amigdas.com

Cum diferă un sigiliu de lumină de cel normal, cât de mult este acesta?

Umpleri ușoareSigiliul ușor are proprietatea de întărire sub lumina lămpii de polimerizare. Astfel, medicul are posibilitatea de a se potrivi în forma dorită cu mare precizie. Etanșarea ușoară este mult mai puternică decât de obicei. Și, de asemenea, este mult mai ușor să alegeți culoarea dinților. Compozitul de lumină este invizibil pentru vedere exterioară. Într-un alt mod, se numește retroreflectivă sau poate fi redus cu gel.

Aplicarea unui sigiliu ușor

Medicii desemnează un compozit ușor în următoarele cazuri:

 1. Dacă pacientul are distrugeri carioase sau deteriorarea culorii sau mărimea coroanelor.
 2. Indicațiile sunt vătămări care necesită reparația ciupitului sau corectarea dinților rupți.
 3. Ajustarea se face în cazul în care fragmentul dintelui este păstrat mai mult de 50%.
 4. Dacă dintele are mobilitate patologică de 1 sau 3 niveluri, compozitul luminos are un efect de întârziere.
 5. Dacă smalțul are jetoane mici sau daune, atunci în zonele mici se creează un plasture ușor. Alți compuși, de obicei, nu se lipesc de astfel de locuri de smalț.

Clasificarea sigiliilor ușoare

Dinții frontali sunt de obicei umpluți. Sigiliul conține multe compozite din microparticule. Astfel, compoziția durează foarte mult timp pe dinți. Sigiliile sunt folosite pentru molari. Zonele mari de chips-uri pe dinți sunt bine mascate de un compozit reflexiv. Pe dinții din spate există o încărcătură mare de mestecat, această compoziție are un mare efect constant asupra ștergerii.

Ce materiale sunt fabricate din sigiliu

Compoziția compozitului ușor include numai particule ecologice curate și sigure. Pentru om, ei nu vor face nici un rău. Materialul include următoarele componente:

 1. Materiale pentru umplerea ușoarăMatricea de polimeri, care constă într-un val de culoare albastră, având o lungime mai mare de 450 nm. Din acest motiv, materialul se întărește.
 2. Compoziția include, de asemenea, o umplutură specială, care constă din particule de sticlă de bor, dioxid de siliciu, ceramică de sticlă și alte componente.
 3. Compozitul ușor include un liant. De exemplu, poate fi un silan, care este inclus în compușii de siliciu și hidrogen.
 4. Adesea, pentru fabricarea polimerilor retroreflexivi, materialele de umplutură sunt utilizate în Japonia, Statele Unite și Germania.

Cum funcționează procedura de instalare

Medicul dentist efectuează următoarele acțiuni într-o anumită ordine:

 1. În primul rând, apare analgezia gingiilor. Dar acest lucru se face numai cu o necesitate excepțională.
 2. Apoi, se prepară smalțul dinților, apoi se efectuează dezinfecția și uscarea.
 3. Dacă pacientul are carii pulpite, spațiul dentar este mai întâi umplut cu ciment temporar, apoi este îndepărtat într-o săptămână.
 4. Materialele de umplere sunt apoi umplute. Apoi, medicul face modelarea materialului.
 5. Compoziția este foarte ductilă, deci este ușor să o potriviți formei dintelui. Compozitele de lumină sunt alese cu precizie la culoarea naturală a emailului.

În plus, medicul efectuează polimerizarea, în care influența lămpii asupra masei dense are loc înainte de a se usca complet și se întărește. Pasul final este șlefuirea și lustruirea dintelui.

Este posibil ca copiii să pună un sigiliu ușor

Materialele reflexive nu trebuie plasate pe dinți de lapte sau pe cei autohtoni noi. Medicii nu recomandă din următoarele motive:

 1. Cum să alegeți materialul pentru un sigiliuO astfel de compoziție exercită o presiune mare asupra pereților coroanei. La copiii care nu au dinți puternici, prin urmare o smalț dentar întâmpină dificultăți în a face față unei presiuni mai mari.
 2. De regulă, materialul este instalat numai pe o cavitate bine curățată în spațiul dintelui. De obicei, copilul este foarte prost așezat, astfel încât medicul poate să nu poată șterge expansiunea carioasă.
 3. Compozitul de lumină este plasat numai pe dinții din față, deoarece umpluturile chimice obișnuite nu se vor menține.

Cât costă lumina compozită

În medie, compozitul de lumină poate fi pus în instituții publice și private de la 500 de ruble. Medicul, în afară de etanșare, lucrează suplimentar pentru a îndepărta țesutul afectat și anestezia. În medie, costul total al muncii efectuate este 1500 r.

