amigdas.com

HIV la bărbați: simptome și etape de dezvoltare

Cum să identificați infecția cu HIVVirusul imunodeficienței umane este o boală foarte insidioasă și teribilă, care poate fi numită pe bună dreptate flagelul din timpul nostru. Agentul patogen, o dată în organism, poate ascunde pentru o lungă perioadă de timp (uneori chiar și pentru câțiva ani), nu se dovedește, ci subminează încet și persistent sistemul imunitar. Perioada de incubație este principala cauză a creșterea bruscă a incidenței acestei boli și răspândirea rapidă a bolii în rândul diferitelor grupuri de populație.

Bărbații și femeile care sunt bolnavi de infecție cu HIV uneori nici măcar nu știu despre boala lor și devin din nefericire purtători de infecție. Singurul și cel mai fiabil mod de a evita infecția este o atitudine vigilentă față de sănătatea cuiva, inclusiv în sfera intimă. Cum se recunoaște debutul bolii? Diagnosticul teribil al HIV înseamnă un sfârșit complet al vieții și este meritat să se panică?

Clinica bolii

Definiți cele patru etape ale infecției:

 • Prima etapă - perioadă de incubație. Forma latentă a bolii durează de la una la trei luni, totuși, în anumite cazuri, această perioadă poate dura până la un an și chiar mai mult. Odată ajuns în organism, virusul imunodeficienței are ca scop inițial distrugerea sistemului de apărare al omului. Dar în stadiul inițial, până când corpul a început să producă anticorpi HIV, imunitatea rămâne intactă.
 • La trecerea bolii în a doua etapă primele semne de infecție sunt observate. Corpul începe să răspundă virusului și produce anticorpi pentru a lupta împotriva acestuia.
 • A treia etapă caracterizată prin prezența simptomelor evidente ale infecției cu HIV.
 • A patra etapă - SIDA.

Pentru a nu pierde momentul infecției și pentru a lua măsurile necesare în timp, trebuie să faceți teste de laborator speciale pentru detectarea anticorpilor HIV în sânge.

Prima dată când testele sunt date la două săptămâni după presupusa infecție, a doua oară - după trei până la șase luni. Astfel de termeni sunt determinați de așa-numita fereastră serologică, adică intervalul de timp în care infecția nu este detectată, chiar dacă virusul este deja în corpul uman.

HIV: simptome la bărbați în diferite stadii ale bolii

Care sunt simptomele HIV?Simptomele infecției cu HIV la bărbați sunt aproape la fel ca la femei. Boala se caracterizează printr-un curs prelungit: între pătrunderea virusului în corpul uman și ultima etapă a dezvoltării HIV (înainte de declanșarea SIDA) are o medie de 10-14 ani. Într-o fază incipientă, simptomele HIV la bărbați se aseamănă cu semnele de mononucleoză (o stare febrilă în care există o schimbare a compoziției sângelui), răceli, infecții respiratorii acute. Un om poate observa manifestarea infecției HIV nu mai devreme de 1-1,5 luni.

Primele semne de SIDA la bărbați pot fi următoarele:

 • Simptomele unei raceli comune: o creștere bruscă a temperaturii corpului (până la 37,5 grade), frisoane, dureri musculare, congestie nazală etc.
 • Tulburări nesigure, vagi ale psihicului: o scădere generală a tonului, starea de spirit. Pacientul este iritabil, suferă de plictiseală și apatie.
 • Pot apărea erupții pe piele în zona genitală sau în întregul corp.

Cu toate acestea, după 30-50 de zile simptomele bolii dispar complet și se instalează starea calmă, care poate dura până la câteva luni sau mai mult. Dar aceasta nu înseamnă că boala însăși a fost vindecată. Procesul patologic continuă să se dezvolte în stadiul asimptomatic. La sfârșitul pacientului, se observă noi manifestări serioase ale virusului HIV. Dacă nu luați nicio măsură, în curând va veni stadiul terminal și deja incurabil - SIDA.

Durata stadiului asimptomatic depinde de caracteristicile cursului bolii și de starea generală a organismului și poate varia de la câteva luni la cinci ani.

Și dacă este posibilă identificarea HIV fără simptome evidente. Nu, nu este. Fără examen medical, acest lucru nu este încă posibil. Determinați prezența infecției se poate face prin teste de sânge de laborator și dacă aveți chiar și cea mai mică suspiciune de infecție cu HIV - trebuie să mergeți urgent la clinică și să treceți un test pentru virus.

