amigdas.com

Reînnoim ușile cu folie autoadezivă

Cum să lipiți un film pe ușăUn avantaj imens al filmului auto-adeziv pentru usi este ca, prin acesta, puteti realiza oricare dintre fanteziile voastre in interior. O soluție foarte interesantă, care nu necesită investiții semnificative de fonduri, practice și accesibile. Multe urme de uzura, mici zgarieturi, urme de utilizare îndelungată, culorile estompate și modelele de pe ușile pot fi convertite în noua paleta de culori, care umple intreaga camera cu o „tabula rasa“.

Filmul autoadeziv sau "autocolant" nu este destinat doar ușilor. este adesea folosit pentru a da un nou tip de glafuri, dulapuri, scaune, mobilier de orice, are, sticlă, metal, plastic, ceramică, de suprafață din lemn gips-carton, și este posibil să lipiți peste pereți și plafoane.

Peliculă autoadezivă pentru versiunile ușilor

Dacă luăm în considerare parametrii de culoare ai filmului absolut orice culoare și nuanțe, cu o varietate de poze și chiar o fotografie, atunci tipurile de film sunt considerabil inferioare în cantitate. Există un film pvc:

  • Matt,
  • lucioasă,
  • transparent
  • cu laminare lucioasă și mată.

Sortimentul de tot felul de modele și desene este uriaș și, pe lângă aceasta, puteți face colorarea strict sub interiorul dvs., ordonând imaginea individual. Film adeziv cu o parte acoperită cu un adeziv, iar partea din spate are o suprafață decorativă vopsită, care este acoperit cu un alt strat de poliester, care îi conferă o strălucire și protejează împotriva deteriorării. Când lipirea nu lasă miros neplăcut, nu se umezește, este ușor de curățat, nu colectează praf și nu necesită absolut niciun fel de îngrijire suplimentară.

Ce trebuie să știți despre foliile autoadezive pentru uși?

Cum să actualizați ușileFilm modern autoadeziv are o serie de caracteristici. Ei bine, avantajul său foarte plăcut este că acesta poate rezista la orice temperatură și ușor de curățat, vopseaua este luminos tot timpul, nu se estompeze, după cum se pare, suficient materialul solid care ar trebui să ia în considerare atunci când eliminarea, pe măsură ce vorbim.

Dacă doriți să obțineți de acoperire extrem de neted, apoi să acorde o atenție deosebită alinierii suprafeței pe care intenționați să clei filmul, pentru că dacă nu, atunci în cele din urmă pe film poate apărea vezicule sau descuamarea. Și, din păcate, defecte mari de suprafață film de vinil autoadezive nu se va ascunde. Și, în plus, poate fi folosit doar o singură dată.

Pregătirea pentru lipirea foliei autoadezive pentru ușă

Aveți grijă de uneltele în avans. Veți avea nevoie de:

  • cuțit de papetărie (sau cu o lamă simplă)
  • foarfece mari,
  • creion și conducător,
  • șmirghel (cu un granulat mare și mic), o mică spatulă, chit pe lemn,
  • cârpă umedă și uscată,
  • de asemenea, un instrument pentru îndepărtarea ușii de la balamale.

Decideți cu privire la culoarea filmului. Dacă doriți să lipiți ușa din față sau ușa din hol, utilizați, bineînțeles, tonuri matte și moderate, în funcție de designul general al interiorului. Suprafața mată ascunde amprentele, praf și murdărie și arată întotdeauna solid și "nu ieftin", iar acesta este, de fapt, avantajele sale. Pentru ușile interioare, puteți utiliza culorile într-o manieră mai strălucitoare, creând un element suplimentar de decor în cameră. Și după alegerea tipului și colorării necesare a filmului, efectuați măsurători. Este întotdeauna mai bine să faceți un film autoadeziv cu o rezervă, deoarece întregul cadru al ușii este placaj.

Înainte de procesul de lipire, este necesară pregătirea suprafeței. În cazul în care ușa este vopsea veche peeling, sau rugozitate, atunci toate acestea ar trebui să fie netezit și șlefuit folosind o hârtie abrazivă mare. După aceasta, nu va face rău să mergeți din nou cu hârtie abrazivă fină. Dacă pe ușă există defecte semnificative, acoperiti cu chit, dupa slefuire. Asigurați-vă că fixați suprafața tratată cu un grund acrilic. Suprafața mată și aspră poate fi, de asemenea, netezită prin tratarea cu poliester sau lac de grund. Principala sarcină este să vă asigurați că suprafața ușii este perfect uniformă și curată (spălați ușa cu o soluție de săpun și degresați cu alcool).

