amigdas.com

Stomatita buzelor: pe interior

Stomatita pe pielestomatită

- o boală care afectează buzele, apar pete albe, ca o picătură de lapte.

Toate categoriile populației sunt supuse îmbolnăvirilor: de la adulți la copii. În toate situațiile stomatita pe buza dă senzații dureroase și dureroase. Terapia acestei boli este adesea efectuată la domiciliu. Trigger pentru apariție stomatită există diverși factori, dintre care cea mai frecventă este slăbirea sistemului imunitar.

Factori de apariție

Ulcere și afte pe buzăApariția leziunilor pe buze se datorează prezenței infecțiilor:

 • ciuperca;
 • virale;
 • bacteriene.

Potrivit medicilor, stomatita pe buza provocate de:

 • manifestări alergice;
 • boli ale naturii cronice ale sistemelor digestive, cardiovasculare, endocrine;
 • leziuni traumatice.

Până în prezent, nu sa stabilit exact ceea ce poate provoca apariția bolii. Cu toate acestea, majoritatea specialiștilor sunt unanimi în ceea ce privește rănile gură se formează datorită reacției imunității la anumiți stimuli.

Medicii cred că stomatita pe buza se dezvoltă din cauza recunoașterii precoce a moleculelor de către corpul care a intrat din lumea exterioară. Prin urmare, factorii de apariție pot fi oricare, dar cu o imunitate puternică, organismul va câștiga o maladie insidioasă.

Pe lângă infecție, aspectul este provocat de diverse cauze mecanice. Debutul bolii este asociat cu astfel de factori:

 • aplicarea pastelor de dinți și a odorizantelor cu sulfat de lauril sodiu în compoziție;
 • leziuni mecanice (după mușcăturile involuntare ale buzei);
 • emoțional sau mental.

Persoanele care abuzează de fumat și de adepții altor dependențe suferă adesea de răni gură. La copil asemenea afișe pot apărea din cauza bolilor de caracter cataral.

Explicația este că imunitatea copiilor trece doar prin stadiul de a deveni, astfel că nu se poate asigura încă o protecție totală a corpului.

simptomatologia

StomatitaAbia a început stomatita pe buza aproape invizibil. Manifestările inițiale ale bolii sunt o ușoară înroșire și o ușoară senzație de arsură inerentă acestei boli într-o anumită zonă, unde apare curând un ulcer mic.

Stomatita este diferită:

 • prezența unei forme de cerc sau a unui oval;
 • muchii netede cu o margine de culoare roșie;
 • film gri-color, care se potrivește perfect.

Rănile de culoare gri sunt un semn important al bolii. Aceste manifestări cresc în diametru de până la 1 cm și au întotdeauna acompaniament sub formă de senzații dureroase, din cauza faptului că nu este ușor să vă mutați buzele întotdeauna. Dacă ignorați stomatita, perechea de ulcer care se află lângă ușă poate intra într-o leziune generală cu efect oval. În același timp, ulcerele sunt complet sănătoase.

Adesea, stomatita este uimită partea interioară buzele, din cauza a ceea ce este destul de dificil de tratat. Adulți cursul acut al bolii afectează rareori. Cu toate acestea, cu aceasta, o persoană are un sentiment de oboseală generală și oboseală rapidă.

manifestări stomatita pe interior buzele la copii sunt mai pronunțate, iar evoluția bolii însăși este mult mai strălucitoare. Adesea, buza inferioară a unui copil este afectată înaintea anului în care el încă nu poate spune despre sănătatea sa. Este vorba despre bebelușii care trag totul în gură, ceea ce face ca bacteriile să se înmulțească și să apară stomatita. Cu o astfel de boală, tratament ar trebui efectuată imediat pentru a evita semnele concomitente sub formă de febră și umflare a buzei inferioare.

specie

Stomatita aftoasă pe buzăOriginea stomatitei se datorează diverselor factori, poate fi o infecție sau alți factori. Astfel, există mai multe soiuri.

