amigdas.com

În lumea mare, cei mai mari cai

Cal - unul dintre cele mai frumoase și grațioase animale de dimensiuni mariCalul este considerat unul dintre cele mai importante frumos

și grațios animale de dimensiuni mari în întreaga lume.

Omul și-a îndrumat calul în vremuri străvechi, pentru a-și ușura viața. Sa întâmplat acum câteva mii de ani (aproximativ 6 ani) și calul a servit sincer o persoană pe tot parcursul timpului.

Ea a devenit pur și simplu indispensabil în gospodărie, cât și în sfera militară, și pur și simplu se deplasează în jurul lumii călătorilor, precum și ai putea bea laptele ei și să mănânce carnea și pieile utilizate în croitorie și weatherization acasă.

Cal - unul dintre cele mai frumoase și grațioase animale de dimensiuni mariÎncepând cu primele secole, dominația calului a fost descrisă pe pereții locuințelor. Unele specii de animale nu au supraviețuit în timpurile noastre și putem ști despre existența lor numai datorită acestor desene.

Au trecut ani și oamenii au scos din ce în ce mai multe specii noi și rase de cai care au îndeplinit anumite obiective și sarcini. Proprietățile diferitelor rase de cai au început să se deosebească atât în ​​adaptările climatice, cât și în cele ale acestora fiziologice.

Dar știința se mișcă inevitabil cu pași enormi, iar puterea este înlocuită treptat cu mecanică sau electronică, ceea ce a dus la o scădere globală a cererii pentru aceste animale. Astfel, unele specii erau pe punctul de a dispărea, iar altele, pur și simplu, nu au devenit. Dar crescătorii de animale din lume și pur și simplu iubitorii de cai au corectat situația. Au început să organizeze concursuri, festivaluri, curse de cai - aceste evenimente au dat o bună motivație pentru creșterea diferitelor rase ecvestre.

De-a lungul istoriei noastre, crescătorii au încercat să se retragă cele mai rezistente rase, care pot fi utilizate în agricultură. Aveam nevoie de un cal care să poată transporta greutăți mari pentru distanțe și mai mari. Și au reușit să se laude. În diferite țări ale lumii, multe pietre au crescut cu aproximativ doi metri înălțime și cântărind aproximativ o jumătate de tonă. Astfel de cai au fost crescuți sau găsiți aleatorii în Evul Mediu.

Rase de cai mari

Luați în considerare unele rase cei mai mari cai ai lumii noastre:

  • Shire;
  • Percheron;
  • Rus greu;
  • Sovietic greu;
  • Camion greu Vladimir;
  • Transportator greu irlandez.

Shire

Un cal este unul dintre cele mai grațioase animale de dimensiuni mariIstoria acestor animale începe în Evul Mediu îndepărtat. Rasa a avut loc la mare cinste în rândul cavalerilor, din moment ce le este la momentul necesar un cal, care ar putea avea o mare greutate, deoarece armura cântărit mult, și el însuși a fost un călăreț greu.

Aceste animale au un strămoș britanic, care rezultă din numele acestuia. Ei locuiau pe teritoriile Irlandei, Olandei și Angliei. Acești cai erau considerați elită, au fost crescuți în curțile regale și nu crescuseră puii, care erau mai puțin decât o anumită creștere. Astfel, o rasă pură a fost excretată.

Această rasă a fost utilizată ca cai de echitație în căruțe și căruțe și, de asemenea, ca un cal militar. Calul era greu și putea purta încărcături mari. Din acest tip de cal, a plecat baza genetică pentru caii cu greutăți mari din întreaga lume. Pana in prezent, aceasta rasa de cai este crescuta in toata lumea, pentru ca aspectul sau este caracterizat de "ciorapi albi" pe picioarele din spate si un mic loc cheilat pe cap. Cel mai mare cal are foarte mult moara musculara, spate larg, torace dezvoltat. În general, structura corpului este proporțională. Poate că această rasă a devenit prototipul Sivka-burka, este foarte bună.

Percheron

Percheron este rasa celor mai mari caiPotrivit rezultatelor studiilor antropologilor, această rasă de cai provine din Franța și poartă pe bună dreptate titlul celui mai mare cal din lume. O caracteristică distinctivă a acestei rase este rezistența ridicată și puterea, combinate cu un pas și curaj frumos, oamenii de știință sugerează că acest lucru se datorează locului de origine teritorial. Străpânirea trupului și a grațiunii îi conferă un ritm liniștit acestui animal, pe care cavalerii i-au plăcut foarte mult. În același timp, ea purta încărcături foarte grele.

Dar când vremurile cavalerilor au căzut în uitare, acești cai au fost reproiectați repede în echipe și nu au obiectat, dar au făcut calitatea lor.

Caii din această rasă nu sunt pretențioși pentru rația și condițiile de detenție, ei au un caracter destul de bun și răbdare, înțeleg cu ușurință maestrul și învață cu bună știință lucruri noi. Acum această rasă este utilizată în parcuri pentru transportul turiștilor și în agricultură. Ei trăiesc pe oricare dintre continente și nu sunt pretențioși față de condițiile meteorologice. Percheronii au un piept larg, picioare puternice, musculare și șolduri, și cu ajutorul lor îmbunătățesc alte rase. Acest cal aparent imens greu are mișcări ușoare și grațioase, foarte rezistente. Culoarea acestor cai este alb sau negru.

