amigdas.com

Descrierea și caracteristicile șarpelui de pește sau capului de șarpe

Informații de bazăpește cu cap de șarpe este slab cunoscut locuitor de apă dulce, care impresioneaza oamenii de știință și pescari pentru corpul său uimitor, minunat și arată caracteristici interesante. Caracterul furios și rezistența deosebită permite prădătorului să facă atacuri asupra pradă mare fără teama de rezistență. În condiții naturale, capul de șarpe crește la 1,5 metri și cântărește aproximativ 30 kg.

Informații de bază

Din numele peștelui "șarpe cap" creează prima idee de aspectul său. Predatorul are o gură mare și cântare mici, caracteristice, care este împrăștiată în tot corpul. În plus, el este considerat unul dintre cei mai în viață reprezentanți ai ihtiofaunei, capabili să supraviețuiască în mediul cel mai nefavorabil. Acest lucru se explică prin prezența unui organ suprabranch, care procesează aerul rezultat în apă turbidă și murdară.

Dacă temperatura apei scade la 15 grade Celsius, prădătorul continuă să-și mențină activitatea anterioară și nu simte nici un disconfort. Și dacă marca devine zero, va trăi liber pentru încă câteva zile.

Structura corpului Snakehead

Cu o scădere a nivelului apei și de scurgere a rezervorului, capul de șarpe începe să sapă noroi adânc în lagăr și să-i unge cu mucus pentru a supraviețui perioadei uscate.

Oamenii de știință au demonstrat că, în absența apei, peștele trăiește liniștit timp de cinci zile, folosind acest timp pentru a căuta condiții de viață mai confortabile.

Patria capului de șarpe este considerată a fi India, deși peștele se găsește pe toate continentele și are mai multe nume. Printre cele mai frecvente:

  1. Dragon.
  2. Un șarpe verde.
  3. Iarba broaștei.

Capul de șarpe amur care trăiește în apele rusești se caracterizează prin rezistență incredibilă și capacitatea de a supraviețui în condiții extreme. După alegerea unui loc de ședere promițător, prădătorul îl protejează pe deplin, atacandu-l pe orice prin trecerea unui pește sau a altui lucru viu. Dacă se găsește un obiect, acest locuitor al adâncimilor afișează o agresiune incredibilă, lăsând victima fără șanse de scăpare.

Indiferent de habitat, șarpele nu are dușmani. Poate că acest lucru se datorează caracterului său, care vă permite să rezistați oricăror vecini nedoriți. Reproducerea peștelui are loc foarte repede, Prin urmare, dacă o astfel de specie se găsește într-un corp de apă, ea poate distruge complet alți reprezentanți ai ihtiofaunei locale într-un timp scurt.

Nevoia de a alege o sursă de energie și o rezistență incredibilă fac capul șarpelui un adevărat pericol pentru populația de pești pașnici.

Structura corpului

Nutriție și reproducere a șarpeluiVitalitatea peștelui "cap de șarpe" se datorează structurii unice a corpului, în special a plămânilor, care se află în zona epigastrică și saturează eficient organismul cu oxigen. În plus, există câteva airbag-uri în corpul prădătorului, unde oxigenul este stocat și depozitat, care se răspândește în scurt timp prin corp prin vase.

Oamenii de știință disting aproximativ 29 de soiuri de șoareci cu caracteristici externe distincte și un ciclu de viață unic. Cea mai periculoasă specie este gigantul Channa micropeltes. Apărând într-un rezervor închis, acesta poate extermina complet alți locuitori și poate deveni o problemă semnificativă pentru ei. Peștele se caracterizează prin adaptabilitate ușoară la noile condiții și reproducere rapidă.

Distrugerea reprezentanților faunei subacvatice locale, ea ajunge pur și simplu la suprafață și se târăște în altă zonă de apă. În comportamentul Channa micropeltes, există o tendință de a reacționa cu un interes special pentru gustul sângelui, care intensifică foametea. După atac, prădătorul încearcă să înghită complet prada. În plus, sunt înregistrate fapte despre atacul capului de șarpe asupra unor reprezentanți mai mici ai speciilor proprii, astfel încât nu este greu să ghiciți de ce uneori atacă chiar animale și oameni.

habitate

Potrivit statisticilor, cele mai multe dintre snakeheads se găsește în apele dulci din Coreea și Japonia, cu lor importate în mod regulat în fermele piscicole private, în cazul în care se reproduc rapid, uciderea puietul. Reprezentanții speciei Amur se caracterizează prin abilitatea de a-și schimba rapid habitatele în căutarea unor puncte promițătoare, cu o abundență de alimente.

