amigdas.com

Prețul pe metru pătrat de podea cu apă caldă

Cum se pune o podea caldăPodeaua caldă este departe de o noutate și acest mod de încălzire a încăperilor a luat mult timp o poziție fermă. Secretul este că are multe avantaje - este confort sporit, încălzire uniformă a camerei, precum și costuri minime de energie. Puteți face o podea cu apă caldă cu propriile mâini, dar este foarte important să țineți cont de toate nuanțele. Și puteți comanda instalarea de la companii specializate, însă, firește, va fi mai scumpă.

Instalarea într-un apartament

De regulă, o podea cu apă caldă echiparea în case particulare la construcția lor sau în timpul reparațiilor, dar nu înseamnă că același sistem nu poate fi pus într-un apartament. De regulă, atunci când se instalează o podea caldă într-un apartament, acesta este conectat la un sistem de încălzire centrală. În majoritatea orașelor din țara noastră acest lucru este interzis, există o lege care prevede că conversia sistemului de încălzire este interzisă.

Cu toate acestea, într-o serie de orașe, legislația locală este autorizată să efectueze o astfel de activitate, însă este necesară o evaluare a experților în prealabil. Dacă după această evaluare se va decide că retehnologizarea sistemului nu va întrerupe funcționarea acestuia în ansamblu, atunci este posibilă instalarea în siguranță a podelei calde. Dacă vă închideți ochii față de lege și instalați podeaua fără permisiune, sunt posibile două scenarii posibile - o defecțiune majoră sau de sistem. Problema este că în sistemul de încălzire centrală există o anumită presiune, care poate cădea datorită "încovoierii" elementelor noi ale circuitului. Pentru a evita acest lucru, este necesar să montați un sistem special de amestecare a pompelor.

Încălzirea podelei și acoperirea finală

În general, podeaua încălzită pot fi combinate practic cu orice finisaj, fie că este vorba de plăci din PVC sau covoare. Cu toate acestea, nu toate materialele bine cu pardoseli calde, în special covor când este încălzit peste treizeci de grade se începe de substanțe nocive. Cea mai potrivită pereche pentru o podea caldă este o placă de tigla sau granit. Faptul că aceste materiale sunt durabile și nu se tem de căldură, atunci când este încălzit, acestea nu emit nici substanțe, și, în plus, combinația de țiglă caldă și rece podea este perfect, din cauza țiglă încălzit foarte confortabil să meargă desculț.

Modalități de așezare a podelei de apă

Există trei moduri de instalare apă caldă podea:

 1. Sfaturi pentru stabilirea podelei caldeSub șapa de beton. Acesta este cel mai popular și mai convenabil mod de instalare. Diametrul țevilor prin care va curge apa caldă este de șaisprezece milimetri și se ascunde sub adezivul de montaj, în primul rând este incomod și, în al doilea rând, este imposibil. Prin urmare, deasupra stratului de țevi este turnat înălțimea șapei de beton de cel puțin trei centimetri.
 2. Styling în polistiren expandat. În acest scop sunt amplasate canale speciale în polistirenul spumant pentru a fi montate conductele și după ce au fost instalate, se toarnă betonul. Canalele pentru țevi sunt tăiate manual, ceea ce este destul de laborios și lung.
 3. Ultima opțiune este utilizată în case cu o acoperire din lemn. Acesta este un mod foarte supărător. Podeaua existentă este umplută cu plăci, care trebuie să formeze un jgheab pentru montarea furtunurilor, iar partea de sus este acoperită cu stratul final.

tuburi, care sunt utilizate pentru instalarea unei podele calde, există, de asemenea, trei tipuri:

 • cupru;
 • polietilenă reticulată;
 • metal și plastic.

Ultima opțiune este cea mai de succes, deoarece astfel de țevi sunt ieftine, convenabile de instalat, bine reținute și au o durată de viață semnificativă.

Tevi din polietilena brodată sunt mai puțin convenabile, acestea pot fi reparate, nu există nici o teamă că îngheață lichid în ele, dar există dezavantaje serioase - este dificil de a forma, și în timpul încălzirea acestuia la forma sa inițială, care este indreptat.

Conducta de cupru este o opțiune bună, dar este un material scump și, în plus, țevile au nevoie de o protecție suplimentară, deoarece se tem de expunerea la alcali.

Calcularea materialelor

Cum se calculează materialeleÎnainte de a începe să numărați cantitatea necesară de materiale, aveți nevoie trageți o contur contur, există anumite reguli pe care trebuie să le trageți și, de asemenea, va fi inutil să cunoașteți anumite informații atunci când cumpărați materiale:

 • În locurile în care este garantată starea de mobilier și instalarea de furtun nu este necesar. Adică, astfel de locuri pot fi ocolite în siguranță.
 • Pentru o conductă de șaisprezece centimetri, lungimea totală a țevilor nu trebuie să depășească o sută de metri, un contur de douăzeci de centimetri nu mai mare de o sută douăzeci de metri. În caz contrar, sistemul va avea o presiune scăzută. Astfel, trebuie să se aștepte ca un circuit să nu ocupe mai mult de cincisprezece metri pătrați.
 • O cameră mare ar trebui să fie acoperiți cu mai multe contururi.
 • Cu bună izolare termică buclă de teren este de aproximativ cincisprezece centimetri în locuri cu ierni reci (minus douăzeci de grade și mai mic) pas trebuie să fie redusă la zece, în plus, locuitorii din nord ar trebui să aibă grijă de încălzire suplimentară.
 • La o treaptă de cincisprezece centimetri pe metru pătrat, sunt necesare aproximativ șapte metri de conducte, cu un pas de zece centimetri, debitul va fi de aproximativ zece metri.

