amigdas.com

Utilizarea ecranelor de duș și a soiurilor acestora

Garduri moderne în dușÎn cele mai multe case din băi, puteți găsi o cadă deasupra căreia este montată o bară. Pe ea atârnă o perdea concepută pentru a proteja spațiul camerei de stropi. Mulți oameni se întreabă: este posibil să scapi de obiectul nu foarte intuitiv al interiorului și de cum poate fi înlocuit?

Răspunsul este foarte simplu: în prezent, special canale de protecție de duș. Cel mai adesea, construcția lor este realizată dintr-un profil de aluminiu, pe care se atașează o sticlă călită sau o foaie de polimer.

Avantajele utilizării ecranelor

Setarea ecranului, puteți obține următoarele puncte pozitive:

 • Ecranul protejează perfect spațiul camerei împotriva stropirii apei în timpul dușului.
 • Caracteristicile de design oferă nu numai posibilitatea de protecție împotriva stropilor, ci și să nu permită nici o picătură de apă să pătrundă în podea.
 • Protejând camera de umezeală, ecranul devine o protecție împotriva aspectului ciupercii din cauza umezelii excesive.
 • Marea majoritate a ecranelor sunt făcute transparente, ceea ce nu ascunde spațiul vizual. Dacă doriți, puteți alege un model care să ascundă parțial sau total o persoană la un moment dat când procedează la apă.
 • Suprafața produsului este suficient de netedă pentru a permite ca apa să curgă peste ele, să nu rămână în picături sub formă de picături, ceea ce permite realizarea unei contaminări minime a ecranului de duș. Uneori panourile sunt acoperite cu un strat special de impermeabilizare a apei, care promovează în continuare fluxul activ de picături de apă de la acestea.
 • Îngrijirea structurii este simplă: trebuie doar să ștergeți cu o cârpă umedă. În cazul unei contaminări severe, este posibil să se utilizeze mijloacele pentru spălarea ferestrelor.
 • Designul este conceput astfel încât să asigure accesul neîngrădit la baie. Instalarea ecranului de duș nu creează inconveniente în procesul de utilizare a băii.
 • Cele mai multe modele moderne au un aspect estetic, care nu numai că nu încalcă interiorul băii, nici nu o decorează.

Tipuri de ecrane de duș

Prin ecrane de design design sunt împărțite în două tipuri:

 1. frameless;
 2. cadru.

Să luăm în considerare fiecare modificare în detaliu.

Rame de duș fără cadre

Tipuri de ecraneCadrele de cadă fără rame sunt cel mai des fabricate din sticlă. Ele au o grosime mare pentru a asigura rigiditatea necesară a structurii. În acest caz, folia de sticlă are o grosime de până la 8 mm.

Astfel de ecrane sunt de obicei folosite în acele cazuri în care nu este de așteptat o pulverizare puternică cu apă. Designul este o aparență a ecranului și nu poate garanta o protecție completă împotriva pătrunderii apei în golurile rămase între ecran și perete sau partea laterală a băii.

Stofă de pânză poate fi fixat la perete nemișcat, dar mai des este echipat cu un mecanism de pivotare, permițând ușii să se deschidă pentru a oferi un acces facil la baie.

Printre avantajele acestor modele este simplitatea designului, care are și un efect pozitiv asupra fiabilității. În plus, din cauza ușurinței de execuție a modelelor fără cadru sunt mult mai ieftine.

Cadre de duș pentru cadre

Pe baza numelui, astfel de ecrane reprezintă un cadru, cel mai adesea din aluminiu, în care sunt instalate foi de sticlă sau policarbonat. Grosimea panourilor este de obicei de aproximativ 4 mm. Cadrul poate conține fie unul, fie mai multe cadre.

Aceste modele sunt cele mai interesante și sunt foarte solicitate în rândul cumpărătorilor. De asemenea, au propriile soiuri și pot să difere în modul în care deschid ușile.

Clasificarea ecranelor în funcție de metoda de deschidere

Există două căi principale de deschidere, conform cărora ecranele sunt împărțite în:

 1. leagăn;
 2. alunecare.

