amigdas.com

Caracteristici de crocodil de mare sau de pieptănat

Caracteristicile crocodilului marinPrintre toți prădătorii terestre și de coastă, crocodilul cresc este cea mai mare din lume

. Se află în partea de sus a lanțului alimentar, în cadrul vastului său domeniu. De obicei, acestea cresc până la 5 metri lungime, iar unii bărbați pot ajunge și 7 metri. Masa crocodilului modern îmbrăcat în mod normal fluctuează în jur de 2 tone.

Numele și descrierea animalului

Cană de reptile este acoperită cu movile, de aici și numele. Tradus din latină, acest animal este literalmente tradus ca "spongios".

Crocodilul combinat are și alte nume:

  • marin;
  • alb;
  • eater crocodil;
  • sub apă;
  • la gura sondei;
  • Indo-Pacific.

Aceste nume reflectă întreaga esență a acestui animal.

Acești prădători preferă să trăiască în lagune, Zonele inferioare ale râurilor și mlaștinilor de mangrove. Crocodilul pieptănat poate trăi și în apă sărată.

Crocodilii de pieptănat se răspândesc larg de pe coasta de est a Indiei, în sudul Australiei de Nord. Mai devreme s-au întâlnit și mai des, dar un om a ucis un număr mare dintre ei. În ciuda acestui fapt, această specie este înaintea rudelor sale în lățimea habitatelor.

Reprezentanții unor religii s-au închinat pentru un timp crocodilului pieptănat. Numai vederea acestei fiare îi face pe oameni îngroziți.

Nimeni nu poate determina cu certitudine când a apărut această specie. Cu toate acestea, oamenii de știință sugerează că acest animal aparține speciei antice, care a apărut cu aproximativ 12 milioane de ani în urmă. Principalele rude ale prădătorului sunt crocodilii siamezi și mlaștini.

apariție

Crocodil piepteneSpre deosebire de alte specii, crocodilul alb are o botă mai largă și mai înaltă. Are un cap foarte mare și o maxilară grea. Ochii acestor animale sunt echipați cu o membrană specială care clipește, vă permite să rămâneți liber în apă, protejându-vă ochii de tot felul de leziuni. Culoarea tânărului este galben-maroniu, cu fragmente negre pe coada.

La început, culoarea lor este foarte luminos, dar cu vârsta crocodilii piepteni devin mult mai buni, iar petele sunt mai vagi. La adulți, culoarea este mai întunecată, uneori gri sau maronie. De obicei, aceste nuanțe depind de locurile în care trăiesc. La fel ca multe animale, ei încearcă să se adapteze cât mai mult la mediul înconjurător.

Crocodilul alb este acoperit cu cântare ovale foarte mici.

mod de viață

Principala caracteristică distinctivă a crocodilului marin de la alte specii este capacitatea de adaptare la apa sărată. În căutarea hranei, ei pot merge destul de departe de țărm. Practica de observare a crocodilului marin a arătat capacitatea acestor animale de a depăși marea de 600 km în doar 25 de zile. Ajustând la curent, prădătorii sunt îngrămădite în valuri mari care le duc în largul râului. Se pot opri de-a lungul drumului în zonele de coastă și așteaptă un curent mare, pentru a-și economisi energia.

Principalul inamicii sunt tigri, dar reptilele marine le pot forța să iasă din teritoriul lor, folosind puterea lor incredibilă și agresivitatea. În plus, are o piele foarte groasă, care nu este în dinții unui rechin.

Masculii care nu au intrat încă în posesia teritoriului lor preferă să se deplaseze de-a lungul râului. Ei aleg iazuri adânci, deoarece labele lor nu sunt destinate circulației pe uscat. Crocodilii pot dezvolta o viteză de 30 km / h.

