amigdas.com

Ce zăvor de blocare cu un mâner pentru a alege pentru ușile de intrare?

Blocare cu mânerCel mai comun tip de infracțiune este furtul. Prin urmare, fiecare proprietar imobiliar decide dacă să asigure fiabilitatea ușii din față. Este prin ușă că infractorii intră în locuință. Excluderea accesului neautorizat la apartament poate fi, dacă utilizați ușile metalice, care sunt construite încuietori de design modern. Acest lucru va reduce riscul de intrare a infractorilor în apartament. Ce principii trebuie luate în considerare atunci când alegeți încuietori - aceasta va fi discutată în acest articol.

Tipuri de încuietori cu mânere

Instalarea unei clapete de blocareToată varietatea mecanismelor ușii cu mânerele oferite pe piață poate fi împărțită în trei grupe:

 • Mortice;
 • aeriene;
 • Lacăte.

Dacă vorbim despre mecanismele cele mai fiabile dintre aceste specii, atunci acestea sunt închizătoare. Ar trebui să fie luate în considerare ca element principal al securității orice casă. Prin urmare, atunci când alegeți o ușă, acestea trebuie să fie instalate mai întâi în structura ușii. Dispozitivele de blocare de alte tipuri pot fi folosite ca mijloace suplimentare de protecție a locuinței împotriva pătrunderii.

Nuanțele de alegere

Alegerea unei încuietori, aveți nevoie de atenție trageți de la următorii parametri:

 • calitatea materialului;
 • proiectarea dispozitivului;
 • secret;
 • producător.

Dacă aveți nevoie să cumpărați o încuietoare de ușă cu un mâner, este important să decideți în ce scop îl alegeți și cum să asigurați o maximă securitate a locuinței.

Dacă, de exemplu, apartamentul se află la primul etaj, atunci dispozitivul de blocare trebuie să fie astfel încât să nu poată fi deschis din interior fără o cheie. Chiar dacă infractorii intră în apartamentul dvs. - prin fereastra de la primul etaj sau de pe balcon, nu vă pot părăsi casa prin ușă.

Dacă ați ales ca mijloc de a spori fiabilitatea tipului de blocare a ușilor metalice, nu vă puteți îngrijora - nu a făcut-o Nu strica aspectul ușa din față. Ascuns în mijlocul structurii ușii, încuietoarea oferă protecție fiabilă pentru ca ușa să nu fie manipulată. Sarcina de a deschide un astfel de remediu va fi incredibil de dificilă.

Ca factor de siguranță, acționează dispozitivele de închidere de tip suspendat și articulat. În partea superioară a ușii, în cele mai multe cazuri, acestea sunt instalate. Ei ocupă puțin spațiu, dar schimbă aspectul produsului ușii și nu în cea mai bună direcție. Deschiderea unui dispozitiv de blocare de acest tip nu este o sarcină atât de dificilă, deoarece mecanismul dispozitivului și principiul funcționării acestuia sunt vizibile din exterior în mod clar. Prin urmare, este suficient să faceți câteva lovituri pe ușă și un astfel de dispozitiv de blocare va ieși din locul său.

Blocare ușă cu mâner și tipuri

Dacă împărțiți dispozitivele de blocare în funcție de un parametru, cum ar fi tip de mecanism, atunci putem distinge următoarele tipuri:

 • pârghie;
 • cilindru;
 • disc;
 • biometrice.

Blocări încuiate

Tipuri de încuietori pentru ușiProiectele Suvaldnye - pentru încuietori de acest tip, partea secretă constă din mai multe plăci, care împreună formează un mecanism de fiabilitate ridicată. Pentru a asigura protecția mecanismului, lucrarea plăcilor se realizează împreună cu crestăturile figurine, care sunt combinate în locul canelurii cheii când este deschisă.

Deși mecanismul în sine este atât de simplu, este încă foarte fiabil. Ei au o lipsă. Acestea asigură o foraj mare. Este convenabil pentru intrusi, deoarece pe ea poti verifica diverse piese si unelte. Cu toate acestea, observăm că producătorii lucrează la acest lucru și oferă deja consumatorilor un set de încuietori de închidere de blocare care sunt echipate cu protecție suplimentară. Modificările aduse designului fac dificilă introducerea în caneluri corecte a tastaturilor și a altor instrumente.

Dispozitive de blocare a ușii dotate cu mâner, au un sistem de chei principale, și, în plus, au protecție integrată împotriva hacking-ului de putere. Dacă cineva din afară încearcă să deschidă acest dispozitiv cu o cheie principală, mecanismul va fi blocat. În acest caz, nu va fi posibil să o deschideți. Instalarea în construcția ușii unui astfel de mecanism oferă protecție fiabilă împotriva efracției și avertizează, de asemenea, de încercările atacatorilor.