Ambele versiuni ale designului sunt destul de populare. Pentru a determina alegerea, este necesar să studiem în detaliu nuanțele fiecărei modificări.

Ecrane de duș cu leagăn

Cum de a alege un ecran de dușLectura construcției este mai simplă, este asemănătoare cu cea a celor mai multe uși basculante. Acest lucru este determinat de principalul dezavantaj al unor astfel de modele: frunzele ușii ocupă prea mult spațiu atunci când se deschid. Acest lucru este remarcabil mai ales în cazul modelelor bivalve. Cu toate acestea, dacă există suficient spațiu, opțiunea de basculare poate fi destul de convenabilă și funcțională.

Versiunea Sweep este mai puțin exigentă pentru acuratețea manipulării, dar dacă acest moment nu este fundamental, puteți alege între proiectarea glisantă și alunecarea în funcție de gustul dumneavoastră.

Ecrane de duș culisante

Frunza mobilă este deplasată cu ajutorul unui mecanism cu role. Rolurile se deplasează pe ghidaje speciale. Dispozitivele magnetice sunt concepute pentru a ține lama mobilă într-o stare închisă.

Design alunecare necesită o manipulare atentă. Trebuie remarcat faptul că atât rolele, cât și elementele de montare sunt o parte responsabilă a întregului mecanism. Ele trebuie să fie fabricate din material durabil. Dispozitivul lor trebuie gândit pentru a asigura o mișcare netedă a frunzei mobile.

Acordați atenție cerințelor pentru instalarea ecranelor culisante. Fixarea profilelor de aluminiu pe suprafețele suportului trebuie realizată utilizând dibluri și șuruburi sau șuruburi suficient de puternice. Dacă utilizați dibluri cu diametru și lungime mici, cu timpul, elementele rulmentului se pot desface, ceea ce va rupe netezimea și ușurința de a deplasa pliantele sau, în cel mai rău caz, duce la distrugerea întregii structuri.

Materiale pentru ecrane de duș

Se pot realiza panouri de ecrane de duș din două tipuri diferite de materiale:

 1. policarbonat;
 2. sticlă.

Fiecare dintre ele are caracteristici proprii.

policarbonat

Din ce material să faceți un ecranConstructii din plastic au următoarele avantaje:

 • Astfel de modele sunt mai accesibile datorită costului lor relativ scăzut.
 • Instalarea structurii este destul de simplă. Demontarea se face destul de repede, dacă este necesar.
 • Policarbonatul se mândrește cu un sortiment de culori de neegalat, care poate fi selectat pentru interiorul oricărui stil.

Cu toate acestea, există și explicite din acest material:

 • Materialul este mai susceptibil la apariția divorțului decât la sticlă.
 • Poate că se înmoaie suprafața, reducând funcțiile decorative.
 • Pe suprafața panourilor, murdăria se acumulează mai activ, ceea ce poate promova multiplicarea diverselor microorganisme.

sticlă

Printre avantajele modelelor de sticlă se numără următoarele:

 • Sticla este usor de curatat. În plus, adesea în procesul de producție este tratat cu un compus special, datorită căruia suprafața rămâne o cantitate minimă de murdărie și amprente digitale și sunt îndepărtate fără prea mult efort.
 • Caracteristicile decorative ale ecranelor de sticlă sunt mai mari. Pe lângă faptul că arată impresionant, decorul nu suferă de timp. Culoarea nu se poate schimba, deoarece pigmentul este în grosimea materialului. Desenarea unui desen poate fi realizată prin diverse metode, fiecare realizând un efect decorativ unic.
 • Caracteristicile de rezistență ale sticlei termice sunt la un nivel ridicat. Este destul de dificil să spargeți un astfel de pahar.

Puteți să vă numiți și dezavantaje:

 • Modelele de sticlă ale ecranelor sunt mult mai scumpe decât cele din plastic.
 • În caz de impact sever sau impact mecanic excesiv sticla poate fi deteriorată, iar acest lucru poate fi traumatic. Cu toate acestea, călirea este proiectată astfel încât, în caz de defectare, sticla să se rupă în resturi minime, ceea ce ar trebui să reducă la minimum posibilitatea rănirii.

