amigdas.com

Descrierea și funcția daltei instrumentului dulgher

STAMESCA este un instrument de tăiereOrice daltă servește pentru a curăța materialul - lemn, metal, beton, cărămizi. De regulă, partea de lucru are o secțiune pătrată sau dreptunghiulară. O parte este ascuțită ca o daltă.

Pentru a lucra, este necesar să se aplice impactul. Dacă aceasta este o daltă manuală, atunci este necesar să aveți un mâner din lemn. Este lovit cu un ciocan sau un ciocan.

Istoria și caracteristicile instrumentului

STAMESC este un instrument de tâmplărieLa excavarea orașelor vechi și a barbarilor, arheologii găsesc adesea resturile de ustensile din lemn. Acest lucru sugerează că în vechime strămoșii noștri aveau deja arta prelucrării lemnului. În Rusia, toate clădirile, precum și toate ustensilele de uz casnic, pornind de la mobilierul necesar și ustensilele, au fost făcute din lemn.

Odată cu dezvoltarea tâmplăriei și a tamplariei, obiectele fabricate au devenit din ce în ce mai elegante. Pentru fixarea fiabilă a obiectelor din lemn a fost creată unealta daltă.

Dalta este un simplu instrument de dulgherie și dulgher, care are ca scop evacuarea găurilor, cuiburilor, vârfurilor de lemn. Este o bară de oțel pătrată sau dreptunghiulară, care se scurtează ușor până la capătul ascuțit, având o singură slefuire.

Împreună cu forma pătrată și dreptunghiulară, o pânză semicirculară este utilizată pe scară largă. Acest instrument este conceput pentru a tăia canelurile necesare și pentru a curăța colțurile produsului. Sau panza în formă de U, care este convenabilă atunci când creați cavități pentru balamale pe uși și rame de ferestre.

Bitii de dulgher și tamplar se referă la scula manuală, prin urmare, este echipată cu un mâner pentru o utilizare convenabilă. Procesul de tăiere a găurilor se realizează prin lovituri sau lovituri de ciocan, astfel încât mânerul este făcut din lemn de esență tare, are un vârf plat acoperit cu un inel metalic care nu permite mânerului să se despartă de impact.

Tipuri de daltă

Un instrument de tâmplar trebuie să fie prezent în arsenalul oricărui om obișnuit să facă treburile prin mâinile sale. Un set de instrumente pentru prelucrarea lemnului este determinat de tipul de lucrări efectuate. În funcție de aplicație, bitul are următoarele tipuri:

  • Dălți de dulgherie. Proiectat pentru utilizare în construcții de mari dimensiuni (clădiri din lemn, acoperișuri, plafoane). Lățimea cârpei de lucru depășește modelul tâmplarului și se extinde la bază. Pentru a atașa mânerul, în loc de coadă, utilizați un tub conic, în care este introdus un mâner din lemn. Lungimea totală a unei astfel de scule nu este mai mică de 300 mm. Împreună cu instrumentul de tâmplărie este destul de util pentru persoanele care locuiesc în case particulare.
  • Dălți de ferăstrău. Are o cârpă de lucru nu mai mare de 15 mm. Este utilizat în lucrări mai mici (mobilier, rame de ferestre, încuietori de încuietori). Mânerul este fixat prin metoda de atașare a tijei până la opritorul din guler. Pentru utilizarea într-un apartament este mai mult ca un dispozitiv de dulgher.

Diferența de la daltă

Când este folosit acasă, oamenii care ignoră adesea confundă o daltă cu daltă.

Având aproape același aspect, aceste instrumente sunt încă diferite. Ele diferă:

  • Pe tip de muncă. Diblurile sunt folosite pentru a crea mici depresiuni, pentru a îndepărta canelurile, pentru a crea șanfane, prin tăierea lemnului. Dalta este necesară pentru producerea de lucrări mai dure prin metoda de golire.
  • Cu modul de utilizare. Pentru lucrarea daltă, se folosește doar presiunea mâinilor, iar gougingul are loc împreună cu ciocanul sau ciocanul.
  • Prin proiectare, obiectul gouging diferă de daltă de lama mai groasă și de prezența inelului superior de strângere pe mâner.

Termeni de utilizare

Care este instrumentul daltei?Această tâmplărie este utilizată pentru a guma surzi și prin cuiburi în piesele de prelucrat, în timp ce piesa de prelucrat trebuie fixată fix. Găurirea cuiburilor necesare se face în conformitate cu marcajele marcate anterior. Mai întâi, cu ajutorul unui caiac, fibrele transversale ale lemnului sunt tăiate, apoi chips-urile sunt îndepărtate într-o singură trecere de lucru.

Cu adâncimea periodică a lamei în lemn, adâncimea necesară a găurilor tăiate este atinsă sub influența caiacului.

Când tăietura are loc la tăiere închisă, ca rezultat al tălpii toate cele trei muchii trebuie să fie tăiate, astfel încât în ​​timpul lucrului, muchiile tăietoare laterale să curețe planurile cuiburilor.

Măsuri de securitate

Atunci când efectuați lucrări de tâmplărie și dulgherie prin tundere, este necesar să se acorde atenție stării echipamentului utilizat. La urma urmei, cu cât suprafața de lucru este mai bine ascuțită, cu atât mai mult va fi suprafața. Pentru a evita rănirea în timpul golirea găurilor, acordați atenție integrității mânerului sculei și părții de impact a caiacului.

Nu ar trebui să existe chipsuri și crăpături. Piesa trebuie să fie bine fixată. Direcția muncii trebuie făcută departe de tine.

O daltă este un instrument cu un focus îngust, deci este extrem de nedorit să-l folosești în alte scopuri.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să faci un arc în ușă: materiale și tehnologieCum să faci un arc în ușă: materiale și tehnologie
Cum să scoateți o fereastră cu geam dublu dintr-o fereastră din plasticCum să scoateți o fereastră cu geam dublu dintr-o fereastră din plastic
Cum se instalează ușile într-o casă din lemnCum se instalează ușile într-o casă din lemn
Decuparea metalelor și a foilor din aliaje diverseDecuparea metalelor și a foilor din aliaje diverse
Încuietori pentru ușile din lemnÎncuietori pentru ușile din lemn
Colectăm și instalam cadrul cu ușile prin mâinile noastreColectăm și instalam cadrul cu ușile prin mâinile noastre
Cum se face un tăietor pentru prelucrarea lemnului cu mâinile taleCum se face un tăietor pentru prelucrarea lemnului cu mâinile tale
Axa în sine: cum se face corect un mâner axAxa în sine: cum se face corect un mâner ax
Grajdurile forjate pe propria lor pridvorGrajdurile forjate pe propria lor pridvor
Gravarea lemnului: îmbătrânirea propriilor mâiniGravarea lemnului: îmbătrânirea propriilor mâini
» » Descrierea și funcția daltei instrumentului dulgher
© 2021 amigdas.com