amigdas.com

Instrucțiuni pentru încheierea puiilor într-un incubator acasă

Instrucțiuni pentru reproducerea puilorCum poate scoateți puii din incubator

? Puii de incubație într-un incubator sunt procese care necesită anumite abilități în domeniul avicolului. Fiecare fermier trebuie să știe cum să utilizați incubatorul.

Cu abordarea corectă, puteți organiza o mică afacere pentru a scoate puii selectați. Dar nu aveți nevoie să tratați ușor incubația: unii crescători de păsări de curte încep să ia o pui de 50 sau 30% din totalul ouălor.

Colectarea și depozitarea ouălor destinate incubației

Colectarea de ouă pentru incubațieColectarea corectă de ouă joacă un rol important în incubarea ulterioară. Cuiburile trebuie să fie întotdeauna curate și uscate, astfel încât coaja de ouă să nu absoarbă bacteriile. Produsul trebuie colectat de 3-5 ori pe zi. Înainte de colectarea ouălor, trebuie să vă spălați bine mâinile.

Materialul care a rămas mai mult de 18 ore nu este potrivit pentru puii de reproducție. Tehnica de extragere a ouălor de pe cuib are, de asemenea, propriile nuanțe: produsul trebuie luat cu două degete pentru capete blunt și ascuțite.

În cazul în care puiul a luat un ou și este încă cald, un film de protecție este la suprafață. Atingând întregul ou, puteți deteriora acest film și puteți aduce bacteriile patogene în interior.

Numai ouăle demolate nu pot fi șterse cu o cârpă uscată și, de asemenea, spălate cu apă curentă. Oua murdare trebuie aruncate imediat. În cazul în care numărul de ouă este limitat, puteți să le spălați într-o soluție de var vărsat. Varul nu răspândește mucegaiul în interiorul cochiliei. Desigur, este mai bine să eviți o astfel de procedură.

depozitare.

 1. Ouăle pentru incubație trebuie păstrate timp de maxim 5 zile la o temperatură de 12-16 ° C. Un rol important în depozitare este jucat de umiditate. Ar trebui să fie 70-80%. La temperaturi sub 6 ° C, embrionul "adoarme". Un astfel de ou nu se va dezvolta. În schimb, la temperaturi foarte ridicate de 25-30 ° C, oul începe să se dezvolte intens cu numeroase patologii.
 2. Materialul este depozitat în tăvile speciale cu un capăt ascuțit. În această poziție, "perna de aer" nu se mișcă lateral sau în jos. La fiecare 2-3 zile ouăle sunt rotite la un unghi de 90 °, astfel încât oul să nu stagneze. Embrionul embrionar nu se poate dezvolta.
 3. În locul unde este stocat materialul, nu trebuie să existe diferențe de temperatură. Camera trebuie ventilată din când în când.

Pregătirea unui incubator de origine pentru puii de reproducție

Depozitarea ouălor pentru incubațieÎnainte de a reproduce puii în incubator, este nevoie de o curățare completă a marcajelor anterioare. De pe suprafața incubatorului, toate penele și murdăria sunt îndepărtate. În timpul procesului de curățare, incubatorul de locuințe este complet dezasamblat. Rețelele sunt spălate cu atenție cu o perie și sunt așezate până când se usucă complet sub lumina directă a soarelui.

Înainte de îndepărtarea tânărului, incubatorul trebuie clătit cu apă cu săpun, cu adaos de iod. Iodul dezinfectă suprafața de lucru din bacterii. Pentru a dezinfecta incubatorul, puteți utiliza o altă metodă consumatoare de timp - fumigație. Această metodă este mai puțin populară atunci când curățați incubatoarele. Pentru a utiliza fumigația (tratarea fumului), este necesar să se asigure o izolare completă a incubatorului, precum și a încăperii în sine, unde va avea loc procesarea.

ingrediente:

 1. Formaldehidă 40% - 20 ml.
 2. Mangan - 20 gr. pentru 1 metru pătrat.

După procesarea incubatorului cu formaldehidă, camera trebuie bine ventilată. Această metodă de procesare este prea agresivă, prin urmare nu toți agricultorii de păsări își doresc să folosească această metodă. Înainte de a începe dezinfecția, trebuie să vă asigurați că puii sunt rezistenți la un astfel de tratament. Embrionii unor specii de păsări nu tolerează astfel de proceduri.