Pot fi făcute ochelari cu diferite efecte decorative:

 • transparente;
 • tonifiat în nuanțe diferite;
 • mat;
 • cu o imagine.

Recomandări pentru selecție și instalare

Cum de a alege un ecran de dușPe baza experienței, puteți evidențiați unele puncte, care nu trebuie uitat atunci când alegeți un ecran de duș:

 • Se recomandă instalarea unui ecran cu o astfel de înălțime încât să existe un mic spațiu între structură și plafon. Acest lucru este important pentru ventilația naturală a spațiului.
 • Dacă pereții toaletei nu sunt suficient de înclinați sau înclinați, trebuie să vă asigurați că există elemente de fixare reglabile în structură.
 • Dacă intenționați să cumpărați un ecran de duș cu panouri fumurii sau un model, ar trebui să fie furnizate iluminări suplimentare peste duș, deoarece pereții vor umbri lumina de la lampa principală.
 • Calitatea fabricării elementelor constitutive este de o importanță primordială pentru durabilitate.
 • Este necesar să aflați perioada de garanție a funcționării pentru a vă asigura de situații neprevăzute.
 • Merită să alegeți produsele producătorilor bine-cunoscuți pentru a vă asigura de calitatea produsului achiziționat. În prezent, un număr mare de modele de producători străini sunt în vânzare. Pentru cei care preferă produse de uz casnic, ecranele Salute fabricate în Rusia sunt în vânzare. Ei au o calitate acceptabilă, iar costul lor este mult mai mic.

Ecran cu palet

Frumos ecran de dușAr trebui să spun câteva cuvinte despre ecrane de duș cu palete. Ecranul poate fi instalat nu numai în baia însăși, ci și în orice altă cameră. În acest caz, puteți recomanda achiziționarea unei structuri cu un palet. Paleții vin în diferite dimensiuni globale, astfel încât să puteți alege modelul de care aveți nevoie în funcție de propriile dvs. preferințe sau spațiu disponibil. Adâncimea paleților poate varia, deci există întotdeauna opțiunea de a alege optimul. În funcție de premisele și preferințele clientului, puteți prelua paleți de diferite forme:

 • pătrat;
 • dreptunghiular,
 • sub forma unui sector de cercuri;
 • semicircular.

La vânzare există truse gata făcute ecrane cu palete, printre care puteți alege cele mai plăcute.

Indiferent de modelul ales, atunci când instalați ecranul, salonul de duș nu numai că devine mai ușor de utilizat, dar și beneficiază și de interior. În prezent, ecranul nu mai este perceput ca un element de lux, ci își îndeplinește funcția utilitară, rămânând în același timp un element elegant al aranjamentului băii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ecran glisant pentru baie, cum să alegi cel mai bunEcran glisant pentru baie, cum să alegi cel mai bun
Ecrane de baie cu propriile mâini: caracteristici, dimensiuni și fotografiiEcrane de baie cu propriile mâini: caracteristici, dimensiuni și fotografii
Ecranul pentru bateria auto-încălzităEcranul pentru bateria auto-încălzită
Ecrane de baie de mâinile tale - frumoase și economiceEcrane de baie de mâinile tale - frumoase și economice
Ecrane de baie: caracteristici și fotografiiEcrane de baie: caracteristici și fotografii
Cum de a alege perdele pentru o baie, fotografieCum de a alege perdele pentru o baie, fotografie
Ecrane în baie: numire, specie, fotografieEcrane în baie: numire, specie, fotografie
Perdele pentru alunecare din sticlă de baie: caracteristici, fotografiePerdele pentru alunecare din sticlă de baie: caracteristici, fotografie
Cum sa faci un ecran pentru bai?Cum sa faci un ecran pentru bai?
Perdea de alunecare din sticlă pentru baiePerdea de alunecare din sticlă pentru baie
» » Utilizarea ecranelor de duș și a soiurilor acestora
© 2021 amigdas.com