În ciuda faptului că stomatita are mai multe specii, tratament Bazat pe unele principii de bază care sunt neschimbate în funcție de varietatea bolii. Cu toate acestea, în tratament Stomatita are inca unele caracteristici care depind de varietatea bolii si afecteaza eficacitatea terapiei.

Stomatita pe piele se întâmplă:

 • herpes;
 • candidoza;
 • aftoaså;
 • alergice;
 • traumatice;
 • bacteriene.

herpes

Caracterizată de apariția rănilor în gură. Factorul de apariție a bolii este herpes simplex. Răni de acest tip - vezicule, formate pe mucoasă cu partea interioară. Dacă există vreun lichid incolor în vezicule, atunci este cu siguranță herpes. La scurt timp există o ruptură a blisterelor, există răni albe care indică apariția bolii.

Candidei

Factorul de apariție a acestei stomatite este drojdia fungică Candida. Aceste microorganisme sunt în microflora fiecărei persoane, dar creșterea lor necontrolată afectează negativ organismul. Acest soi stomatita pe partea interioara a buzei are manifestări sub formă de acoperire albă.

aftoaså

Acest tip de stomatită afectează partea interioară buzele, manifestă ulcerații. La început, aceste formațiuni sunt vezicule, în locul cărora există un ulcer cu o culoare lapte mijlocie și marginile cu sânge. Cu acest tip de febră, gingiile sângerând încep să sângereze, există edeme.

alergic

Acest tip de boală este cauzată de diferiți alergeni care sunt în contact cu țesuturile din cavitatea bucală. Un alergen poate fi un medicament sau un produs. Boala este însoțită de umflături, iar prezența mucoasei bucale este roșie. După ruperea bulelor, apare eroziunea.

traumatic

Se întâmplă din cauza rănirii mucoasei în timpul mușcării, apariția unei răni datorată unei bucăți acute de alimente, arsură sau proteză a dinților de slabă calitate și a altor cauze.

bacteriene

Acest tip de boală este cauzată de intrarea în rană sau microcrădare a diferitelor infecții. Cu o varietate de microorganisme existente, stomatita provoacă numai streptococi și stafilococi. Uneori la început există o infecție cu streptococi și, în continuare, cu stafilococi.

Infectarea de acest tip poate fi provocat diplococci, spirochete, clostridii, bacterii fusiforme, gonococi si alte tipuri de microorganisme. Atunci când infecțiile bacteriene apar roseata si gonflează ale mucoasei bucale, există o senzație de arsură și mâncărime, gura simțit miros neplăcut, creșterea temperaturii corpului, pierderea de putere și a simțit pe tot corpul.

terapie

Clătiți guraExistă o opinie care nu necesită stomatita tratament, trebuie doar să așteptați până când boala trece. Dar nu este așa, terapia acestei boli este pur și simplu necesară, și cu cât începeți mai curând să scăpați de stomatită, cu atât mai bine.

tratament stomatita se poate face pe cont propriu. Dar într-un fel sau altul pentru a vizita un medic este necesar. Pentru a învinge stomatita pe buza, aplicați un număr imens de rețete. Toate acestea sunt concepute nu numai pentru a elimina boala insidioasă, dar și pentru a proteja cavitatea bucală.

Tratamentul independent poate fi efectuat cu ajutorul remediilor populare, permițând dezinfectarea leziunilor și ameliorarea arderii și durerii.

Cel mai bun rezultat este dat de stomatită asupra tratamentului cu buze -te:

 • clătirea rănilor cu decoct de scoarță de stejar de trei ori pe zi;
 • cauterizarea leziunilor cu alcool sau tinctură de propolis;
 • cu lubrifierea zonei afectate cu sapa de centenariu cu ulei de sunatoare.

Corespunde perfect cu stomatita pe tratamentul buzelor vindecarea rănilor. Cea mai bună eficacitate arată utilizarea de unguente retinol, oxolin și interferon.

tratament Un ulcer fungic este administrat cu un unguent antifungic prescris de un medic.