De obicei, dezinfecția cu formaldehidă se efectuează numai în cazuri extreme, în cazul în care apar diverse tipuri de infecții în incubator, ceea ce duce la moartea puilor.

Cum să dezvălui sexul puilor când selectează materialul într-un incubator

 1. Rugozitatea la capătul acut al testiculului. În unele ouă, partea acută este netedă, în timp ce altele au o duritate. Din această rugozitate poți determina sexul puiului. Ouăle cu un hatching cu capăt brut, și din material cu o cochilie netedă la capăt - "straturi" ieșite.
 2. Cercuri pe partea acută a testiculului. Dacă nu există astfel de cercuri, o găină va apărea din ouă. În schimb, dacă există cercuri, puteți aștepta penisul.

Marcați ouăle

Marcarea ouălor domestice într-un incubatorÎnainte de a fi așezate în incubator, ouăle sunt verificate pentru așchii, fisuri, grosimea cochiliei. Pentru a determina cu exactitate integritatea ouălor, utilizați un ovoscop.

Poate fi făcut manual sau cumpărat în magazine speciale. Ovoscopul este o cutie din lemn cu o lampă incandescentă în interior.

Pe suprafața superioară a dispozitivului se află o gaură în care este așezat oul.

Translucentul dezvăluie:

 1. grăsime galbenă;
 2. germeni uscați;
 3. amplasarea și mărimea airbagului;
 4. chips-uri și micro-crăpături ale cochiliei.

Ouăle păsărilor sunt așezate orizontal în incubator. Se încălzesc și se încălzesc. Ouăle mari pot fi așezate vertical pe capătul ascuțit, ușor înclinate lateral. În cazul în care ouăle de diferite păsări sunt puse într-un incubator de origine, de exemplu, gâște, rațe și găini. La început, un produs mai mare este stivuit, apoi mediu și mic. Intervalul dintre stive trebuie să fie de cel puțin 5 ore. Când se stabilește, trebuie să țineți cont de perioada de incubație, deoarece puii de găină se varsă mai repede decât gâștele și rațele.

Perioada de incubație

pui

21 de zile

rațe26-33 zile
gâște28-33 zile

Condiții de incubare

Condiții de incubare pentru puii de găinăÎn timpul întregii perioade de incubație, ouăle trebuie să fie întoarse. Se adaugă apă în compartimentele speciale ale incubatorului, după cum este necesar.

 1. Mod manual. Pentru a exclude urmașii într-un astfel de incubator, întoarcerea ouălor va trebui făcută manual. Dezavantajul este deschiderea constantă a capacului dispozitivului, ceea ce duce la schimbări de temperatură.
 2. Mod mecanic. Rotația ouălor se efectuează prin sârmă. Sârma mișcă plasa și ouăle se întorc către cealaltă parte.
 3. Modul automat. În modelele incubatoare scumpe, are loc o revoluție cu ajutorul unui motor.

Temperatura din incubator trebuie măsurată prin termometre diferite, deoarece toate termometrele au o eroare diferită.

Turnul de ou trebuie să fie la intervale regulate, în primele zile de incubație acestea sunt transformate la fiecare 2 ore. După 7 zile, ouăle trebuie verificate pe ovoscop pentru a identifica ouăle defecte și grase.

În 10-14 zile continuați să întoarceți ouăle. Umiditatea poate fi ușor redusă.

În ziua 16-18, incubatorul trebuie ventilat, de 2-3 ori pe zi pentru o scurtă perioadă de timp pentru a deschide capacul pentru ventilație. Ovoscopul va determina umplerea completă a oului cu embrionul. Și, de asemenea, embrionii congelați sunt respinși. În această săptămână, puteți auzi deja ciripitul puiilor.

