amigdas.com

Ciobanesc australian sau Aussie

Caracterul australianPăstorul australian, în ciuda faptului că a menționat numele continentului australian în numele său, își datorează originea nu în această țară de canguri, ci în Statele Unite ale Americii. Un alt nume pentru această rasă este Aussie. Datorită naturii reclamantului, a calificărilor bune și a calităților protectoare, Ciobanescul australian a devenit foarte popular în SUA și a câștigat mulți admiratori în alte țări.

origine

Părinții străbuni ai ciobanului australian au navigat în America cu imigranți din Spania și Franța. Au fost importate multe rase de câini ciobănești. Unele dintre ele nu mai există, în timp ce altele, interbreed, au dat naștere la noi rase. Clima statelor occidentale ale Americii nu este foarte asemănătoare cu cea europeană și diferă în regiunile aride cu diferențe mari în ceea ce privește înălțimile și temperaturile. Ranch muncitorii au nevoie de hardye și câini nepretențioși, capabili să se ocupe perfect de oi și de bovine și să fie o bună pază a efectivelor.

Păstorul ciobănesc bască greu de lucru este una dintre rasele folosite în creșterea australianilor. A fost adusă de imigranți spanioli din Australia. Calitățile lor remarcabile în pastrarea și protejarea efectivelor de ovine au fost observate de către fermieri. Odată cu retragerea ciobănescului australian, aceste calități au fost încercate să se păstreze și să se îmbunătățească. Se crede că datorită păstorilor basci importați din Australia noua rasă a fost numită australiană.

Caracteristicile raseiPentru a îmbunătăți mimetic și calitățile de lucru în creșterea Shepherds australian folosit câini Pirineilor o distributie-sânge, diferite soiuri de Collie, Bernese Mountain Dog și altele. Nu se știe câte rase și ce rase a participat la formarea Aussiei. Fermierii erau în primul rând interesați de calitățile de lucru ale asistentului ciobanesc cu patru picioare, și nu de exteriorul lor.

În Munții Stâncoși din Occidentul American, unde se înregistrează schimbări frecvente în altitudine, erau necesari câini care nu erau sensibili la acest fenomen. Fermierii din statul american din Colorado au început să reproducă câini de această calitate, păstrând în același timp și asigurând capacitatea remarcabilă a ciobăneștilor de a gestiona efectivele.

Formarea Ciobanului australian a avut loc la sfârșitul secolului al XIX-lea, la începutul secolului al XX-lea, alături de dezvoltarea rapidă în America a creșterii bovinelor și ovinelor. Această rasă tanară fericită continuă să fie folosită astăzi acasă ca o oaie de ciobănească asistentă de neegalat. Primul club de rase a fost fondată în 1962, în același timp a fost făcută o descriere a reprezentanților tipici ai rasei. Standardul Shepherd Australian a fost înregistrat în 1977. Federația Cynologică Internațională a recunoscut rasa la sfârșitul secolului XXI. În conformitate cu clasificarea FCI, este atribuită unui grup de păstori și câini de bovine fără teste de lucru.

Popularitatea pe scară largă a austinilor primit ca partener datorită devotamentului dezinteresat, dorinței de a sluji o persoană și eficienței ridicate. Câinii sunt bine instruiți în diverse trucuri și sunt pregătiți să lucreze cu entuziasm. După ce a participat la filmarea filmelor Disney, ciobanul australian a cunoscut o adevărată explozie. Câinii din această rasă concurează cu succes în competiții:

 • Agilitate. Depășirea într-o anumită secvență de obstacole pe site pentru timpul stabilit.
 • Câine - Frisbee. Prinde frisbee (chimvale) la distanța maximă.
 • Flaybol. Treceți pe autostradă cu bariere și livrarea unei mingi de tenis.
 • Concursul câinilor ciobanesti.
 • Skijoring.

Ei și-au găsit aplicația în canisterapie, salvând oamenii, căutând droguri, ca ajutoare pentru persoanele cu dizabilități.

Descrierea principalelor caracteristici ale rasei

Conform standardului Australian Shepherddar ar trebui să fie un câine de dimensiuni medii, să aibă o constituție musculară și echilibrată fără friabilitate, pentru a da impresia unui animal inteligent mobil viu. Activitatea, exprimată în pregătire constantă pentru muncă, ar trebui combinată cu un comportament echilibrat. Atitudinea față de cei din afară este atentă și vigilentă, dar fără agresivitate și lașitate.