Ruse grele

Rasele grele din Rusia ale celor mai mari caiAceastă frumusețe uriașă sa născut datorită muncii crescătorilor autohtoni și este cea mai impresionantă rasă din Rusia.

A fost cultivat pentru a lucra în beneficiul agriculturii locale, prin selecțiile și crucile cele mai dificile, precum și prin experimente cu hrană.

Pentru a le crea, au fost implicați indivizi de cai locali. De la omologii lor, acestea sunt mai mici, dar au o durată de viață lungă, oferă o chestiune bună, hrănire economică și o mare simt în ham. Oficial, rasa a fost înregistrată în 1952, iar în 1900 reprezentantul său (la acel moment cel mai mare cal din Loaf mondial poreclit) au participat la expoziția internațională în Franța, unde a câștigat cel mai mare premiu.

Greutatea sovietică

Greutatea sovietică - rasa celor mai mari caiÎn timpul perioadei de creștere a statului, crescătorii au considerat că au nevoie de un cal care ar avea capacitate de încărcare crescută. Acest lucru le-a împins să reproducă această rasă. O astfel de rasă a apărut ca rezultat al unui experiment de la trecerea raselor belgiene grele și locale. Și, desigur, datorită accesibilității lor, au devenit populare printre țărani. La vârsta de aproximativ trei ani, ea poate începe treptat să-și îndeplinească îndatoririle în agricultură.

Alți cai se maturizează mult mai târziu. Un alt aspect important care atrage fanii delicateselor este carnea de cal. Este foarte gustoasă și are o înaltă calitate. Mulți fermieri cresc acești cai exclusiv ca carne.

Vladimir camion greu

Camion greu Vladimir - mândria crescătorilor de animale domesticeMândria crescătorilor autohtoni este transportatorul greu Vladimir. Această rasă a devenit faimoasă în străinătate! A fost scoasă în regiunea Vladimir de la armăsarii englezi traversați cu armasari domestici. Apoi armasii au fost selectați cu cei mai buni indicatori parentali. Ele sunt folosite pentru călărie. În ham, calul arată grozav, chiar și cu faptul că de multe ori costumul devine gol.

Rasa difera de cresterea semnificativa a colegilor de trib, se simte excelent in conditiile climatice ruse.

Greii grei din Irlanda

Cel mai greu de cal din lume este un transportator greu irlandezCel mai greu cal de lucru din lume - aceasta este o greutate grecească irlandeză. Acești bărbați frumos transportă la fel de bine încărcături grele, trag un plug sau însoțesc vânătorii pe vânătoare. Dar, la un moment dat, interesul crescătorilor de cai a fost pierdut și această rasă se afla pe punctul de a dispărea. Apoi crescătorii au început să încerce să îmbunătățească situația și au trecut cu irisul Shir.

Din păcate, acest lucru nu a funcționat absolut. Desigur, puțin mai târziu, s-au făcut niște eforturi pentru a restabili calitățile de bază ale acestei rase, care au fost încununate cu succes. În prezent, camionul irlandez greu se folosește numai în agricultură, deoarece datorită prețului scăzut, nemulțumirii în nutriție și întreținerii îi poate permite chiar cel mai sărac țăran.

Cel mai mare cal din lume

Rase ale celor mai mari caiÎn primul rând printre toate rasele lumii de astăzi, desigur, sunt cele mai mari rase de cai din Shiros, un gigant pe nume Poe. Înălțimea sa este de aproximativ trei metri, iar greutatea sa este de aproximativ 1,5 tone. În fiecare zi bea 8-9 găleți de apă și mănâncă aproximativ 10 kg de cereale și fân. Pentru a ajunge pe cal, amanta lui trebuie să urce mai întâi pe scară.

Mai devreme, în primul rând a fost grea Sampson, care sa născut în 1846. La vârsta de patru ani, el a fost numit mamut, datorită dimensiunilor sale enorme. Cresterea campionului a fost de doi metri si a coborat 1520 de kilograme. Acest armăsar unic a fost un participant la spectacole de caritate și sa bucurat de o popularitate imensă în rândul vizitatorilor la grajduri.

Ca rezultat, putem spune că cel mai mare cal din lume ar trebui să aibă parametrii necesari:

  1. Cresterea este de aproximativ doi metri.
  2. Greutate de aproximativ o jumătate de tonă.
  3. Bună pedigree.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Viteza, dezvoltată de un cal: medie și maximăViteza, dezvoltată de un cal: medie și maximă
Orel rasa de cai: caracteristici și descrierea trotterOrel rasa de cai: caracteristici și descrierea trotter
Totul despre rasa de cai KarachaiTotul despre rasa de cai Karachai
Cainii cei mai frumosi si celebri din lumeCainii cei mai frumosi si celebri din lume
Rase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasaRase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasa
Cai rasa purpuriu arab, poze cu caiCai rasa purpuriu arab, poze cu cai
Caracteristicile cailor din rasa cal ArabianCaracteristicile cailor din rasa cal Arabian
Tipuri de cai cei mai scumpi din lumeTipuri de cai cei mai scumpi din lume
Caracteristicile și caracteristicile rasei de cai Akhal-TekeCaracteristicile și caracteristicile rasei de cai Akhal-Teke
Cât cântărește calul, parametrii mediiCât cântărește calul, parametrii medii
» » În lumea mare, cei mai mari cai
© 2021 amigdas.com