amigdas.com

Little Macropean - un pește extraordinar transparent

Little Macropean - un pește interesantO mică macro sau bochkoglaz este o creatură neobișnuită de mare adâncime cu un cap transparent.

Natura ne surprinde în mod constant reprezentanții neobișnuiți și uimitori ai faunei animale. Puteți să credeți că există pești cu părți absolut transparente ale corpului? Un mic macropeace este doar un astfel de mister, dincolo de limitele înțelegerii prin creație.

De asemenea, are un nume neobișnuit - un ochi baril. Acest pește este un reprezentant al tipului radiant, aparține ordinului de prăjit și familiei de opistoproctic. În momentul de față, ochiul cu ochi liber este singura creatură adâncă cunoscută științei, care este definită în genul macroporinelor.

Boxer Eyeball: caracteristiciAcest locuitor ciudat al fundului mării a fost descoperit în 1939. Dar nivelul de dezvoltare a științei și a echipamentului disponibil pentru oamenii de știință nu le-a permis să se apropie aflați despre macropine și o studiați. Mi-am amintit despre aceasta numai prin crearea de ani și transparente și șaptezeci, atunci când Noua Zeelandă pescar Stuart Fraser bochkoglaza capturat în apele marine de peste șaptezeci de kilometri de la Peninsula Karikari.

El a hotărât că o pungă de celofan rătăcită pe apă. Dar, a ajuns la concluzia, că aceasta este o ființă vie. Stewart însuși a admis că descoperirea neobișnuit la lovit și prinde un pește transparent, el inițial a fost frică să-l ia în mână. Dar curiozitatea a biruit sentimentul de frică.

Oceanografi astăzi datorită progresului tehnologic și dezvoltarea metodelor științifice au fost capabili de a explora Macropinna microstoma și toate celelalte anterior inaccesibile pentru a studia locuitorii mării adânci.

Pește cu cap transparent

Macropean are o frunte transparentă, prin care penetrează niște viscere și, într-o mai mare măsură, organe de viziune. Când lumina cade pe cilindru, ochii ei devin verzi. Din cauza a ceea ce se întâmplă? toate caz într-o materie galbenă specială, care filtrează fluxul de lumină prins de pește. Ochii ochiului sunt amplasați în partea frontală a capului, într-un compartiment special care este umplut cu un lichid special.

Dacă vă uitați la fotografia macrofilă, poate apărea o întrebare logică: dacă ochii se află în pește drept în cap, atunci de ce în loc de găuri de ochi? De fapt, aceste depresiuni sunt organe ale olfactivului ochiului. Prin intermediul lor, un locuitor transparent de mare adâncime primește informații despre schimbările din jurul lui.

Small-Macrope: Stiluri de viață și habitateAcești proprietari de pești ai unui corp lat și rotund, acoperite cu cântare întunecate și rigide. Capul este cuplat, absolut transparent. Între ochii ochiului brun este un sept subțire de os. În cea mai mare parte a sa este creierul peștelui.

Nu contează cât de minunat este peștele, dimensiunea nu va surprinde pe nimeni. Reprezentanții acestei specii nu au un corp mare. Cele mai mari exemplare nu cresc mai mult de cincisprezece centimetri în lungime.

habitat

Acest pește neobișnuit, cu cap transparent, se găsește în apele subarctice și temperate ale Oceanului Pacific, și anume în partea de nord.

Macropinnes trăiesc:

 • off-shore în nordul Japoniei;
 • lângă insulele Kurile;
 • în apele Mării Bering, în apropierea coastei canadiene;
 • o mică populație de nativi transparenți ai mării a fost de asemenea văzută lângă Mexic în Golful California;
 • țărmurile de vest ale SUA sunt, de asemenea, un habitat al acestor creaturi neobișnuite.

Modul de viață al unui pește neobișnuit

Macropinn este un locuitor de mare adâncime, care se găsește sub coloana de apă, care se aruncă cu cinci sute până la opt sute de metri. La ochi ar putea să se miște în siguranță la o asemenea adâncime, natura a acordat acestor pești transparenți cu aripioare speciale care îi ajută pe proprietari să manevreze și să se miște, chiar și sub presiune puternică.

Sistemul digestiv al macropinelor este, de asemenea, aranjat într-un mod special. Permite ochilor fără baril să digere mici pești și animale, care se găsesc la adâncimi mari.

Macropine nu este foarte activă, preferă să se miște încet sau chiar să atârne într-un singur loc fără o singură mișcare. Dar acest lucru nu împiedică peștii cu capul să fie excelenți de vânători. Cu ajutorul unei structuri speciale a ochilor, ochii macroscopici sunt capabili de uita nu numai înainte, ca cele mai multe creaturi vii de pe planetă, dar și sus! Această caracteristică uimitoare permite peștelui să-și urmărească prada de la orice adăpost și să nu-și piardă nimeni din vedere. Când victima înoată prea aproape de cilindru, este imediat prinsă. Bineînțeles, nu va mai fi posibil să scăpați de prădarea prădătorilor unui prădător.

rație

Ochii Macropine au o structură neobișnuităOamenii de știință, de foarte mult timp, erau interesați de ce se hrănesc aceste creaturi neobișnuite. Dar de mai mulți ani să urmeze macroscopinele nu a existat nicio posibilitate din cauza preferinței acestor creaturi de a locui în ape adânci. De asemenea, a fost dificil să se extragă pește la suprafață, deoarece corpul lor era pur și simplu sfâșiat datorită căderii de presiune, transformând toate entrealele în jeleu.