A doua etapă: semne de infecție cu HIV la bărbați

Momentul sfârșitului etapei de calm temporar este foarte neclar și poate varia de la un an la trei ani. După perioada de incubație, dezvoltarea ulterioară este caracterizată de o creștere a ganglionilor limfatici din mai multe grupuri. Dacă observați aceste semne, ați început o altă etapă - limfadenopatia generalizată, care poate trece în curând în SIDA.

În această etapă, în plus față de lărgirea ganglionilor limfatici, următoarele simptome de infecție cu HIV sunt observate la pacienți:

 • Temperatura crește până la 38 de grade.
 • Tuse cu flegm.
 • Neoplasme pe corp de nuanță roșu-violet. Cel mai adesea acest semn se manifestă foarte clar în oameni.
 • Deficiențe de memorie. Infecția poate provoca dezvoltarea de demență.

Dacă pacientul abuzează în prezent la alcool, ia droguri și / sau este un fumător avid, atunci etapa latentă merge mult mai repede și se poate termina după două luni.

În ciuda faptului că nu există simptome evidente ale bolii, virusul se va declara, de exemplu, non-vindecare zgarietura sau rana. Dacă observați orice modificări în corpul dumneavoastră: ați devenit bolnav de multe ori fungice sau răceli sau suferă de tăieturi lungi necicatrizate, etc - trebuie să fie o consultare cu un specialist pentru a identifica infectia cu HIV ...

Trebuie să știi că HIV se transmite prin contact sexual neprotejat (inclusiv comise oral, anal si metode vaginale), cât și prin sânge (utilizarea colectivă a unei seringi atunci când este administrat injecții de droguri, transfuzii de sânge).

Simptome ale bolii acute

Stadiul bolii HIVÎn a treia etapă, simptomele imunodeficienței se manifestă destul de clar, este necesar doar să monitorizați starea corpului și să înregistrați tot ce se întâmplă cu acesta.

Semnele principale ale infecției HIV în formă neglijată amintind de mononucleoza infecțioasă și poate fi după cum urmează:

 • De asemenea, ca și în stadiul inițial al simptomelor de răceală (congestie nazală, durere și sufocare în gât, etc.).
 • Temperatura corpului crește (până la 38 de grade) fără motive evidente. Receptarea antipireticii nu are ca rezultat un rezultat.
 • Există apatie, letargie, slăbiciune generală a corpului. Pacientul evită prietenii, colegii și chiar o femeie iubită, nu mai este interesat de muncă și de hobby-uri.
 • În regiunile înghinale și gâtului, ganglionii limfatici cresc. Cu toate acestea, durerea este complet absentă chiar dacă apăsați sigiliile.
 • Fără cauze vizibile, începe transpirația crescută, mai ales noaptea.
 • Pe corp, erupțiile roșii sunt clar vizibile, care dispar periodic.

În cea de-a treia etapă a dezvoltării infecției cu HIV, o puternică distrugerea organelor interne și absența aproape totală a imunității. Sistemul de protecție al corpului a slăbit deja atât de mult încât pur și simplu nu poate face față celulelor virale. Pentru această etapă este caracteristică îmbinarea patologiilor asociate cauzate de procesele oncologice, diverse microflori dăunătoare, precum și diverse infecții.

Durata maximă a stadiului acut este de doi ani. În această perioadă, cel mai adesea la bărbații cu HIV, diagnosticați următoarele boli:

 • Manifestarea HIVseboree;
 • herpes zoster;
 • herpes;
 • infecția fungică a plăcilor de unghii ale mâinilor și picioarelor;
 • leucoplazia limbii;
 • candidoza cavității bucale.

Cursul patologiilor de mai sus are loc într-o formă acută, cu apariția posibilă a simptomelor neplăcute care nu sunt caracteristice pentru HIV. De exemplu, anomaliile din sistemul de alimentare cu sânge sunt completate de hematoame extensibile, iar candidoza cavității bucale este însoțită de creșterea gingiilor sângerate.

Asemenea boli sinuzita, otita medie sau faringita pot fi împovărate cu complicații severe și tratamentul acestor patologii este prelungit pentru o lungă perioadă de timp.

La sfârșitul stadiului acut al infecției cu HIV, boala ia forma ultimă, iar diagnosticul pare a fi un sindrom de imunodeficiență dobândită (SIDA).

SIDA - stadiul terminal al HIV

De fapt, acesta este ultimul stadiu al bolii, care este 100% fatal. Speranța de viață a pacientului nu depășește trei ani, în funcție de prezența sau absența terapiei antiretrovirale.

