu alarme care vor alerta intrarea neautorizată a gardianului și a proprietarului.

biometrice

Cele mai fiabile încuietori sunt instalate în locuri care necesită o protecție serioasă, de exemplu, în bănci. Ei citesc informațiile senzorului de la amprenta unei persoane, așa că sunt numite și smartlock-uri sau amprente.

Lucrarea are loc pe baza unei scanări care recunoaște tiparele degetului papilar, care nu se schimbă de-a lungul vieții. Cu toate acestea, nimeni nu este imun la abraziune, așa că atunci când instalați un smartlock în memorie, trebuie să introduceți cât mai multe amprente posibile. Baza de date poate stoca șabloane pentru 500 modele papiliare. Dacă sistemul nu recunoaște o imprimare, îl puteți deschide cu alta.

Oaspeții care nu au un cont vor putea să treacă printr-o parolă digitală sau pe o cartelă specială. Nu există chei standard în această versiune.

Sticla rezistentă la impact a senzorului va rezista la un impact de trei tone. Este foarte dificil să o rupeți, cu orice intervenție sistemul emite un semnal sonor. Dispozitivele biometrice sunt cele mai fiabile pentru ziua de azi, deoarece amprenta este unică. dar instalarea unor astfel de sisteme este extrem de costisitoare.

Avantajele încuietorilor electronice

 • Care sunt avantajele unei blocări electroniceAstfel de încuietori sunt mult mai dificil de deschis, deoarece nu au gauri de cheie standard.
 • Un dispozitiv care necesită identificare biometrică, să se deschidă aproape nerealist. Poate fi distrusă doar cu ajutorul unor echipamente sofisticate și pentru un anumit timp, ceea ce va atrage atenția inutilă pentru hoți.
 • Pierderea cheii nu va fi o problemă, deoarece în unele încuietori lipsește, iar în cazul altor dispozitive electronice, dacă dispozitivul de control este pierdut, acesta poate fi reprogramat. Uneori deschiderea blocării este asociată cu programe speciale cu un telefon celular, în acest caz nu trebuie să uitați să încărcați bateria. Programarea este efectuată independent de către proprietarul spațiilor, în timp ce riscul unui duplicat este redus. Codul este cunoscut numai membrilor familiei. Numai patru cifre ale parolei vor da mai mult de zece mii de combinații. Fără dispozitivul corespunzător, nu puteți găsi codul corect.
 • Dispozitive electronice sunt echipate cu un sistem de alarmă, declanșat atunci când un atacator încearcă să autopsie.
 • Locul unde este localizat blocarea de invizibilitate nu poate fi determinat din exterior spre străini, ușile pot fi deschise numai cu un dispozitiv special, cum ar fi un breloc sau o cartelă.
 • Economisire de timp cu deschidere la distanță. Și numărul de panouri de control ale utilizatorilor în unele modele atinge zece, ceea ce este foarte convenabil.
 • Blocările electronice pot fi dotate cu funcții suplimentare care vor ajuta în caz de acces neautorizat. Aceasta este blocarea automată a ușilor și blocarea cu introducerea greșită a parolei și abilitatea de a forma codul numai la un anumit moment.

Dezavantaje ale încuietorilor electronice

 • Blocare electronicăPrezența unor încuietori care necesită alimentarea cu energie electrică permanentă și, în lipsa acesteia, este necesar să se aibă grijă de sursa de alimentare de rezervă.
 • Multe modele sunt extrem de sensibile la căderi de tensiune, deci un stabilizator este necesar pentru o performanță optimă.
 • Unele elemente din modelele electronice cu umiditate ridicată se pot rupe.

Pentru a selecta o blocare electronică a reușit, acordați atenție următoarelor aspecte:

 1. Este necesar să se studieze toate modelele prezentate pe piață și condițiile tehnice de lucru. Din păcate, nu orice blocare electronică poate apărea.
 2. Alegeți un design numai pentru producătorii seriosi. Un preț ridicat va garanta un serviciu lung și impecabil fără reparații permanente.
 3. Mecanismul ar trebui să funcționeze fără probleme, protejând în mod sigur camera.
 4. Cel mai adesea mecanismul este instalat pe o ușă metalică, care are o greutate mare. Trebuie avut în vedere că nu fiecare magnet poate face față detașării frunzei ușilor din cutie. Este necesar să te uiți la instrucțiuni, pe ce greutate se calculează blocarea.
 5. Când instalați ușa mai aproape, închizând cu ușurință ușa, crește durata de viață a încuietorii.
 6. Codul dispozitivului trebuie să se schimbe destul de frecvent pentru o securitate maximă.
 7. Deoarece protecția principală nu este necesară pentru echiparea ușii cu o blocare electronică, este mai bine să instalați o combinație de mecanică și electronică pentru o mai mare fiabilitate.

Blocarea electronică va ajuta la protejarea ușii de intrare de la rupere, aceasta Longevitate atunci când este folosit corect. Iar aspectul atrăgător aduce avantaje, deoarece castelul nu strică frumusețea frunzei ușilor.

Siguranța depinde de alegerea corectă a dispozitivului de protecție. Din ce în ce mai mulți oameni țin pasul cu vremurile, alegând un sistem electronic de blocare și oferind protecție camerei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Blocați ușa din față: cum se schimbă larva și succesiunea pașilorBlocați ușa din față: cum se schimbă larva și succesiunea pașilor
Ce sunt încuietori magnetice pe ușă și prețul lorCe sunt încuietori magnetice pe ușă și prețul lor
Cum să instalați corect încuietoarea de pe poartăCum să instalați corect încuietoarea de pe poartă
Ce ușă din față să alegeți într-un apartamentCe ușă din față să alegeți într-un apartament
Încuietori pentru ușile din lemnÎncuietori pentru ușile din lemn
Ușă de intrare la o casă privată - design, fotografieUșă de intrare la o casă privată - design, fotografie
Chemarea urgentă a comandantului pentru a deschide ușaChemarea urgentă a comandantului pentru a deschide ușa
Caracteristici ale instalării ușii ușii de închidere cu tineCaracteristici ale instalării ușii ușii de închidere cu tine
Foto și tipuri de încuietori de ușăFoto și tipuri de încuietori de ușă
Evaluarea producatorilor de usi metalice de intrareEvaluarea producatorilor de usi metalice de intrare
» » Care este diferența dintre încuietori electronice inteligente pe ușa din față?
© 2021 amigdas.com