amigdas.com

Făină de prada furioasă - Shrike

Descrierea păsării ShrikeGray shrike este o pasăre foarte rară. Să-l întâlnești în sălbăticie este extrem de dificil. Pentru aceasta, este necesar să stați mult timp și să așteptați. În plus, abundența acestei specii a scăzut dramatic, iar pasărea a fost inclusă în Cartea Roșie.

Primul care a descris această specie este fondatorul nomenclatorului binominal al lui Carl Linnaeus, a făcut-o la mijlocul secolului al XVIII-lea.

Istoria descrierii scutului gri

Numele păsării din latină se traduce prin „pazi măcelarul“, este, în funcție de autorul acestor nume, descrie principalele caracteristici ale vieții shrike gri - victime ale temporizatoare cu poziții înalte și să fie rupt în bucăți mici pentru a prinde prada.

Această specie provine dintr-o familie de șarpe. Strămoșii lor cei mai apropiați sunt vrăjmașii, adică cârnații. Potrivit oamenilor de știință, aceste familii locuiau în Miocen (cu aproximativ șase milioane de ani în urmă). Se crede că locul apariției primilor reprezentanți moderni ai culturilor este locul dintre Malaya și Asia Centrală.

apariție

Această pasăre este destul de mare. Deci, mărimea corpului ei într-o pasăre adulte, în medie, este de aproximativ 25 centimetri, iar masa unui shrike este de 70 de grame. Aripile unei păsări de dimensiuni medii sunt de aproximativ 36 de centimetri. Scarlatul gri are o culoare deschisă, spatele este decorat în nuanțe gri, iar burta în alb. Și, de asemenea, pe pieptul păsării flaunts o imagine. Aripile și coada au o culoare neagră strălucitoare, iar de-a lungul marginilor lor există o bandă albă. Șeful scutului are dungi albe, iar din cioc la ochi se întinde o mască neagră. În același timp, femelele și masculii nu diferă în ceea ce privește aspectul.

Cântând patruzeci de ani

Bărbații au voce constă în diferite trilițe scurte, dar frumoase, împreună cu fluierături. Suna așa: "tu-tu krr-pri-pri" sau "trr-tour..trr-tour". În momente de pericol sau când bărbații se simt neliniștiți, ei emite un fluier lung, dar ascuțit. Și pentru a atrage atenția femeii, bărbații combină fluierul cu cântecul. Pentru a comunica între ei, ei folosesc un fluier mai silențios.

habitate

Unde locuiesc vestele?Habitatul principal al scutului gri este Zona cu climat moderat și subartic în emisfera nordică a planetei. În mare parte, locuiesc în Eurasia, America de Nord și regiunile centrale din Asia.

Unele specii de șarpe sunt sedentare și nu zboară în alte locuri. Acest lucru se aplică păsărilor care trăiesc pe Sahalin și pe insulele Kuril. Restul reprezentanților familiei de șarpe, cu apropierea iernii reci, zboară spre sud în stepele fără zăpadă. Cu toate acestea, în fiecare populație de reprezentanți ai acestei specii, există indivizi care, în general, nu zboară oriunde și rămân în locul lor.

Învelișurile gri, în principal, trăiesc în zone deschise, deoarece este profitabil pentru ei să locuiască în locuri înalte, cu o vedere largă care le permite să vâneze cu succes.

Sursă de alimentare

Shrike poate vâna pe cineva. Dar mai ales mananca pasari mici si insecte. Au existat cazuri când Shrike victimă, încercând să scape de vânător său, a căzut în mâinile oamenilor, dar care nu s-au oprit un prădător și pradă, el a smuls chiar din mâini omenești. Pradă lor se află pe ramurile din apropierea cuibului lor, după care încep să taie cadavrul. Pentru asta, pasărea era numită măcelar. Atunci când există o mulțime de producție, își lasă victimele neînregistrate sau deloc deloc. Deci, potrivit oamenilor de știință, își antrenează descendenții în vânătoare.

mod de viață

Creveții sunt păsări de pradă. Deci, luând o poziție bună pentru a-și urmări victimele, ei așteaptă și apoi atacă imediat. Mai mult, pot ataca atât extracția solului, cât și aerul. După aceea, ei iau pradă cuibului și o mănâncă acolo. Păsările sunt instincte de pradă foarte bine dezvoltate, astfel încât să poată vâna și să nu se simtă foame în același timp.