Starea pacientului, un pacient SIDA se caracterizează printr-o distrugere completă a tuturor organelor interne, de eșec al sistemului imunitar, astfel omul poate nu complet scăpa de patologii care însoțesc, în timp ce procesele infecțioase dezvoltate cu o viteză spațială, fără a întâmpina rezistența organismului. În acest caz, terapia bolilor concomitente vizează numai ameliorarea simptomelor și nu tratamentul patologiei.

Manifestări ale SIDA în stadiul terminal al dezvoltării HIV

Pentru infecțiile și patologiile virale deja existente, sunt atașate boli grele care afectează puternic starea de sănătate a pacientului. Pot fi următoarele boli:

 • criptococoza;
 • sarcomul;
 • maligne;
 • tuberculoza plămânilor;
 • pneumonie;
 • criptosporidioză;
 • toxoplasmoza;
 • leziuni fungice de natură generalizată.

În plus față de prezența patologiilor organelor interne, SIDA se caracterizează prin schimbări în creierul unui om: pacientul prezintă tulburări de memorie, inteligență scăzută și orice stres mental, chiar minor, este dat cu mari dificultăți.

Sindromul imunodeficienței dobândite este împărțit condiționat în patru forme, fiecare dintre acestea având un anumit set de manifestări.

 • Cum se dezvoltă HIV?Prima formă se numește pulmonar, deoarece SIDA este însoțită de patologia plămânilor și a pieptului: fungi, infecții și procese inflamatorii care sunt cauzate de diferiți viruși.
 • A doua formă - intestinale, este asociat cu dezvoltarea patologiilor tractului gastrointestinal. Sistemul digestiv al pacientului lucrează cu întreruperi, în timp ce procesul de absorbție a oligoelementelor utile din alimente este perturbat. O altă manifestare a acestei forme de SIDA este de multe ori tulburări intestinale repetate. Acest lucru se explică prin dezvoltarea microflorei dăunătoare a intestinului, care elimină bacteriile utile și necesare organismului.
 • Forma a treia caracterizat prin prezența leziunilor cerebrale, prin urmare se numește neurologic. Un om dezvoltă leziuni canceroase în creier, meningită, abcese, accident vascular cerebral. În acest caz, discursul pacientului se înrăutățește, există o scădere semnificativă a abilităților mentale, pot apărea probleme cu incontinența urinei și a fecalelor, uneori apare paralizia limbii.
 • Forma a patra SIDA este cea mai comună. Pacientul poate avea simptome de diferite boli, cu toate acestea, cel mai adesea, moartea duce la insuficiență renală acută. Printre caracteristicile acestei forme de boală se pot distinge leziunile fungice ale pielii și patologia organelor vizuale.

Primele semne ale HIV la omOrice formă de SIDA este caracterizată pierdere severă a greutății corporale, până la epuizarea completă. Pentru a diagnostica boala în stadiul terminal, nu există nici măcar o nevoie de examinare clinică.

Virusul imunodeficienței umane este o patologie gravă și periculoasă care afectează imunitatea umană. În totalitate a scăpa de această boală nu poate, totuși, într-un stadiu incipient pentru a contine dezvoltarea infecției cu HIV poate fi folosind medicamente moderne pentru acest lucru.

HIV nu este o sentință. Cu un tratament în timp util în clinică și respectarea tuturor recomandărilor medicale, este posibil să conduci un mod obișnuit de viață, fără a refuza nimic în sine.

Simptomele la bărbați
Ce este HIV?Tratamentul boliiCare sunt simptomele HIV?Care sunt semnele bolii HIV?
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este chlamydia trachomatis: simptomele și tratamentul chlamidieiCe este chlamydia trachomatis: simptomele și tratamentul chlamidiei
Infecția intrauterină la un nou-născut - ce este?Infecția intrauterină la un nou-născut - ce este?
Vagin Gardnerella la bărbați: simptome și tratamentVagin Gardnerella la bărbați: simptome și tratament
Chlamidia la simptomele pisicilor, tratamentChlamidia la simptomele pisicilor, tratament
Ce o boală oreion epidemie: simptome și tratamentCe o boală oreion epidemie: simptome și tratament
Semne de rabie la pisici, diagnostic și prevenireSemne de rabie la pisici, diagnostic și prevenire
Stomatita virală la copii: simptome și tratamentStomatita virală la copii: simptome și tratament
Bolile venereologice la bărbați: simptome generale și specificeBolile venereologice la bărbați: simptome generale și specifice
Hepatita a, c, c și perioada lor de incubațieHepatita a, c, c și perioada lor de incubație
Simptomele bolilor cu transmitere sexualăSimptomele bolilor cu transmitere sexuală
» » HIV la bărbați: simptome și etape de dezvoltare
© 2021 amigdas.com