Până în prezent, oceanologii și cercetătorii au fost capabili să efectueze o autopsie a ochiului și să studieze rămășițele nedigerate de alimente în stomacul peștilor.

Dieta de pește transparent de mare adâncime:

 • zooplancton;
 • crustacee mici;
 • pâlpâire sau cnidari;
 • Tentaclele sifonofore împreună cu cnidocitele.

Cnidocitele fac parte din tentaculele organismelor aparținând Cnidarianilor. Cu ajutorul lor, cnidarienii se apără împotriva dușmanilor, injectând otrăvuri sau prindând mâncare. Având în vedere acest fapt, mulți oameni de știință au ajuns la concluzia că un ochi clar cap și locația makropinny - este rezultatul evoluției de pește la protecție a ochilor de la knidotsitov.

reproducere

Bochko-ochi: hrănirea și reproducerea peștilorUn mic macropeace este un locuitor al adâncimii mării, unde lumina soarelui cade foarte rar. Prin urmare, datorită modului său foarte secret de viață și habitat oamenii de stiinta sunt inca nu a putut să-și dea seama cum se reproduc aceste creaturi uimitoare de apă. Ochii barilului au dușmani naturali și care sunt ei, din același motiv, până acum nimic nu este cunoscut deloc.

Nu putem decât să sperăm că într-o zi oceanologii vor avea ocazia să studieze mai îndeaproape aceste animale și să răspundă la toate întrebările lor. Despre reproducerea macropin Se știe doar că femelele au o cantitate foarte mare de caviar. Din aceasta, prăjitura apare cu un corp foarte alungit, complet diferit de adulții speciilor sale. În procesul de dezvoltare, organismul și aspectul lor sunt expuse la un set de schimbări care, ca rezultat, transferă creșterea tinerilor la aspectul părinților.

Informații interesante despre pești cu cap transparent

 1. Macropea are ochi suprasensibili. Datorită acestei trăsături, ea vede foarte bine și este orientată spre o adâncime mare, unde razele soarelui nu penetrează, unde este întotdeauna întunecată.
 2. Bochko-ochii sunt foarte dependenți de presiune: cu cât este mai puternic, cu atât mai bine se simt. Acesta este motivul habitatului lor în straturile inferioare ale apei.
 3. Cu o schimbare bruscă a presiunii apei într-o măsură mai mică, macroprindele pot muri. Din cauza acestei caracteristici, oamenii de stiinta de mult timp nu au putut studia aceasta specie de creaturi marine. De când extragea macropinul maloprotit din apă, capetele lor nu se puteau opri și se spargeau instantaneu, iar peștele a murit imediat.
 4. Numele său, macropine puțin crescută, nu a fost deloc întâmplător. În ciuda faptului că aceste pești sunt prădători, gura lor este foarte mică. Acest lucru limitează semnificativ alegerea lor de producție.
 5. În timpul zilei, ochii barilari apare adesea în straturile superioare ale apei pentru a căuta hrana. Odată cu întunericul, ei se întorc la adâncime. Acest fapt a fost confirmat de multe ori de către pescarii, care se găsesc periodic printre reprezentanții acestei specii printre peștii prinși.

În acest moment, lumea știe despre zece reprezentanți ai familiei opistoproktovyh. Ca a habitat ele cel mai adesea aleg apele nordice ale Oceanului Pacific. Locurile preferate pentru așezarea straturilor adânci sunt apele din apropierea coastei Kamchatka, precum și strâmtoarea Bering și Marea Okhotsk.

Astăzi, cu unii reprezentanți ai peștilor transparenți, vă puteți familiariza cu un acvariu californian. acest acvariul este considerat unul dintre cele mai mari construcții în lume. Există nouăzeci și trei de tancuri care conțin aceste creaturi neobișnuite. În fiecare an, mai mult de două milioane de oameni vin aici să vadă uimitorii locuitori marini. Prin urmare, acvariul californian este considerat unul dintre locurile cele mai vizitate din lume.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Viespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lumeViespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lume
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Animale care trăiesc în deșertul rece al ArcticiiAnimale care trăiesc în deșertul rece al Arcticii
`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Cele mai mici animale din lumeCele mai mici animale din lume
Black mullet din Marea Neagră: specii, stil de viață, proprietăți utileBlack mullet din Marea Neagră: specii, stil de viață, proprietăți utile
Crabul păianjen japonez: o descriere a unui crab gigantCrabul păianjen japonez: o descriere a unui crab gigant
» » Little Macropean - un pește extraordinar transparent
© 2021 amigdas.com