Reprezentanții acestei specii de păsări sunt foarte agresive, așa că, dacă cineva va merge la teritoriul lor, ei ataca imediat inamic, chiar dacă acesta este de multe ori mai mare decât Shrike.

Creveții se disting prin neînfricare, pentru ei nu este nici o diferență cine să atace. Și, de asemenea, nu se tem de oameni și pot să se stabilească în apropierea stupului, unde albinele pot mânca în siguranță.

Cuibul shrike-ului este destul de mare. Construcția unei case este întotdeauna tratată de femele. Pentru a construi un cuib, femelele ridică o ramură pe copac. De obicei, un cuib este construit la o înălțime mică, de aproximativ doi metri. Ei fac acest lucru pentru a face mai convenabil să aducă pradă pe scară largă.

Așezați ouăle de shrike în mijlocul primăverii, dar în habitate mai reci, la începutul verii. În timp, păsările sunt așezate în jurul a cinci ouă fiecare, care au o nuanță verde cu pete întunecate. Femelele sunt angajate în incubarea ouălor, iar bărbatul o înlocuiește ocazional. Incubarea durează aproximativ două săptămâni. După ce au fost incubate, părinții au grijă de descendenții lor timp de până la douăzeci de zile. După această perioadă, puii sunt gata să meargă la primul lor zbor. Hrăniți puii lor de obicei cu insecte mici, dar uneori pot da omizi sau larve.

Fapte interesante:

 • Ce se hrănește Shrike?Scutul se distinge prin caracterul viclean și sarcastic. Astfel, ei sunt atrași în special atenția șoimi și șoimi, iar după ce acestea sunt atacate, shrikes se ascund în ramurile de copaci și liniște cântă acolo.
 • Din habitatele lor habitatele alungă toți ceilalți pradatori. Pentru a face acest lucru, ei avertizează în mod special victima, care este vânată și nu pradă nimic altceva, decât să meargă în alt loc.
 • Durata de viață a acestei specii de păsări în sălbăticie este între zece și cincisprezece ani.
 • Sunt prădători fără teamă, capabili să atace pe oricine intră pe teritoriul lor.
 • Shrikes sunt printre puținele animale de pradă care reușesc să supraviețuiască iernile reci, când de la producția lor sunt doar rozătoare mici, care sunt ascunse sub mari straturi de zăpadă. În ciuda acestui fapt, cămășii trăiesc perfect și, în mijlocul iernii, se pot auzi chiar cântecele lor de căsătorie.
 • Au fost ocazii când un scut a fost prins de o plasă, dar în același timp nu era deloc jenat să-i tortureze victima capturată.

Tipuri de păsări

Există aproximativ o duzină de specii găsite din această pasăre. În Rusia, gri și rogue sunt cele mai comune.

 • Mare ShrikeGray este cel mai mare dintre toate familia lui. Este cel mai crud prădător, posedă gheare lungi, ascuțite și un cioc puternic.
 • Zhulan - are o dimensiune mică de aproximativ 20 de centimetri. În acest caz, masa păsării este destul de mare pentru fizic. Și, de asemenea, este o pasăre de pradă, are un cioc foarte ascuțit. Habitatul este în principal râuri sau lacuri, dar, uneori, îl găsiți în stepi.
 • Negru - dimensiunea este similară cu africanul, colorarea este foarte asemănătoare cu cea a gripei gri. Locuiesc în principal în stepi și păduri.
 • Capul roșu - este cel mai mic din familie. Numele ei era pentru o nuanță roșie a capului. Și, de asemenea, este un prădător și trăiește în păduri și grădini.
 • Tiger - ca un necinstit. O caracteristică distinctivă sunt nuanțele roșii în întregul corp. Habitatul este pădurile, stepele, parcurile și grădinile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Totul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițeTotul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițe
Bull vultur: cum arată și ce se hrăneșteBull vultur: cum arată și ce se hrănește
Cum arată și se hrănește șoimulCum arată și se hrănește șoimul
Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?
Anaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuieșteAnaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuiește
Duck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesantDuck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesant
Pinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipedePinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipede
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
Pasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctivePasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctive
Pasărea de pradă a familiei de șoimiPasărea de pradă a familiei de șoimi
» » Făină de prada furioasă - Shrike
© 2021 amigdas.com