amigdas.com

Modul tânăr pentru oțel și alte materiale

Modulul lui Young esteOrice valoare trebuie și poate fi măsurată, chiar și una specifică ca elasticitatea diferitelor tipuri de materiale. De exemplu, este necesar să se calculeze exact modul în care este deformată și, în același timp, ce rezistență va avea acest sau acel produs în această sau în această situație. Apoi, este necesar să se recurgă la o unitate de măsură specială - modulul Young și masa de măsurare pentru un anumit tip de metal.

Descrierea și caracteristicile unității de măsură

Numele gradului de rigiditate a fost dat de numele creatorului său - faimosul fizician englez, care a efectuat cercetări în domeniul comprimării și întinderii diferitelor materiale rigide, precum și în procesele care au suferit acțiuni mecanice. Pe modulul Young este corect să menționăm următoarele:

  • Aceasta este o unitate de măsură care, în termeni numerici, arată elasticitatea longitudinală a materialului de orice tip;
  • această valoare exprimă în numere proprietățile unei materii concrete;
  • reflectă natura deformării sale în direcția longitudinală sub acțiunea exercitată.

Și dacă este destul de simplu, atunci această unitate arată pur și simplu cât de dur este un material special.

Litera E este desemnarea modulului lui Young. Conform sistemului național de calcule, măsurarea acestei mărimi are loc în Pascals. În acest caz, Sistemul Internațional al Unităților calculează această valoare în newtoni înmulțită cu un metru pătrat (SI).

Modulul de rigiditate longitudinală Este folosit pentru tot felul de calcule în timpul verificării structurilor substanțelor asupra gradului de reacție în timpul comprimării, întinderii, îndoirii.

Trebuie remarcat faptul că cel mai mare număr de materiale structurale utilizate în astfel de calcule au un modul Young destul de ridicat. Cel mai adesea valoarea lui începe la nivelul de 109 Pascals. În acest sens, în majoritatea cazurilor, pentru comoditatea calculelor și calculelor de scriere, se utilizează prefixul "giga" (GPa).

În problemele dinamice, modulul Young este perceput și luat în considerare într-un sens mult mai larg decât pur și simplu indicele de rigiditate. În acest domeniu al științei, acest concept este considerat un indicator mult mai general - o listă a posibilităților materialelor de construcție și ca mijloc de trecere a procesului de reacție a structurii lor la deformare.

Indicatori de elasticitate longitudinală

Pentru anumite materiale de construcție, care sunt adesea folosite pentru a obține rezultate practice concrete, există deja indicatori calibrați, rezumați într-un singur tabel. În particular, durata de viață a structurilor de construcție și a altor structuri poate depinde de parametrii lor de rezistență la influențele mecanice.

În conformitate cu acest tabel, cea mai mare valoare a modulului de rigiditate este pentru oțel, iar cea mai scăzută pentru lemn.

Tabelul modulului tânărSetarea digitală a modulului Young apare cu ajutorul unei diagrame speciale de tensiune calculată special. Specifică o curbă specifică, care se obține prin testarea multiplă a fiecăruia dintre materialele de construcție individuale pe rezistența la influențe mecanice.

Într-un astfel de caz, valoarea fizică a modulului de elasticitate longitudinală este de a stabili o relație matematică de tensiune medie exactă deformării parametrilor respectivi pe orice segment dat diagrama de beton, proporționalitatea limitelor predeterminate.

Calcularea rigidității transversale

Sub forma unei expresii exacte, modulul lui Young se calculează astfel: E = q / e = tga.

De asemenea, este necesar să menționăm momentul în care Modulul lui Young este, de asemenea, un coeficient de proporționalitate și a fost folosit în descrierea matematică a legii lui Hooke. Acolo a fost indicat marelui om de știință în această expresie matematică: Q = Ee.

În acest sens, se conectează direct modulul de elasticitate longitudinală cu parametrii măsurați ai secțiunilor transversale ale materialelor care participă la testele de duritate prin intermediul unor expresii cum ar fi EA și E1. În acest caz:

  • Modul Young pentru oțelEA înseamnă gradul de rigiditate la comprimarea sau întinderea unei substanțe sau a unui material de construcție în secțiune transversală;
  • indexul A - valoarea zonei secțiunii tijei;
  • E1 este un indicator al durității atunci când materialul este îndoit în secțiunea sa transversală;
  • indicele 1 indică factorul inerțial axial care apare în secțiunea materialului de testare.

Astfel, conformitatea materialelor cu întinderea indică capacitatea materialului însuși și a produsului realizat din acesta de a se îndoi liniar. De exemplu, în timpul lucrărilor de construcție, aceasta va permite o selecție mai adecvată a materialului, în funcție de scopul acestuia.

Din toate acestea, putem înțelege că modulul Young este o valoare universală, datorită căreia devine posibilă calcularea și caracterizarea caracteristicilor și parametrilor calitativi ai diferitelor materiale cu versatilitate și cu o precizie ridicată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se măsoară (măsoară) rezistența cu un multimetruCum se măsoară (măsoară) rezistența cu un multimetru
Ce se consideră gravitatea specifică și cum se calculează prin formuleCe se consideră gravitatea specifică și cum se calculează prin formule
Cum se determină greutatea specifică prin formulaCum se determină greutatea specifică prin formula
Greutatea și greutatea metalului: așa cum se găsește în tabele și de către oaspeți pentru…Greutatea și greutatea metalului: așa cum se găsește în tabele și de către oaspeți pentru…
Cum se măsoară curentulCum se măsoară curentul
Cum se traduce dimensiunea secțiunii tuburilor inch în mmCum se traduce dimensiunea secțiunii tuburilor inch în mm
Determinarea rezistenței curentului electric și a măsurării acestuiaDeterminarea rezistenței curentului electric și a măsurării acestuia
Modulul de deformare a oțelului și elasticitatea acestuiaModulul de deformare a oțelului și elasticitatea acestuia
Proprietăți mecanice ale metalelor și aliajelorProprietăți mecanice ale metalelor și aliajelor
Densitatea specifică și greutatea specifică a cupruluiDensitatea specifică și greutatea specifică a cuprului
» » Modul tânăr pentru oțel și alte materiale
© 2021 amigdas.com