În general, atunci când se calculează materialele, este necesar să se ia în considerare o mulțime de parametri suplimentari - grosimea șapelor, puterea sistemului, pierderile de căldură și alți indicatori.

Pentru un calcul dur al lungimii necesare a țevilor, ia suprafața totală activă (care necesită încălzire) și împărțit la treapta de așezare, care trebuie măsurată în metri (zece centimetri - o zecime dintr-un metru), se adaugă lungimea coturilor și distanța până la colector până la numărul rezultat. În plus, lungimea va fi reglată cu ajutorul termostatelor și a unității de amestecare.

Pentru a obține un calcul precis, trebuie să contactați un specialist.

Instalarea unei podele de apă caldă

Montarea podelei de apăDe fapt, Podeaua de apă este o "plăcintă", adică, constă din mai multe straturi. Când stivuire are loc pe beton, secvența stratului este după cum urmează - impermeabilizare amortizor de film, de izolare, plasă de armare, cuplaj țeavă podea. Dacă substratul este un sol, straturile de schimbare: sol vrac, pietriș, nisip (15, 10, 5 cm), acoperire aspră, impermeabilizare, folie Damper, o spumă de polistiren extrudat (nu mai puțin de 15 cm), placă, podea tub. Primele trei straturi trebuie să fie complet călcate. Dacă utilizați polistiren expandat, puteți refuza șapa cenușie.

Primul strat trebuie să aibă picăturile nu depășesc 7 mm, pe ele se aplică un strat de impermeabilizare și apoi o izolare termică (care se suprapune pe pereți de aproximativ 15 cm), apoi se lipeste un strat de amortizare de-a lungul perimetrului. Înălțimea sa depășește stratul viitorului șapă, astfel încât excesul va trebui tăiat după terminarea lucrului. Diametrele armăturii sunt de o jumătate de centimetru, celulele sunt selectate în funcție de etapa de stivuire. Primul strat este așezat direct pe izolația termică și sunt atașate conductele podelei de apă. Ele pot fi fixate cu cleme din plastic, capse, sârmă, benzi de fixare din PVC, covorașe speciale din polistiren sau din aluminiu (acesta din urmă este folosit în case din lemn, pentru a respinge căldura și pentru al direcționa în sus).

Instalarea țevilor se poate face în mai multe moduri - un șarpe sau o spirală. Mai aproape de pereți pas poate fi făcut 10 cm, și se deplasează în centru - 15 cm. Țevi de metal pot fi îndoite pur și simplu cu mâinile lor, principalul lucru nu este de a rupe și nu lasa sa crack. Țețele de plastic, de regulă, sunt îndoite de sudură specială, încălzind îndoiala. Nu folosiți părți sudate sau conectate cumva la țevi. Schița trebuie să fie integrală.

Cum se face instalarea unei podele calde de către dumneavoastrăPrima margine este conectată la colector, apoi este realizată o garnitură și apoi capătul este conectat. Racordarea are loc prin intermediul unui distribuitor de distribuție, care echilibrează presiunea, distribuie apă prin diferite circuite și reglează temperatura apei. Fitinguri speciale de prindere sunt utilizate pentru conectare.

După terminarea lucrărilor de montare, trebuie să verificați etanșeitatea sistemului. În acest scop, aerul este presurizat în sistem sub presiune de patru bare și lăsat pentru o vreme. Chiar și cu o mică depresurizare se va observa. Nu utilizați apă pentru testare, deoarece poate îngheța înainte ca sistemul să înceapă să funcționeze.

Apoi vine șapa. Grosime ar trebui să fie nu mai puțin de 3 cm, dar, de asemenea, să nu depășească 15 cm, deoarece în acest caz va fi necesar să se facă corecții pentru conductivitate. Grosimea de 3 cm nu este, de asemenea, întâmplătoare, în primul rând, va asigura o încălzire uniformă. Și în al doilea rând, elasticitatea și fiabilitatea necesare, astfel încât atunci când mergi pe podea nu există nici o deformare a sistemului de podea caldă.

Prețul pentru podeaua cu apă

Calculați costul podelei de apă este foarte dificil, deoarece ar trebui să țină cont de mulți parametri pe care depinde. Principalele materiale sunt materialele de țevi, dispozitive de fixare, izolații și alte materiale, prețul unui mixer și colector, lucrările de nivelare și pregătirea suprafeței, precum și instalarea finală și costul instalării directe. În medie, prețul pe un metru pătrat va fluctua de la 1500 la 3000 ruble rusești.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se pune podeaua caldă în infraroșu sub laminatCum se pune podeaua caldă în infraroșu sub laminat
Video - cum să faceți o podea caldă sub o țiglăVideo - cum să faceți o podea caldă sub o țiglă
Schema de conectare pentru termostat, modul de conectare a termostatuluiSchema de conectare pentru termostat, modul de conectare a termostatului
Instalarea cazanului în podInstalarea cazanului în pod
Mini-saună, saună cu mâinile propriiMini-saună, saună cu mâinile proprii
Podea încălzită de apă cu mâinile proprii: montaj, videoPodea încălzită de apă cu mâinile proprii: montaj, video
Așezați podeaua încălzită cu apă cu propriile mâini videoAșezați podeaua încălzită cu apă cu propriile mâini video
Dispozitivul unui colector pentru o podea caldă pe mâiniDispozitivul unui colector pentru o podea caldă pe mâini
Cum sa faci un cablu de incalzire cu mainile tale?Cum sa faci un cablu de incalzire cu mainile tale?
Unitate de amestecare pentru o podea caldă cu propriile mâiniUnitate de amestecare pentru o podea caldă cu propriile mâini
» » Prețul pe metru pătrat de podea cu apă caldă
© 2021 amigdas.com