Dimensiunea câinilor

Pentru bărbați, înălțimea la greabăn variază de la 51 la 58 cm, pentru femei - de la 46 la 53 cm. Dimorfismul sexual este clar pronunțat. La bărbați, ambii testicule ar trebui să fie coborâți în scrot.

carcasă

 • Tipul de blana din câinele AussieTrunchiul are un format oarecum întins.
 • Gât de lungime medie, puternic. Greabanii sunt bine pronunțați.
 • Spate drept, cu o coapse scurta.
 • Linia de sus ar trebui să treacă armonios într-o crupă înclinată moderat.
 • Pieptul este profund, dar nu larg, se duce la coate.
 • Stomacul este strâns la cel mai bun.
 • Coada poate fi lungă sau naturală scurtă. Crapat sau coada scurtă a naturii nu trebuie să fie mai mare de zece cm.

cap

Aussie în aparențăPartea craniană are aproape aceeași lungime cu botul. Tranziția despre partea craniană la bot (stop) este foarte pronunțată. Capul uscat este proporțional cu corpul câinelui. Partea craniană de deasupra, plană sau ușor rotunjită, egală în lungime și lățime, poate avea o movilă occipitală puternic pronunțată. Botul este îngust ușor până la nas și este aproape egal cu lungimea craniului.

Falsele puternice. Dinții albi sunt disponibili într-un set complet, 42 dinți conform formulei dentare. Mucul trebuie să fie în formă de foarfece, dar este permisă o mușcătură dreaptă. Admiterea unei mușcături directe la un câine de ovine de lucru fără testare indică faptul că rasa, deși înregistrată în FCI, este încă în proces de formare.

Culoarea lobului nasului depinde de culoarea stratului. În merlele negre și negre este negru, cu merle roșii și roșii - culoare ficat. Pentru merleys sunt permise în culoare nas pete roz, nu mai mult de douăzeci și cinci la sută din suprafața lobului.

Ochii au o incizie în formă de migdale, nu ar trebui să fie înfundate, dar nu prea adânc stabilite. În numeroase poze, Ciobanescul australian este adesea descris ca un câine cu ochi albaștri de culoare tricoloră. Dar aceasta nu este singura culoare a elevilor din rasa. Ochii sunt în orice combinație de maro, albastru, chihlimbar, cu sau fără urme. În funcție de culoarea principală, culoarea pleoapelor poate fi negru sau maro.

Ochii câinelui îi reflectă mintea și prietenia. Viziunea trebuie să fie atentă, atentă și vigilentă.

Urechile foarte înalte au o formă triunghiulară, semi-erectă. Sunt de dimensiuni medii, nu grele. Într-o stare pazită, câinele le pune într-o stare optimistă. Auriculul trebuie să fie refractat înainte sau în lateral.

membrele anterioare, când este privit din față, paralel, drept și puternic.

Lamele sunt lungi, cu capătul superior care formează o greutate lungă exprimată bine, stabilită oblic. Coatele nu trebuie să fie aproape sau inversate. Umărul este drept, formând un unghi drept cu spatulă. Coborârile sunt ușor înclinate atunci când sunt văzute din lateral, puternice. Picioarele sunt închise într-o minge, ovală. Dewclaws de forelimbs sunt permise pentru a fi eliminate.

Picioarele din spate, vazute din spate, trebuie să fie direct și paralelși.

Unghiurile șoldului se apropie de unghiul drept, genunchii și unghiurile articulațiilor ale articulațiilor sunt destul de pronunțate, moderate. Oasele metatarsului sunt drepte, în timp ce privesc din spate - paralel. Dewclaws de membre membre posterioare trebuie să fie eliminate. Picioare ovale, închise într-o bucată.

lână

Păstorul australianPărul hainei poate fi drept sau ondulat, bine protejat de vreme rea. Densitatea și severitatea stratului de acoperire depind de condițiile climatice de rezidență. Pe cap, urechi, suprafața frontală a picioarelor din față și jaretilor și membrele posterioare de la partea de jos a parului este scurt, suprafața posterioară a picioarelor din față și coapsele sunt considerabil mai mult lungimea parului. Scalpul și cefei formează un jabou marcate vizibil, mai pronunțată la bărbați.

culoare

Diverse nuante de negruo, roșu, albastru - merle și merle roșu, pot exista marcări albe, tahări sau fără ele. Culoarea albă a stratului este permisă pe cap, gât la greabăn, pe gât și pe piept până la coate, membrele anterioare și posterioare. Petele albe pe cap nu trebuie să domine, în timp ce ochii trebuie să fie în mod necesar pigmentați, iar culoarea stratului din jurul lor trebuie să se potrivească cu culoarea de bază.

de circulație

La orice tempo, câinele se mișcă activ, liber și ușor. Echilibrul mișcării este combinat armonios cu dexteritatea mișcărilor. Membrele se mișcă paralel și drept, cu accelerarea labelor din față și din spate apropiindu-se de axa centrală a centrului de greutate al câinelui. O schimbare bruscă a direcției mișcarea sau tempo nu ar trebui să fieo provoacă dificultăți pentru oi.