Cilindrul se blochează

Prin numele lor, este clar că cilindrul este un element al acestor mecanisme, mișcarea căruia asigură funcționarea acestuia. Rotirea cilindrului, care duce la deschiderea blocatorului, are loc atunci când o cheie este introdusă în gaura de foraj și este întoarsă.

Astfel de mecanisme sunt adesea folosite în apartamente, deși nu au o astfel de protecție ca blocările de închidere. Unii experți exprimă opinia că ușile echipate cu o astfel de încuietoare pot fi deschise fără dificultăți, este suficient să se aplice o putere fizică mică.

Dar, totuși, dispozitivul de tip cilindru, echipat cu un mâner, este construcție destul de fiabilă. În operarea cu el, nu există nici o problemă. Și toate datorită mecanismului de acțiune, care are un design simplu. Piața oferă diferite tipuri de încuietori pentru cilindri, care diferă în funcție de fiabilitate. Selectând o astfel de încuietoare pentru ușa din față, trebuie să renunți la ideea de a cumpăra un model scump, deoarece nu este capabil să ofere protecție maximă împotriva efracției. De exemplu, larva proeminentă va permite răpitorului să ascundă cu ușurință un astfel de mecanism. Pentru a deschide dispozitivul de blocare, este suficient să îl scoateți.

Recent, modele moderne de încuietori de cilindri sunt destul de des găsite în ușile apartamentelor, birourilor. În ușile interurbane, aceste mecanisme sunt adesea instalate. Deși nu vor proteja penetrarea criminalului, dar vor închide încăperea, astfel încât un copil mic să nu ajungă acolo - e ușor.

Blocări de discuri

Varietăți de încuietoriAceste dispozitive nu au nimic de-a face cu modelele moderne de uși de intrare. Dispozitivul cu mânerul ușii nu poate fi atașat la acesta. Dispozitivele de blocare de acest tip funcționează prin rotirea cheii regulate. Dacă rotiți cheia, discurile încep să se miște.

Mecanismul acestor modele mortise se distinge prin simplitatea sa. Prezența mânerului în structură permite asigurarea protecției împotriva ruperii prin chei de schelet. Atacatorii vor trebui să folosească pietre speciale pentru a deschide un astfel de dispozitiv de blocare, mai ales dacă are o fantă de formă complexă. Dezavantajul său este acela că, prin utilizarea forței fizice sau prin utilizarea de unelte speciale, de exemplu, un ferăstrău metalic și un burghiu, o astfel de blocare poate fi ușor deschisă.

Metodă de instalare a încuietorilor

Blocarea tipului de dulap, echipat cu un mâner, este un dispozitiv destul de complex. El este capabil să ofere protecție fiabilă a casei de la hacking. În plus, pentru a efectua calitativ instalarea sa în ușă, nu necesită abilități speciale. Fiecare proprietar al casei poate, pe cont propriu, fără a recurge la ajutorul maeștrilor, să realizeze instalarea. Pentru a efectua lucrări, este necesar să aveți la ușa de intrare un puț de dimensiuni necesare. Mai mult decât atât, astfel de dispozitive de blocare pot fi instalate în uși din orice material.

Dacă instalarea unei blocări este făcută prin fixarea barei de la capătul ușii, aceasta reduce fiabilitatea designului unității de intrare, devine mai vulnerabilă sub influența forței.

Din fericire, există un alt mod mai sigur. Cu toate acestea, pentru a efectua calitativ instalarea unui dispozitiv de blocare, va fi necesar să atrageți specialiști în instalație. Cu toate acestea, dacă cheltuiți niște bani pentru a vă plăti serviciile, veți obține o ușă cu o încuietoare fiabilă, care va crește fiabilitatea ușii dumneavoastră.

Încuietoare cu mâner - grad de siguranță

Blocări de la ușăDacă te uiți la încuietori secrete din punct de vedere al securității, poți distinge trei grupuri:

 • protecție împotriva rănirii;
 • mediu;
 • clădire.

Mecanismele legate de primul grup, osunt cât se poate de secrete. Uneori sunt instalate chiar și pe seifuri. Pentru a deschide o astfel de încuietoare, chiar și un "urs" experimentat va trebui să petreacă cel puțin o jumătate de oră. Dacă aceste mecanisme sunt instalate pe uși metalice, atunci crește fiabilitatea ușii de efracție.

