amigdas.com

Tipuri de armare: clasificarea pe principalele caracteristici

Varietate de armaturăUn material de construcție relativ comun poate fi numit armătură. Acesta a fost folosit pentru o lungă perioadă de timp pentru a consolida structura de beton. Tijele metalice sunt proiectate pentru o distribuție uniformă a sarcinii și pot fi fabricate din diverse aliaje.

Avantajele utilizării supapelor

Combinația rațională a materialelor de diferite proprietăți permite crearea unui nou material cu noi caracteristici care nu sunt inerente materialelor constitutive originale. De exemplu, în cazul în care nu există nici o amenințare concretă fază obișnuită cu apariția de fisuri în zona de tensiune este distrusă, atunci armătura întinsă zonă, în ciuda prezenței Teschin în beton, o grindă, iar capacitatea sa de transport este crescută.

Lucrarea structurilor din materiale ranforsate este mai complexă decât lucrările de structuri din materiale neforțate. În funcție de scopul structurilor și de mărimea încărcării pe care o vor purta în timpul funcționării, se selectează tipul de armătură. Luați în considerare cele mai comune tipuri de armături cu mai multe detalii.

Clasificare după caracteristici

Clasificarea oțelului de armare poate fi prin multe caracteristici. Să le analizăm mai detaliat.

Prin numire

Prin programare, se disting următoarele clasificări ale armăturii:

 1. Cum de a alege o armăturăTipul de lucru de material percepe forța din structurile de beton din sarcina principală.
 2. Montajul de montare este utilizat pentru a combina o plasă de lucru sau structură, precum și rame. În unele cazuri, este folosit temporar.
 3. Ancora este folosit ca un material ipotecar.
 4. Construcția este destinată distribuirii sarcinii care se ridică. Acest tip de armătură acceptă sarcina care apare la contracția sau expansiunea materialului, precum și la efectele de temperatură. Recent a fost folosit destul de des, deoarece permite creșterea semnificativă a rezistenței structurilor din beton armat.

În multe privințe, aria secțiunii transversale depinde de scop. În plus, la fabricarea unei varietăți de metale și aliaje pot fi utilizate. Recent, aliajele cu rezistență la coroziune sunt foarte populare.

Orientare în construcții

Bazat pe orientarea barelor în proiectarea următoarelor sale soiuri:

 1. Transversal este folosit pentru a preveni formarea fisurilor înclinate. În plus, acest material consolidează structurile din beton armat din zona întinsă.
 2. Lungimea longitudinală nu permite formarea fisurilor verticale în zona întinsă a structurii.

Prin condiția de utilizare este izolată o întindere de solicitare și întindere netensionată.

apariție

Armatura este clasificată în funcție de aspectul său:

 1. Caracteristicile armăturilorArmarea netedă are o suprafață mată uniformă de-a lungul întregii lungimi. O formă de realizare similară a materialului de construcție este ușor de fabricat, reducând astfel costul.
 2. Profilul periodic se caracterizează prin prezența unui număr mare de proeminențe și incizii. Acest tip de suprafață mărește gradul de aderență a barei metalice în beton. Din acest motiv, structura de beton devine mult mai puternică.

Profilul periodic este de trei tipuri:

 1. Crescent.
 2. Inelul.
 3. Mixt.

Forma inelară a suprafeței corespunde standardelor stabilite în GOST 57-81. Un tip similar de suprafață este creat de producătorii interni. Profilul Crescent este caracteristic pentru produsele producătorilor europeni.

A apărut fitinguri cu un tip de suprafață mixtă relativ recent. Caracteristicile sale includ:

 1. Tipuri de accesoriiAcest tip de profil vă permite să determinați rapid clasa de armare.
 2. Datorită nervurii, gradul de aderență la beton este mărit cu aproximativ 20%. De aceea astăzi, când se creează structuri din beton armat de înaltă calitate, se utilizează versiunea de tije cu un tip de suprafață mixtă.
 3. Rigiditatea structurii fabricate atunci când se utilizează tije cu un tip de suprafață mixtă crește cu aproximativ 30%.

La vânzare există o armătură cu cea mai variată lungime și zona unei secțiuni transversale. Alegerea se face în funcție de puterea de care aveți nevoie pentru a obține o structură din beton armat.

Clasa de calitate

În multe privințe, caracteristicile materialului de construcție care se creează depind de tipul de metal utilizat în timpul producției. Având în vedere tabelul claselor de calitate, menționăm următoarele puncte:

 1. Caracteristicile valvelorA1 - tija, care produce oțel de calitate St 3 ps și St 3 cn și St 3 kp. Diametrul tijei rezultante este de 6-40 mm.
 2. A2 - clasa de calitate, care se obține la utilizarea oțelului de calitate 8G2S și St 5 ps și St 5 cn. Diametrul materialului de construcție este de 10-80 mm.
 3. A3 - armatura din metale 35 ГС și 25Г2 С, 32Г2 Рпс. Armarea rezultată are un diametru de 6 până la 40 mm.
 4. A4 este o clasă de calitate care poate fi obținută prin utilizarea aliajelor aliate 80C și 20HG2C.
 5. A5 - este fabricat din aliajul 23в2Г2Т.

O clasă de calitate superioară este obținută prin producerea de bare cu profil periodic.

Metode de producție

Armatura de producție este împărțită în două clase principale:

 1. Fabricarea armăturilorLaminarea la cald are un profil periodic, caracterizat de bulgări spirituale.
 2. Desenul rece are un aspect specific care seamănă cu un cerc.

Metoda de laminare la cald implică încălzirea țaglei la o temperatură suficient de ridicată, mărind astfel plasticitatea materialului și gradul său de prelucrabilitate. Tehnologia cu tragere la rece este folosită dacă țagla este reprezentată de metal ductil.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este o armătură din fibră de sticlă pentru o fundațieCe este o armătură din fibră de sticlă pentru o fundație
Cum se face legarea armăturii pentru fundațieCum se face legarea armăturii pentru fundație
Caracteristicile de armare a fundatiei cu mainile propriiCaracteristicile de armare a fundatiei cu mainile proprii
Care este clasa și gradul de betonCare este clasa și gradul de beton
Caracteristicile lucrărilor de beton în funcție de modul de prindereCaracteristicile lucrărilor de beton în funcție de modul de prindere
Caracteristicile sortimentului de armare și a zonei sale transversale în funcție de gostCaracteristicile sortimentului de armare și a zonei sale transversale în funcție de gost
Greutatea și greutatea specifică a armăturii de 12 mm pe baza tabelului GOSTGreutatea și greutatea specifică a armăturii de 12 mm pe baza tabelului GOST
Elemente compozite: avantaje și dezavantajeElemente compozite: avantaje și dezavantaje
Dimensiunile plăcilor de beton și caracteristicile acestoraDimensiunile plăcilor de beton și caracteristicile acestora
Supape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehniceSupape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehnice
» » Tipuri de armare: clasificarea pe principalele caracteristici
© 2021 amigdas.com