Când cursul acut al bolii sau o etapă neglijată, tratament prescris de medic. O astfel de stomatită nu poate fi vindecată independent. Sunt tratate manifestări complexe ale bolii:

 • preparate de natură antivirală;
 • medicamente cu caracter antibacterian;
 • agenți imuno-fortificatori;
 • complexe de multivitamine.

la tratament stomatita, care a apărut din cauza alergiilor, este necesară restabilirea și rănirea pielii buzelor și eliminarea sursei care a cauzat boala.

tratament stomatita la copii are unele diferente de la tratament adulți. Datorită faptului că manifestările copilului bolii sunt mai acute, atunci în tratamentul pe care îl folosesc înseamnă eliminarea durerii. Mai des decât alte medicamente utilizează un spray lidocaină.

Spray stropi zona afectată de până la 6 ori pe zi.

Chiar înainte de masă, puteți anestezia în afară rănile cu o aplicare punctată cu un tampon de bumbac care este umezit într-un gel.

Stomatita cu un caracter fungic la copii mici este potrivită pentru tratamentul cu ulei de cătină, care vindecă rănile și nu are efecte secundare. Terapia stomatitei traumatice se efectuează cu ajutorul peroxidului de hidrogen.

Eliminarea manifestărilor de natură dureroasă la un copil se poate face cu ajutorul unui remediu popular sub formă de bulion cu ierburi:

 • musetel;
 • succesiune;
 • Calendula.

Toate componentele pentru 1 linguriță, se toarnă apă abură abruptă și se insistă o oră.

Utilizarea medicamentului obținut este posibilă în scopuri de tratament și ca măsuri preventive. Problemele legate de utilizarea decoctului nu vor avea un gust neutru.

Acțiuni preventive

Mai întâi de toate, pentru a evita apariția bolii nu este recomandat să supercool, linge buzele tale în vânt. Și, de asemenea, este necesar să scapi de obiceiul de a mușca și de a mesteca buzele, pentru a evita deteriorarea mucoasei bucale.

Pentru prevenție, cursul multivitaminelor funcționează bine.

Vizitele în timp util la medicul dentist și tratamentul focarelor de carii vă permit să eliminați fundalul bacterian inutil. Din cauza infecțiilor obișnuite din gură, apare inflamația.

Deci, stomatita nu poate fi trecută cu vederea, deoarece are o simptomatologie puternică. Prin urmare, terapia în timp util poate salva dezvoltarea bolii în viitor. Acțiunile preventive sub formă de stil de viață sănătos, igienă și dietă echilibrată pot întări sistemul imunitar, pot ușura evoluția bolii și pot duce la o recuperare precoce.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Stomatita intr-o gura: din cauza a ceea ce se intampla si cum sa trateziStomatita intr-o gura: din cauza a ceea ce se intampla si cum sa tratezi
Care sunt leziunile albe din gură?Care sunt leziunile albe din gură?
Cum de a recunoaște rapid o stomatită virală la un copilCum de a recunoaște rapid o stomatită virală la un copil
Cum să tratați stomatita în casăCum să tratați stomatita în casă
Ulcerații în gură: cauze, simptome, tratament și prevenireUlcerații în gură: cauze, simptome, tratament și prevenire
Candidoza stomatitei la copii și adulțiCandidoza stomatitei la copii și adulți
Răni în gură și cauze de tratamentRăni în gură și cauze de tratament
Stomatita la nou-născuți: tratamentul și prevenirea bolilor la sugariStomatita la nou-născuți: tratamentul și prevenirea bolilor la sugari
Instrucțiuni pentru utilizarea dintelui albastru medical de la stomatităInstrucțiuni pentru utilizarea dintelui albastru medical de la stomatită
Stomatită ulcerativă necroticăStomatită ulcerativă necrotică
» » Stomatita buzelor: pe interior
© 2021 amigdas.com