amigdas.com

Compoziția și scopul pomului de Crăciun: schema de legare

Scopul pomului de CrăciunStructura țevilor include diferite îmbinări cu flanșă, teuri, coturi și alte produse în compoziția structurală. Pentru a etanșa îmbinările în astfel de structuri, se utilizează garnituri de oțel care conțin cantitatea minimă de carbon.

Fitingurile pentru fântâni sunt concepute pentru a rezolva o varietate de sarcini. În special, una dintre aceste sarcini este de a conduce conducte în diverse scopuri. Utilizarea acestui echipament vă permite să gestionați mișcarea mediului de lucru și să asigurați executarea proceselor care controlează producția. Dispozitivele sunt utilizate pentru etanșarea coturilor din conductele principale.

Scopul pomului de Crăciun

Dispozitivele din această clasă sunt responsabile pentru rezolvarea următoarelor sarcini de inginerie:

 • asigurarea unei etanșări ermetice bine;
 • deturnarea produselor transportate prin sistemul de conducte;
 • pentru reglarea și întreținerea producției de puțuri;
 • oferind în același timp acces la exploatări forestiere;
 • pentru a asigura eșantionarea, fără a opri procesele de producție.

Construcția pomului de CrăciunProdusele din această clasă sunt utilizate la presiune înaltă, care rezultă din acțiunea încărcăturilor. Armatura este utilizată atunci când există posibilitatea de a influența mediile agresive în interiorul puțului. Destul de des se utilizează dacă un număr mare de impurități de origine și mărime diferite sunt prezente în lichid.

Atunci când se utilizează un astfel de sistem, trebuie să se țină seama de faptul că acest echipament trebuie să aibă o durată lungă de viață și o marjă de siguranță necesară. Principalii consumatori ai acestui produs sunt întreprinderile implicate în extracția și transportul hidrocarburilor, precum și construirea de sisteme de transport prin conducte.

Varietate de armatură

GOST, care operează pe teritoriul țării noastre, a identificat următoarele tipuri de fitinguri:

 1. Sistem triunghiular (schemă) vă permite să conectați robinetele la instalațiile prefabricate și de măsurare cu ajutorul liniilor de curgere.
 2. Rând dublu (singur rând) - este echipat cu supape sau macarale. Primul este utilizat pentru lucrări pe puțuri de petrol, acesta din urmă pentru gaz.

În plus față de clasificarea de mai sus, aplicați următoarele:

 1. Prin presiune. Echipamentul tipic funcționează la o presiune de 7 până la 105 MPa. Armatura, care este proiectată pentru operarea la presiune înaltă, este folosită pentru a lucra în puțuri adânci. În plus, acesta este instalat în puțuri în care a fost observată prezența unei presiuni periculoase a rezervorului.
 2. Dimensiunea trecerii trunchiului. Această dimensiune este cuprinsă între 50 și 150 mm. Dispozitivele cu diametre de lucru de la 100 la 150 mm sunt instalate în puțuri de petrol și gaze cu o rată de producție ridicată.

Fitinguri de fântână și schema de legare

Proiectantul, care alege materialul pentru producerea armăturii, trebuie să țină cont de proprietățile mediului. Apropo, pentru a instala produse într-un mediu exploziv, nu este de dorit să instalați ansambluri și ansambluri din fontă.

Compoziția supapei standard include diferite tipuri de supape, supape etc. Cablurile speciale includ supape de reducție, supape și supape pentru alimentarea catalizatorilor și funcționarea supapelor de rezervă.

Construcția pomului de Crăciun

GOST 13846-84, implică utilizarea schemelor tip trigeminal și cruce. Structura fitingurilor standard pentru pomul de Crăciun include unități precum:

 • capul conductei;
 • un copac;
 • Dispozitive de blocare controlate în modul manual;
 • inductoare.

Capul de țeavă este proiectat să fie agățat de el în mai multe rânduri și să asigure etanșeitatea. În plus, participă la unele procese tehnologice asociate cu dezvoltarea, exploatarea și întreținerea puțului.

Acest dispozitiv, dacă este necesar, înlocuiește supapele laterale instalate pe acesta. Pentru a face acest lucru, utilizați dopuri orb, instalate în fir, tăiate în corp.

