amigdas.com

Panglică autoadezivă pentru baie

Bandă pentru baieÎn timpul instalării băii sau a chiuvetei, există, de obicei, lacune în zonele de contact cu peretele. Chiuveta este adesea protejată de janta de la intrarea apei, dar baia nu are o asemenea protecție. Rezultă că este necesar să se ia măsuri pentru a preveni apariția acestui deficit de apă. Astăzi există numeroase metode diferite de abordare a acesteia, însă cel mai simplu și mai accesibil mijloc este o bandă autoadezivă. Articolul va dezvălui secretele acestui material și modul de instalare a acestuia.

Panglică-frontieră pentru căzi de baie

Decalajul dintre baie și perete nu numai că strică aspectul băii, dar contribuie și la obținerea unui pulverizator sub baie. Spațiul de dedesubt este adesea slab ventilat datorită instalării de ecrane decorative. prin urmare există o umezeală constantă, care duce la creșterea mucegaiului, care, la rândul său, se reflectă foarte mult nu numai asupra materialelor de finisare, ci și asupra sănătății umane, cauzând un rău evident.

Pentru a preveni apariția acestuia, spațiul dintre cada de baie și perete trebuie izolat cu un material de etanșare. În timp util, în aceste scopuri au fost utilizate diferite chituri, în baza cărora se aplică ciment, iar astăzi producătorii au dezvoltat cele mai convenabile materiale de aplicație, dintre care subiectul nostru este o bandă autoadezivă pentru baie.

Modalități de prelucrare în comun

Pentru a izola decalajul aplicați o varietate de materiale. Care sunt cerințele pentru ele? Caracteristicile lor principale constau în două lucruri: trebuie să fie rezistente la umiditate și plăcute să se uite. Prin urmare, bordurile cel mai frecvent utilizate din următoarele materiale:

 • Acril, PVC,
 • ceramică,
 • Piatra naturala,
 • Panglica frontală pentru baie.

Cel mai simplu și mai accesibil mijloc de combatere a apei de a cădea sub o baie este o bandă de plintă.

Ce fac bordurile de bandă autoadezive?

Panglica pentru bordura de pe cadaBaza materialului - sintetic polimer, ca regulă, polietilenă. Este 100% impermeabil, datorită căruia banda este capabilă să protejeze fiabil spațiul liber de a se uda. Banda de panglică autoadezivă pe o parte este lubrifiată cu un adeziv pe bază de butil. Acest adeziv fixează fiabil banda de perete și marginea băii, nu se teme de impactul apei. Unele modele includ un aplicator special din plastic. Ajută la realizarea unei potriviri ideale la suprafețe și la crearea unui unghi drept.

Important! Mulți producători în fabricarea bordurilor elastice includ, în compoziția sa, aditivi fungicizi care împiedică apariția mucegaiului.

Panglică frontală pentru baie nu este standard, și este disponibil în diferite culori și are dimensiuni diferite. Prin urmare, este întotdeauna posibil să alegeți produsul cel mai potrivit.

Avantaje la utilizarea benzii

Numeroase recenzii ale utilizatorilor spun despre aspectele pozitive ale acestei metode de etanșare a articulației. principal avantajele unei frontiere flexibile:

 • Cost redus.
 • Instalare rapidă. Oricine poate lipi o bordură elastică.
 • Fiabilitate sigură împotriva pătrunderii umidității.
 • Fixarea fiabilă pe suprafețe datorită lipiciului care este pus pe toată suprafața unei părți a benzii.
 • Este rezistent la diferite tipuri de deteriorări mecanice, nu se rupe.
 • Grad ridicat de elasticitate. Se îndoaie în orice unghi, fără a crea fisuri.

Deficiențele materialului se manifestă prin fragilitatea acestuia. O graniță flexibilă pentru o articulație sub formă de panglică, spre deosebire de ceramică, care poate dura câteva decenii, va trebui să fie schimbată după 2-3 ani. Cu toate acestea, această lipsă nu va deveni un obstacol atât de grav pentru achiziționarea unei casete, mai ales că instalarea este simplă și costul este accesibil.

Montarea benzii adezive

Cum să montați o bandă adezivăCum să lipiți o bordură? Ce este necesar pentru asta?

 1. Panglica de panglică. Lățimea trebuie aleasă cu privire la decalajul dintre baie și perete, culoarea ar trebui să fie în ton cu designul general al interiorului băii. Puteți specifica o nuanță pentru culoarea pereților sau pentru baia în sine.
 2. Lichid pentru degresarea suprafețelor. În această capacitate, amoniacul, acetona și solventul pot acționa ca alcool.
 3. Pistol de montaj pentru aplicarea de etanșant siliconic.
 4. Silicon de etanșare.
 5. Pictura scotch.

