amigdas.com

Diluarea și conținutul nutria la domiciliu

Cum să conțină nutriaNutria din țara noastră este crescută pentru carne și blănuri. Acest lucru se face nu numai de fermele agricole mari, ci și de fermele mici. Și în ultimele decenii a existat o tendință de a cultiva nutria acasă ca animale de companie.

Dar, înainte de a începe să câștigați bani, trebuie să aflați cum trăiesc nutria. Creșterea și păstrarea acestor animale la domiciliu nu este o sarcină ușoară. Trebuie să știți foarte mult și să puteți. Și totuși trebuie să faci mult efort, Pentru a oferi nutria condițiile necesare pentru viață și reproducere.

Acest articol vă va spune despre înmulțirea nutria la domiciliu pentru începători.

Ce este nutria?

În exterior, acest animal este ca un șobolan, foarte păros. Cu toate acestea, unii oameni îl compară cu castorul.Probabil, o astfel de comparație cere din cauza unui bot plictisitor și a dinților mari din față, deoarece coada nutria este exact șobolan.

În lungime, corpul acestui animal poate ajunge la 60 cm și o greutate de până la 12 kg. În plus, bărbații sunt în mod tradițional mai mari decât femeile.

Corpul nutria este mare și arată masiv. În fundalul său, labele par disproporționat de mici. Dar aceasta nu este o greșeală a naturii. Corpul și extremitățile acestui animal sunt adaptate maxim pentru viață, atât în ​​mediul acvatic cât și pe uscat. În special, pe filele nutria, puteți găsi membranele dintre degete.

Corpul șobolanilor de apă este acoperit cu blană densă. Are un cap dur dens și un substrat foarte gros. Blana animalului se schimbă treptat pe tot parcursul anului. În plus, cele mai bune caracteristici pe care le obține în timpul iernii.

Nutria este ușor de distins de alte animale prin dinți. În față sunt vopsite în portocaliu.

Inițial, această nutria a trăit în America de Sud. Dar, după ce călătorii și-au apreciat calitatea blanii, animalul a fost adus în Europa și America de Nord.

Nutrii sunt animale inteligente, astfel încât acestea să scape cu ușurință din captivitate. Din acest motiv, populația sălbatică a șobolanului de apă a apărut pe teritoriul Europei.

În fosta URSS, acestea sunt cel mai bine stabilite în Kârgâzstan, Tadjikistan și Transcaucazia.

În sălbăticie acest animal preferă să aleagă să adăpostească malurile rezervoarelor cu apă în picioare. Mai rar, nutria se instalează în apropierea apei curente.

Datorită blănii calde, acest animal tolerează ușor răcelile rusești. Cu toate acestea, natura inițial nu ia înzestrat cu capacitatea de a supraviețui în astfel de condiții naturale dure. Aceasta se explică prin faptul că nutria nu poate alege corect direcția de mișcare sub gheață. Odată ajuns în gaură, animalul cel mai adesea moare, pentru că nu poate găsi o ieșire la suprafață.

Nutrienii care trăiesc în sălbăticie sunt considerați animale nocturne. În întuneric ei mănâncă în mod activ mâncare vegetariană. Cu toate acestea, dacă este necesar, șobolanii de apă mănâncă pește, moluște și lipitori.

Conținutul nutria acasă ca un animal de companie

Condiții pentru nutria de reproducereNu contează cât de surprinzător s-ar părea acest lucru, sunt oameni care conțin acest animal ca animal de companie. Și ceea ce este și mai surprinzător, nutria în acest rol devine din ce în ce mai populară. Poate că acest lucru se datorează faptului că aceste animale se obișnuiesc ușor cu o persoană și o iau în turma lor. Nutrii afectiv și sociabil. Chiar dacă o persoană este plictisită de un șobolan de apă, nici măcar nu o va mușca și nu o va lovi.