În 19-21 zile, temperatura ar trebui să fie redusă la 37,5 ° C Umiditatea creste la 70%. În această etapă, ouăle nu mai sunt preluate. Puii încep să se bată. Nu scoateți puii din incubator până când nu se usucă complet.

Important! În ultimele zile, când nu mai întoarceți ouă, grătarul dintre ele trebuie să fie înlăturat, astfel încât puii să nu-și rupă picioarele în jurul lor.

Îngrijirea animalelor tinere imediat după retragere

Este important să aveți grijă de tineri după perioada de incubație.

 1. Îngrijirea animalelor tinere după retragere. În cazul în care ferma are găini, este mai bine să pună puii sub ea. În acest regim de temperatură, tinerii vor fi cei mai confortabili. Dacă nu există păsări de curte, este necesar să se asigure condiții confortabile. Înainte de începerea eclozionării, este necesară dotarea unei case temporare. Acesta poate fi un gard, o cutie de carton sau o cutie de lemn. Locul pentru pui nu ar trebui să fie pe podea. În partea de jos a cutiei ar trebui să fie o așternut moale uscat. Ziua ușoară a găinilor în primele zile este de 24 de ore. A doua lună de viață poate fi limitată la o zi de lumină de 10 ore. În prima săptămână, regimul de temperatură este de 28-32 ° C. A doua săptămână este de 27 ° C. În fiecare săptămână, temperatura ar trebui să fie redusă cu 3 grade.
 2. hrănire. Apa din vasul de apă se schimbă pe măsură ce se murdărește. Alimentele trebuie selectate numai pentru calitate, destinate special pentru cele mai mici găini. Dieta necesită vitamine, ulei de pește. Unii crescători de carne de pasăre alimentează alimente cu doze, evitând supraalimentarea. În dieta, se adaugă verdele, brânza de vaci și zerul. Nu umpleți puternic hrana pentru animale, astfel încât să nu acruie.

Boli ale găinilor

După reproducere, este important să se ia în considerare condițiile de detenție pentru a preveni diferite boli. Cu hrănire necorespunzătoare, puiul poate avea avitaminoză, otrăvire alimentară. Dacă condițiile sunt departe de a fi ideale, atunci bebelușii pot obține salmonela, tifos. Puii sunt adesea răzuite de puilor de carne, dacă bagheta de salmonelă intră în organismul fragil al viitorului pui. Această boală apare foarte rapid și curge rapid. Izolarea culorii albe.

Diareea galbena poate "vorbi" despre hipotermie, stres, infectie. Oamenii folosesc metode pentru tratament. Se efectuează dezinfecția camerei.

Diareea de sange este cel mai periculos simptom. Toate păsările pot muri din ea. Această boală se numește coccidioză. Pentru tratamentul utilizării medicamentelor veterinare și dezinfectarea camerei. Îngrijirea corectă și la timp a puiilor va permite creșterea puiilor sănătoși și viguroși.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce trebuie să faceți pentru a planta o găină pe ouăCe trebuie să faceți pentru a planta o găină pe ouă
Incubarea ouălor de rață, cum să eliminați rață într-un incubatorIncubarea ouălor de rață, cum să eliminați rață într-un incubator
Câte zile găsește ouăle înainte de pui și cum să steaCâte zile găsește ouăle înainte de pui și cum să stea
Incubarea ouălor de rață la domiciliuIncubarea ouălor de rață la domiciliu
Incubator pentru prepelițe cu mâinile propriiIncubator pentru prepelițe cu mâinile proprii
Modul de incubare a ouălor de pui, caracteristici ale procesuluiModul de incubare a ouălor de pui, caracteristici ale procesului
Incubarea ouălor de gâscă acasăIncubarea ouălor de gâscă acasă
Incubarea ouălor de curcan la domiciliuIncubarea ouălor de curcan la domiciliu
Incubarea corectă a ouălor de gâscăIncubarea corectă a ouălor de gâscă
Incubarea de interior în interiorIncubarea de interior în interior
» » Instrucțiuni pentru încheierea puiilor într-un incubator acasă
© 2021 amigdas.com