Pregătirea suprafeței.

 1. Etapa pregătitoare a lucrării începe cu curățarea suprafețelor de perete și a părții laterale a băii de resturile adezive anterioare, în cazul în care banda a fost instalată mai devreme. De asemenea, îndepărtați cu atenție urmele de etanșant vechi. Utilizați lichide de degresare pentru a curăța suprafețele. În nici un caz nu ar trebui să recurgă la ajutorul de terebentină.
 2. Apoi uscați suprafața.
 3. Următorul pas este să acoperiți baia și peretele cu o bandă de vopsea. Este necesar pentru a proteja locurile de lipire a panglicii de graniță de a obține pe ei etanșant siliconic.

Instalare de borduri elastice

 1. Înainte de a instala banda adezivă, umpleți spațiul dintre baie și perete cu un material de etanșare siliconic. Pentru a face acest lucru, introduceți tubul cu material de etanșare în pistolul de montaj și aplicați uniform aceeași cantitate pe cusătura. Un silicon poate fi ajustat cu o spatulă.
 2. Apoi măsurați lungimea necesară a segmentelor unui plinte flexibil. Pentru a face acest lucru, începeți să decupați banda și aplicați-o mai întâi la marginea lungă a băii, lăsând 1-2 cm de exces, apoi tăiați. Pentru ce este stocul? Este necesar să instalați marginea la capăt.
 3. Banda este pliată pe jumătate pe toată lungimea.
 4. Pentru a face materialul mai elastic, acesta este încălzit cu un uscător de păr.
 5. Lipiți marginea din colț, eliberând treptat partea adezivă la 10-15 cm de filmul de protecție. Banda trebuie așezată pe materialul de etanșare și apăsată ferm pe suprafețe. Când lucrați, nu o întindeți, dar trebuie să o lustruiți, cu o presiune puternică asupra ei.
 6. La instalarea benzii, este necesar să se controleze densitatea aderenței sale la baie și perete, în special în locurile de îmbinare a plăcilor.
 7. În colț, piesele sunt lipite suprapuse, adică una pe cealaltă. După aceea, părțile adiacente trebuie tăiate la un unghi de 45 de grade, începând de la colț.

Etapa finală

Bandă autoadezivăDupă instalarea benzii autoadezive, este necesar ca apa să nu intre în bordură în timpul zilei. Acest timp va permite lipirea lipiciului, astfel încât conexiunea să devină fiabilă. După aceasta, puteți aranja o verificare a benzii. Pentru a face acest lucru, încercați puțin tremurând frontiera. Dacă este bine adusă, nu se va bloca. Dacă verificarea indică locuri de fixare slabă, atunci trebuie să fie tratate cu clei de construcție, de exemplu, "Cuie lichide", apoi apăsați din nou marginea la suprafață.

Bordajul este acum complet, numai scoateți banda de vopsire. Acum, baia avea un aspect aparte, nu a fost nevoie de prea mult efort pentru ao îmbunătăți.

Astfel, pentru sigilarea obligatorie a îmbinării băii și a peretelui se utilizează o varietate de materiale impermeabile. Dacă este necesar să se aranjeze în cel mai scurt timp posibil și ieftin, atunci cea mai potrivită opțiune este instalarea unei panglici de bandă autoadezive.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să sigileze un spațiu între un perete și o baieCum să sigileze un spațiu între un perete și o baie
Cum să sigileze o îmbinare între marginea băii și perete?Cum să sigileze o îmbinare între marginea băii și perete?
Cum de a face o baie alb murdarCum de a face o baie alb murdar
Cum se sigilează îmbinările dintre baie și pereteCum se sigilează îmbinările dintre baie și perete
Suport pentru chiuvetă în baie: tipuri de elemente de fixare și montare pe pereteSuport pentru chiuvetă în baie: tipuri de elemente de fixare și montare pe perete
Film de auto-adeziv pentru baie: fotografie, tipuri, utilizareFilm de auto-adeziv pentru baie: fotografie, tipuri, utilizare
Instalația pentru cadă acrilică are propriile mâiniInstalația pentru cadă acrilică are propriile mâini
Ecrane de baie: caracteristici și fotografiiEcrane de baie: caracteristici și fotografii
Caracteristicile mixerelor din partea laterală a băiiCaracteristicile mixerelor din partea laterală a băii
Caracteristicile colțurilor ceramice pentru baieCaracteristicile colțurilor ceramice pentru baie
» » Panglică autoadezivă pentru baie
© 2021 amigdas.com