amigdas.com

Pericolul mouse-ului pentru recolte. Metode de combatere a voles

Pericolul unui voleDe la alți membri ai familiei mouse-ul vole

diferă în dimensiuni mici. Durata adultului mouse-ul este nu mai mult de 13 cm, iar până la 70% din această valoare cade pe coadă. în vole Botul ascuțit și ochii mici de culoare karego. urechi șoarece ușor înclinat înainte și apăsat pe cap.

Întreaga cultură uriașă, proaspete pentru iarnă poate distruge micii rozătoare inofensive - șoarecii unui vole. Un voles de șoarece este periculos nu numai acest lucru, chiar și un parazit poate tolera astfel de boli cum ar fi:

 • febră tifos suportată de febră;
 • hemoragie nefrosonefrită;
 • tularemia;
 • leptospiroza;
 • alte infecții.

Acest lucru este periculos pentru sănătatea umană și pentru viața sa. Cum de a determina prezența unui șoarece de câmp în țară, cum să se ocupe eficient de el, cum să preveniți invazia volesului în viitor? Mulți grădinari doresc răspunsuri la aceste întrebări. Informații utile vor fi prezentate aici.

Descrierea animalului

De la alți reprezentanți ai familiei, mouse-ul este mic în dimensiune. Lungimea mouse-ului adult nu este mai mare de 13 cm, iar până la 70% din această valoare cade pe coadă. Vulpea are o botă ascuțită și ochi mici căprui. Urechile mouse-ului sunt ușor înclinate înainte și presate pe cap.

Lana este greu, dur. De regulă, acești rozătoare sunt bej, gri sau maro. Abdomenul mouse-ului câmpului este alb, iar pe spate există o linie neagră.

Descrierea mouse-uluiCuloarea variază în funcție de vârsta mouse-ului: la rozătoarele tinere este întunecată, iar la voile mai vechi - mai ușoare. Șoarecele de câmp vechi este aproape bej cu fire de păr gri.

Volesii sunt mulți în Europa. Există un rozătoare în China, Mongolia, Taiwan. În câmpurile pe care aceste animale nu le place să se stabilească, preferând marginile pădurilor, unde există o mulțime de iarbă. Adesea, un șoarece de câmp se așază în pivnițe, sere și chiar în încăperi de locuit (când este foarte rece sau nu există suficientă mâncare). În majoritatea cazurilor, în timpul iernii, rozătoarele caută un astfel de paradis, cum ar fi o carpa de fân sau o carpa de paie.

Volesii trăiesc în adăposturi create de natură sau s-au săpat. Interesant, acest mic animal poate sape o gaura de pana la 4 m lungime! O ieșire a burrowului merge întotdeauna în iaz, există un cuib în burrow și depozit pentru stocurile de hrana, care sunt de obicei situate la o adâncime mai mare de 1 m.

Mai presus de toate, șoarecii de câmp le place să se stabilească în mlaștini. Voleii încep să se înmulțească la începutul primăverii și continuă până la sfârșitul toamnei. În această perioadă femelele conduc până la patru pui. Există aproximativ cinci șoareci în pui. Având în vedere această fertilitate, rozătoarele reprezintă o problemă serioasă.

Rozătoarele dezvoltă cea mai mare activitate seara, noaptea. În perioada de toamnă și de iarnă, ei se trezesc și în timpul zilei. Nu cădeți în hibernare.

Cauzele apariției unui rozător

Ca orice creatură vie, câmpul mouse-ului au nevoie de apă, de alimente și de căldură. Toți rozătoarele necesare pot fi găsite în încăperile de depozitare și subsolurile din zonele țării și, prin urmare, îi deranjează pe săteni. Rozătoarele se pot deplasa la bucătărie pentru a mânca alimente de la masa persoanei.

Căile de trecere pentru mouse-ul câmp sunt:

 • canale de ventilație;
 • ușă;
 • ferestre;
 • fisuri în pereți și podea.

Puteți vedea rozătoarele prin prezența de nurcă, fecale și urme de picior. Pe măsură ce dinții unui animal cresc pe tot parcursul vieții și trebuie să fie ascuțiți, există urme ale acestui proces, care, de asemenea, se poate determina că casa a fost rănită de rozătoare.

rănire

Pericolul mouse-ului de câmpUn rozătoare poate provoca daune mari agriculturii, deoarece dăunează nu numai plantelor cultivate pe câmpuri, ci și culturilor în hambare. În plus față de cereale, ele distrug roșiile, morcovii, varza, floarea soarelui.

În timpul iernii câmp șoarecii mușcă scoarța copacilor și arbuștilor. În primăvară, se hrănesc cu scoarță și lăstari, provocând daune grave fructelor care nu au ajuns încă la maturitate.

Modalități de a scăpa de un dăunător

Pentru a obține rezultatul dorit, aveți nevoie de:

 • Efectuați profilaxia pentru a preveni apariția unui rozătoare.
 • Folosiți metode fizice de luptă.

Metodele fizice de luptă implică utilizarea:

 • capcane;
 • mousetraps;
 • capcane.

Să scap de un dăunătorDe asemenea, puteți recomanda utilizarea ultrasunetelor pentru a speria sau pentru a obține o pisică, deși nu pentru că vrea să vâneze. Bufii, martensi și vulpi ajută la lupta împotriva rozătoarelor.

