amigdas.com

Lista celor mai periculoase animale din lume

Animale periculoaseOmul era întotdeauna interesat de lumea sălbatică a naturii vii. Manil cu locuitorii săi misterioși și mai periculoși, cu misterele necunoscute, cu natura fascinantă. Predatorii reprezintă o amenințare specială pentru omenire. Aceste animale nu dau timp pentru reflecție, acționează rapid și decisiv. Se întâmplă ca, în aparență, animalul să fie inofensiv și nu poate face rău, dar nu ar trebui să fii atât de vrăjitor în privința lui. Un șarpe sau o insectă poate face mai mult rău decât un animal teribil în exterior.

Animalele sălbatice trăiesc după legile lor. Această lege este valabilă în lumea noastră și știm cu toții că "Cel care este mai puternic supraviețuiește". În lupta egală a unui prădător cu un bărbat, există o foarte mică probabilitate ca o persoană să câștige victoria.

Cele mai periculoase animale din lume:

 1. Frog Kokoi
 2. Behemoth
 3. Bizonul indian și african
 4. Ursul urs
 5. Bara de legătură
 6. elefant
 7. Crocodil australian
 8. Leu
 9. Rechinul alb
 10. Meduze veninoase
 11. Șerpi, insecte

Frog Kokoi

Broasca otravitoare de kokoiPrimul loc în felul său de animale cele mai periculoase este broasca "Kokoi", este renumită pentru toxicitatea sa. Otrava unei astfel de broaște este cea mai puternică, afectează toate lucrurile vii. Habitatul acestui mamifer este America Centrală și de Sud și Madagascar. Lungimea corpului broasca este de aproximativ 2-3 cm, dar, in ciuda corpului sau mic, poate provoca daune ireparabile. Vânătoarea ei este atrasă de indienii din America de Sud, sub influența temperaturilor ridicate, broasca este capabilă să secrete otravă.

Behemoth

Al doilea în clasamentul celor mai periculoase animale este hipopotamul. Deși arată calm, nu reprezintă o amenințare pentru om, totuși este foarte periculos. EÎn cazul în care monstru este în apă, ar trebui să fie bypassed de a zecea cale. În apă, hipopotamul se simte ca un rege, el poate cu ușurință prinde cu o barcă cu motor, să nu mai vorbim de un bărbat. O imensă tragedie a avut loc în 2014 în Nigeria: monstru a provocat moartea a 12 elevi. El a întors barca și a târât copiii la fundul iazului, provocând daune ireparabile. În sălbăticie, copiii nu ar trebui să glumească cu acest animal. Dar, și în starea de spirit, hipopotamul se poate ridica pentru un animal slab în luptă.

Bizonul indian și african

Al treilea loc din lista noastră este ocupat de bivolii africani. El este cel mai puternic de acest gen. Bizonul indian este un animal foarte periculos și trebuie evitat. Nu se teme, nici oameni, nici animale. Acest animal crește în jur de doi metri și poate cântări până la 1000 kg. Și cu toate astea pot avea coarne uriașe. Coarnele au o lungime de până la 2 metri, ceea ce îi conferă un aspect minunat.

La prima vedere este un animal calm și nu poate face rău dacă nu îl atingi. Dar dacă simte străinii pe teritoriul său, poate decide să atace mai întâi. Când își protejează copiii, bivolul este extrem de periculos. Inamicul are o mică șansă de a câștiga bătălia. Aproape întotdeauna bivolul învinge rivalul. Dacă un taur este atacat, turma sa se va ridica pentru el și dușmanul nu va supraviețui în această luptă.

Ursul urs

Un urs polar carnivor periculosLocul al patrulea este ocupat de un urs polar. Potrivit desenelor animate și a basmelor, vă puteți aminti că urșii polari sunt niște fiare blânde și afectuoase. Dar aceasta este o minciună. Dacă veniți la grădina zoologică și luați în considerare aceste păsări drăguțe și nu vă arată nici o activitate în direcția voastră, acest lucru nu înseamnă că puteți să vă apropiați de ei și să vă jucați cu ei. dar dacă cineva este lăsat singur cu acest animal, persoana nu are nici cea mai mică șansă de a scăpa. Fuga nu este spalata - ursul va prinde imediat si va ucide. Polar poartă în principal în Arctica.

Greutatea animalului ajunge la 600-700 kg, iar femelele sunt ușor mai ușoare, aproximativ 300 kg. Ursul are propriul său teritoriu, se simte liber pe el. Dacă întâlnești un străin pe teritoriul tău, atunci grăbiți imediat la luptă. Ursul polar este singurul de acest fel care nu adoarme, înotă bine, are o auzire excelentă și o viziune clară, dar cel mai important este că are o putere extraordinară. Dacă nu reușesc să vâneze, își pot pierde temerile și se pot supăra și mai mult.