Dezavantaje și defecte

Orice neconcordanță cu cerințele standardului este luată în considerare în funcție de efectul său asupra stării generale a câinelui. Retragerea fizică sau mentală explicită este pedepsită prin descalificare.

Inconvenientele grave includ un strat atipic, urechi complet suspendate sau în picioare.

Agresivitate și lașitate în raport cu o persoană sunt considerate ca un viciu de descalificare. Discalificarea este însoțită de o gustare sau de o tăietură puternică, mai mare de 3 mm. Absența sau nu dinții întregi, în cazul producerii unui accident, nu sunt pedepsiți.

Caracteristicile naturii și ale îngrijirii păstorului australian

Aussie se distinge printr-o mare devotament față de toți membrii familiei. Sunt infinit gata să se joace cu copiii și sunt loiali față de alte animale. Ce trebuie să știți despre natura ciobanului australian:

 • Descriere a rasei Shepherd australianÎncărcarea zilnică va fi un câine numai în bucurie. Activitatea sporită ar trebui să găsească un loc de muncă (ciobanesc), joc sau sport. Fără o încărcătură suficientă, natura câinelui se poate deteriora, deveni stricată și înspăimântătoare.
 • Urmărirea inerentă rasei face din Aussie un gardian bun, un bun apărător al casei și al membrilor familiei. Cu toate acestea, acest lucru nu face ca câinele să fie îndreptată spre exterior, fără acțiuni ilegale evidente din partea acestuia din urmă.
 • Este importantă socializarea timpurie a catelului, cunoștința sa cu alte persoane, astfel încât în ​​viitor să nu existe dificultăți cu agresiunea necontrolată.
 • Pentru a gestiona efectivele, ciobanul australian poate încerca să ia o poziție dominantă în familia de gazde neexperimentate. Formarea adecvată și angajarea câinelui elimină această problemă.
 • Mintea și ascultarea combinate cu agilitatea și activitatea vă permit să practicați aproape orice fel de sport canin. Este ușor de antrenat, dar jocurile sportive sunt percepute cu mai multă bucurie decât datoria de gardă protectoare.

Îngrijirea ciobanului australian este în pieptănirea zilnică a lânii și plimbări destul de lungi, de preferință cu o încărcătură activă. În descrierea standardului, Aussii ar trebui să aibă dinți excepționali albi. Pentru a mentine un standard de dinti albi, cainele ar trebui sa primeasca cartilajul si sa isi perie dintii acasa sau intr-o clinica veterinara.

Ciobanescul australian este o rasă rară pentru Rusia și se recomandă să cumpărați un cățeluș numai în pepinierele dovedite ale crescătorilor responsabili.

Păstorul australian
Aspectul câinilor din AussieCum să hrănești Aussie-ulCe sunt câinii din Australia?Care este diferența dintre rasa AussieCe să hrănești Aussie-ulDescrierea câinilor AussieCâini ciobănești australieniCare este diferența dintre o rasăAussie rock conținutReguli pentru hrănirea câinilor în AussieCe personaj la câiniCum să hrănești Aussie-ulDatele externe ale câinelui Aussie
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câine ciobănesc germanCâine ciobănesc german
Australian silky (mătăsos) terrierAustralian silky (mătăsos) terrier
Cele mai bune rase de câini: specie și descriereCele mai bune rase de câini: specie și descriere
Descrierea rasei de găini australieneDescrierea rasei de găini australiene
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Câini de câini de vânătoare: nume, fotografieCâini de câini de vânătoare: nume, fotografie
Australian vindecător: o descriere a unui câine ciobănescAustralian vindecător: o descriere a unui câine ciobănesc
Australian Terrier: caracteristicile raseiAustralian Terrier: caracteristicile rasei
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
» » Ciobanesc australian sau Aussie
© 2021 amigdas.com