Se poate face restaurarea dintelui cu ajutorul polimerilor. Apoi, costul pentru servicii va fi după cum urmează: restaurarea scindării dintelui frontal va costa 1500 r. Dacă coroana este distrusă jumătate, atunci restaurarea ei la pacient va costa 4000 r.

Informații generale despre sigiliul de lumină

Cât durează să reziste? ca o regulă, compozitul ușor are o perioadă de garanție de 5-7 ani. Perioada de garanție se întinde de la 6 luni la 12 luni. Durata de funcționare depinde de producătorul sigiliului și de performanța calității muncii.

După ce perioadă de timp după instalarea materialului de umplere, pot mânca? După umplerea dinților, nu se recomandă să mănânci timp de 30 de minute.

Care este mai bine decât lumina sau chimica? Produsele chimice sunt mult mai rele decât reflectarea luminii. Polimerii au servit mai mult clientului. Dar substanța chimică are un avantaj: au compoziție de fluor, care întărește laturile interioare ale coroanei.

Care sunt dezavantajele și avantajele unui sigiliu ușor?

Pro:

 1. Care sunt avantajele utilizării unui sigiliu ușor?Polimerul are o rezistență ridicată. Are un aspect estetic. Un doctor cu precizia unui ton poate alege un sigiliu pentru culoarea dintelui.
 2. Reflexivele pot fi lustruite pentru a străluci, iar substanțele chimice nu pot.
 3. Polimerul ușor are un efect stabil asupra microflorei cavității orale. Polimerul nu se dizolvă din acid și salivă.
 4. Medicul cu un polimer poate lucra confortabil, deoarece plasticitatea lui asigură forma exactă a coroanei dentare.

Dezavantajele compozitului luminos:

 1. atunci când se lucrează, materialul se poate micșora, datorită expunerii polimerului.
 2. Astfel, poate exista riscul de detașare a compozitului ușor.
 3. În timpul lucrului, polimerul nu se poate polimeriza complet.
 4. De obicei, polimerul se intareste doar cu 80%, deci nuanta acestuia poate varia.

Care este diferența dintre un sigiliu ușor și un sigiliu chimic?

Diferența cheie este metoda de întărire. În mod obișnuit, se întărește cu substanțe chimice. reacție, în care intră elemente ale compoziției de umplere. Polimerul începe să se întărească sub influența unei lămpi ultraviolete.

Diferența dintre lumină și substanța chimică este viteza de întărire. Polimerul se întărește mult mai rapid. După instalarea produsului chimic, trebuie să așteptați 2 ore înainte de a mânca alimente sau băuturi. Durata de viață a ambelor sigilii este diferită.

Ce este special în ceea ce privește umplerea chimică

O sigilă chimică de către dentiști este chemată într-un alt mod obișnuit. Procesul de producție:

 1. Umpleri ușoareMaterialele speciale sunt amestecate, urmate de o reacție chimică.
 2. Amestecul se întărește și este gata de utilizare. Prin urmare, medicul "fixează" dintele, care este afectată de cariile dentare.
 3. Un sigiliu chimic protejează smalțul dinților în detrimentul fluorului, care este eliberat din sigiliu în timpul transportului.

Avantajele unui sigiliu chimic sunt următoarele:

 1. Este greu, ca și dintele în sine. Pe tipuri de substanțe utilizate, acestea diferă în funcție de mai multe criterii.
 2. Plăcile obișnuite sunt fabricate din ciment ionomeric de sticlă sau compozit. Compoziția este un amestec de materiale diferite.
 3. Cimentul cu ionomer de sticlă are următoarele avantaje: șanse foarte mici de lipire a sigiliului. De obicei se potrivește perfect cu coroana dentară. Dinții rădăcini sunt tratați foarte bine. În cazul sigiliilor uzuale, există o mulțime de fluoruri.
 4. Materialul compozit are avantajele sale: rezistența cea mai mare, nu este influențată de lichid sau de saliva.

Când se stabilește umplerea obișnuită, alimentele nu trebuie luate în decurs de 4 ore.

Modificarea sigiliului de lumină

Compozitul de lumină este utilizat în clinicile stomatologice progresive. Acesta diferă de un sigiliu convențional prin faptul că întărirea acestuia nu are loc din cauza atacului chimic, ci din cauza faptului că lumină ultravioletă. De regulă, expunerea la radiații ultraviolete nu durează mai mult de 40 de secunde. Dacă expunerea este mai lungă, materialul folosit poate sparge și smaltul dintelui se va deteriora.

Procesul de întărire are loc în gura clientului. Pentru a evita astfel de rezultate slabe, materialul este suprapus și se încadrează pe straturile lămpilor ultraviolete. Acest lucru este necesar pentru a oferi dinților un aspect mai natural. Materialele necesare pentru umplere sunt ambalate în pungi de unică folosință, ceea ce simplifică activitatea dentistului.