Bara de legătură

Pentru iarnă, ursul trebuie să aibă grijă de bârlogul ei, să o găsească și să-l aranjeze, totuși trebuie să câștige aproximativ 50-60 kg. În timpul hibernării, această grăsime îl va ajuta să supraviețuiască iernii. Dar există cazuri în care un urs nu câștigă cantitatea necesară de grăsime, iar apoi trebuie să se trezească și să caute mâncare care nu are cea mai bună dispoziție. El devine un adevărat prădător. În popor se numește o tijă de urs. Dacă fiara este aproape de zonele populate, atunci ea atacă animalele, au existat cazuri de atacuri asupra oamenilor. Atac de tije amenințătoare pot apărea pe frații lor. Dacă o persoană începe să fugă de un urs, nu poate fi salvat, doar o armă îi va ajuta să fugă în viață de la un astfel de animal.

elefant

Al cincilea loc de onoare este ocupat de elefanți africani și indieni. În toate basmele, desene animate și filme vedem un bun, incapabil de animal rău, care îi iubește pe oameni și îi bucură cu bucurie. Dar adevărul este departe de realitate. Aproximativ 500 de persoane mor anual din cauza acestui animal. Printre animale, elefantul este cel mai mare. Din cauza masei sale, el poate călca cu ușurință un bărbat. Viteza pe care o poate dezvolta este de aproximativ 40-50 km / h. Deci se poate prinde ușor cu o persoană. Trambul de elefant, care a fost expulzat din turmă, este cel mai periculos. El poate vedea pradă în toată viața.

Crocodil australian

Crocodil australianA șasea poziție în lista celor mai periculoase animale este crocodilul australian. Acești crocodili sângeroși sunt foarte periculoși. Nu există astfel de cazuri, dacă nu le atingeți și nu atinge. Din cauza crocodililor, în fiecare an perind pînă la 2 mii de oameni. Astfel de vânători trebuie încă căutați. Cu elCel mai bun maestru al deghizării în mintea lui. Aveți posibilitatea să-l confundați cu ușurință cu un jurnal și să plătiți cu viața sa pentru o greșeală. Reacția lui nu va forța victima să aștepte. El coboară instantaneu din apă și dă pe victimă.

În Australia, astfel de reptile sunt protejate de stat. Dar chiar și așa reușesc să ia viața umană. Cele mai periculoase și mai importante specii de crocodili sunt specii marine și pieptene. Masculii pot ajunge la 7-8 metri lungime.

Leu

Locul al șaptelea este luat de un leu african flămând. Acesta este un animal foarte periculos. În fiecare an, 250-300 de oameni mor din ghearele unui animal însetat de sânge. Un tratament pentru lei este o zebră sau o luptă antilopă. Dacă leul este înfometat și nu vânează mult timp, el poate ataca o persoană. Pentru animal este saturat, este nevoie de aproximativ 30 kg de carne. Leii aparțin familiei pisicilor. Aceasta este cea mai mare pisică de acest gen.

Rechinul alb

Locul opt dintre cele mai periculoase animale din lume este rechinul alb. Rețeaua habitat - apă, mări și oceane. Merită acest miros să miroasă mirosul de sânge și rechinul se grăbește deja să atace victima. Armele uciderii rechinilor sunt dinții ei ascuțiți, aproximativ 3 mii de dinți acută. Rechinii au apărut acum 500 de ani. Habitatul oceanelor, apele calde, cu excepția Mării Mediterane. Lungimea rechinului este de aproximativ 7-8 metri, dar se întâmplă ca lungimea să ajungă până la 13 metri. Cel mai agresiv este rechinul alb. O prânz mare pentru rechini sunt sigiliile și balenele. Timp de un an, aproximativ 100 de persoane suferă de dinți de rechin.

Meduze veninoase

Cele mai otrăvitoare meduzeAl nouălea din lista animalelor cele mai periculoase din lume sunt meduze otrăvitoare. Oamenii îi spun mare. Mărimea meduzei este ca un bol de salată. Poate avea aproximativ 70 de tentacule. Un tentacul poate ajunge la 4 metri. Puteți întâlni meduze în apele calde din țările tropicale. O meduză poate cauza o arsură și acest lucru poate duce la moartea unei persoane.

Șerpi, insecte

Locul al zecelea și ultimul pe lista celor mai periculoase animale din lume este un șarpe. Pe cât de mult este șarpele otrăvitor, consecințele după muscatura depind. Aproximativ 50 mii de muscaturi provoacă șerpi pe an. Cobra este cel mai otravit șarpe. Dacă nu o atingi, nu va ataca mai întâi. Mosquito nu este mai puțin periculos decât cobra. Este un purtător al bolilor teribile, cum ar fi malaria.

Dacă un animal a crescut în sălbăticie și sa obișnuit să se apere și să vâneze de la copilărie să se hrănească, el nu se va împrieteni niciodată cu o persoană și va fi un mare pericol pentru el. Dar dacă animalul trăiește în captivitate, astfel încât acesta să fie plăcut afectuos și să nu prezinte vreun prejudiciu deosebit, este necesar:

 1. Îngrijirea temporară
 2. Hrănirea corectă
 3. Condiții de mediu
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Un animal este un panter negru: unde locuiește și cum aratăUn animal este un panter negru: unde locuiește și cum arată
Prădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilorPrădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilor
Viespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lumeViespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lume
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Ce animale trăiesc în America de Nord?Ce animale trăiesc în America de Nord?
Care animale sunt erbivore?Care animale sunt erbivore?
Broasca Goliat este cea mai mare broasca din lumeBroasca Goliat este cea mai mare broasca din lume
Evaluarea câinilor recunoscută ca fiind cea mai gravăEvaluarea câinilor recunoscută ca fiind cea mai gravă
Pasărea de pradă a familiei de șoimiPasărea de pradă a familiei de șoimi
» » Lista celor mai periculoase animale din lume
© 2021 amigdas.com