Dacă creșteți nutria acasă de la o vârstă infantilă, atunci nu va fi diferită în comportamentul unei pisici sau unei pisici. Ea va cere, de asemenea, să joace și să cereți afecțiune. În plus, ea va cere ajutor.

Este demn de remarcat faptul că bărbații sunt mai multe persoane de contact. Sunt mai ușor să vină cu oameni noi și alte animale. Dar, femeia în timpul pubertății poate să sară și să mârâie la persoana respectivă.

Spre deosebire de pisicile și pisicile, care, chiar și odată cu creșterea bună, strică din când în când mobilierul din lemn din casă, nutria bine crescut nu o face. Cu toate acestea, pentru asta trebuie să arunce o pereche de ciocane din lemn, despre care animalele își vor zdrobi ghearele și dinții.

Pentru casa nutria, va trebui să faci o casă. Cel mai adesea este o celulă din plasă fină. În el, animalul trebuie să fie dotat cu un loc pentru dormit, o tavă și un palet.

Nutriția ca animal de companie este foarte ușor de hrănit. Ar trebui să cumpere alimente uscate, vândute la orice magazin de animale de companie. În plus, dieta animalelor ar trebui să adauge în mod regulat fructe și legume.

Ar trebui amintit, că șobolanii de apă în condițiile de conținut de locuințe va înota cu grăsime. Prin urmare, nu-l hrăniți cu cookie-uri, role sau alte produse de patiserie.

De asemenea, nu uitați că acest animal este adaptat pentru a trăi în apă. Așa că trebuie să-i aranjezi procedurile de apă. Este indicat să se scalde regulat șobolanii de apă.

Nutria ca un animal de companie are următoarele avantaje:

 • Cum să ai grijă de nutriaSănătate excelentă. Conform recenziilor crescătorilor, acest animal se poate îmbolnăvi în 2 cazuri: de la supraalimentare sau hipotermie.
 • Animalul este foarte curat.
 • Nutrii adoră ordinul. Ei nu fac niciodată o stash. Prin urmare, proprietarii nu vor găsi resturile de mâncare în colțurile cele mai neașteptate ale apartamentului.
 • Furajul pentru aceste animale este foarte ieftin.
 • Un astfel de animal de companie are un temperament bun și o mare cantitate de răbdare.

Creșterea nutria în fermă

În condițiile moderne, tot mai multe ferme de familie își îndreaptă atenția asupra șobolanilor de apă. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece cultivarea nutria - o afacere excelentă pentru oameni, care trăiesc în zonele rurale.

Este ușor să ai grijă de aceste animale. Hrănește pentru ei ieftin. Majoritatea materiilor prime pentru furaje cresc literalmente sub picioarele tale: fân, trestie, cereale. În același timp, fermierul va putea să obțină de la ei nu numai blănuri, ci și carne dietetică, similară gustului cu carnea de iepure. Datorită fertilității și creșterii rapide a acestor animale, nu se poate îndoi de profitul constant. Din cauza sănătății excelente, ele devin mai atractive pentru întreținere decât iepurii.

Spune imediat, diluarea nutrienților - nu este o afacere nouă pentru Rusia. Primii reprezentanți ai acestei specii de animale au fost aduse în țara noastră chiar și în perioada URSS. Apoi au apărut primele ferme. Cu toate acestea, până în prezent această afacere nu a dobândit un caracter de masă. Prin urmare, concurența în acest domeniu este mică, în ciuda cererii mari de blănuri și carne a unui șobolan de apă. În plus, statul nostru oferă sprijin financiar tuturor cetățenilor care doresc să facă această afacere.

De ce această afacere nu este răspândită pe scară largă? Întreaga idee este că trebuie să creați anumite condiții pentru reproducerea nutria:

 • Pentru a construi camere calde. Da, animalele au blană foarte caldă, dar să nu uităm că provin dintr-o țară caldă. Ei nu tolerează prea bine iarnă rusă. Foarte adesea nutrițiile își îngheață coada și labe, pentru că nu au păr. Prin urmare, în timpul iernii, aceste animale sunt mai bine să se transfere de la incinte în camere calde.
 • Pentru conținutul în masă al șobolanilor de apă este necesar să se construiască un iaz destul de mare. Fără accesul liber la apă, animalele se vor îmbolnăvi rapid.