Compoziția se întărește sub influența unei lămpi ultraviolete, astfel încât clientul să poată lua imediat alimente și băuturi după procedură. Acesta este un lucru notabil plus utilizarea unei umpleri ușoare. Pentru a determina care este mai bine - chimic sau convențional, este necesar să se compare avantajele, diferențele și dezavantajele acestora.

Obișnuită sau ușoară?

Compozitul de lumină are avantajele sale, care sunt după cum urmează:

 1. Cum se face un sigiliu ușorSigiliile non-toxice. Nu elimină substanțe chimice nocive în cavitatea bucală a clientului. Prin urmare, astfel de sigilii pot fi instalate în timpul rulării copilului.
 2. La instalarea unei umpleri ușoare, clientul are posibilitatea de a selecta cu acuratețe nuanța sigiliului la culoarea naturală a dinților. Nuanța sigiliului este foarte importantă atunci când este montat pe dinții din față.
 3. Astfel, incisivii frontali cu un zâmbet vor arăta natural. Prezența unui sigiliu pe ele devine invizibilă.
 4. Dacă clientul are nevoie să efectueze proceduri de restaurare după instalarea umplerii, de exemplu, poate fi lustruire sau lustruire sau albire, atunci nu există restricții asupra sigiliului de lumină.
 5. Compozitul de lumină are o durată mai lungă de viață chimică. Dacă clientul se îngrijește impecabil de gingiile și dinții, umplerea poate dura mai mult de 5 ani.

Atunci când se pune o garnitură de polimer, clientul nu are restricții privind utilizarea băuturilor și alimentelor. O garnitură de polimer se potrivește mai bine cu dintele. Acest lucru poate fi explicat prin faptul că sigiliul nu este lipit de dinți datorită reacțiilor chimice, ci ca și cum ar crește în el. Umplerea ușoară este mai plastică. Când dentistul o stabilește, atunci i se poate da forma dorită. Senzațiile dureroase la instalarea unui sigiliu obișnuit sunt mai pronunțate.

În practică, există câteva exemple în care cimentul chimic este mai bun decât compozitele de culoare:

 1. Zonele grav afectate ale dinților nu pot fi vindecate prin aplicarea pe suprafață. Lumina este mult mai scumpă decât de obicei.
 2. Se recomandă așezarea cimentului chimic pe dinții din spate, deoarece este mai ieftin. Se recomandă setarea luminii pe conturul zâmbetului sau dinților din față.
 3. Cu cât este mai mult dintele distrus, cu atât medicul va lua mai mult pentru muncă. Prin urmare, de îndată ce clientul va descoperi cele mai mici semne de carii, trebuie să contactați imediat medicul dentist.
 4. Lumina este rar utilizată pentru a rămâne temporar în cavitatea dintelui, aceasta se datorează prețului său ridicat.
 5. Prețul depinde de activitatea policlinică a muncii.

Siguranță ușoarăÎn fiecare oraș există o mulțime de clinici stomatologice, deci pentru dvs. trebuie să alegeți cea mai bună opțiune pentru conformitatea calității și prețului.

Pentru a evita etanșarea, cavitatea bucală trebuie să fie atent luată în considerare. Chiturile chimice și ușoare sunt acum adesea folosite în munca dentară, ele sunt de obicei alese în funcție de mai mulți factori: cât de mult este afectat dintele, cum se află în cavitatea bucală.

Important în stabilirea sigiliului de lumină sunt capacitățile financiare ale clientului. Prin urmare, dacă trebuie introdusă o sigilă pe dinții din spate, este mai bine să puneți o substanță chimică. Pe dinții din față se recomandă instalarea luminii, deoarece durează mai mult, are aspectul estetic și culoarea se poate face cu precizie la umbra naturală a dinților clientului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?
Cum să umpleți dinții, care este procesul de umplere a dințilorCum să umpleți dinții, care este procesul de umplere a dinților
De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?
Plăcile temporare: de ce sunt puse și cât costă acesteaPlăcile temporare: de ce sunt puse și cât costă acestea
Etanșarea la copii și adulți: care este fisura dinteluiEtanșarea la copii și adulți: care este fisura dintelui
Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?
Coroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermețiCoroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermeți
Este albirea dintilor sigura?Este albirea dintilor sigura?
Restaurarea dinților: trăsături de restaurareRestaurarea dinților: trăsături de restaurare
Fluorizarea dinților la copii: beneficiu, prețFluorizarea dinților la copii: beneficiu, preț
» » Cum diferă un sigiliu de lumină de cel normal, cât de mult este acesta?
© 2021 amigdas.com