Arborele fântânii este proiectat pentru a rezolva următoarele probleme:

 • direcția produsului finit pe linie;
 • participarea la instalarea de dispozitive suplimentare;
 • performanța măsurătorilor parametrilor de funcționare ai rețelei de conducte;
 • asigurarea coborârii dispozitivelor pentru curățarea conductelor de apă.

Dispozitivele de blocare sunt macarale de pluta și supape cu lubrifiant furnizat. Principala lor sarcină este să se suprapună mișcării mediului de lucru.

Cerințe tehnice pentru construcție

Instalarea și demontarea pomului de CrăciunÎn GOST 13846-89, am hotărât că pomul de Crăciun este conceput pentru a sigila sondele, pentru a suprapune mișcarea mediului de lucru și pentru a efectua alte procedee tehnologice. În conformitate cu reglementările reglementate în GOST 15150-69, aceste dispozitive pot funcționa la temperaturi de la -60 la +40 grade.

În GOST 51365-2009 se definesc condițiile tehnice și cerințele privind accesoriile specificate. Designerii implicați în proiectarea echipamentului trebuie să se ghideze după cerințele acestui document.

Marcarea armăturilor

Pentru acest tip de produse de marcare utilizate abrevieri alfanumerice care urmează denotă APC sau ROCS, în care respectivul tip AF mixer, în cazul puseu armătură care, litera „K“ pe metoda raportată de suspensie de conducte. Litera X (de la 1 la 6) indică schema în conformitate cu GOST 13846-84. În plus, eticheta produsului pot fi enumerați parametrii numerici care indică diametrul de lucru și a presiunii, protecția și altele, în special, clasa de rezistență la coroziune.

Instalarea și demontarea pomului de Crăciun

În timpul funcționării unui puț de petrol sau gaze, se realizează instalarea. Pentru capetele coloanei de utilizare a conexiunii. Orificiile amplasate în flanșa superioară permit fixarea pieselor cu dimensiuni diferite. Procesul de instalare se realizează în mai mulți pași.

Cerințe tehnice pentru construirea unui pom de Crăciun

O garnitură din oțel cu conținut redus de carbon și având o formă ovală este plasată în spațiul dintre flanșe. Folosind un ascensor, șirul de conducte este coborât la locul de instalare. După aceasta, țevile sunt asamblate una cu cealaltă folosind racordurile filetate. Apropo, este mai bine să acoperiți sculptură înaintea ansamblului cu unsoare protectoare. După finalizarea asamblării instalației, este necesară efectuarea crimpării.

Repararea acestui echipament trebuie efectuată numai la întreprinderi speciale. Înainte de a le trimite pentru reparații, instalația trebuie dezasamblată. Pomul de Crăciun trebuie să fie spălat și în acest moment să efectueze o anchetă asupra componentelor rămase.

Fitingurile de fântână și schema de legare a acestora sunt proiectate astfel încât să protejeze mediul înconjurător de impactul asupra mediului a mediului de lucru furnizat în sistemul de conducte.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Sisteme de închidere de închidere: aplicație în practicăSisteme de închidere de închidere: aplicație în practică
Produse din polietilenă de joasă presiune sau pdd, ce este?Produse din polietilenă de joasă presiune sau pdd, ce este?
Cum să sudați țevile de polipropilenă cu propriile mâiniCum să sudați țevile de polipropilenă cu propriile mâini
Conducte de canalizare din PVC și dimensiunile acestora conform cataloguluiConducte de canalizare din PVC și dimensiunile acestora conform catalogului
Descrierea conductelor de apă și gaze sudate din oțelDescrierea conductelor de apă și gaze sudate din oțel
Racordarea țevilor din polietilenă și a cuplajelor speciale pentru eleRacordarea țevilor din polietilenă și a cuplajelor speciale pentru ele
Suport glisant pentru conducteSuport glisant pentru conducte
Fitinguri pentru țevi: tipuri și clasificareFitinguri pentru țevi: tipuri și clasificare
Prețurile pentru țevi din PVC pentru instalații sanitarePrețurile pentru țevi din PVC pentru instalații sanitare
Descrierea și caracteristicile tubulaturiiDescrierea și caracteristicile tubulaturii
» » Compoziția și scopul pomului de Crăciun: schema de legare
© 2021 amigdas.com