Condiții pentru nutria de reproducere

Cum să hrăniți nutriaCreșterea acestor animale în condițiile unei ferme domestice, acestea necesită transferul lor la iarnă în încăperi calde. Temperatura aerului din ele nu trebuie să fie mai mică de 8 ° C. Uterul cu creștere tânără trebuie păstrat într-o încăpere separată, cu o temperatură a aerului nu mai mică de 16-20 ° C.

Ce fel de continut vor avea animalele in vara pe care fiecare fermier o decide pentru sine. De obicei, proprietarii fermei construiesc case mici sau cuști pentru șobolani de apă. În acest din urmă caz, intrarea în ele este întotdeauna deschisă, astfel încât animalele să poată ieși liber în iaz.

În fermele mici nu există nicio posibilitate construi un iaz sau piscină. Această problemă este rezolvată destul de simplu. Este necesar să puneți mai multe case în jurul unei jgheaburi mari cu apă și să le acoperiți cu o plasă de iepure.

Dacă suprafața disponibilă este mică, atunci locuințele șobolanilor pot fi plasate pe mai multe niveluri una deasupra celeilalte. Principalul lucru este acela de a oferi fiecărei case o coborâre convenabilă la apă cu apă.

O altă modalitate de a conține nutrienți implică utilizarea de celule închise cu alimentatoare individuale și bazine cu apă.

După cum puteți vedea, dacă este necesar, puteți echipa ferma de nuci în orice spațiu disponibil.

Principalele dificultăți în păstrarea acestor animale sunt necesitatea recoltării frecvente în cuști și înlocuirea apei. Dacă nu schimbați apa zilnic, atunci animalele se pot îmbolnăvi. Celulele nu trebuie curățate o dată la 2 zile.

Pentru ca animalele să crească rapid și să se multiplice bine, trebuie să asigure liniștea. Zgomotul lor îi sperie. Prin urmare, pentru a construi o fermă trebuie să fiți sigur că în apropiere nu există vecini zgomotoase.

După cum am menționat deja, nutria sunt animale foarte blânde și pașnice. Dar, ca și în cazul altor animale, o turmă este neapărat în pachet. Un șobolan agresiv ar trebui să fie rapid identificat și resetat. În acest fel, lucrați cu un astfel de șobolan trebuie să fii foarte atent, deoarece tăietoarele sale sunt destul de puternice, lungi și ascuțite.

Dieta nutrienților

Șobolanii de apă pot mânca orice mâncare. Mai presus de toate, le plac mâncărurile vegetale, dar, dacă este necesar, pot consuma și produse de origine animală.

Pentru conținut economic aceste ferme sunt recomandate să fie plantate pe malul unui rezervor natural. În acest caz, șobolanii de apă își vor lua cea mai mare parte din dieta lor independent.

Dieta zilnică de nutria constă în următoarele produse:

 • Ce este nutria hranăCel puțin 1 kg de plante erbacee. Poate fi lucernă, trifoi sau trestie de zahăr.
 • 150 g de furaj mixt. Poate fi înlocuit cu concentrat alimentar sau cereale.
 • În alimentatoarele de șobolani de apă, trebuie să adăugați puțină sare și cretă.
 • În timpul verii, nutrițiile trebuie să conțină fructe și legume. Principalul lucru este că aceste produse nu sunt putrezite.
 • Este de dorit să adăugați zilnic o mică alge. Dacă este necesar, ele pot fi înlocuite până la a cincea parte a hranei verzi.
 • Ramuri de copaci. Șobolanii îi îngenuncheau cu nerăbdare.