Sursă de alimentare

Hrănirea unui crocodil pieptănatReptilele de mare sunt de vânătoare după apusul soarelui. Ei preferă să vâneze în apă, deoarece pe pământ pot fi conduși de labe scurte slabe. Și ei pot aștepta ore întregi sub apă, până când un animal se apropie de un loc de udare. Și în acest moment prădătorul atacă brusc, apoi trage prada sub apă, astfel încât nu mai poate rezista. Dar, prins de pești mari, animale de pradă trage pe pământ.

După atac El face foarte mult rotația capului, după care victima literalmente rupe la bucăți. Predatorul are o maxilară foarte puternică, prin intermediul căreia este capabilă să zdrobească craniul unui animal adult mare. După ce este plin, crocodilii ascun adesea rămășițele hranei, lăsându-le o altă zi. Cu toate acestea, uneori alte animale dăunătoare reușesc să o ducă departe.

Aceste reptile nu se tem de oameni și le atacă cu ușurință. Pentru aceasta se numesc crocodili-canibali. Spre deosebire de multe altele, acești prădători sunt capabili să atace chiar și un stomac plin. Este imposibil de supraviețuit după atacul acestui animal. Prin urmare, habitatele acestui prădător feroce ar trebui evitate.

Fapt din istorie

În 1945, aproximativ 1.000 de soldați japonezi prinși în mlaștini de mangrove au fost uciși pe insula Ramri cu crocodili pieptănați.

posteritate

tânăr crocodil pieptănatReptilele marine se înmulțesc atunci când începe sezonul ploios. Ca majoritatea reptilelor, își pun ouăle. O femeie construiește o cuib în apropierea unui rezervor, în care sunt de obicei 40-80 de ouă. Cuibul este făcut sub forma unei grămezi de frunziș și murdărie. În ea, femela îngropă ouăle și menține în mod constant o temperatură de aproximativ 32 de grade. De fiecare dată când crocodilii echipează cuibul în același loc ca și ultima dată. Puii se varsă în lumină după aproximativ 90 de zile.

O caracteristică interesantă!

Toți puii sunt de același sex. Acest lucru se datorează temperaturii menținute în cuib. Bărbații vor apărea numai la o temperatură stabilă de 31,5 grade Celsius. În cazul unei mici deviații a temperaturii în orice direcție, vor apărea femele.

După naștere, puii primesc un semnal sonor. Femelele vor ajuta să scoată puii din cuib și să-i tragă în apă cu dinții. Va rămâne cu ei până se vor adapta la mediul acvatic. Frunze tinere tinere cu mama sa până la un an și jumătate. Doar 5% dintre descendenți vor deveni adulți. Mortalitatea tinerilor este prea mare. În medie, crocodilul pieptănat atinge vârsta de 65 de ani. Unii oameni de știință prescriu persoane individuale de 100 de ani.

populație

Omul vânează această specie încă din 1945. Și numărul lor a scăzut considerabil. De exemplu, în Sri Lanka și Thailanda, crocodilul pieptănat este exterminat. Îl ucid de obicei din cauza profitului.

Sunt de o valoare deosebită:

  1. pielea crocodilă;
  2. carne de crocodil.

Prin urmare, există practicarea crocodililor în creștere pe fermele specializate. De exemplu, în India. Momentan, crocodilul pieptănat este listat în Cartea Roșie și este protejat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Leul de animale: unde locuiește, alimentele și urmașiiLeul de animale: unde locuiește, alimentele și urmașii
Balena este un pește sau este un mamifer?Balena este un pește sau este un mamifer?
Răsturnarea crocodilului: avantajele și dezavantajele tijeiRăsturnarea crocodilului: avantajele și dezavantajele tijei
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Ce poate visul crocodilului: în apă și pe uscatCe poate visul crocodilului: în apă și pe uscat
Delfin Amazon roz sau râuDelfin Amazon roz sau râu
Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!
Animal Kingdom în AustraliaAnimal Kingdom în Australia
`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare
Peștele macrou este diferit de macrouPeștele macrou este diferit de macrou
» » Caracteristici de crocodil de mare sau de pieptănat
© 2021 amigdas.com