Mijloacele chimice de luptă includ:

 • otrăvuri;
 • aerosoli;
 • otrăvite momeli.

Totuși, rețineți că insecticidele sunt adesea periculoase pentru oameni și animale!

Atunci când alegeți metoda de combatere câmp Mouse-ul trebuie să țină cont de particularitățile camerei în care a început.

Rețete populare

Pentru a face față mouse-ului de câmp, puteți recurge la moduri cunoscute pentru o lungă perioadă de timp. Deci:

 • Se amestecă părți egale de făină de grâu și de var, se adaugă câteva vârfuri de sare. Puneți niște momeală în farfurie și puneți apă lângă el. Când un rozător îl mănâncă, se formează un tromb în stomac și el va muri. În locul varului, poate fi folosit gipsul.
 • Vara, depozitați iarba împotriva șoarecilor. Aranjați-le în cutiile unde sunt depozitate hainele în pivnițe. Folosit: menta, pelin, cretină, trandafir. Rădăcinile și semințele potrivite ale blackcore-ului. În plus față de bumbac, toate ierburile sunt folosite uscate. Ciorchini de plante medicinale sunt amplasați în jurul perimetrului casei, legați în jurul trunchiurilor de copaci.
 • În absența ierburilor se folosește ulei esențial de mentă. Ele sunt umezite abundent de o bucată mică de țesut. Cârpele sunt plasate în nurca mouse-ului și, după câteva zile, își va părăsi locul de reședință. În mod similar, se utilizează ulei de coniac, conifere și citrice.

Distrugerea fizică

Aceste metode sunt asociate cu faptul că în mod regulat trebuie să recoltați carcasele de rozătoare moarte.

 • Mousetrapul adeziv sa dovedit a fi excelent. Folosit lipici obișnuit, dar mai bine - un agent otrăvitor special, cu un miros plăcut pentru șoareci. Adezivul se aplică pe bucăți de carton, care sunt așezate de-a lungul perimetrului cabanei și în pivniță. Pentru un efect mai mare în centrul cartonului pus momeală (pâine, impregnate cu ulei vegetal). Mouse-ul prins este îndepărtat cu o capcană.
 • Setul de șoareci din cutie. La baza unei borcane de jumătate de litru puneți momeala, zidul din interior este șters cu unt. Cartonul este atașat la bancă, astfel încât rozătoarele să intre în borcan. Uleiul alunecos nu-l va lăsa să iasă. Capcana trebuie eliberată regulat de la șoarecii capturați și înlocuită cu momeală.

agenți chimici

Mulți folosesc otrăviri gata preparate. Drogurile eficiente sunt:

 • Tablete de ceară "Storm". Ele sunt asezate pe gauri, cutii, conducte de drenaj. Tabletele oferă un efect de respingere. Rozătoarele moare în termen de două săptămâni de la primirea remedierii.
 • Universal "granule". Sunt făcute din boabe de grâu. Au efect cumulativ (rozătoarele afectate poartă otravă pe lână și labe, lovind rudele).
 • Argila "Muskindan". Combate efectiv împotriva șoarecilor și în interior. Se recomandă să se pună pe carton, iar în mijloc să se pună momeală. Rozătoarele pur și simplu moare și moare.

Recomandări pentru prevenire

Evitați invazia nouă a rozătoarelor prin arderea în timp util a gunoiului de grădină, întreținerea sitului țării curată. Soarecii speriat va ajuta o pisica sau o pisica. Se recomandă de asemenea să se descompună substanțele chimice (de exemplu, "Storm") în pivniță, în depozit, în casă. Multe capcane de lipici pe tot parcursul anului.

Amintiți-vă că un șoarece de câmp este un rozător periculos care poate provoca daune semnificative culturii. Dacă se găsește, începe imediat să se lupte cu ea, recurgând la metodele indicate de noi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să dezasamblați și să reparați mouse-ul computeruluiCum să dezasamblați și să reparați mouse-ul computerului
Deoarece mouse-ul este mai bine să mănânce, există un fel de mouse sălbatic și acasăDeoarece mouse-ul este mai bine să mănânce, există un fel de mouse sălbatic și acasă
Cum arată câmpul hamsteri, habitatul lorCum arată câmpul hamsteri, habitatul lor
Ordinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpeOrdinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpe
Șoarece alb - un animal de companie excelent decorativȘoarece alb - un animal de companie excelent decorativ
Efectuarea de capcane pentru șoareci cu mâinile lorEfectuarea de capcane pentru șoareci cu mâinile lor
Jucarii pentru pisici propriiJucarii pentru pisici proprii
Cum să scapi de șoareci în remediile folclorice ale caseiCum să scapi de șoareci în remediile folclorice ale casei
Cum să scapi de șobolani în coopul de pui: cele mai bune căiCum să scapi de șobolani în coopul de pui: cele mai bune căi
Apă șobolan sau vole - metode de combatere a dăunătorilorApă șobolan sau vole - metode de combatere a dăunătorilor
» » Pericolul mouse-ului pentru recolte. Metode de combatere a voles
© 2021 amigdas.com