Pelicula autoadezivă lipită pe ușă

Selectarea unui film autoadezivDupă pregătirea suprafeței, scoateți ușa de la balamale și scoateți mânerele și încuietorile din sticlă. Rețineți, de asemenea, că filmul adăugați 1-2 mm pe toate laturile ușii și merită să aveți grijă să vă asigurați că după lipire este încă închisă. Tăiați piesa de prelucrat cu o cantitate suplimentară de 2-3 cm de material, care ulterior poate fi ușor îndepărtată cu un cuțit sau pliată și lipită peste margine.

Atunci când nu încleierea îndepărtați folia de protecție imediat, dar face acest lucru treptat, și netezirea continuu suprafața cu o cârpă uscată sau o spatulă din cauciuc moale, iar dinspre centru spre margini. Dacă, totuși, se formează bule, le străpungeți ușor cu un ac subțire, eliberați aerul și apăsați-l pe suprafață. Excesul este tăiat cu un cuțit. După aceasta, este necesar să firificați din nou marginile.

Sfaturi pentru începători

Dacă observați o eroare, corectați-o imediat, până când cleiul nu a avut timp să se usuce. Suprafețele de metal, materiale sintetice și sticlă pot fi înainte de începerea lipirii stropiți cu apă, și este ușor să reglați filmul la dimensiunea dorită, îndepărtați cu grijă excesul cu o cârpă moale uscată. Îndepărtați-o mai bine cu o spatulă din cauciuc.

Pe partea din spate a filmului autoadeziv există o grilă de centimetru care poate servi la măsurători și marcaje. Lăsați ușa să se usuce și, înainte de a instala ușa pe balamale, introduceți încuietori, butoane și ochelari în poziție.

Cum să îndepărtați folia autoadezivă de la ușă?

Cum pot schimba filmul pe ușă?Dacă aveți de gând să trageți în viitor, atunci în nici un caz nu-l vopsi. Coloranții vor fi în continuare neuniformi și vor crea dificultăți și la scoaterea autocolantului de la ușă. După câțiva ani, folia autoadezivă de pe ușă va fi supusă îndepărtării. Aici trebuie să fie cunoscut ceva.

Peelingul se produce la temperaturi ridicate

Pentru a scoate autoadezivul, trebuie să fie bine încălzit, astfel încât adezivul să se deconecteze de substrat. Există mai multe moduri de a face acest lucru. De exemplu, puteți pentru a încălzi suprafața uscătorul de păr obișnuit, pe care îl uscați părul sau folosiți un uscător industrial puternic pentru păr sau un ventilator. După ce materialul se înmoaie și începe să se întoarcă, pur și simplu împingeți colțul și trageți stratul spre dumneavoastră. O metodă dovedită este utilizarea apei calde. Umpleți cu grijă suprafața filmului și, după câteva minute, începeți să separați filmul cu un cuțit sau o spatulă. Resturile de clei de pe suprafață pot fi îndepărtate cu un solvent sau alcool. E atât de simplu că totul se face. Practic, ecologic și plăcut din punct de vedere estetic!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce sunt uși laminate?Ce sunt uși laminate?
Ușă cu acoperire pvc: cum este aranjat și ce este?Ușă cu acoperire pvc: cum este aranjat și ce este?
Podea luminată combinată cu o ușă ușoară - decor elegant și fotografiePodea luminată combinată cu o ușă ușoară - decor elegant și fotografie
Imagini de fundal autoportante pe ușă: avantaje și soiuriImagini de fundal autoportante pe ușă: avantaje și soiuri
Film de auto-adeziv pentru baie: fotografie, tipuri, utilizareFilm de auto-adeziv pentru baie: fotografie, tipuri, utilizare
Tavane întinse în baie, plusuri și minusuri ale tehnologieiTavane întinse în baie, plusuri și minusuri ale tehnologiei
Cum să decorezi bucătăria cu mâinile taleCum să decorezi bucătăria cu mâinile tale
Cum să decorezi cu propriile mâini mobilier vechiCum să decorezi cu propriile mâini mobilier vechi
Tavan stretch de oglindă - o soluție decorativă excelentăTavan stretch de oglindă - o soluție decorativă excelentă
Sigiliile pentru ușile de intrare și tipurile acestoraSigiliile pentru ușile de intrare și tipurile acestora
» » Reînnoim ușile cu folie autoadezivă
© 2021 amigdas.com