Fapte neobișnuite

Cel mai mare pericol pentru ihtiofauna sunt specimenele de mlaștină, care pot crește la dimensiuni impresionante și ucid tot ce se întâmplă în cale. Cel mai adesea sunt întâlnite în Teritoriul Primorsky, situat la granița cu China. Se știe că în această zonă de apă există mai mult de 75 de specii de pești care sunt amenințate cu dispariția din cauza vieții capului de șarpe. Având în vedere această situație, biologii și pescuitul local încep să depună mult efort pentru a preveni dispariția locuitorilor valoroși dintr-un complex natural unic.

Atunci când alegi un loc de ședere, șoimii preferă apă calmă și liniștită, unde sunt multe adăposturi, pasaje, obiecte înfundate și alte bariere de fund. Iazuri cu o abundenta de vegetatie sub forma de stuf si alge - o zona de apa favorita pentru snakehead.

În același timp, concentrația scăzută de oxigen nu-l înspăimântă, pentru că, pentru a restabili echilibrul necesar, este suficient pentru câteva minute să înoate la suprafață. Oxigenul rezultat reține pentru o lungă perioadă de timp în organele suprabranch și în sacul de aer.

Nutriție și reproducere

Modalități de a prinde SnakeheadÎn ciuda lipsei de exigență în alegerea hranei, capul de șarpe este considerat un locuitor insensibil al adâncilor, care petrece o mare parte din timp în căutarea unei surse de hrană. Falla mobilă are dimensiuni mari, iar prezența dinților puternici și puternici face ca fiecare atac să fie reușit. Odată ajuns în fălcile capului de șarpe, prada nu mai poate ieși.

Potrivit oamenilor de știință, acest pește este cel mai feroce prădător, care apare în aproape orice lac, iaz, râu și rezervor de Primorye. Când sunt înfometați, atacă orice pradă disponibilă, chiar dacă o depășește în mărime.

Perioada de maturitate sexuală a capului de șarpe se termină la vârsta de doi ani, când corpul său are o lungime de aproximativ 35 de centimetri. Yakromet începe într-o perioadă caldă, când apa se încălzește până la 18-20 grade Celsius.

Când așezăm cuibul, peștele începe să colecteze tot felul de plante subacvatice. Uneori, un astfel de adăpost are un diametru de 1 metru, ceea ce este necesar pentru o ouă confortabilă care aruncă cu propriile particule de grăsime. Productivitatea femelelor este atât de ridicată, încât economisesc cu ușurință până la 30 mii de ouă în aproximativ 5 ori într-un singur sezon. Procesul de transformare a ouălor într-o larvă nu durează mai mult de câteva zile.

Reprezentanții speciei sunt caracterizați de valori familiale dezvoltate. După apariția puilor, încep să-și protejeze intens teritoriul, împiedicând penetrarea oaspeților nedorite în cuib. Și că dezvoltarea ouălor este de succes, ei construiesc aripioare în așa fel încât să creeze un flux constant de apă. Un pachet de șoareci continuă să rămână la cuibul până la apariția prăjirii, ceea ce sporește șansele de supraviețuire.

Conținutul de acvariu al Snakehead

Perioada de incubație în formarea ouălor nu durează mai mult de două zile. După încă 3-4 zile, puiul începe să înoate activ în straturile superioare ale apei, fără a părăsi cuibul. În acest caz, bărbații îi păzesc încă două săptămâni, până când încep să mănânce independent.

În primele zile ale vieții, principala parte a dietei este micul plancton și alge, dar pe măsură ce se formează dinții, bărbatul începe să caute alți locuitori din adâncime.

acvariu

Conținutul capului de șarpe în acvariu necesită o abordare și o atenție specială. Odată ajuns în spațiul închis, peștele va începe să încerce să iasă din ea prin orice mijloace. Dacă structura este deschisă, ea doar sare peste partea de sus și, dacă este închisă, poate chiar să spargă geamul.

După eliberare, prădătorul se va comporta ca un adevărat șarpe, trăgând corpul său lung în căutarea unui nou habitat. Dacă ați reușit să prindeți prăjitura și să o puneți în acvariu, atunci când va crește, se va opri pur și simplu, va începe să distrugă sau să muște tot peștele.

Pentru a evita astfel de consecințe, este important să alegeți acvarii puternice și mari, care să conțină cel puțin 100 de litri de apă.

Eliberarea peștilor la libertate este strict interzisă, deoarece va începe să extermine animalele pașnice, reducând populația de specii rare. La domiciliu, șarpele poate fi învățat să mănânce:

  1. Bucăți de carne de creveți.
  2. Râme.
  3. Melci.
  4. Midii.

Reprezentanții adulți ai speciei au nevoie de hrănire suplimentară o dată pe săptămână. În ciuda unui interval atât de mare, se vor simți confortabil. Calitatea apei în acvariu există cerințe speciale, dar dacă o lungă perioadă de timp nu se schimba în cap cu cap de șarpe poate apărea la formarea ulcerului, care va dispărea doar după schimbarea de fluid.