Sânii de hrană pentru hrană trebuie administrați cel puțin de 2 ori pe zi. Dimineața trebuie să reprezinte 40% din dieta principală, iar pentru seară 60%. Această distribuție este asociată cu ritmul de viață al acestor animale.

Reproducerea nutrienților

Șobolanii de apă mature pentru reproducere la vârsta de cinci luni. Dar pentru ca tinerii să se nască viabili, bărbații și femeile ar trebui reduse nu mai devreme de 8 luni. În acest timp, animalele vor câștiga suficientă greutate.

Sarcina la nutria feminină durează 130 de zile. Animalele tinere se nasc pe deplin dezvoltate. Puii din primele minute se văd perfect și se pot mișca independent atât pe uscat cât și pe apă.

Începătorii ar trebui să-și amintească că, imediat după apariția tinerilor, aceasta, împreună cu femelele, ar trebui transferată într-o cameră separată. Acest lucru este necesar pentru protecția lor. Faptul că puii în primele zile după naștere nu sunt capabili să reziste frigului.

Tinerii cresc foarte repede. Câteva luni puii cântăresc mai mult de 1 kilogram. Masa este terminată la vârsta de 2 ani. Cu toate acestea, până la această vârstă nu conțin nutrienți. Faptul este că creșterea principală a greutății corporale scade în primele 8 luni. În viitor, acest proces este foarte încetinit și hrănirea animalelor devine nerentabilă.

Până în a 8-a lună, bărbații cântăresc o medie de cel puțin 5-6 kg. Acest lucru înseamnă că, în plus față de piei, acestea vor da 2-3 kg de carne dietetică. Producția de carne de la femele este cu 20% mai mică.

Prevenirea bolilor la șobolani de apă

După cum știți, aceste animale au o stare de sănătate foarte bună, iar fermierul trebuie să-i ajute pe animale să-l mențină. Pentru aceasta aveți nevoie de:

 • Unde să conțină nutriaPăstrați celulele și cuștile curate. Nu uitați să îndepărtați așternutul și să schimbați apa în fiecare zi într-un iaz artificial.
 • De două ori pe an, dezinfectarea preventivă a fermei întregi cu medicamente cum ar fi: lizolin, creolin, formalină.
 • Înainte de a intra în grădiniță, trebuie să păstrați întotdeauna un covoraș dezinfectant îmbibat.
 • Este necesar să se facă față dăunătorilor, cum ar fi șoarecii și șobolanii interni.
 • Înainte de a se stabili într-o turmă de animale noi, acestea trebuie ținute în carantină timp de cel puțin o lună.

Amintiți-vă, atunci când cresc nutria la domiciliu, animalele se îmbolnăvesc doar prin vina fermierului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să hrănești un dihor acasăCum să hrănești un dihor acasă
Cum să gătești nutria. Rețete delicioase, verificateCum să gătești nutria. Rețete delicioase, verificate
Ce este visul șobolanului: ce, conform cărții de vis, prezice un astfel de visCe este visul șobolanului: ce, conform cărții de vis, prezice un astfel de vis
Câți șobolani trăiesc pe piața internă și în ce condiții?Câți șobolani trăiesc pe piața internă și în ce condiții?
Bald rat Sfinx: secretele de a păstra un animal de companieBald rat Sfinx: secretele de a păstra un animal de companie
Carne de nutria: beneficii, rău, metode de pregătireCarne de nutria: beneficii, rău, metode de pregătire
Creșterea nutria la domiciliu: recomandări pentru începătoriCreșterea nutria la domiciliu: recomandări pentru începători
Șoarece alb - un animal de companie excelent decorativȘoarece alb - un animal de companie excelent decorativ
Cum să hrăniți un șobolan decorativ acasăCum să hrăniți un șobolan decorativ acasă
Speranța de viață a iepurelui decorativSperanța de viață a iepurelui decorativ
» » Diluarea și conținutul nutria la domiciliu
© 2021 amigdas.com