amigdas.com

Mașină de sudat resanta-sai-220

Mașina de salvare de salvareMașină de sudat pentru invertor Resita SAI-220 este una dintre cele mai renumite unități ale acestui producător. Caracteristicile tehnice și funcționalitatea permit atribuirea SAI-220 atât dispozitivelor interne cât și celor profesionale, ocupând o poziție intermediară între ele.

Acești parametri fac posibilă utilizarea dispozitivului Resant 220 și efectuarea de lucrări de complexitate sporită de către angajați cu experiență și de noii veniți la instruirea în domeniul sudării.

Dispozitivul și principiul funcționării

Placa dispozitivului este plasată într-o cutie metalică cu orificii pentru ventilație. Prin urmare, în timpul funcționării, nu este posibilă blocarea sistemului de ventilație.

Pe panoul frontal sunt:

 • Regulator de curent.
 • Indicatori de rețea și supraîncălzire.
 • Conectori pentru conectarea cablurilor.

Spatele panoului - butonul pornit / oprit.

Reactantul AAS-220 transformă tensiunea alternativă, făcând-o constantă la 400 V, atunci tensiunea de curent continuu devine modulată și are loc rectificarea acesteia. Modularea lățimii impulsurilor vă permite să reglați curentul de sudură.

Dacă se declanșează protecția la supraîncălzire (pe partea din spate a panoului apare un semnal de culoare), sudorul trebuie să suspende operațiunea și să verifice funcționalitatea cablurilor.

Pregătirea pentru funcționare:

 1. Echipamente pentru sudareAsigurați-vă că întrerupătorul "Rețea" de pe panoul din spate este oprit.
 2. Conectarea la conectorii de alimentare (- și +) ai cablurilor împământate și a suportului electric.
 3. Conectarea invertorului de sudură Resita SAI-220 la rețeaua electrică.
 4. Valoarea curentului de sudură trebuie setată la minim.
 5. Aparatul este pornit prin intermediul comutatorului "Network" situat pe panoul din spate.
 6. Ajustarea nivelului curentului de sudură.
 7. După ce operațiunea a fost terminată, regulatorul de curent este redus din nou la valorile minime.
 8. Opriți dispozitivul cu comutatorul.
 9. Deconectați cablul de alimentare și cablurile de sudură.

Ceea ce este interzis:

 • Utilizați invertorul în condiții de umiditate ridicată sau în condiții de vânt puternic.
 • Utilizați unelte de tăiere care creează praf metalic în imediata vecinătate a aparatului.
 • Lucrați atunci când cablurile de alimentare sau cablurile de sudură sunt defecte.

Păstrați-l într-un ambalaj, în încăperi uscate în care nu există praf, vapori de acizi și alcalii cu o temperatură cuprinsă între -10 și +50 grade, cu un nivel de umiditate de până la 80%.

Avantajele acestui brand

Ca și în multe modele de mașini moderne de sudură, SAI-220 are o serie de opțiuni suplimentare care facilitează munca și asigură o calitate ridicată a cusăturilor sudate. Astfel de opțiuni permit rezolvarea unei sarcini mai importante: influența calificărilor angajatului asupra calității conexiunilor formate este redusă.

Avantajele pe care mulți sudori le cunosc includ:

 • Cum se utilizează echipamentele de sudurăPosibilitatea opririi automate când sistemul se supraîncălzește (această posibilitate este asigurată de un senzor special de temperatură).
 • "Start fierbinte" pentru aprinderea rapidă a arcului de sudură datorită alimentării unui curent de putere sporită.
 • Antislip-ul vă permite să opriți automat curentul de sudură doar atunci când vârfurile electrozilor sunt sudate pe suprafața elementelor.
 • "Arc forțat rapid" pentru a crește automat curentul în momentul în care arcul este redus, ceea ce face posibilă împiedicarea lipirii electrozilor.

Structura dispozitivului în cauză prevede o protecție sporită împotriva supraîncălzirii, pentru care sunt responsabile următoarele componente:

 • Doi ventilatoare, accelerarea procesului de răcire.
 • Circuitele electronice sunt rezistente la temperaturi ridicate.
 • Senzor termic, oprirea echipamentului în caz de supraîncălzire.

Cum sa alegi un echipament de sudareAceste avantaje sunt benefice atât pentru începători, cât și pentru masteranzi experimentați, ajutând la prevenirea multor eșecuri asociate cu supraîncălzirea electronicii, contribuind, de asemenea, la extinderea funcționalității și la creșterea sferei de aplicare.

În plus, masina de sudat Resanta SAI-220 este foarte mobilă, cântărește puțin, are o curea de umăr confortabilă pentru transport la locul de muncă. Dispozitivul are o carcasă durabilă, rezistentă la uzură. Acesta este un model universal, cu care puteți conecta elemente din diferite grade de oțel, inclusiv oțel inoxidabil.

Dezavantaje ale modelului

Dezavantaje ale mașinii de sudurăÎn ciuda caracteristicilor excelente ale mașinilor, experții au remarcat un procent semnificativ din căsnicia dintre aceste produse. Asa cum spun si furnizorii, din 10 unitati 2-3 nu functioneaza chiar inainte de sfarsitul perioadei de garantie.

În cele mai multe cazuri, dispozitivele se rup din cauza supraîncălzirii. Această eroare poate fi încercată de dvs. sau prin contactarea unui centru de service. Și dacă componentele electronice nu reușesc, costul reparației poate fi comparabil cu prețul noului dispozitiv.

Un alt defect semnificativ - diferența dintre parametrii reali și cei menționați în pașaport este de aproximativ 15-20%. Deci, dacă parametrul revendicat al curentului de setare este de 210 A, în unele cazuri valoarea lui este de 180 A. Eficiența operației nu suferă de acest lucru, dar toate avantajele nu pot fi realizate pe deplin. Sudarea metalelor cu o grosime mai mare de 10 mm poate fi dificilă, deoarece acest invertor nu este capabil să încălzească complet materialele, dând doar o topire la suprafață, chiar folosind electrozi cu grosimea de 5 mm.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să alegeți un invertor de sudură: caracteristicile acestor dispozitiveCum să alegeți un invertor de sudură: caracteristicile acestor dispozitive
Cum sa alegi un generator de sudareCum sa alegi un generator de sudare
Cum de a alege un aparat de sudura pentru casa taCum de a alege un aparat de sudura pentru casa ta
Cum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casaCum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casa
Cum se măsoară tensiunea cu un voltmetruCum se măsoară tensiunea cu un voltmetru
Principiul funcționării circuitului de conectare a starterului electromagnetic 380вPrincipiul funcționării circuitului de conectare a starterului electromagnetic 380в
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Caracteristicile sudatorului invertor pentru incepatoriCaracteristicile sudatorului invertor pentru incepatori
Resanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftinResanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftin
Aparate de inventar pentru sudare resanta sai 190Aparate de inventar pentru sudare resanta sai 190
» » Mașină de sudat resanta-sai-220
© 2021 amigdas.com