Construcția încuietorilor mortice este exact opusul rezistenței anti-efracție. Acestea ar trebui considerate drept o opțiune temporară pentru spațiile în care încă nu există proprietari sau proprietăți. Instalarea se face pentru a asigura o protecție vizibilă împotriva penetrării. Este nevoie de câteva minute ca făptașul să deschidă o astfel de închizătură. Atunci când apartamentul sau casa este ocupată, mecanismul de blocare a construcției trebuie înlocuit cu unul mai fiabil.

Grupul de mijloc include încuietori, care nu pot fi numite fiabile, dar nu oferă o protecție mare împotriva penetrării. Cel mai notabil reprezentant al acestui grup este mânerul utilizat în ușile interioare. Numărul plăcilor determină fiabilitatea mecanismului de blocare. Numărul lor, în funcție de modelul castelului, poate fi diferit.

În scopul de a verifica cantitatea lor la cumpărare, suficient pentru a număra dungile de pe cheie. Numărul trebuie să corespundă numărului de clapete. Mecanismele care au șapte laturi ca parte a designului lor sunt la fel de sigure. Dacă în proiectarea blocării numărul lor este de cinci, atunci astfel de încuietori pot fi, de asemenea, atribuite la numărul de dispozitive fiabile. Pentru a facilita alegerea de către consumatori, producătorii de încuietori indică categorii de fiabilitate.

Există doar patru astfel de categorii. Fiabilitatea este determinată de parametri precum timpul de închidere a încuietorii.

Prima și a doua categorie sunt mânerele ușilor interioare cu încuietoare. La rupere nu mai mult de 5 minute. Prin urmare, nu se recomandă instalarea acestora pe ușa din față.

A treia categorie include încuietori, a căror deschidere durează 10 minute.

Și cele mai fiabile sunt castelele din al patrulea grup. Nu este nevoie de mai puțin de o jumătate de oră pentru ca un infractor experimentat să deschidă o astfel de blocare. Persoanele care caută un mecanism de blocare pe ușa din față, cel mai adesea aleg exact aceste dispozitive.

concluzie

Cum se blocheazăDacă doriți să asigurați fiabilitatea casei dumneavoastră, atunci în acest caz trebuie să vă gândiți cu atenție și să alegeți încuietoarea potrivită pentru ușa din față. Dacă pentru tine în primul rând este siguranța proprietății, atunci Nu salvați pe încuietoarea ușii, mai ales dacă este veche.

Optimal, dacă castelul are mai multe încuietori simultan. Acestea pot fi instalate pe toate colțurile ușii de intrare. În acest caz, sarcina de a rupe ușa din față în apartamentul dvs. pentru un intrus va fi incredibil de complexă. Dacă aplică forța de a scoate ușa, atunci nu va reuși. Ușa rămâne în deschidere datorită a patru șuruburi, situate pe diferite fețe ale deschiderii.

Nu instalați mai multe încuietori de același tip. Optimal, dacă mecanismele de blocare vor avea diferite secrete. Cu toate acestea, trebuie să știți că costul acestor încuietori este destul de mare. Prin urmare, dacă doriți să aveți o protecție fiabilă, atunci ar trebui să vă pregătiți imediat pentru o cheltuială mare de bani pentru achiziționarea de mecanisme de protecție.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce sunt încuietori magnetice pe ușă și prețul lorCe sunt încuietori magnetice pe ușă și prețul lor
Cum de a alege o ușă din metalCum de a alege o ușă din metal
Usi de intrare in strada cu ruperea termicaUsi de intrare in strada cu ruperea termica
Ce ușă din față să alegeți într-un apartamentCe ușă din față să alegeți într-un apartament
Încuietori pentru ușile din lemnÎncuietori pentru ușile din lemn
Selectarea mânerului pentru ușa balconului din plasticSelectarea mânerului pentru ușa balconului din plastic
Ușă de intrare la o casă privată - design, fotografieUșă de intrare la o casă privată - design, fotografie
Selecția ușilor de intrare la o casă privată: caracteristici, fotografieSelecția ușilor de intrare la o casă privată: caracteristici, fotografie
Chemarea urgentă a comandantului pentru a deschide ușaChemarea urgentă a comandantului pentru a deschide ușa
Mânere pentru ușile interioare: tipurile și construcția construcției pe fotografieMânere pentru ușile interioare: tipurile și construcția construcției pe fotografie
» » Ce zăvor de blocare cu un mâner pentru a alege pentru ușile de intrare?
© 2021 amigdas.com