Dacă peștele a adus descendenți, nu va face rău să-l împartă în dimensiune. În caz contrar, indivizii slabi pot deveni parte a lanțului alimentar al celor mai puternici.

Pentru conținutul acvariu este recomandabil să se utilizeze speciile de est care rareori creste pana la 15 centimetri și este mult mai puțin agresivă a vieții decât rudele sale apropiate.

Fapte neobișnuite

În ciuda dezvoltării rapide a științei moderne, multe animale sunt încă prost înțelese. Printre ei - un pește unic de cap de șarpe, care are o mulțime de proprietăți neobișnuite. Printre acestea:

  1. cap de șarpeAbilitatea de a supraviețui cu conținut scăzut de oxigen. Această proprietate permite peștelui să funcționeze liber în cele mai nefavorabile condiții, transferând înfometarea oxigenului mult mai bine decât alți reprezentanți ai faunei acvatice. Respirația completă se datorează perechilor de airbag-uri conectate, unde se stochează aer proaspăt. Pentru a completa rezervele, peștele trebuie să înoate periodic la suprafață, unde poate respira oxigenul atmosferic. În absența unei astfel de oportunități, ea poate pierde cu ușurință. Biologii notează zeci de fapte când șoarecii de șoareci tolerează în mod liber o secetă lungă, îngroșându-se în gropi de noroi la o adâncime mai mare de un metru.
  2. Abilitatea de a trăi fără apă. Spre deosebire de mulți alți membri ai faunei de apă dulce de pește, cap de șarpe supraviețui în liniște în afara elementului de apă, în cazul în care se simte confortabil timp de cinci zile. Datorită acestei caracteristici, specimenele de râu trec periodic de la un rezervor la altul, încercând să găsească o sursă de hrană.
  3. Pe măsură ce îmbătrâniți, prădătorul schimbă culoarea corpului. Tinerii reprezentanți ai speciei au dungi roșii sau stralucitoare galbene în tot corpul. În curând dispar, iar peștele obține o culoare mai gri. Dacă intenționați să fiți angajați în creșterea animalelor, nu uitați să luați în considerare acest factor. Cu toate acestea, unele specii se disting printr-un ciclu de viață complet opus, astfel încât acestea devin frumoase numai atunci când cresc.

Modalități de capturare

Pescuitul cu un trunchi și capul unui șarpe nu este mai puțin interesant decât vânătoarea. În plus, această specie uimitoare arată o activitate bună aproape toată ziua, deci nu este necesar să vă treziți la ora 5 dimineața pentru a organiza un pescuit eficient.

Pentru a căuta un prădător, este obișnuit să folosiți o barcă de calitate din PVC fără motor. Acțiunea selectată trebuie să fie fiabilă și durabilă, deoarece, percepând pericolul, snakeheads pot exercita o mare rezistență. Vorbind despre tehnica de vyzazhivaniya inutil, pentru că aici trebuie să-l trageți prin iarbă. Bobina selectată ar trebui să rămână rezistentă la smocuri puternice de pește, așa că experții recomandă oprirea la multiplicatori mari cu o frână puternică de frecare. Folosirea inerției clasice este ineficientă.

Fiind un fir de pescuit să ia o răchită puternică, în același timp, este mai bine să refuzați leashes, deoarece ele se vor agăța adesea de iarbă și interfera cu procesul.

Cea mai bună momeală pentru găsirea unui șarpe este o broască de cauciuc.

Șarpe de pește - este un reprezentant unic și slab cunoscut al faunei de apă dulce. Apariția, stilul său de viață și comportamentul sunt încă inspirate și fascinante pentru mulți pescari, biologi și ihtiologi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Snake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nuSnake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nu
Anaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuieșteAnaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuiește
Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?
Ce fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiescCe fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiesc
Snake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crudSnake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crud
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
Ordinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpeOrdinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpe
Cel mai lung șarpe din lume, șerpi mariCel mai lung șarpe din lume, șerpi mari
A visat un mare șarpe? Ce poate să viseze acest vis reptilian?A visat un mare șarpe? Ce poate să viseze acest vis reptilian?
Să ucizi un șarpe într-un vis: ce poate visul unui astfel de vis?Să ucizi un șarpe într-un vis: ce poate visul unui astfel de vis?
» » Descrierea și caracteristicile șarpelui de pește sau capului de șarpe
© 2021 amigdas.com